Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، «حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی» عصر پنجشنبه در دیدار «الهام علی اف» رئیس‌جمهوری آذربایجان، ضمن قدردانی از تمهیدات خوب باکو برای برگزاری هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، گفت: توسعه روابط و همکاری‌های مشترک نه تنها به نفع دو ملت بلکه به نفع منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی با ابراز رضایت از نقش ارزنده کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور در توسعه بیش از پیش همکاری‌های تهران - باکو، اظهارداشت: در بخش همکاری‌های صنعتی و خودروسازی زمینه همکاری خوبی بین دو کشور فراهم شده و ایران همچنین آماده ساخت نیروگاه در جمهوری آذربایجان است.

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه تکمیل مسیر ترانزیتی شمال - جنوب نه تنها برای دو کشور بلکه برای منطقه نیز قطعا مفید خواهد بود، گفت: ایران و جمهوری آذربایجان همکاری‌های بسیار مطلوبی در مسیر ترانزیت شمال - جنوب داشته اند که امیدواریم مراحل پایانی آن با سرعت بیشتری دنبال شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت ایجاد تعرفه ترجیحی در گسترش حجم تجارت دو کشور، تسهیل در سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ایجاد ضمانت‌هایی برای سرمایه‌گذاری بخش‌های خصوصی و دولتی را گامی ارزنده در مسیر توسعه بیش از پیش همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان برشمرد.

رئیس جمهور تقویت همکاری‌های دو کشور در دریای خزر به عنوان دریای توسعه، صلح و دوستی را نیز ضروری خواند و گفت: ایران همواره آماده توسعه و گسترش همکاری‌های دریایی با آذربایجان در حوزه خزر و در عرصه‌های اکتشاف و همچنین محیط زیست است و امیدوارم هر چه سریع‌تر توافقات مشترک در راستای رفاه و توسعه دو ملت اجرایی شوند.

وی با بیان اهمیت تقویت همکاری‌های علمی و فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: باید همکاری در حوزه‌های علمی و فرهنگی و فناوری‌های نوین، در قالب توسعه همکاری‌ها میان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دو کشور گسترش یابد.

روحانی به دیدگاه‌های مشترک دو کشور پیرامون مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره کرد و اظهار داشت: دولت و ملت ایران همواره در مجامع بین‌المللی در کنار دولت و ملت آذربایجان بوده است و دو کشور در کنار یکدیگر می‌توانند به صلح و امنیت بیشتر منطقه و جهان کمک کنند.

رئیس جمهوری تقویت همکاری‌های سه‌جانبه در منطقه از جمله همکاری ایران، آذربایجان و روسیه را مورد اشاره قرار داد و گفت: تهران، باکو و مسکو باید همکاری‌های سه‌جانبه و مشترک خود را گسترش دهند.

روحانی همچنین در این دیدار از همتای آذربایجان خود برای سفر رسمی به تهران دعوت کرد.

مبادلات تجاری دو کشور ۷۰ درصد رشد داشته است

رئیس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار سفر روحانی به باکو را فرصتی مناسب برای گسترش و توسعه روابط دو کشور خواند و اظهار داشت: اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی ایران و جمهوری آذربایجان بستر مناسبی را برای توسعه بیش از پیش همکاری‌ها ایجاد کرده است و البته این همکاری‌ها در دولت شما به نحو چشمگیری جهش یافته است.

الهام علی اف رشد ۷۰ درصدی مبادلات تجاری دو کشور را طی یک‌سال رکوردی در خور تحسین عنوان کرد و گفت: همکاری‌های دو کشور در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، در حوزه‌های انرژی، بانکی، صنعتی و حمل و نقل به خوبی پیش می‌رود و پیشرفت در پروژه کریدور شمال - جنوب نیز کاملا مشهود است.

وی همچنین خواهان مشارکت ایران در ساخت نیروگاه‌ها در جمهوری آذربایجان و توسعه همکاری‌ها در حوزه حمل و نقل شد.

علی اف گفت: در بخش همکاری‌های دریایی در حوزه خزر نیز آذربایجان همواره آماده توسعه همکاری‌ها با ایران از جمله در زمینه اکتشاف نفت است.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت اجلاس سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه، این همکاری‌ها را به نفع سه کشور و منطقه دانست.

رئیس جمهوری آذربایجان همچنین با استقبال از سفر به ایران گفت که با مسرت این سفر انجام خواهد شد.

علی اف همچنین با اشاره به اهمیت اجلاس غیرمتعهدها اظهار داشت: ما می‌خواهیم در قالب این جنبش از منافع همه کشورهای عضو به نحو مناسب دفاع کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی برای حضور و سخنرانی در هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، امروز به باکو سفر کرد.

 رئیس جمهوری علاوه بر سخنرانی در این اجلاس و تشریح و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی، دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با رئیس جمهوری آذربایجان دارد که در آن مهم‌ترین مسائل در روابط تهران- باکو و روند اجرای موافقتنامه‌ها و طرح های مشترک بررسی می‌شود.

روحانی قرار است در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، دیدارهای جداگانه ای با برخی سران حاضر در این اجلاس داشته باشد که طی آن، در مورد مهم‌ترین مسائل مورد علاقه طرفین، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت و گو و رایزنی خواهد شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: باكو دریای خزر آذربایجان الهام علی اف حسن روحانی روحاني جنبش عدم تعهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۹۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدار‌های خود در حاشیه اجلاس سران اسلامی در بانجول، با هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر روند تحولات منطقه بویژه تحولات غزه، همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تلاش‌ها و تحرکات برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا بویژه بر نتایج سفر دکتر رئیسی به آنکارا متمرکز بود.

آقای امیرعبداللهیان ضمن قدردانی از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت ایفای نقش نیرومندتر و فعال‌تر کشور‌های اسلامی به خصوص ایران و ترکیه در حمایت از مساله فلسطین را یادآور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این دیدار مواضع کشورمان را در روند عملیات مقتدرانه وعده صادق در چارچوب دفاع مشروع نیرو‌های مسلح ایران و در تنبیه رژیم صهیونیستی تبیین کرد.

آقای امیرعبداللهیان در خصوص دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آنکارا تاکید کرد: ارزیابی ما از مذاکرات روسای جمهور ایران و ترکیه و توافقات و پیگیری‌های صورت گرفته مثبت است، اما باید نتایج کامل توافقات محقق شود.

وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین دیدگاه مشترکی در مورد لزوم پیگیری مستمر توافقات سفر دکتر رئیسی به ترکیه داشتند و بر لزوم فعال‌تر شدن کمیته‌های مشترک همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، سفر موفقیت آمیز دکتر رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه را حائز اهمیت دانست و از نتایج آن ابراز خرسندی کرد.

هاکان فیدان توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها را از اولویت‌های مهم ترکیه دانست و از تقویت همکاری‌های دو کشور در مجامع منطقه‌ای و بین المللی استقبال نمود.

وزیر خارجه ترکیه با تشریح رویکرد و مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین بعنوان مهم‌ترین مساله جهان اسلام، موضع همتای ایرانی خود مبنی بر ضرورت ایفای نقش فعال و پویاتر کشور‌های اسلامی به خصوص ترکیه و ایران در سازمان همکاری اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

دو وزیر همچنین در خصوص وضعیت فلسطین و راه‌های پایان بخشیدن به جنگ و جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تبادل نظر کردند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • تمجید مالی از واکنش مناسب ایران علیه رژیم صهیونیستی
  • روحیه مبارزه و شجاعت ایران را تمجید می‌کنیم
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست