Web Analytics Made Easy - Statcounter

او در این نشست گفت: من در ۲۳ نوامبر ۱۹۶۷ در یکی از شهرهای شمال ایتالیا به دنیا آمدم. دوره دبیرستان خود را در همان شهر زادگاهم به پایان رساندم و سپس در شهر ونیز بود که در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ‌التحصیل شدم. بعد دکترای خود را در شهر ناپل در زمینه ایران‌شناسی زیر نظر یکی از ایران‌شناسان بزرگ ایتالیا به نام جیان روبرتو اسکارچیا که سال گذشته از دنیا رفت، گرفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که پس از سه سال تحقیق، در سال ۱۹۹۸ از پایان‌نامه خود که درباره جشن سده از بغداد تا بخارا در قرون وسطی است، دفاع کرده است، درباره استاد راهنمای خود گفت: من به‌واقع تحت نظر اسکارچیا بزرگ شدم. به او که تاریخ ایران و آسیای میانه تدریس می‌کرد، نزدیک شدم و او مرا پذیرفت. همچنین مرا بسیار تشویق کرد تا روی گاهشماری ایرانی کار کنم. اسکارچیا که خود بیشتر یک شیعه‌شناس بود، پژوهش دکترایش درباره حدود در مذهب جعفری بود. بعضی موضوعاتی که او کار کرد به ترجمه شعر فارسی به ایتالیایی اختصاص دارد زیرا برای او، شعر فارسی مختص ایرانیان نبود بلکه جهانی وسیع را شامل می‌شد و حتی اشعار مهم فارسی از گذشته تا امروز و از هند تا ترگیه را گرد آورد و در «دیوان غربی» که در پایخ به دیوان شرقیِ گوته بود، منتشر کرد. او درباره زیبایی‌شناسی هم کتاب دارد و در اواخر عمر به تاریخ ادیان روی آورده و به پژوهشی عمیق درباره اصحاب کهف دست زده بود.

او درباره ترجمه‌هایش از آثار سیدحسن تقی‌زاده گفت: من چند سال پیش کتاب «گاهشماری در ایران قدیم» تقی‌زاده را از فارسی به ایتالیایی ترجمه کردم و حالا هم «مانی و دین او»ی این استاد فقید ترجمه شده و زیر چاپ است که البته این کار هم به خواست نیولی انجام شد اما فوت کرد و نخواهد توانست چاپ شده آن را ببیند.

فورتی درباره مقالاتش در ایرانیکا هم گفت: در این سال‌های اخیر به نگارش چند مقاله برای دانشنامه ایرانیکا – که مهم‌ترین دانشنامه ایران‌شناسی است – مشغول بودم. طی مقاله‌ای در سال ۲۰۰۹ درباره «کبیسه» نوشتم و یادآور شدم هنوز مشخص نیست ساسانیان در تقویم خود چگونه به کار می‌بردند. در همان سال، در سلسله مقالاتی درباره نوروز، نگارش درباره تاریخچه آن به من محول شد و در سال ۲۰۱۳ نیز، درباره «مهرگان» مقاله‌ای به ایرانیکا دادم.

او که سال‌هاست سرگرم پژوهش در زمینه‌های مختلف گاهشماری ایرانی است، درباره آخرین کارهای خود گفت: در سال ۲۰۱۲، با همکاری یکی از دانشجویانم، پژوهشی با عنوان «نوروز در ادب عربی» به انجام رساندیم. در این سال‌ها بیشتر درباره تاریخ یزدگردی کار کرده‌ام و در سال ۲۰۱۶، مقاله‌ای درباره دوره‌ها و زیردوره‌های تقویم یزدگردی نوشتم. هرچند جز این، منابع عربیِ دوره عباسی درباره نوروز را جمع‌آوری کرده‌ام که به انگلیسی است و منتشر شده است. در سال ۲۰۱۷ در مجله دانشگاه ونیز هم مقاله‌ای درباره کبیسه منسوب به یکی از امرای صفاری به نام خلف بن احمد نوشتم که در سیستان، با اختلافی نوزده روزه، کبیسه خود را داشته است و پیش از این، نامش تنها در «نوروزنامه» عمر خیام آمده بود.

«وقتی به ایتالیا برگردم، از نسخه خطی کتاب «نوروزیه» اثر یکی از ستاره‌شناسان صفوی به نام خاتون‌آبادی، نگارش تاریخچه‌ای مفصل از نوروز و رسوم و ادبیات آن را خواهم نوشت»

او که درباره جشن سده، اثری سترگ فراهم آورده که به ایتالیایی منتشر شده، درباره پژوهش بعدی خود اظهار کرد: وقتی به ایتالیا برگردم، از نسخه خطی کتاب «نوروزیه» اثر یکی از ستاره‌شناسان صفوی به نام خاتون‌آبادی، نگارش تاریخچه‌ای مفصل از نوروز و رسوم و ادبیات آن را خواهم نوشت.

این ایران‌شناس ایتالیایی درباره ایران‌شناسی در ایتالیا تاکید کرد: غالب ایران‌شناسان ایتالیایی از نسل قدیم هستند مانند آدریانو روسی، الّا فیلیپونه، استفانو پلّا، پائولا اورساتی، آنتونیو پانائینو، ریکاردو زیپولی – که اخیرا بازنشسته شد – و در همه آنها؛ میکل آنجلو پیه مونتسه. مسئله این است که نسل جدید که حالا شروع به فعالیت می‌کند چندان علاقه‌ای به تاریخ ایران باستان ندارد و مسئله مهم همین است که ما در ایتالیا دانشجویان کمی داریم که می‌خواهند درباره آن دوره کار کنند و عموما می‌خواهند درباره ایران معاصر بدانند. نتیجه این می‌شود که در آینده ممکن است تاریخ ایران کهن گم شود. دیگر آنکه نسل پیشین ایران‌شناسان چند زبان ایرانی را می‌دانستند اما نسل تازه تنها زبان روزنامه‌ایِ فارسی را می‌داند و تنها به تحلیل‌های از پیش تعیین شده اکتفا می‌کند. همین است که وقتی کسانی چون جراردو نیولی و جیان روبرتو اسکارچیا از دنیا می‌روند، دپارتمان متبوع‌شان تعطیل می‌شود. البته متاسفانه در ایتالیا هم علوم انسانی مورد حمایت دولت قرار نمی‌گیرد.

او درباره «آثار الباقیه عن القرون الخالیه» ابوریحان بیرونی اظهار کرد: این اثر، یکی از مهم‌ترین‌ها درباره گاهشماری است اما بیرونی تنها به طرح اطلاعاتی از جشن‌ها اکتفا می‌کند و همه را کنار هم روی میز می‌گذارد بی آنکه به یک نظر تاریخ کامل دست زند. از این رو معتقدم باید در گاهشماری جانب احتیاط را رعایت کرد.

این استاد دانشگاه کا فوسکاری ونیز ایتالیا همچنین درباره چرایی گرایشش به ایران‌شناسی و تقویم ایران گفت: مسئله من ارتباط با دیگر بود. آنچه من می‌دانستم تجربه‌ام از جهان خودم بود اما دوست داشتم دیگران چه می‌کنند و برای منِ ایتالیایی، اسلام مهم بود. پس به عربی نزدیک شدم. خواستم عربی را بیاموزم اما آن سال برای رفتن به دانشگاه دچار مشکل شدم و وقتی دوباره اقدام کردم، ناچار شدم زبان فارسی را انتخاب کنم که کاملا اتفاقی بود اما خوشبختانه بهترین پاسخ به مسئله‌ام شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایتالیا ایران شناسی تقویم ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۹۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رستوران های هتل چمران شیراز

هتل چمران شیراز دارای رستوران‌های متنوع با فضاهای اختصاصی است و توقع شما از یک رستوران تمام‌عیار را برآورده می‌سازد.

به گزارش ایمنا، شیراز شهر شعر و آواز و تاریخ و فرهنگ است که بازدید از آن در هر فصلی جذابیت خاص خود را دارد. اگر به این شهر تاریخی سفر کردید، یکی از بهترین مکان‌ها برای امتحان کردن انواع غذاهای ایرانی و فرنگی، رستوران های هتل چمران شیراز است.

هتل چمران یکی از لوکس‌ترین هتل های شیراز در بهترین نقطه شهر و در بلواری به همین نام است. این هتل 5 ستاره، 30 طبقه، 109 متر ارتفاع و 180 واحد اقامتی دارد که از اتاق‌های بالایی آن چشم‌اندازی رویایی از شهر دیده می‌شود. با رزرو هتل چمران شیراز از سایت ایران هتل آنلاین اقامتی راحت و آرام در شهری پویا و زیبا در انتظارتان است.

هتل چمران شیراز چند رستوران دارد؟

هتل چمران شیراز دارای رستوران‌های متنوع با فضاهای اختصاصی است و توقع شما از یک رستوران تمام‌عیار را برآورده می‌سازد. در این هتل از رستوران‌های سنتی گرفته تا رستوران‌های فرنگی و مدرن دیده می‌شود که در هر کدام غذاهای مخصوصی سرو می‌شود.

تنوعی که در رستوران های هتل چمران شیراز وجود دارد در کنار غذاها و محیطش را در کمتر هتلی پیدا خواهید کرد. این هتل از هتل های شیراز را که رستوران‌های متنوع دارد، در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم.

1- رستوران پانوراما هتل چمران شیراز؛ رستوران طبقه 24

پانوراما رستورانی منحصربه‌فرد و محبوب در طبقه بیست و چهارم این مجموعه است. از این رستوران می‌توان چشم‌اندازی تماشایی از مناظر شهری را تماشا کرد؛ به خصوص اگر برای صرف شام به پانوراما بروید، تماشای چراغ‌های چشمک‌زن شهر حس خوبی به شما می‌دهد.

رستوران پانوراما هتل چمران شیراز دکوراسیون جذاب و معماری چشم‌نوازی دارد و به همین دلیل انتخاب اول بسیاری از افراد برای صرف غذا است. از دیگر مزایای این رستوران ظرفیت بالا و نمای 360 درجه آن به شهر شیراز است.

همچنین در رستوران پانوراما از پرسنل حرفه‌ای و آشپزان متخصص به‌کارگیری شده که همین امر فضای آن را برایتان دلنشین‌تر می‌کند. در این رستوران از ساعت 7 تا 10 صبح وعده صبحانه سرو می‌شود که تنوع بی‌نظیری دارد و رنگ و لعاب غذاهایش اشتهایتان را باز می‌کند.

از ساعت 12 تا 23 نیز رستوران برای سرو وعده‌های ناهار و شام در خدمت مهمانان است. غذاهای رستوران پانوراما به دلیل استفاده از مواد اولیه تازه و درجه یک، ادویه‌جات مخصوص و سرآشپز ماهر کیفیت خوبی دارند و در ظروف زیبا و مجلل سرو می‌شوند.

2- رستوران سنتی هتل چمران شیراز

از دیگر رستوران های هتل چمران شیراز که فضایی سنتی و دنج دارد، رستوران سنتی دارا در طبقه منفی یک است. این رستوران معماری باشکوهی دارد و در هر کنج آن یک المان جذاب سنتی یا نشانی از هنر و معماری ایرانی دیده می‌شود.

محیط دلچسب رستوران که مزین به دکوراسیونی متناسب با فضای داخلی آن است، نظر هنردوستان را به خود جلب می‌کند و بسیاری از مهمانان را به سوی خود می‌کشد. در این رستوران، غذاها در ظروف سنتی سرو می‌شود و در محیطی دلپذیر در اختیار مهمانان قرار می‌گیرند.

در رستوران سنتی دارا انواع غذاهای سنتی مانند چلوکباب، کلم‌پلو، باقالی‌پلو با گوشت بره و سایر غذاهای ایرانی به شیوه اصیل خود طبخ می‌شوند. این رستوران همه روزه از ساعت 12 تا 23 آماده خدمت‌رسانی به مهمانان است.

3- فست فود و رستوران سارا هتل چمران شیراز

فست فود سارا یا همان ویتوریا سابق، یکی از قدیمی‌ترین فست فودهای شیراز در طبقه اول هتل چمران است. در این رستوران انواع غذاهای فست‌فودی مانند پیتزا با سس‌های مخصوص، برگرهای اختصاصی، سوخاری، لازانیا و... در محیطی دلپذیر، تمیز و شیک سرو می‌شود.

کیفیت خوب غذاها و اجرای موسیقی زنده از دیگر مزایای غذا خوردن در فست فود سارا است. همچنین پرسنل مجموعه برخورد بسیار حرفه‌ای و دوستانه‌ای دارند و رضایت شما را جلب می‌کنند. فست فود سارا هر روز از ساعت 12 تا 24 به صرف ناهار و شام از مهمانان پذیرایی می‌کند.

4- رستوران ایتالیایی داوینچی؛ رستوران طبقه 25

می‌خواهید در یکی از بهترین رستوران های هتل چمران شیراز طعم اصیل پیتزای ایتالیایی را تجربه کنید؟ رستوران ایتالیایی داوینچی این مجموعه مکانی فوق‌العاده در شهر شیراز است که این امکان را برایتان فراهم می‌کند.

این رستوران در طبقه 25 هتل قرار گرفته و شما می‌توانید همزمان که غذای خود را نوش جان می‌کنید، دورنمایی زیبا از شهر را مشاهده کنید. در رستوران داوینچی انواع غذاهای معروف ایتالیایی مانند پاستا و پیتزا مارگاریتا بر اساس دستور پخت ایتالیایی طبخ و سرو می‌شود.

رستوران ایتالیایی داوینچی فضایی دل‌انگیز با نورپردازی‌های خیال‌انگیز و دکوراسیونی شیک دارد. این رستوران هر روز هفته از ساعت 12 تا 24 در خدمت مهمانان است.

5- رستوران ملل

یکی دیگر از رستوران‌هایی که در لیست رستوران های هتل چمران شیراز به آن برمی‌خوریم، رستوران ملل است. این رستوران در طبقه سوم هتل قرار دارد و در آن انواع غذاهای ایرانی و بین‌المللی با کیفیت قابل‌قبول سرو می‌شود.

رستوران ملل طراحی مدرن و شیکی دارد و دارای دو سالن بزرگ است. همچنین یک بالکن وسیع نیز در این رستوران دیده می‌شود که امکانی برایتان فراهم می‌کند تا در فضایی با چشم‌انداز فوق‌العاده، غذای خود را میل کنید.

6- رستوران شاندیز

شاندیز از دیگر رستوران‌های فعال در هتل چمران شیراز است. این رستوران در حیاط پشتی ساختمان و در محوطه هتل قرار دارد و فضایی دوستانه و صمیمی دارد.

رستوران شاندیز دارای آلاچیق‌های کوچک و بزرگ است که در آن‌ها می‌توانید با چشم‌اندازی رو به باغ انواع غذاهای ایرانی را سفارش دهید. در این رستوران با فضای دلباز و زیبا موسیقی زنده نیز اجرا می‌شود که حال‌وهوای شب‌های رستوران شاندیز را گرم‌تر می‌کند.

کافه های هتل چمران شیراز

هتل چمران شیراز در کنار رستوران‌های متعددی که دارد، چند کافه مدرن و شیک را نیز در دل خود جای داده که پاتوق بسیاری از جوانان است. این کافه‌ها انتخاب مناسبی برای گپ‌وگفت‌های دوستانه هستند که در آن‌ها می‌توانید که خود را به یک قهوه یا نوشیدنی خنک و گوارا مهمان کنید. ورودی کافی شاپ هتل چمران شیراز به انتخاب شما بستگی دارد و در کافه‌های متفاوت با یکدیگر فرق دارد.

1- کافی شاپ چشم انداز

چشم‌انداز کافه‌تریایی بین‌المللی در طبقه بیست و سوم هتل است. این کافی شاپ هتل چمران شیراز طراحی داخلی بی‌نظیری دارد و میزبان خوبی برای لحظه‌های خانوادگی و دوستانه شما به شمار می‌رود.

محیط لوکس کافی شاپ چشم‌انداز که همواره در آن موسیقی ملایمی پخش می‌شود، احساس خوبی به مهمانان می‌دهد. اجرای موسیقی زنده هتل چمران شیراز نیز به شب‌های این کافه رنگ و لعاب می‌بخشد و قرارهای شما را رمانتیک‎تر و صمیمانه‌تر می‌کند.

کافه چشم‌انداز یک تراس بزرگ دارد که از آن می‌توانید تمام شیراز را زیر پاهایتان ببینید. این تراس خوش‌منظره گزینه مناسبی برای برگزاری مراسم تشریفاتی به حساب می‌آید.

2- کافه ایتالیایی هتل چمران

کافی شاپ ایتالیایی در واقع بخشی از رستوران ایتالیایی داوینچی است که به عنوان کافه فعالیت دارد. این کافه نیز از ساعت 16 تا 24 در خدمت مهمانان است و در طبقه 25ام بلندترین ساختمان شهر از شما استقبال به عمل می‌آورد.

3- کافه نئون کلاب

نئون کلاب یکی از متفاوت‌ترین کافه‌های شیراز است که دکوراسیونی خاص و نورپردازی‌ ویژه‌ای دارد. در این کافه انواع نوشیدنی گرم، پیتزا، سالاد، پاستا، نوشیدنی‌های خنک و... در محیطی مهیج و شاد سرو می‌شود. در نئون کلاب لحظات هیجان‌انگیز غیر قابل وصفی در انتظارتان است و برنامه‌های مفرحی با حضور دیجی اجرا می‌شود.

4- کافه رستوران لابی لانژ

لابی لانژ یکی کافه‌ای با فضای آرامش‌بخش برای قرارهای دوستانه در لابی هتل است. این کافه رستوران هتل چمران شیراز بهترین‌ها را در اختیارتان قرار می‌دهد و در محیطی شیک و لوکس از شما پذیرایی می‌کند. لابی لانژ از بهترین رستوران های هتل چمران شیراز است که همه روزه به صورت تمام وقت تا پاسی از شب پذیرای مهمانان است.

کد خبر 749367

دیگر خبرها

  • رونمایی از پیراهن ویژه تورینو به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد فاجعه سوپرگا / عکس
  • تاریخ پخش «سلمان فارسی» مشخص شد/ وعده جبلی در یک سال سخت
  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • گزارشگر ایتالیایی: طارمی خرید بسیار مفیدی برای اینتر است
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • دیدار نخست‌وزیر بورکینافاسو با امیرعبداللهیان
  • چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)
  • تصاویری زیبا از علاقه توله خرس قطبی به مادرش (فیلم)
  • رستوران های هتل چمران شیراز