Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین درگفت‌و‌گو با ایکنا؛ در جمع بندی نحوه برگزاری اربعین سال جاری، گفت: در مجموع با وجود دو برابر شدن حجم زائران تمام بخش‌های ستاد مرکزی اربعین فعالیت قابل قبولی ارائه کردند؛ اگر چه می‌شد کار‌ها به شکل بهتری نیز ارائه شود، اما خوشبختانه اربعین را بدون بحران تجربه کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: البته وقتی بزرگ‌ترین ترانسفر مسافر بین دو کشور در جهان رخ می‌دهد، بروز برخی از مشکلات مانند ازدحام طبیعی است. البته برخی از امور نیز به تغییر راهبرد‌ها نیاز دارد و برخی از رفتار‌های مردم ما در عراق نیز باید اصلاح شود.

پوشش نامناسب برخی آقایان در اربعین
حجت الاسلام احمدی از بهبود وضعیت بهداشت و رعایت برخی اصول از سوی مردم سخن گفت و اظهار کرد: برخی از امور همچنان نیازمند تغییر و اصلاح است. باید طول سفر زائران ایرانی کوتاه‌تر و فرهنگ عمومی مردم نیز در اربعین اصلاح شود؛ برای مثال در اربعین برخی از پوشش‌ها را می‌دیدیم که مناسب زائر نیست به خصوص در بین آقایان؛ امسال به دلیل گرما این مسئله بیشتر از گذشته مشاهده می‌شد.

وی با تأکید بر لزوم تغییر الگوی توزیع غذا در اربعین، گفت: با دوستان عراقی نیز در این زمینه گفت وگو خواهیم کرد تا الگوی توزیع غذا را تغییر دهند. موکب‌های عراقی از هشت صبح به ارائه غذای مناسب برای وعده غذایی ناهار می‌پردازند که این مسئله باعث می‌شود زائران از صبح تا بعد از ظهر چندین وعده غذا بخورند، از بعد از ظهر نیز شام در موکب‌ها عرضه می‌شود که این مسئله باید تغییر کند.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین یکی دیگر از مسائلی که نیاز به اصلاح فرهنگی و فرهنگ سازی دارد را لزوم مشارکت جدی‌تر زائران در برگزاری مراسم اربعین بیان کرد و گفت: نباید زائران همه بار خدمت رسانی را بر دوش موکب داران بگذارند، بلکه شایسته است در همه امور از جمله نظافت، جمع آوری اساسیه موکب‌ها و .... مشارکت داشته باشند. زائران وقتی از ایران حرکت می‌کنند می‌توانند بطری آب با خود بردارند، به افراد ناتوان و کم توان کمک کنند و ....؛ ایثار و گذشت در اربعین باید تبلور بیشتری داشته باشد تا این حرکت بزرگ حفظ شود.

موکب داران عراقی میزبان هنرمندان روایتگر ایرانی
وی در خصوص برنامه‌های فرهنگی امسال، گفت: در اربعین سال جاری دو برابر اربعین سال گذشته برنامه فرهنگی اجرا شد. در بحث روایتگری دو و نیم برابر سال گذشته برنامه اجراکردیم که مورد استقبال مردم عراق قرار گرفت و این استقبال به حدی است که گروه‌های هنری و نمایشی ما را خود عراقی‌ها میزبانی می‌کنند و دیگر به دنبال اسکان یا محل برگزاری مراسم نیستیم بلکه خود موکب داران هر سال از آن‌ها دعوت و پذیرایی می‌کنند.

حضور 2 اندیشکده در اربعین سال جاری
حجت الاسلام احمدی از وقوع تحولات بزرگ فرهنگی در فرهنگ زیارت مردم ایران و عراق و تأثیر فرهنگی دو ملت بر یکدیگر سخن گفت و افزود: بحث‌های پدیده شناسی و مردم شناسی از سوی اساتید و انجمن‌های علمی انجام شده است، دو اندیشکده در خصوص اربعین تأسیس شده که در اربعین سال جاری حضور داشتند.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته دانشگاه‌های کشور به صورت مستقل در مباحث علمی اربعین ورود پیدا می‌کردند، گفت: امسال شورای علمی تشکیل و دانشگاه‌ها به صورت تجمیع شده و با همکاری دانشگاه‌های عراق به انجام فعالیت‌های علمی پرداختند و بیش از ۵۰ درصد سال گذشته همایش‌های مختلف عملی برگزار شد. امسال ۳۰۰ استاد غیر ایرانی از ۱۷ کشور در همایش‌ها شرکت کردند.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزش ستاد مرکزی اربعین از شکل گیری ارتباطات قوی علمی و مسئله شناسی اربعین خبر داد و گفت: هیچ یک از گروه های روحانیون، مبلغان، مداحان، قاریان، گروه‌های هنری و ... پولی دریافت نمی‌کنند و همه به صورت داوطلبانه در مراسم اربعین به فعالیت می‌پردازند و فقط در اموری مثل حمل و نقل به آن‌ها کمک می‌کنیم.

حضور ۴۰ بانوی شاعر از ایران در مراسم اربعین
وی از حضور ۴۰ بانوی شاعر از ایران در مراسم اربعین و برگزاری مراسم‌ مشترک شعر با شاعران بانوی عراقی خبر داد و گفت: در صحن عتبه برای اولین بار این جلسات در قالب جلسات نو و جدیدی برگزار شد که مورد استقبال بسیار خوب اهالی شعر و ادب قرار گرفت.

حجت الاسلام احمدی در پاسخ به این سؤال که تا سال آینده چه اقداماتی باید انجام شود تا اربعین بهتری نسبت به امسال داشته باشیم؟ گفت: باید بر روی آموزش و توجیه مردم اقدامات جدی انجام دهیم. همچنین شورای راهبردی اربعین تشکیل و ورود جدی به مسائل داشته باشد. اندیشکده‌هایی که در دانشگاه امام صادق(ع) و پژوهشگاه فرهنگ و معارف تشکیل و با کمیته فرهنگی تفاهم نامه امضاء کرده اند، قوی‌تر فعالیت کرده و بازوی مطالعاتی خوبی برای تعیین خط مشی‌ها و تبیین الگو‌های جدید عملکردی در اربعین باشند.

ادب و فرهنگ میزبانی مردم ایران اقتضا می‌کند که به تکریم میزبانان اربعین بپردازیم
وی افزود: امسال موکب‌های مشترک خوبی تشکیل شد و نیز در طرح تکریم از ۶۰۰ موکب دار عراقی تجلیل به عمل آمد که باید این امور را گسترش دهیم و خود مردم تجلیل و تکریم میزبان را برعهده گیرند. ادب و فرهنگ میزبانی مردم ایران اقتضا می‌کند که به تکریم میزبانان اربعین بپردازیم.

حجت الاسلام احمدی تقویت کار‌های علمی و پژوهشی را متذکر شد و گفت: شناخت این پدیده بزرگ و ابعاد و زوایای مختلف آن مورد نیاز است. اگر می‌خواهیم اربعین زمینه ساز یک حرکت فرهنگی و تمدنی بزرگ باشد باید مفاهمه بین نخبگان اتفاق بیفتد و ارتباطات بین نخبگان صورت گرفته و کار‌های مشترک علمی و پژوهشی انجام شود.

 

 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اقدامات فرهنگی اربعین 98 چالش های اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در دین مبین اسلام تأکید و اهمیت زیادی به کار و کارگر شده است و پیامبر اکرم (ص) بر دستان کارگران بوسه می‌زدند و برای آنان ارزش و اهمیت قائل بودند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: نامگذاری سال‌های اخیر از سوی مقام معظم رهبری بر مبنای کار و کارگر است که نقش کارگران در آن بیش از پیش نمایان می‌شود. حضور و عملکرد شما با این شعار بسیار همخوانی دارد و در این معقوله هم کارگر و هم کارفرما با هم در نبرد اقتصادی حضور دارند. نقش شما کارگران بسیار پر رنگ است و با همت و تلاش آحاد جامعه به ویژه کارگران ما می‌توانیم یک ایران قوی داشته باشیم.


سوده نجفی گفت: بر اساس گزارش‌های ارائه شده در کل کشور حدود ۱۴ میلیون کارگر وجود دارد که با احتساب خانواده آنان تعداد زیادی از افراد جامعه، تقریباً نیمی از آنان را کارگران و خانواده‌های آنان تشکیل می‌دهند. اگر اقدامات خوب و رضایت بخشی درباره کارگران شود؛ قطعاً نیمی از جامعه رضایت خواهند داشت.


رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران افزود: امنیت شغلی یکی از موارد بسیار مهم و حائز اهمیت است که دغدغه اصلی بسیاری از کارگران بوده و باید به آینده شغلی اطمینان داشته باشید. متأسفانه امروز به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها بسیاری از کارخانه‌ها تعطیل و کارگران بیکار شده اند.


نجفی ادامه داد: یکی از مسائل و دغدغه‌های مهم در خصوص کارگران که باید دولت پیگیری کند؛ بیمه و مسکن است و باید دولت و مجلس نسبت به این موضوع اقدامات جدی داشته باشند. مسئله ایمنی محیط کار یکی دیگر از ضرورت‌های مهم در خصوص کارگران می‌باشد و باید کارفرمایان نسبت به این موضوع دقت و توجه لازم داشته باشند.


وی در پایان گفت: مهارت افزایی و دانش افزایی کارگران باید در دستور کار کارفرمایان و کارگران قرار گیرد و تمایل لازم را برای این کار داشته باشند. این موضوع به نفع خود کارگر و کشور است و سبب افزایش انگیزه و بهره وری می‌شود.

دیگر خبرها

  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • نشست شورای فرهنگ عمومی در شهرستان اسلامشهر برگزار شد
  • صنایع نفت و گاز را پای کار حوزه فرهنگ می‌آوریم
  • تأمین اعتبارات کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت را به حوزه فرهنگ بوشهر تزریق می‌کنیم
  • هنری که لاکچری شده!
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید