Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، امروزه واژه دانش‌بنیان بیشتر از هر واژه دیگری به گوش می‌رسد به طوری که انگار این کلمه با زندگی مردم عجین شده است و بعضی از مردم اعتقاد براین دارند که شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌های نوپایی هستند که وارد چرخه اقنصادی کشور شده‌اند و عده‌ای نیز معتقدند که این شرکت‌های تازه تأسیس این روزها مثل درخت تنومند ریشه دوانده و قد کشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان به واسطه تغییرات گسترده در اقتصاد جهانی ظهور کرده‌اند که طی دهه‌ها باعث شده ‌است خدمات، اولویت بالاتری پیدا کنند. ظهور شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان نشانه‌ای از انقلاب صنعتی سوم که مرز میان صاحبان منابع تولیدی و کارگران است.

در دنیایی که هر لحظه شاهد تحول و دگرگونی است، پایه اقتصادهای صنعتی با محوریت منابع به سمت اقتصاد با محوریت سرمایه‌های فکری در حال حرکت است. از دیگر سو، جوانان نخبه و خلاق در هر کشور ارزشمندترین سرمایه آن سرزمین محسوب می‌شوند و ایران اسلامی از این حیث در زمره کشورهای غنی دنیا جای دارد.

نیروهای جوان و مبتکر در زمینه علوم دانش‌بنیان راه محقق شدن شعار سال جاری را برای ایران اسلامی هموار می کنند و این قشر نیاز به حمایت برای قرار گرفتن در مسیر خدمت به منظور تحقق رونق تولید دارند.

در همین راستا حسین علیزاده کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز،گفت: امروزه شرکت‌های دانش‌بنیان موتور محرک توسعه اقتصادی هر کشوری محسوب می‌شوند به طوری‌که رشد و رونق این شرکت‌ها جهش کشور را به سمت اقتصاد پایدار و دانش محور فراهم می‌سازد.

وی رکود صنعت و بازارهای داخلی، مشکلات اقتصادی کشور، کمبود نیروی خبره و نوآور، نبود تیم مدیریت حرفه‌ای و ارتباطات ضعیف برای شناسایی بازار، ناکافی بودن حمایت مالی از سوی مسئولان دولتی، نبود امنیت سرمایه‌گذاری برای ایده‌های خلاق و نوآور از جمله موانع کلیدی موجود بر سرراه شرکت‌های دانش بنیان عنوان کرد.

این کارشناس با بیان این‌که متاسفانه جریان تولید و فرایند صنعت کشور به هیچ عنوان عارضه‌یابی و مهندسی نمی‌شود گفت: یکی از دلایل افزایش مشکلات و موانع تولیدی این شرکت‌ها، فقر علمی و برخوردار نبودن از نگاه دانش‌محور به این مسائل است.

علیزاده تأکید کرد: حمایت‌های لازم برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از یک‌سو باید با بهبود محیط کسب‌وکار، شرایط فعالیت بنگاه‌ها را تسهیل کند و از سوی دیگر، توانمندی‌های فنی، مالی و مدیریتی بنگاه‌ها را تقویت کرده تا بنگاه‌های دانش‌بنیان بتوانند نقشی موثرتری در تحقق توسعه اقتصادی ایفا کنند.

وی خاطرنشان کرد: تحقق این هدف جز با بهبود محیط کسب و کار و ایجاد بازار رقابتی به منظور فروش محصولات میسر نخواهد شد. چراکه طی سال‌های اخیر تلاش زیادی به منظور ایجاد و بهبود اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان شده است و بخش‌های مختلفی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، نهادهای دولتی، شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری فعال هستند که فعالیت آنها منوط به بهبود اوضاع داخلی است.

انتهای پیام/

169 / 320 دانش بنیان تولید اقتصاد انقلاب صنعتی سرمایه گذاری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانش بنیان تولید اقتصاد انقلاب صنعتی سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۲۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود