Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیسیون ملی انتخابات بولیوی، اوو مورالس، نامزد چپ‌گرای حزب «جنبشی برای سوسیالیسم» را با کسب ۴۷.۰۷ درصد آرا پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، بنا بر آمار کارلوس مسا، رقیب مورالس از حزب سوسیال دموکرات «جبهه انقلابی چپ» با ۳۶.۵۱ درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفته است.

به گزارش یو.رونیوز، پیشتازی اوو مورالس با اختلاف ۱۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۶ درصد آرا به این معنی است که دور دومی برای این انتخابات در کار نیست. براساس قانون اساسی بولیوی، در صورتی که یکی از نامزدها بیش از ۴۰ درصد آرا را کسب کند و از نزدیکترین رقیب خود نیز ۱۰ درصد بیشتر رای آورده باشد انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده نمی‌شود.

یک سخنگوی کمیسیون انتخابات بولیوی گفته است نتیجه جاری با شمارش ۹۹.۹۹ درصد آرا به دست آمده است و ۰.۰۱ درصد باقیمانده تغییری در نتیجه نخواهد داد.

هزاران تن از مخالفان آقای مورالس در پی اعلام نتایج اولیه به خیابان‌ها آمدند.

مخالفان اوو مورالس به دنبال تغییر ناگهانی در نتیجه آرای شمارش شده انتخابات روز یکشنبه و تاخیر در روند شمارش آرا در شهرهای اصلی بولیوی تظاهرات کرده بودند. این اعتراضات چهارشنبه شب نیز در شهر لاپاز در مقابل ساختمان کمیسیون انتخابات ادامه داشت.

معترضان دولت بولیوی را به «تقلب» و «تخلف» در انتخابات ریاست جمهوری متهم کرده‌اند. در سوی مقابل آقای مورالس مخالفان را به تلاش هماهنگ برای کودتا متهم کرده بود.

اوو مورالس در سال ۲۰۱۶ با برگزاری یک همه پرسی پیشنهاد کرد که محدودیت زمانی برای ریاست جمهوری یک فرد لغو شود. دادگاه قانون اساسی بولیوی با وجود مخالفت ۵۱ درصد شرکت کنندگان در همه پرسی این طرح را در نهایت تصویب کرد.

رئیس جمهوری بولیوی پیش از این در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۴ در دور اول انتخابات ریاست جمهوری پیروز شده بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان

۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت به رقابت می‌پردازند.

به گزارش مشرق، تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حالی از بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه آغاز شد که ۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای‌اسلامی به رقابت می‌پردازند؛ رقابتی که تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور به اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به‌خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک رقابت‌ها در این حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده در این دور از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند.

براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد.

براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه ازجمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد در این حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد.

براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

دیگر خبرها

  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • مراسم تحلیف دور جدید ریاست جمهوری ولادیمرپوتین
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند