Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر کرمان در مصلای امام علی (ع)  با اشاره به ایام شهادت امام حسن مجتبی (ع) وامام رضا(ع) بابیان اینکه زمان و حوادث و جریان مقابل این دو امام عظیم الاشان با هم مشابهت و مشترکاتی دارند گفت: در زمان هر دو امام نیاز به آگاه سازی بود گرچه آگاه سازی در زمان امام مجتبی با زمان امام رضا تفاوت‌هایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در زمان امام مجتبی (ع) با کمال تاسف شیطنت‌ها جامعه را به سمت جاذبه‌های تازه‌ای کشانده که مردم و خواص جامعه را به سمت جهل فروبرده که نیاز به آگاه سازی وجود داشت.

اوگفت: همچنین در این دوران جامعه در مقابل امامت و سلطنت قرار گرفته و تلاش دارد امامت را حذف کنند و سلطنت را جانشین آن کنند.

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی تصریح کرد: آن زمان از دین به عنوان ابزار استفاده می‌کردند و دین برای جامعه اصل نبود .

او به صلح زمان امام حسن مجتبی(علیه السلام) و پذیرفتن ولایت عهدی توسط امام رضا (ع) اشاره کرد و افزود: این دو اتفاق در دو مقطع تاریخی می‌رساند امامت را همه ائمه در زمان خودشان به سختی حراست  و از پیچ‌های خطرناک عبور دادند و نگذاشتند امامت آسیب ببیند و در عین حال مردم را آگاه کردند.

او افزود: مشابهات‌های دوران بی امیه و عباسیان بسیار زیاد است.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان تاکید کرد:امروز کشور ما نیاز به وحدت ، همدلی و همراهی دارد از برخی تریبون‌ها و برخی افرادی که اظهار نظر می‌کنند حرف‌هایی می‌شنویم که دنبال دو قطبی کردن جامعه و ایجاد اختلاف هستند.

او اظهار داشت: جامعه باید آگاه باشد تا از این پیچ تاریخی عبور کند اگر با خدا معامله کنیم خداوند نیز امور ما را زیر نظر می‌گیرد و مدیریت می‌کند پس بهتر است خودمان را برای خدای خودمان آنطور که باید خالص کنیم.

نماینده ولی فقیه دراستان با بیان اینکه در آستانه رحلت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) قرار داریم گفت: شخصیت پیامبر اسلام که نمونه‌ای بزرگ برای مسلمین و بالاترین شخصیتی است که جامعه انسانی به خود دیده است و عملکرد ایشان استثنایی و تاریخی است.

امام جمعه کرمان افزود: نزدیک‌ترین فرد به پیامبر حضرت علی (ع) است لذا مولای متقیان شخصیت پیامبر(ص) را از یک زاویه چنین توصیف می‌کند فطرت پیامبر(ص) از بهترین فطرت‌ها است و خاندان پیامبر(ص) از بهترین خاندان و درخت وجود پیامبر(ص) از بهترین درخت‌ها است و ایشان در حرم امن الهی و در آغوش کریم‌ترین خانواده رشد کرده و نمونه ندارد و کاملا بی بدیل است.

او تصریح کرد: پیامبر(ص) الگوی تمام عیار در هوشیاری و درایت و تیزبینی و ریزبینی بود و آینده را به بهترین وجه ممکن پیش بینی می‌کند.

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی، پیامبر(ص) را الگویی در توجه به خدا و اشراف به حوادثی که اتفاق می‌افتد معرفی کرد وگفت: ایشان آنچنان بر حوادث تلخ مسلط است که حادثه را از انتها تا انتها و نتیجه آن با توجه کامل به خدا می‌داند ، زانو نزدن در حوادث و مشکلات و حوادث تلخ از دیگر خصوصیات پیامبر مکرم اسلام (ص)است.

او به راه انداختن ۷۰ جنگ تحمیلی علیه پیامبر مکرم اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت علی (ع) می‌فرمایند پیامبر(ص) چراغی با نور درخشان و ستاره فروزانی که همه را به خود جذب می‌کرد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان ادامه داد: آنقدر بر منش و روش پیامبر مکرم اسلام (ص) عقل و درایت حاکم است که امام پیامبر شناس می‌فرماید: راه و رسم پیامبر(ص) راه و رسم اعتدال و صداقت و روش او بهترین روش و کلام و سخنان ایشان حق را از باطل به خوبی جدا می‌کند.

اوتاکید کرد: تاریخ پر است از افرادی که صداقت را در کار خود حفظ نکردند و به انحراف کشیده و فتنه زده و مردود و از صراط مستقیم خارج شدند.

او سپس به هفته وقف اشاره و تصریح کرد: بخش دولتی و خصوصی که در حوزه وقف املاکی داشته اند حساسیت خود را بالا ببرند.

او گفت: در حراست و حفاظت از موقوفه‌ها وظیفه داریم گاهی شخصیت‌های حقوقی و حقیقی هیچ حساسیتی در موقوفات ندارد.

او به شهادت محمدحسین فهمیده و روز بسیج دانش آموزی اشاره کرد و افزود: وی درجات عرفانی بالایی دارد و به افتخار این از خودگذشتگی به نام روز بسیج دانش آموزی نامگذاری شده است که باید از شخصیت این شهید کم سن وسال برای دانش آموزان الگوسازی کرد.

انتهای پیام/ح

خطبه های نمازجمعه کرمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نمازجمعه دین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۳۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (15 اردیبهشت)

روزگاری شد که در میخانه خدمت می‌کنم
در لباس فقر کار اهل دولت می‌کنم

تا کی اندر دام وصل آرم تذروی خوش خرام
در کمینم و انتظار وقت فرصت می‌کنم

واعظ ما بوی حق نشنید بشنو کاین سخن
در حضورش نیز می‌گویم نه غیبت می‌کنم

با صبا افتان و خیزان می‌روم تا کوی دوست
و از رفیقان ره استمداد همت می‌کنم

خاک کویت زحمت ما برنتابد بیش از این
لطف‌ها کردی بتا تخفیف زحمت می‌کنم

زلف دلبر دام راه و غمزه‌اش تیر بلاست
یاد دار ای دل که چندینت نصیحت می‌کنم

دیده بدبین بپوشان ای کریم عیب پوش
زین دلیری‌ها که من در کنج خلوت می‌کنم

حافظم در مجلسی دردی کشم در محفلی
بنگر این شوخی که چون با خلق صنعت می‌کنم

تفسیر :

برخی اطرافیان حسود و بدخواه سعی می کنند شما را از مسیر درست منحرف کرده به بیراهه بکشانند. مراقب این افراد باشید و جانب احتیاط را از دست ندهید.

قبل از شروع هر کاری، خوب فکر کرده و با عقل و درایت تصمیم بگیرید و عمل کنید تا موفقیت تضمین شود. دوستان مورد اعتماد و دلسوز را بشناسید تا در مواقع نیاز از آن ها یاری بگیرید.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • فتنه با لباس مشکی تا انحراف در دین/تقیه سازو کار امام صادق بود
  • امام جعفر صادق (ع) بشریت را به سوی علم و دانش رهنمون ساخت
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (15 اردیبهشت)
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • نباید با ایجاد دوقطبی‌های کاذب دشمن را به طمع بیندازیم
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)