Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله دری نجف آبادی گفت: آمریکایی ها معاهدات بین المللی‌ که خودشان هم درست می کنند را زیر پا گذاشتند؛ در صورتی که الفبای تعامل در دنیا از روز اول وفای به عهد و پیمان بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ آیت‌الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک در خطبه های نماز جمعه با تاکید بر عظمت مراسم اربعین گفت: امید است هیئات مذهبی مراسم ایام پایانی ماه صفر را هر چه با عظمت تر برگزار کنند و معارف دینی را هرچه غنی تر و پر محتوا تر ارائه دهند چرا که بزرگترین سرمایه سعادت دنیا و آخرت ارتباط با اهل بیت و قرآن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دری نجف آبادی به عهد شکنی های آمریکایی ها پرداخت و عنوان کرد: آمریکایی ها معاهدات بین المللی ای که خودشان هم درست می کنند را زیر پا گذاشتند در صورتی که الفبای تعامل در دنیا از روز اول وفای به عهد و پیمان بوده است.

وی یکی از محوری ترین پایه های جامعه بشری را توجه به عهد و پیمان بر شمرد و تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام در محیط جاهلیت از حفظ تعهدات حتی در قبال دشمنان می گوید ولی کسانی که امروز ادعای تمدن دارند از گرگ ها هم بدتر عمل می کنند و می خواهند که به ملت ها ذلت تحمیل کنند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: این گرگهای آدم خوار قراردادی را بستند و امضا کردند و حتی به شورای امنیت بردند و بعد زیر آن زدند و حالا که وزیر ما برای حضور در اجلاس بانک جهانی قصد حضور در آنجا را دارد ویزا صادر نمی کنند. این درحالی است که آمریکایی که محل برخی از سازمان های جهانی است تعهد داده است که حقوق ملت ها را رعایت کند.

وی به حوادث پیش از اربعین عراق پرداخت و اظهار کرد: آمریکا، اسرائیل و آل سعود به این حوادث دامن می زنند و پول خرج می کنند و در لبنان نیز به همین شکل است؛چرا که در جنگ ۳۳ روزه و دیگر اقداماتشان شکست خوردند  و حالا در تلاش برای ایجاد فتنه و درگیری داخلی و طایفه ای هستند.

امام جمعه اراک با تاکید بر نقش آل سعود در این قضایا اضافه کرد: آنها از ابتدا با جمهوری اسلامی و ولایت فقیه مشکل داشتند و روز به روز به این مسیر خود ادامه دادند و حالا که در جایی مانند لبنان قدرت جمهوری اسلامی را می بینند مشکلی ندارند که همانطور که برای نابودی یمن میلیارد ها دلار هزینه کردند در کشور دیگر نیز در راستای آدم کشی و فتنه گری هزینه کنند.

وی با اشاره به اعتراضات احتمالی امروز د  عراق و اعتراضات هفته های گذشته کار گران استان گفت: ما با تظاهرات سالم مشکلی نداریم فقط می گوییم نباید مسیر و راه آهن بسته شود و مجوز های لازم را داشته باشد و اگر حق اعتراض مدنی است پس اصولی دارد و باید اصولش رعایت شود.

دری نجف آبادی به ساعت کار و تلاش در کره جنوبی و حرف اول آنها در ده صنعت اول دنیا علی رغم نداشتن منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: مدیران و کارگران باید همت کنند؛ کار، اندیشه و فکر تولید کنند؛ طراحی و مهندسی کنند، فقط نمی شود که توقع داشت که دولت وام بگیرد و حقوق بدهد مگر بانک ها تا چه زمانی می توانند پشتیبانی کنند و حتی این خود تورم زاست.

وی ادامه داد: هیچ ملتی با تنبلی و مفت خوری و سربار جامعه بودن آقا نمی شود و تلاش، مجاهدت، فداکاری و همت است که می تواند ملت ها را عزیز کند.

نماینده ولی فقیه در استان اقتصاد مقاومتی را در گرو صرفه جویی، قناعت، سرمایه گذاری، عمل و تلاش دانست و عنوان کرد: برخی آدمها تنبل هستند و فقط نشسته اند؛ این بی انصافی است و طلبه ها، دانشگاهیان، کارگران و کارمندان و ... همه باید تلاش کنند. امروز مفت خوری و سربار جامعه بودن حرام است و واجب است که کار کنیم و با کار است که کشور آباد می شود.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی با همت های بلند محقق می شود و قله های بلند فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کار و تلاش می طلبد و هر کس باید به اندازه خودش فداکاری کند.

دری نجف آبادی به قضیه کشف بیش از سی جسد اهالی چین در سرد خانه یک کامیون در انگلیس پرداخت و خاطر نشان کرد: متاسفانه این اتفاق اولین باری نیست که در انگلیس رخ می دهد، ربایش، کشتن آدم ها و خرید و فروش اعضای بدنشان مفهومی دیگر از تمدن انگلیسی را نشان می دهد. مسئولین انگلیسی باید توضیحی قانع کننده در این خصوص به دنیا دهند. البته باید گفت برده داری مدرن غرب و ارزش قائل نشدن بر جوامع انسانی ننگی است که بر فرهنگ غربی خورده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۵۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا

افسر اطلاعاتی بازنشسته سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) درخواست اخیر دولت‌های چاد و نیجر برای خروج نیروهای عملیات ویژه آمریکایی از خاک این کشورها را یک شکست دیگر برای سیاست گسترش نفوذ آمریکا در قاره آفریقا می‌داند.

به گزارش مشرق، رسانه‌ها اخیرا گزارش دادند نیروهای عملیات ویژه آمریکایی بعد از آنکه مقام‌های چاد حضور نظامیان آمریکایی در این کشور را غیرقانونی خواندند قرار است در روزهای آینده خاک این کشور آفریقایی را ترک کنند. این اتفاق بعد از آن می‌افتند که سربازان آمریکایی که در نیجر حضور داشتند نیز مجبور به خروج از این کشور شدند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، از مجموع ۷۵ نیروی ویژه ارتش آمریکا که در شهر «انجامنا»، پایتخت چاد حضور داشتند، قرار است ده‌ها سرباز پیش از فرا رسیدن موعد انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ششم مه، خاک آنجا را ترک کنند.

رهبران چاد در ماه آوریل نامه‌ای را برای وابسته نظامی آمریکا در این کشور فرستاده و به او اطلاع دادند انجامنا به توافقش با واشنگتن که اجازه به حضور این نظامیان در چاد می‌داد موسوم به توافق وضعیت نیروها پایان می‌دهد. هنوز تعداد دقیق سربازان آمریکایی حاضر در این کشور آفریقایی مشخص نیست اما مقام‌های آمریکایی تاکید می‌کنند این تعداد بیشتر از ۱۰۰ سرباز نیست. به گزارش مطبوعات آمریکا، پنتاگون همچنان امیدوار به مذاکرات بر سر توافق جدیدی با دولت چاد و بازگرداندن سربازانش به این کشور بعد از انتخابات ششم مه است.

لری جانسون، مامور کهنه‌کار سابق سازمان سیا معتقد است ارتش آمریکا در صورت خروج از چاد دیگر هرگز به آنجا باز نخواهد گشت.

لری جانسون که مقام وزارت امور خارجه آمریکا نیز بوده در واکنش به برنامه خروج نظامیان آمریکایی از نیجر و چاد گفت: «آسان‌ترین شکلی که می‌توان این مساله را بیان کرد این است که این روند دارد شکست می‌خورد.»

او ادامه داد: «ارتش آمریکا در هر دوی این کشورها پایگاه‌هایی نظامی دارد که برای تعقیب عوامل القاعده و تلاش برای از بین بردن آنها طراحی شده‌اند. اما به وضوح دولت‌های محلی دارند اجرای این سیاست از سوی آمریکا را رد می‌کنند. این واقعا یک رسوایی برای آمریکا از این نظر که کلیت نفوذش را از دست می‌دهد محسوب می‌شود و من فکر می‌کنم روسیه قرار است جای آن را بگیرد.»

کشور چاد از ۱۹۰۰ تا ۱۹۶۰ میلادی تحت حاکمیت استعمارگر فرانسوی‌ها قرار داشت. بعد از آنکه این کشور آفریقایی استقلال یافت فرانسوی‌ها باز هم در چند مقطع در دهه‌های ۱۹۶۰، ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به بهانه حفاظت از دولت‌های حاکم در چاد سربازانشان را به این منطقه اعزام کردند. نیروهای فرانسوی در فاصله سالهای ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۴ یک حضور دائم را در چارچوب «عملیات قرقی» در این کشور آفریقایی حفظ کردند. بهانه اجرای این عملیات نیز حفاظت کردن از چاد در مقابل شبه‌نظامیان و نیروهای لیبیایی اعلام شد. بعد از سال ۲۰۱۴ فرانسه عملیات موسوم به «عملیات برخان» را جایگزین آن کرد. هر چند پاریس این عملیات را یک عملیات ضد تروریسم گسترده در منطقه ساحل در آفریقا خواند اما اکثر دولت‌های این منطقه آن را به عنوان تلاشی شکست خورده محکوم کردند.

روزنامه واشنگتن پست در ماه مه ۲۰۱۴ گزارش کرد آمریکا حدود ۸۰ سرباز را عازم چاد کرده تا از عملیات هواپیماهای شناسایی، اطلاعاتی و نظارتی برای ماموریت یافتن گروهی از دختران دانش‌آموز نیجریه‌ای ربوده شده توسط تروریست‌ها در شمال نیجریه حمایت کنند. کاخ سفید پس از آن اعلام کرده بود این نیروها «تا زمانی که دیگر نیازی به کمک آنها به حل‌وفصل این پرونده آدم‌ربایی نباشد» در چاد باقی خواهند ماند. پایگاه تام‌دیسپاچ در سال ۲۰۱۴ گزارش کرد که تحقیقات این پایگاه مشخص کرده آمریکا به شکلی بی‌سروصدا بعد از آنکه بمباران‌های ناتو، لیبی را به عصر حجر بازگرداند، مناطق نزدیک به آن را بی‌ثبات کرد و باعث جهش خشونت افراطگران و شبه‌نظامیان شد، حضور نظامی خود در چاد را افزایش داده است.

بعد از شکست عملیات برخان که هدفش قرار بود شکست دادن تروریست‌ها باشد کشورهای مالی، نیجر و بورکینافاسو به شکل پی در پی خواستار خروج سربازان فرانسوی از خاک این کشورها شدند. سربازان فرانسوی در بازه زمانی فوریه ۲۰۲۲ تا مارس ۲۰۲۳ خاک این سه کشور آفریقایی را ترک کردند و در این میان حدود ۱۰۰۰ سرباز فرانسوی به چاد منتقل شدند و تا همین امروز نیز در آنجا باقی مانده‌اند.

در این میان واشنگتن پست معتقد است ژنرال محمد ادریس دبی اتنو که از ۲۰۲۱ رهبر چاد بوده به زودی بعد از تکمیل خروج سربازان آمریکایی از خاک کشورش، سربازان فرانسوی را نیز وادار به خروج از چاد می‌کند. این روزنامه آمریکایی متذکر شد چاد به همراه مالی، نیجر و بورکینافاسو برای حل مسائل اقتصادی و امنیتی خود در حال گرایش به روسیه هستند.

چاد از مدتی پیش مشغول تقویت کردن روابطش با روسیه بوده است. مهمت ادریس دبی اتنو در ماه ژانویه سفری رسمی به روسیه داشت و در ماه ژوئیه گذشته نیز وزیر امور خارجه چاد در اجلاس روسیه-آفریقا در سن پترزبورگ شرکت کرد.

جانسون خاطرنشان کرد: «این روسیه نیست که سابقه به بردگی کشیدن سیاهپوستان آفریقایی را داشته باشد. در درجه دوم نیز روسیه هیچ روابط نزدیکی با امپراتوری‌های استعمارگر نداشته است. این فرانسوی‌ها، انگلیسی‌ها، آلمانی‌ها، هلندی‌ها و بلژیکی‌ها هستند که سابقه طولانی در به استثمار کشیدن آفریقا و مردم و منابعش داشته‌اند. بنابر این من صراحتا فکر می‌کنم هم روسیه و هم چین به عنوان واسطه‌هایی صادق دست‌کم خیلی صادق‌تر از آمریکا، توسط کشورهای منطقه در نظر گرفته می‌شوند.

این تحلیلگر سابق سازمان سیا نتیجه‌گیری کرد: «این اتفاقات را می‌توانیم بخشی از فروپاشی به اصطلاح نظم بین‌المللی قانون محور تحت رهبری آمریکا بخوانیم. تلاش‌های آمریکا برای سلطه یافتن بر جهان دارند خنثی می‌شوند. این تلاش‌ها به نوک قله خود رسیدند و حالا دارند از سراشیبی سقوط می‌کنند. بنابراین من هم فکر می‌کنم این یک نشانه دیگر از این است که سیاست‌های آمریکا دارند به بیراهه می‌روند.»

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است
  • (ویدئو) بحث عجیب درباره زیاده‌روی در عرق خوری در برنامه گلزار!
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان
  • روشنفکری ایرانی و تشویق حرام‌کاری
  • بحث درباره زیاده روی در عرق خوری در برنامه گلزار
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند