Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@03:34:06 GMT

فیلمی برای دیدن کودکانمان روی پرده نیست!

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۸۶۰۶۵

فیلمی برای دیدن کودکانمان روی پرده نیست!

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - دوستی تعریف می‌کرد آخر هفته گذشته با بچه‌های 11 و 5 ساله‌اش می‌خواسته به سینما برود ولی هر چه در سینما تیکت می‌گردد فیلمی پیدا نمی‌کند که بچه‌هایش را به دیدن آن ببرد.

در نمایه اولیه سایت سینما تیکت که 15 فیلم را نشان می‌دهد اکثر فیلم‌ها (۱۲+) و (۱۵+) دارد و چهار فیلم که محدودیت سنی ندارد اصلا ارتباطی به کودک ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از جستجوی بیشتر در قسمتی که آیکون «فیلم‌های بیشتر» وجود دارد اگر کلیک کنید 2 فیلم با موضوع «کودک و نوجوان» وجود دارد که‌ یکی از آنها (تپلی و من) فقط‌ در فرهنگسرای بهمن یک تک سانس نمایش دارد و در مشهد 3 سالن و در کرج و بوشهر یک سالن اما فیلم دوم هم (تولدت مبارک) در تهران هیچ نمایشی ندارد و فقط در سینما فلسطین تبریز نمایش دارد! 

با این نگاه می‌توان گفت که تقریبا سینمای کودک و نوجوان در سبد سینمای ایران بسیار کمرنگ است و حتی اگر بگوییم وجود ندارد هم پر بیراه نگفته‌ایم.



هر سال در زمان جشنواره کودک تعدادی فیلم معرفی می‌شوند که در سال گذشته با موضوع کودک و نوجوان ساخته شده‌اند واقعا باید پرسید این فیلم‌ها را کی و کجا نمایش می‌دهند؟ علی الخصوص وقتی که اکثریت آنها با حمایت‌ نهادهای مختلف تولید شده‌اند.

شاید گفته شود که در مناسبات اکران، توان رسیدن به پرده و یا قدرت بر روی پرده ماندن را ندارند به دلیل اینکه در رقابت با قیلم‌های تجاری شکست می‌خورند ولی باید گفت اینجا باید اساسا عامل فروش را کنار گذاشت و یک سهمیه همیشگی برای کودکان در این سینمای ایران کنار گذاشت.

برای کودکان به عنوان مخاطبان قابل توجهی (هم به لحاظ کمی و هم کیفی) سینمای ایران هر هفته و هر ماه باید فیلمی وجود داشته باشد که بچه‌ها را برای دیدن آن برد و بی تعارف این وظیفه دولت است که این مهم را در برنامه ارائه کالاهای فرهنگی قرار دهد.

دوستی که در فرانسه زندگی می‌کند و برای سفری به تهران برگشته بود برایم تعریف می‌کرد که یک روز از طرف دبستان پسرم به یک کنسرت کلاسیک معروف در پاریس دعوت شدیم هم بچه‌ها و هم والدین حضور داشتند، می‌گفت وقتی وارد سالن شدیم، طبیعتا همگی در سر جاهای خودمان بر اساس شماره بلیت صادر شده مستقر شدیم چیزی که برایم جالب بود این بود که 2 ردیف اول سالن (بهترین و نزدیکترین نقطه به صحنه اجرا) را خالی گذاشته بودند و من با خودم فکر کردم حتما اشخاص نامدار یا صاحب منصبی قرار است بیایند و در این 2 ردیف بنشینند.

نزدیک زمان اجرا شد و تمامی نوازنده‌ها بر روی سن قرار گرفتند، وقتی که رهبر ارکستر وارد شد یک خوشامدی به همه حضار گفت و اعلام کرد چون این اجرا برای کودکان است از بچه‌ها خواهش می‌کنم به این 2 ردیف جلو بیایند و از اینجا شاهد اجرا باشند.تعریف می‌کرد باید می‌دیدی بچه‌ها چه احساسی داشتند که در چنین جایگاه ویژه‌ای قرار گرفتند و چه اعتماد به نفسی در چهره‌شان موج می‌زد.

وقتی به این خاطره دوستم فکر می‌کنم با خودم می‌گوییم ما تا چه حد به کودکانمان فکر کرده و به حس و نظر آنها اهمیت می‌دهیم؟

زمانی سینمای کودک و نوجوان جایگاه مهمی در سینمای ایران داشت و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نقش مهمی در تولیدات این گونه فیلم‌ها ایفا می‌کرد ولی حال با بدبختی هم یک فیلم در سبد اکران ندارند!

رفتن کودکان و نوجوانان به سینما و هر اتفاق فرهنگی دیگری متضمن دعوت مخاطب آینده به فرهنگ و هنر است و این اتفاقی است که از هر نظر و جنبه‌ای به آن نگاه کنیم نتیجه مثبت و سازنده دارد.

یادمان باشد هر آنچه در معرض ذهن، چشم و گوش کودکانمان قرار می‌گیرد قطعا مانند بذری است که در آینده محصول می‌دهد.

مطالب مرتبط نتایج نظرسنجی جشنواره فیلم کودک منتشر شد گله مرضیه برومند از زیر پاگذاشتن حقوق بازیگران کودک و فقدان سینمای خانواده بازتعریف سینمای کودک در عرصه بین‌الملل

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سینمای ایران سینمای کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۶۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مجید زین العابدین، علی قاسم زاده، کمال حیدری، یوسف افشارنیا، سید مهدی سیدین، فرزانه کلاهدوزان، اصغر فارسی، وحید نیکخواه آزاد، پوران درخشنده، وحید ملتجی، احمد مقیمی و علی صالحی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان منصوب و معرفی شدند.

محمد خزاعی در حکم انتصاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، با تاکید بر این نکته که برگزاری جشنواره این رویداد فرصتی ارزشمند برای توجه به نقش مهم آثار مهم کودکان و نوجوانان است، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و تصمیمات اثر بخش در زمینه رشد سرمایه انسانی دغدغه‌مند، تقویت فکر و ایده‌های نو، تکامل چرخه تولید و اکران، تشویق و معرفی استعدادهای جوان و جهش تولید با مشارکت فیلمسازان در سینمای راهبردی کودک و نوجوان را از اعضای شورای مذکور خواستار شده است.

سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار می شود.

کد خبر 6094402 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم