Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس مسائل افغانستان گفت: با وجود برخی اختلافات جزئی مانند سهم حقابه رودخانه هیرمند یا برخی حواشی و شایعه سازی‌هایی که برای ایران هراسی در افغانستان ایجاد شده است، اکثریت جامعه افغانستان نگاه مثبتی به ایران دارند. تاریخ انتشار: 22:12 - 04 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۲۲۳۷ فرزاد رمضانی‌بونش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به آخرین وضعیت روابط ایران و افغانستان بیان کرد: روابط دیرینه ایران و افغانستان را باید در قالب یک حوزه فرهنگی مشترک در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: بستر‌های مشترک فرهنگی، تمدنی و زبانی از هزاران سال قبل بین ایران و افغانستان برقرار بوده است. قبل از اینکه کشوری به نام افغانستان در نقشه جغرافیای جهان تشکیل شود، بخش زیادی از مناطق افغانستان تحت سیطره فرهنگ و تمدن امپراطوری‌های مختلف ایرانی اعم از هخامنشیان، ساسانیان و اشکانیان و بوده‌ است.    کارشناس مسائل افغانستان بیان کرد: اگر دقیق نگاه کنیم گذشته از اشتراکات زبانی، عرقی، فرهنگی و تمدنی  ایران و افغانستان، دو کشور دارای ظرفیت‌ها، پتانسیل‌های بسیار مشترکی برای تداوم رابطه خود هستند، مثلا در حوزه زبان دری و فارسی که به عنوان زبان نخست افغانستان تلقی می‌شود و همچنین پشتو و سایر زبان‌های دیگر، همگی جزو زیر شاخه زبان‌های فارسی به حساب می‌آیند.
وی افزود: از زمان ایجاد افغانستان نوین تاکنون، روابط ایران و افغانستان هر چند با فراز و نشیب‌هایی مواجه بوده اما بنیان‌ها، بستر‌ها و اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی و زبانی موجب شده است هیچ گاه  چالش و مانع عمده‌ای موجب سوء تفاهم‌ برای دولت‌های حاکم درتهران و کابل نشود. 
رمضانی بونش تاکید کرد: اشتراکات ایران و افغانستان آنچنان عمیق و گسترده است که جدا از اینکه چه حکومتی در این دو کشور روی کار بوده و حتی با وجود برخی سوء تفاهمات درباره تقسیم آب هیرمند، دو کشور عملا روابط گسترده‌ خود را حفظ کرده و بر غنای آن افزوده‌اند. 
وی تصریح کرد: ایران و پاکستان دو کشور اصلی مهاجر پذیر از افغانستان هستند اما ایرانیان در مقایسه با پاکستان، تعامل بسیار خوبی با مهاجران افغانی برقرار کرده اند و این پناهندگان میلیونی افغانی سالهای سال است که در جامعه ایرانی گره خورده و به زندگی مسالمت آمیز خود با ایرانیان ادامه می دهند. 
کارشناس مسائل افغانستان عنوان کرد: گاها و به‌ندرت در طول چند دهه گذشته، برخی مقامات افغانی و نخبگان مهاجر، خواسته‌هایی برای رفع مشکلات جزئی خود در خاک ایران داشته‌اند، ولی باید گفت توان اقتصادی، بودجه‌ و خدمات‌ ایران، تا حد زیادی در خدمت جامعه مهاجر و پناهندگان افغانستانی بوده است. جامعه مهاجران افغانستانی قدردان خدمات و میزبانی دولت و شهروندان ایرانی هستند.
رمضانی بونش با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی ایران و افغانستان در بندر چابهار نیز گفت: بندر چابهار  در ایجاد فرمول جدید بازرگانی وتجاری دو جانبه ایران و افغانستان موثر بوده است. با وجود  احتیاج افغانستانی‌ها برای کاهش وابستگی به بندر کراچی، آنها توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت بندر چابهار دارند.
کارشناس مسائل افغانستان با بیان اینکه استفاده از چابهار توانسته افغانستان را به مسیر جدیدی برای ترانزیت کالا دسترسی دهد، یادآور شد: با توجه به تلاش ایران برای توسعه ظرفیت‌های مناطق جنوب شرقی خود به ویژه چابهار؛ همکاری اقتصاد ایران، هند و افغانستان در این بندر می تواند به افزایش حجم مبادلات اقتصادی دو کشور بیفزاید و باعث کاهش اتکا و وابستگی افغانستان به پاکستان شود.
وی تاکید کرد: با وجود برخی اختلافات جزئی مانند سهم حقابه رودخانه هیرمند یا برخی حواشی و شایعه سازی‌هایی که برای ایران هراسی در افغانستان ایجاد شده است، اکثریت جامعه افغانستان نگاه مثبتی به ایران دارند. بستر‌ها و اشتراکات تمدنی، زبانی و مذهبی مانع از آن شده است تا این شایعات و سوء تفاهم به گستردگی  روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دو کشور لطمه بزند.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اشتراکات دینی ایران و افغانستان ایران هراسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۹۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فرماندار ماکو عصر دوشنبه در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرزهای دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.

نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.

فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستاهای مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.

احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشورهای ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و سازهای جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و سازها و عملیات عمرانی تردد از مرزهای گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.

دالکیران افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و سازها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.

رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوارهای مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

کد خبر 6092595

دیگر خبرها

  • محمد خاتمی: تورم به سطح فوق‌العاده نگران کننده رسید | چرا به شاخص‌های برنامه ۲۰ ساله نزدیک نشده‌ایم؟
  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح نگران کننده‌ای رسیده است
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح فوق العاده نگران کننده ای رسیده است /نباید با ذهنیت‌های بسته به سراغ امور پیچیده کشور رفت
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد