Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بعضی وقت‌ها شرایط بد کشورها از نظر اقتصادی و جنگ‌های منطقه‌ای یا داخلی باعث بروز فقر و بیکاری در برخی کشورها شده و افراد برای فرار از فقر و شرایط بد کشورشان برای جست‌وجوی زندگی بهتر مجبور به مهاجرت می‌شوند و پس از ورود به کشور دیگر نیز موضوع کار و اشتغال که مهم‌ترین دغدغه زندگی آنان است پیش می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 

لازم است بدانیم که موضوعات مربوط به اشتغال اتباع خارجی مدتی است که جزو وظایف وزارت کار و امور اجتماعی تلقی شده، حال این وزارت برای صدور پروانه کار و روادید شرایطی را در نظر گرفته است که در این قسمت به بخشی از آن می‌پردازیم:
الف- مطابق اطلاعات موجود در وزارت کار و امور اجتماعی در میان اتباع ایرانی آماده به کار افراد داوطلب واجد تحصیلات و تخصص مشابه وجود نداشته باشد. ب- تبعه بیگانه دارای اطلاعات و تخصص کافی برای اشتغال به کار موردنظر باشد. ج- از تخصص تبعه بیگانه برای آموزش و جایگزینی بعدی افراد ایرانی استفاده شود.

اما با توجه به قوانین، کارفرمایان علاوه بر درنظر گرفتن این شرایط موظفند که قبل از اقدام به عقد هرگونه قراردادی که موجب استخدام کارشناسان بیگانه می‌شود، نظر وزارت کار و امور اجتماعی را در مورد امکان اجازه اشتغال اتباع خارجی استعلام کنند.

سود کارفرمایان از حضور اتباع خارجی غیرمجاز از بحث اشتغال اتباع خارجی مجاز که بگذریم، به حضور اتباع غیرمجاز در ایران می‌رسیم که به یک مسئله‌ جدی تبدیل شده است، مسئله‌ای که امروزه در بازار کار ایران نمی‌توان نادیده گرفت، اما هنوز پاسخی برای آن پیدا نشده است و صرفا تنها در گوشه و کنار شرایطی که در بالا درج شد، شنیده می‌شود.   با این اوصاف، بسیاری از کارشناسان این حوزه معتقدند که حضور اتباع خارجی در ایران مانند حضور اتباع ایرانی در کشور‌های دیگر امری بدیهی است و عدم رعایت قواعد حضور، از بین رفتن قوانین نیروی کار، بیکار ماندن کارگران ایرانی و مسائلی از این دست، کمترین آسیب‌هایی است که تاکنون در سایه حضور مهاجران در کشور ایجاد شده است.   حال سوال این است که با توجه به مخالفت با حضور اتباع غیرمجاز، برای کاهش این قشر از جمعیت چه تصمیم یا تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟ زیرا می‌دانیم که این اتباع خارجی غیرمجاز به دلیل دریافت حقوق بسیار کم مورد علاقه کارفرمایان تلقی می‌شوند و آمار اشتغال این افراد هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود.

حتی با اینکه قوانین و شرایط بسیار زیادی درباره اشتغال اتباع در نظر گرفته شده است، اما باز هم سرپیچی و نادیده گرفتن آن توسط کارفرمایان دیده می‌شود، به همین دلیل قانون برای آنکه مانعی در برابر اشتغال نیروی کار غیرمجاز خارجی شود، گفته است که وزارت کار و امور اجتماعی باید کارفرمایانی که اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار را به‌کار می‌گیرند، بابت هر روز اشتغال غیر مجاز هر کارگر خارجی معادل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه جریمه پرداخت کنند در صورت تکرار این جریمه ۲ برابر خواهد شد؛ البته تجربه نشان داده که جریمه هم کار ساز نبوده و کارفرما‌یان  را به عدم انجام این کار هدایت نکرده است، همچنین اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه‌‎ای، ممنوعیت اشتغال اتباع بیگانه غیرمجاز را ابلاغ کرده و به وزارت کار هم مأموریت داده تا اسامی دستگاه‌هایی که در این باره همکاری نمی‌کنند را اعلام کند و از به کار گرفتن نیرو‌های غیرمجاز خودداری شود، در این بخشنامه تاکید شده که در صورت ضرورت هم فقط از کارگرانی استفاده شود که دارای کارت کار هستند، اما لازم است بدانیم که کارت کار با کارت اقامت تفاوت‌های دارد و به گفته کارشناسان، داشتن کارت اقامت مجوزی برای کار نیست و نخواهد بود.

علی ساری، نماینده مرم خوزستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت باشگاه خبرنگاران جوان، در این‌باره گفت: انتظار می‌رود وزارت کشور به عنوان یک متولی تخصصی، بر نحوه ورود و خروج و اشتغال اتباع نظارت کافی داشته باشد، همچنین باید بدانیم که حضور اتباع خارجی غیرمجاز، فرصت شغلی را از یک ایرانی می‌گیرد.   بیشتر بخوانید: آخرین خبرها از برنامه‌ریزی‌های وزارت کشور برای ساماندهی پناهندگان
بیمه شدن ۱۰۰ هزار نفر از اتباع به صورت رایگان علاوه بر اهمیت اشتغال اتباع، به موضوع مهمی به نام بیمه اتباع خارجی برمی‌خوریم. با توجه به شواهد، با اینکه بسیاری از اتباع خارجی به صورت ارزان توسط کارفرما‌یان به کار گرفته می‌شوند، اما نکته جالب‌تر این است که برای این کارگران هیچ بیمه‌ای در نظر گرفته نمی‌شود، در بیشتر اوقات اتفاقی می‌افتد و کارگر در جریان کار آسیب می‌بیند، اما متاسفانه هیچ کارفرمایی آن را به عهده نمی‌گیرد و حتی طبق اخبار، شاهد فوت کارگرانی بوده‌ایم که نمی‌توانیم ثابت کنیم برای چه کسی کار می‌کرده است، به همین دلیل به نفع کارگر است که در قالب یک کارفرما بیمه شود و کار کند تا اگر احیاناً آسیب دید بتواند از بیمه مسئولیت مدنی کارفرما که برای پروژه یا کارگاه خود دارد استفاده کرده و در صورت آسیب، درمان شود.  
احمد محمدی فر، مدیرکل سابق اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت باشگاه خبرنگاران جوان، سوءاستفاده کارفرما‌یان را دلیلی برای عدم بیمه اتباع تلقی کرد و گفت: کارفرما برای اینکه حق بیمه را پرداخت نکند، نیروی خارجی را به کار می‌گیرد، زیرا نیرو‌های خارجی تحت هر شرایطی آماده به کار هستند و نکته مهم این است که کارفرما بیش از حد چارچوب از آن کارگر کار می‌کشد و حقوق آنها بسیار کم است.
مدیرکل سابق اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تصریح کرد: در بحث بیمه هم ما برای کسانی که کارت دارند، بیمه سلامت در نظر گرفتیم، اما حدود ۱۰۰ هزار نفر حتی توان پرداخت حق بیمه را هم نداشتند، به همین دلیل ما با هماهنگی کمیسیون پناهندگی سازمان ملل، این افراد را به صورت رایگان بیمه کردیم.
شفافیت و تاثیر آن در بیمه اتباع خارجی
محمدی‌فر اظهار کرد: علاوه بر مشکل بیمه، گاهی مشاهده می‌شد که این افراد توسط پلیس دستگیرمی شوند، به همین دلیل طرحی را با صرف نظر از مجاز یا غیرمجاز بودن، اجرا کردیم و گفتیم که هر کارگاهی که تبع خارجی دارد، آن را اظهار کند، اما با آن برخوردی نمی‌شود، خوشبختانه بسیاری از کارفرما‌ها آمدند و معرفی کردند ما هم امکان ثبت نام برای بیمه تامین اجتماعی را برایشان فراهم کردیم.
براساس این گزارش، ۲۳ درصد از حق بیمه تأمین اجتماعی توسط کارفرما، ۷ درصد توسط بیمه شونده و ما بقی آن را دولت پرداخت می‌کند.
گزارش از نوشین نثاری   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دولت روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۰۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت

مهران فاطمی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه همه مسئولان باید به دنبال گسترده‌تر و رنگین‌تر شدن سفره کارگران باشند، اعلام کرد: با توجه به سهم ۶۰ درصدی هزینه‌های مسکن و اجاره بها در سبد خانوار، احداث مسکن کارگری باعث جلوگیری از کوچک‌تر شدن سفره آنان خواهد شد.

وی از آمادگی استان برای واگذاری ۲۰۰ تا ۲۵۰ متر زمین غیرقابل فروش به کارگران واجد شرایط همراه با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت ۵۵۰ میلیون تومانی با تنفس یک ساله و اقساط ۲۰ ساله به منظور ساخت خانه‌های ویلایی کارگری خبر داد.

استاندار یزد بیان کرد: به عنوان مصوبه این نشست، تلاش خواهیم کرد تا در ابتدای سال ۱۴۰۴ هیچ کارگر واجد شرایطی در استان نباشد که زمین تحویل نگرفته و یا عملیات اجرایی ساخت منزل مسکونی وی آغاز نشده باشد.

استاندار یزد اظهار کرد: عدم پرداخت دستمزد مطابق تلاش کارگران و عدم توجه به مسئله بیمه، بهداشت و سلامت، آموزش و ارتقا مهارت‌ها همچنین عدم استفاده از ابتکار عمل کارگر از مصادیق این ظلم است که اثرات سوء آن در رونق تولید مشهود خواهد بود.

فاطمی در ادامه از فعالان عرصه کارگری از جمله خانه کارگر، شوراهای کارگری و کانون‌ها و انجمن‌های صنفی برای پیگیری مطالبات کارگران و نیز از تشکل‌های صنعتی استان نظیر اتاق بازرگانی، انجمن مدیران، خانه صمت و انجمن کارفرمایان برای میزبانی این نشست تقدیر کرد.

وی با بیان اینکه متوسط توجه کارفرمایان استان به کارگران نسبت به میانگین کشوری بالاتر است، تصریح کرد: جامعه کارگری استان نیز از وفادارترین جوامع ایرانی نسبت به انقلاب بوده و در هر مقطعی دین خود را به نظام جمهوری اسلامی ادا کرده‌اند.

کد خبر 6094153

دیگر خبرها

  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»
  • سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد؛ تمدید زمان ارسال کد استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • ثبت کد ارسالی برای استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • تمدید ثبت کد اعتبار سنجی کارت هوشمند اتباع
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله