Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گیلان اولین و مهمترین اقدام امام حسن مجتبی(ع) را کادرسازی و پرورش نیرو در تراز جامعه اسلامی دانست و گفت: حماسه‌آفرینان عاشورا پرورش‌یافته مکتب امام حسن مجتبی(ع) بودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین امیر چهری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شرایط ویژه و حساس دوران امامت امام حسن مجتبی(ع)، اظهار کرد:‌ مرور تاریخ درس‌های مهمی به ما می‌دهد و مهمترین درس ولایتمداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی صلح امام حسن مجتبی(ع) با معاویه را نتیجه عدم ولایت‌پذیری و ولایتمداری امت اسلام دانست و افزود:‌ خواص شیعه و یاران امام زمینه‌ای را پیش آوردند که ایشان به ناچار قرارداد صلح با معاویه را امضا کرد لذا امام حسن مجتبی(ع) در غربت و مظلومیت به سر می‌برد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گیلان اوج غربت و مظلومیت امام حسن مجتبی(ع) را در تعدد سوءقصد به جان ایشان دانست و عنوان کرد:‌ امام وقتی از خانه بیرون می‌آمد در زیر لباس زره بر تن می‌کرد تا از خطر احتمالی در امان باشد لذا بی‌مهری‌های زیادی حتی از طرف نزدیکان امام نسبت به ایشان صورت گرفت.

وی عدم همراهی امت با امام به عنوان ولی خدا را موجب شکست در برابر دشمنان دین دانست و اضافه کرد:‌ امام حسن مجتبی(ع) به واسطه کاهلی و سست عنصر بودن یارانش در جنگ مقابل معاویه شکست خورد، اما همین افراد بعد از پذیرش صلح لقب «مذل المومنین» را برای امام حسن مجتبی(ع) به کار می‌برند؛ در حالی که خودشان شایسته این لقب بودند.

چهری با اشاره به مراحل مختلف زندگی امام حسن مجتبی(ع)، یادآور شد:‌ یکی از مراحل مهم زندگی امام حسن(ع) که کمتر به آن پرداخته شده بعد از امضای قرارداد صلح با معاویه است. در این دوران ۱۰ ساله تا شهادت امام حسن مجتبی(ع) چهار اقدام اساسی از سوی ایشان انجام شد.

این مدرس حوزه و دانشگاه اولین و مهمترین اقدام امام حسن(ع) را کادرسازی و پرورش نیرو در تراز جامعه اسلامی دانست و خاطرنشان کرد:‌ حبیب بن مظاهر و سلیمان بن صدر خزاعی از جمله کادرسازی‌های امام حسن مجتبی(ع) بودند و لذا قرار بود این نیروها در قیام امام حسین(ع) به ایفای نقش بپردازند. در واقع حماسه‌آفرینان عاشورا پرورش‌یافته مکتب امام حسن مجتبی(ع) بودند.

چهری، برگزاری جلسات تفسیر و تبیین قرآن را دومین اقدام اساسی امام دوم شیعیان دانست و گفت:‌ در آن دوران افراد زیادی سعی در تفسیر به رای قرآن داشتند تا بتوانند مسلمانان را از مسیر اسلام ناب به انحراف بکشانند، اما امام حسن مجتبی(ع) با برگزاری جلسات معرفتی اجازه نداد اسلام ناب از بین برود.

وی با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ع) هرگز دست از مبارزه با بدعت اموی برنداشت، تاکید کرد: ‌به دستور معاویه در منابر نماز جمعه نسبت به امیرالمومنین(ع) بدگویی می‌شد و لذا امام حسن(ع) به عنوان سومین اقدام با این خدعه‌ها و مکرها مقابله کرد و به بیان حقایق اسلام و قرآن پرداخت.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گیلان رسیدگی به ایتام، فقرا و مساکین را چهارمین اقدام امام حسن(ع) در ۱۰ سال پایانی عمرش دانست و اظهار کرد:‌ امام تمام دارایی‌های خود را بین فقرا تقسیم کرد و چندین بار نیمی از اموالش را در راه رسیدگی به ایتام بخشید. بخشش امام به حدی بود که برخی به او ایراد می‌گرفتند.

چهری، ایثار و از خودگذشتگی را یکی از فضیلت‌های اخلاقی امام حسن مجتبی(ع) دانست و عنوان کرد:‌ بخشندگی، از خودگذشتگی و مهربانی امام حسن مجتبی(ع) حتی شامل حال دشمنان می‌شد و همین سیره بسیاری از دشمنان و مخالفان ایشان را تحت تاثیر قرار داد و متحول کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهادت امام حسن مجتبی ع عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۱۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود

آیت الله محسن اراکی، ظهر امروز در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت، اظهار کرد: پیش از امام رضا(ع) مذهب تشیع در انزوا قرار داشت.
وی با اشاره به اینکه در آثار شعرا و هنرمندان می‌توان به این موضوع یقین پیدا کرد، مطرح کرد: این موارد موضوعاتی است که هنوز به درستی در تاریخ تحقیق نشده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تبیین این نکات موجب می‌شود مردم قدر وضعیت امروز تشیع را بدانند، عنوان کرد: عشق مردم به اهل بیت(ع) عجیب‌ترین پدیده اجتماعی در دنیا است.

وی با اشاره به اینکه نقش اولاد امام کاظم(ع) در انتشار این عشق و جوشش بی‌نظیر بوده است، خاطرنشان کرد: اقداماتی که دهه کرامت انجام می‌شود به معنای ترویج و تقویت این عشق و جوشش است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه این عشق و شور باید به جریان اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: در دوران صفویه برخی مداحان با حضور در بازارها به نوحی خوانی می‌پرداختند که یک اقدام بسیار موثر در تربیت مردم بود.

آیت الله اراکی با اشاره به اینکه ارزش دهه کرامت باید حفظ شده و به یک اقدام روتین تبدیل نشود، یادآور شد: برنامه های دهه کرامت باید زنده، با روح و پویا باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اولاد امام کاظم(ع) در کشور کانون‌های جریان فرهنگی هستند، گفت: اولاد امام کاظم(ع) محبت اهل بیت(ع) و اسلام را در نقاط مختلف به صورت یک جریان اجتماعی ترویج دادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مسئله حب اهل بیت(ع) در تمام جریان های اسلامی وجود دارد، بیان کرد: هیچ جریان اجتماعی به قدرت و گستردگی جریان محبت اهل بیت(ع) وجود ندارد.

اراکی با بیان اینکه تمام کار اهل بیت(ع) معجزه و فرابشری است، اظهار کرد: باید این معجزات را تبدیل به داستان و فیلم کرده و به مردم معرفی کرد.

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خود پرورش می‌یابند
  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • ظهور تحول در دانشگاه های جهان را باید نتیجه خون‌های ریخته شده در غزه دانست
  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم