Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام عسگر دیرباز، رئیس دانشگاه قم در گفت‌وگو با ایکنا از قم اظهار کرد: در سال 40 هجری قمری بعد از شهادت امیر المومنین(ع)، مردم با امام حسن مجتبی(ع) به عنوان خلیفه‌الله در جامعه آن روزگار بیعت کردند و شش ماه خلیفه مسلمانان بودند.

وی ادامه داد: معاویه از ماجرای بیعت مردم آگاهی یافت، برای اینکه تلاش‌هایش در به دست گرفتن قدرت، هدر نرود، خیلی زود وارد عمل شد و مشاوران سیاسی خود را حاضر کرد تا برای سست کردن پایه‌­های خلافت امام حسن علیه‌السلام تصمیم بگیرند آن‌هم خلافتی که حتی یک هفته از روی کار آمدن آن نمی­گذشت؛ آن‌ها به این نتیجه رسیدند که اگر خلافت امام را از میان نبرند، همواره در نگرانی و ناامیدی خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: معاویه در برابر حاکم به حق مسلمانان ایستاد و امام حسن(ع) هم اعلام جنگ کردند، اما معاویه از راه‌های مختلف وارد شد تا پایان جنگ به نفع خودش باشد، حتی فرماندهان سپاه امام حسن مجتبی(ع) را با وعده‌ووعیدهای مختلف فریب داد و میان لشکریان امام شایعه انداخت که امام حسن مجتبی(ع) حاضر به صلح و آتش‌بس شده و این شایعه با توجه به علل و عوامل مختلف، تأثیرش را گذاشت و معاویه پیشنهاد آتش‌بس داد و امام پس از بررسی، برای تقویت اسلام و حفظ وحدت امت اسلامی و حفظ جان و مال پیروان اهل‌بیت(ع) حاضر به صلح شد.

حجت‌الاسلام دیرباز با اشاره به اینکه شهادت وقتی جایگاهی پیدا می‌کند که فرد بداند با انتخاب مسیر شهادت تأثیر مثبتی در جامعه اسلامی خواهد داشت و تأمین اهداف اسلام را دنبال دارد، گفت: امام حسن مجتبی(ع) تشخیص دادند اگر آتش‌بس را امضا کنند به خیر و صلاح امت اسلام است.

برخورد ناجوانمردانه برخی از مسلمانان با امام حسن مجتبی(ع)

رئیس دانشگاه قم گفت: عده‌ای از پیروان امام حسن مجتبی(ع) با ایشان ناجوانمردانه برخورد کردند و تعبیرات توهین‌آمیز به کار بردند، از سخت‌ترین دوران زندگانی بابرکت امام مجتبی(ع)، دوران پس از صلح با معاویه بود. ایشان سختی این سال‌های ستم را با بردباری وصف‌ناشدنی‌اش سپری می‌کردند. در این سال‌ها، ایشان از غریبه و آشنا سخنان زشت و گزنده می‌شنیدند و زخم بی‌وفایی می‌خوردند. بسیاری از دوستان به ایشان پشت کرده بودند. روزگار، برایشان به‌سختی می‌گذشت.

حجت‌الاسلام دیرباز ادامه داد: مظلومیت امام همین‌جا است که نمایان می‌شود، برای ایشان تقدیم کردن جان و شهید شدن که راحت‌تر بود، اما ایشان منفعت و مصلحت اسلام را در امضای این صلح‌نامه دیدند و در همان صلح‌نامه شرایطی قراردادند که اگر معاویه به آن شرایط عمل می‌کرد آینده به نفع اسلام بود، اما معاویه شرایط را مراعات نکرد.

وی بیان کرد: امام حسن مجتبی(ع) تمام تلاشش را کرد تا با آگاهی بخشی و روشنگری اثبات کند که صلح به صلاح اسلام و مسلمین بوده و درنتیجه با شرایطی صلح را پذیرفتند که شرایط بسیار مناسبی به نفع مسلمانان در آن روزگار داشت اگرچه معاویه به آن تعهدات عمل نکرد؛ اما در بازتاب تاریخی و افکار عمومی مردم آن زمان ناجوانمردی و بدعهدی معاویه روشن‌شده و برای مردم اثبات گردید که امام حسن مجتبی(ع) حاضر است توهین‌ها را بپذیرد تا اهداف اسلام محقق شود.

کریم اهل بیت(ع) و دستگیری از نیازمندان

استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گذشت و مهربانی امام حسن مجتبی(ع) اضافه کرد: در روایات آمده که یکی از اهالی شام، بر امام حسن مجتبی(ع) گذشت و ناروا و ناسزای بسیاری بر ایشان گفت. امام صبورانه سکوت کرد و وقتی مرد شامی سخنان درشت و بی‌ادبانه خود را به پایان رساند، امام بر او لبخندی زد و به شیوه‌ای آرام و ناشی از بخشندگی و بزرگواری با وی سخن گفت و فرمود: «ای مرد! اگر غریبه‌ای و راه به جایی نمی‌بری منزل ما بیا» و به همین شیوه که سرشار از عطوفت و مهربانی بود، به سخن گفتن با وی ادامه داد. مرد از این رفتار کریمانه، شرمنده شد و طلب عفو و بخشش کرد و گفت: «خداوند می‌داند که رسالتش را در کجا بنهد».

حجت‌الاسلام دیرباز با بیان اینکه کریم اهل‌بیت(ع) یکی از معروف‌ترین صفات امام حسن مجتبی(ع) است که وجه‌تسمیه این صفت به خاطر جود و بخشش و دستگیری از ایتام و ضعفا است، تصریح کرد: امام حسن مجتبی(ع) بسیار بخشنده بودند و برای آسایش خانواده‌های مستمند تلاش بسیاری می‌کردند و حتی به افرادی که ارادت خاصی به اهل‌بیت(ع) نداشتند رسیدگی می‌کردند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا شهادت امام حسن مجتبی ع استاد حوزه و دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت رسانه‌ای دشمن برای ایجاد تنش در کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله حبیب الله شعبانی در خطبه‌های نماز جمعه همدان بیان کرد: هفته معلم را به همه جامعه فرهنگیان، اساتید در حوزه و دانشگاه تبریک می‌گوئیم.

وی افزود: امروز در جامعه با مشکلاتی مواجه هستیم، اما سوال اینجاست که راه حل اساسی این مشکلات کجاست؟

شعبانی با اشاره به اینکه یکی از مسائل و معضلاتی که امروز با آن روبرو هستیم، مساله اشتغال جوانان است، گفت: نسل جوان ما باید به عنوان یک تولید کننده ثروت مطرح شود.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین نهادی که می‌تواند و باید در این مسیر حرکت کند، نظام تعلیم و تربیت کشور است، گفت: علاوه بر آموزش باید این مسائل تبدیل به رفتار اجتماعی و عملی بشود.

امام جمعه همدان اظهار کرد: تعلیم و تربیت، اساسی‌ترین و حساس‌ترین بخش از وظایف جریانات انقلابی است که گاهی از موارد به آن بی‌توجهی شده است.

شعبانی با اشاره به اینکه کار نهاد تعلیمی و آموزشی ما تربیت انسان است و فقط بنا نیست به دانش آموزان آموزش داده شود، افزود: رهبر معظم انقلاب نیز به مساله معاونت پرورشی اشاره کردند و این اهمیت کار را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه مبانی اصیل و قابل دفاعی که ما داریم، باید در آموزش و پرورش مورد توجه قرار بگیرد، گفت: طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی برای جوانان این کشور دارد.

شعبانی بیان کرد: با طولانی شدن دوره تحصیل، فرصت جوانی از فرزندان ما گرفته می‌شود و لذا نیازمند اصلاح است که وزیر آموزش و پرورش نیز به آن اشاره دارد.

وی با اشاره به اینکه دشمن در ایام اخیر پس از شکست در میدان نظامی، با شایعه پراکنی و دروغ‌پردازی به سراغ جنگ رسانه‌ای رفته است، ادامه داد: وحدت رسانه‌ای دشمن برای ایجاد تنش در کشور است.

شعبانی با اشاره به اینکه فراموش نکنیم که جریان رسانه‌ای دشمن ابلیس صفت است، گفت: سال‌ها بسیاری از غرب زده‌ها، صحبت از آزادی بیان در غرب داشتند، اما امروز شاهدیم که چگونه با دانشجویان خودشان برخورد می‌کنند.

امام جمعه همدان با بیان اینکه جمهوری اسلامی از اول معتقد بود آزادی بیان در غرب، یک شعار تو خالی است و امروز حقانیت موضع‌گیری ما در بلاد کفر دیده می‌شود، افزود: امروز مواضع جمهوری اسلامی ایران در سراسر دنیا فراگیر شده و این موفقیت جمهوری اسلامیست.

وی با اشاره به اینکه شأن امامت جمعه مطالبه‌گری است، اضافه کرد: هدف از مطالبه‌گری تقویت و حمایت از مسئولان در مسیر حل مشکلات مردم است نه تضعیف آنها.

شعبانی با بیان اینکه خیلی از مطالبات مردمی در جلسات خصوصی و عمومی مطرح و ائمه جمعه پیگیر مشکلات مردم هستند، ادامه داد: تریبون نماز جمعه، تریبونی برای بیان دغدغه‌ها و مطالبات همه مردم است که انتظار دارند حرف آنها شنیده شود.

وی با اشاره به اینکه انتظار این است که مسئولان در سطح استان و در سطح ملی نسبت به این مطالبات برخورد شایسته داشته باشند، گفت: امام صادق (ع) تشیع، امامت و ولایت را زنده کردند و امروز همه ما سر سفره امام صادق (ع) هستیم.

شعبانی ادامه داد: آرزوی سلامتی و شفای عاجل برای حضرت آیت الله طه‌محمدی که در بیمارستانی در قم بستری هستند، داریم.

کد خبر 6095821

دیگر خبرها

  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • آغاز ساخت واحد‌های مسکونی درمنطقه عشایری دهدلی
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • امام صادق (ع) محور وحدت بین مذاهب اسلامی است
  • وحدت رسانه‌ای دشمن برای ایجاد تنش در کشور است
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام