Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@07:23:26 GMT

بیکاری یکی از دلایل طلاق و بالا رفتن سن ازدواج است

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۴۹۶۴

جامعه‌شناس و استاد دانشگاه گفت:‌ افزایش طلاق و بالا رفتن سن ازدواج و مجرد ماندن دختران و پسران یکی از پیامدهای اصلی ناشی از بیکاری در جامعه است.

خالد توکلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به این که شرط اصلی ازدواج بویژه برای پسر، داشتن شغل است، بیکاری به طور مستقیم بر سن تجرد دختران و پسران در جامعه تأثیر می‌گذارد و بالا رفتن سن ازدواج خود مسائل اجتماعی و روانی دیگری را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که اکنون بسیاری از کشورها با آن دست به گریبان هستند، افزایش سن ازدواج است که خود مسائل عمده‌ای را موجب می‌شود، افزود: با توجه به این که بالا رفتن سن تجرد برای دختران پیامدهای منفی بیشتری دارد و نوعی فشار اجتماعی بر دختران مجرد اعمال می‌شود، آنها را دچار نگرانی و حتی مشکلات روانی خواهد کرد.  
توکلی اضافه کرد: بالارفتن سن ازدواج للاوه بر اینکه بر تعداد خالص خانواده نیز تأثیر دارد و میزان آن را کاهش می‌دهد، منجر به تجرد قطعی و شکل‌گیری خانواده‌های تک‌ نفره می‌شود.  
وی گفت: در این شرایط اگر ازدواجی صورت گیرد به علت سن بالای والدین، تعداد فرزندان اندک خواهند بود و به علت تفاوت سنی والدین و فرزندان ممکن است شکاف نسلی به‌وجود آید که این نیز پیامدها و عوارض خاص خود را دارد.  
توکلی یادآور شد: رواج ازدواج سفید به‌ویژه در شهرهای بزرگ، به طور مستقیم یکی از پیامدهای بالارفتن سن تجرد و به طور غیر مستقیم یکی از نتایج منفی بیکاری در جامعه است.
این جامعه شناس افزود: با توجه به این که بیکاری موجب می‌شود امکان تأمین هزینه‌های ازدواج و زندگی دشوار باشد، برخی از دختران و پسران ترجیح می‌دهند در قالب آنچه ازدواج سفید نام گرفته زندگی و هزینه‌های‌ خود را به صورت مشترک پرداخت کنند.   
وی اضافه کرد: یکی دیگر از پیامدهای بیکاری برای خانواده، مهاجرت برای یافتن کار و شکل‌گیری خانواده‌های دور سرپرست است.  
توکلی با اشاره به اینکه امروزه تحرک جغرافیایی سرپرستان خانواده برای تأمین هزینه‌های زندگی رواج و مقبولیت بیشتری یافته است، اظهار داشت: برخی از سرپرست‌ها برای یافتن کار، از روی ناچاری به شهرهای بزرگتر مهاجرت می‌کنند در حالی که همسر و فرزندان در محل اصلی زندگی خود ساکن هستند.  
وی با بیان اینکه برخی دیگر ناچارند دورتر و حتی به کشورهای دیگر بروند تا درآمدی کسب و معیشت خانواده تأمین شود، اضافه کرد: بدیهی است سرپرست هر چه دورتر باشد امکان دیدار با خانواده در یک بازه زمانی نزدیک، کمتر می‌شود و مشکلات ناشی از آن بیشتر است.
توکلی تاکید کرد: نقش نهاد خانواده در جامعه برکسی پوشیده نیست و تداوم نظام اجتماعی تا حد زیادی وابسته به سلامت خانواده است.
وی یادآور شد: در میان مسائل اجتماعی مختلف، شاید، بیکاری، بزرگترین تهدید علیه سلامت و ثبات خانواده باشد به همین دلیل رفع بیکاری، دغدغه اصلی بسیاری از خانواده‌ها، نظام سیاسی و افراد جامعه است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۴۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است

مرضیه اتو گرا در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه رویداد جوانی جمعیت با اشاره به ماده ۱۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مبنی بر اعطای جایزه به برترین ها که شامل دستگاه ها برای میل به اهداف قانون برگزار خواهد شد افزود: ستاد ملی جمعیت مکلف است با تبیین شاخصهای ارزیابی، سلامت و سنجش تفکیک خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه های اجرایی، شرکت ها، موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان را مورد بررسی قرار دهد و نهادهای زیربط که اثربخشی در رشد ازدواج و فرزندآوری و فعالیت های موثری را داشته اند را شناسایی و اقدام به تقدیر به نحوه شایسته از آنها نماید.

وی در ادامه با اشاره به اینکه از اهداف دیگر این رویداد فراهم سازی شرایطی برای تبادل اندیشه بین صاحب نظران حوزه خانواده، جمعیت، ایجاد انگیزه و همچنین زمینه فرهنگی و هنری و ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری و روحیه کار تیمی برای ظهور استعدادهای علمی است خاطرنشان کرد: افراد مختلف در جامعه در فضای عمومی و نظام بهداشتی کشور با توجه به تلنگری که خورده اند برای اقدام موثر، تلاش بیشتری خواهند کرد که در امر جوانی جمعیت در کشور موفق باشند.

مسئول کار گروه جمعیت و فرزندآوری در هیات اندیشه ورزی امور بانوان استانداری گفت: ما شاهد این هستیم که شیب کاهش جمعیت در استان همدان کمتر شده است البته هنوز به ایده آل مطلوب نرسیده ایم، در زمینه جوانی جمعیت ما نیاز به فرهنگسازی داریم بدان گونه که فرهنگ زایمان طبیعی بعد از سزارین، فرهنگ شرکت در کلاسهای آمادگی بارداری، کاهش ترس از زایمان، خوشایند سازی بارداری ورضایت مندی مادران از مراکز بهداشتی و بیمارستان ها را بالا ببریم.

اتو گرا اذعان داشت: اغنا سازی عمومی و همگانی باید در این زمینه بصورت کامل انجام شود که همه مدیران دستگاه ها و کارکنان در هر اداره ای که هستند مسئله جوانی جمعیت را با معنای سلامت در نظر بگیرند و سلامت ما در گرو سلامت زنان، خانواده ها وفرزندان است.

وی تاکید کرد: پیشگیری از سقط جنین، سقط انتخابی که مادر خود رضایت به این کار دارد و آگاه‌سازی تشخیص زودرس ناباروری و درمان به موقع آن، به موقع ازدواج کردن و رعایت سبک زندگی سالم باید در جامعه پیگیری شود که هم اکنون توسط قرارگاه ورستاد جمعیت مورد بررسی قرار گرفته است.

کد خبر 6092529

دیگر خبرها

  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد/ دلایل عقلی ضرورت حجاب را تائید می کند
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق