Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@20:37:08 GMT

تونل‌های مرگ برای موتورسواران

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۵۲۴۲

مدتی پیش شهربانو امانی نسبت به بی‌توجهی موتورسیکلت ها به قوانین راهنمایی و رانندگی تذکر داد و از شهرداری تهران خواست گزارشی در خصوص ساماندهی موتورسیکلت‌های شهر تهران ارائه کند. به گفته او، تهران بیش از ۲.۴ میلیون موتورسیکلت دارد که ۶۴ درصد آنها از رده خارج هستند.

اخبار اجتماعی- هر موتورسیکلت کاربراتوری حدود هفت برابر خودروی استاندارد یورو ۴ آلودگی ایجاد می‌کند و منشأ ۱۹ درصد آلودگی‌های هوای تهران موتورسیکلت‌های کاربراتوری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهم موتورسیکلت‌ها در تصادفات شهری منجر به فوت نیز حدود ۲۶ درصد است. تعداد فوتی‌های ناشی از تصادفات در شهر تهران با موتورسیکلت در سه ماهه اول سال ۹۸، ۴۸ نفر بوده است. موتورسیکلت‌ها تابع هیچ قانونی در شهر نیستند و هر مکانی را برای تردد خود آزاد می‌دانند.

شهردار تهران نیز در اظهارنظری به این بی‌قانونی اشاره کرده و گفته است «حدود سه میلیون موتورسوار داریم که بخش اعظم آنها چندان قائل به قانون نیستند». به نظر می‌رسد تلاش‌های بی‌نتیجه گذشته در قانونمند کردن موتورسیکلت‌ها سبب شده تصمیم‌گیران شهری و مجری‌های قانون، موتور سیکلت‌ها را نادیده بگیرند.

روز گذشته خبری در خصوص تصادف رئیس بیمارستان لقمان در تونل توحید منتشر شد که نشان می‌داد نادر حقی در حال رانندگی با موتورسیکلت بوده که به دیواره تونل توحید برخورد کرده و به دلیل شدت جراحات، جان خود را از دست داده است.

این اولین قربانی موتورسوار تونل توحید نیست اما شاید معروف‌ترین آنها باشد. تردد موتورسیکلت‌ها بر اساس قانون در تونل‌ها ممنوع است. پلیس بارها تأکید کرده که با موتورسیکلت‌سوارانی که در داخل تونل‌ها تردد کنند، برخورد می‌کند اما نه برخورد جدی از سوی پلیس انجام می‌شود و نه موتورسواران، تونل‌ها را محدوده ممنوعه خود برای تردد به حساب می‌آورند در حالی‌ که به دلیل انباشت گازهای ناشی از احتراق خودروها در تونل‌های شهری، ممکن است راکبان موتورسیکلت‌ها پس از ورود به تونل، دچار مسمومیت، سرگیجه، عدم تعادل و ناتوانی در کنترل وسیله شوند و باعث تصادف خود یا شکل‌گیری حوادث بزرگتری داخل تونل‌ها شوند.

پلیس راهور بارها در این خصوص هشدار داده بود. مدتی پیش سرهنگ محمد رازقی رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور به ممنوعیت تردد موتورسیکلت‌ها در داخل تونل‌ها اشاره کرد و گفته بود «بعضی از تونل‌ها مانند تونل توحید این ممنوعیت اهمیت بیشتری دارد چرا که هم وضعیت آلودگی داخل تونل توحید بالاست و هم طول آن به قدری زیاد است که موتورسیکلت و راکب آن، احتمال مواجه شدن با خطراتی مانند تصادف، عدم هوشیاری و ... را دارد». او ادامه می‌دهد: «ما تصادفات زیادی را در داخل تونل توحید داشته‌ایم که تعدادی از آنها به علت بالا بودن آلودگی در تونل توحید است. راکب موتورسیکلت هوشیاری خود را از دست داده و متأسفانه با دیواره تونل برخورد کرده که منجر به فوت راکب شده است».

 فوت مدیر بیمارستان لقمان در تونل توحید نشان می‌دهد بی‌توجهی به قانون در همه اقشار وجود دارد.

شهرام جباری‌زادگان کارشناس حوزه مدیریت شهری در خصوص حادثه اخیر در تونل توحید می‌گوید: اگر فیلم‌های حرکت موتورسیکلت‌ها در تونل توحید را بر روی دورِ تند ببینیم، درمی‌یابیم که موتورسواران مانند برگ خزان در فصل پاییز روی زمین می‌افتند اما چون مورد اخیر رئیس بیمارستان لقمان بوده، این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. فیلم‌هایی در فضای مجازی از دوربین‌های تونل توحید منتشر شده که نشان می‌دهد چطور راکبان موتورسیکلت با پیمودن ۵۰۰ تا ۱۰۰ متر از مسیر تونل، بدون هیچ‌گونه برخورد با وسیله نقلیه دیگری، به‌دلیل استنشاق گازهای سمی، هوشیاری و تعادل خود را از دست داده و واژگون می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: سؤالی که مطرح می‌شود، این است که «چرا هیچ طرحی برای جلوگیری از ورود موتورسیکلت‌ها به تونل‌های شهری اندیشیده نمی‌شود؟ چرا اجازه داده می‌شود راکبان موتورسیکلت به راحتی وارد تونل شوند؟» به نظر می‌رسد اراده‌ای برای حفظ جان موتورسواران وجود ندارد و جان آنها نه تنها برای خودشان بلکه برای دیگر شهروندان و مسئولان مربوطه نیز از اهمیت لازم برخوردار نیست. در شرایطی که انواع و اقسام طرح‌ها برای مسئله ساماندهی و کنترل رفت‌وآمد خودروها، طراحی و بلافاصله اجرایی می‌شود و جریمه‌های مختلفی برای خودروهایی که وارد هرگونه محدوده‌های ترافیکی می‌شوند، پیش‌بینی می‌شود، مشخص نیست که چرا در مورد موتورسیکلت‌ها بی‌تفاوت هستند.

این کارشناس حوزه ترافیک اضافه می‌کند: در خصوص راکبان موتورسیکلت‌ها که گروهی پرتعداد و اثرگذار در جریان ترافیکی هستند، چاره‌اندیشی نشده که این جای تأمل دارد. گاز مونوکسید کربن (CO) خطرناک‌ترین آلاینده داخل تونل توحید است. در ترافیک روان، میزان آلاینده‌های داخل تونل نباید از ۷۰PPM فراتر رود؛ این میزان در ترافیک‌های سنگین ۱۰۰ تا ۱۵۰ PPM است در حالی‌ که در بسیاری از ساعات روز شاهد ترافیک سنگین در داخل تونل هستیم. بر اساس استانداردهای بین‌المللی اگر آلودگی‌های هوای داخل تونل از مرز ۲۰۰ PPM فراتر رود، تونل باید بسته شود که به نظر می‌رسد تونل توحید هر هفته باید چند نوبت تعطیل شود.

جباری‌زادگان با بیان اینکه خوب است مسئولان مربوطه آماری منتشر کنند که به موجب آن اعلام نمایند از بهمن ۸۸ که تونل توحید افتتاح شد تا امروز چه تعداد موتورسوار در این تونل کشته شده‌اند. بی‌تفاوتی مسئولان نسبت به موتورسوارانی که در تونل توحید جان خود را از دست داده‌اند، با احتساب این ادعا که اعلام کرده‌ایم ورود موتور به تونل ممنوع است، نوعی رفع تکلیف و چه بسا کوتاهی در قبال حفظ امنیت و شأن شهروندان به عنوان مهم‌ترین وظیفه مسئولان مربوطه است. خوب است که نهادهای مسئول آماری را منتشر کنند که کدام آموزش و اطلاع‌رسانی و کدام فرهنگ‌سازی در این زمینه را انجام داده‌اند که انتظار دارند موتورسواران آن را رعایت کنند.

 می‌توان تونل‌های شهری را تونل‌های مرگ برای راکبان موتورسیکلت‌ها توصیف کرد. به نظر می‌رسد اگر قرار بود از موتورسواران نیز درآمدزایی انجام شود، حتماً تدبیری برای این موضوع اندیشیده می‌شد.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: شهرداری تهران استاندارد شهرداری تهران قوانین راهنمایی و رانندگی موتورسیکلت شهربانو امانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۵۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از ۳ طبقه کردن میدان ونک

شهردار منطقه ۳ تهران جزئیات جدیدی از سه طبقه کردن میدان ونک را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: با توجه به مترو، یک طبقه هم زیر مترو طراحی شده است. این موضوع درحال مطالعات است. کار‌های مطالعاتی قرار است که امسال انجام شود و بعد از مطالعه، در صورتی که جوابگو باشد وارد فاز اجرا می‌شود.

 

شهردار منطقه ۳ تهران در پاسخ به این پرسش که آیا این مطالعات به شورا ارائه شده است؟ گفت: هنوز مطالعات نهایی نشده است. جلسه‌ای را با مشاور طرح و مشاور مترو داشتیم. طرحی را مبنی بر دو طبقه کردن تونل مترو آوردند که یک طبقه مترو و یک طبقه سواره باشد.

جوانی با اشاره به اینکه این موضوع قبلا سابقه مطالعه در معاونت فنی و عمران را داشته است، ادامه داد: زیرگذر جهان کودک و میدان ونک به سمت ملاصدرا و اتوبان شهید چمران قبلا طراحی شده و اسناد مطالعاتی در معاونت عمران موجود است.

وی افزود: پروژه بسیار بزرگ است و اگر بنا باشد حجم اولیه آن اجرا شود از چهارراه جهان کودک به سمت بزرگراه چمران بیش از دو کیلومتر و از تونل توحید بزرگتر است. کار بزرگی است و نیازمند مطالعات جدی است.

جوانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر این طرح تأیید شود در این دوره از مدیریت شهری اجرا می‌شود یا خیر؟ اظهار کرد: اگر امسال مطالعات و زیرساخت‌ها انجام شود در سال آینده ممکن است به کلنگ زنی برسد. اما در فاز اجرا به صورت جدی، ممکن نیست. ما از معاونت فنی و عمران خواهش کردیم به علت اهمیت موضوع ترافیک چهار راه جهان کودک و میدان ونک و خیابان حضرت، ولی عصر این پروژه را در اولویت قرار دهند که زیر گذر میدان ونک هم در برنامه مطالعاتی انجام شود که در آنجا هم زیرگذر و تونل مترو را داریم.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • تداوم ورود موتورسیکلت‌‌ به داخل پیاده‌راه فردوسی سنندج ‌
  • جزئیات جدید از ۳ طبقه کردن میدان ونک
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای که نباید از دست بدهید
  • فیلم | انسداد تونل راهدار فداکار محور بندرعباس حاجی آباد
  • نبود سیل بند و ورود سیلاب به داخل شهرک توحید سبزوار
  • آزادراه تهران شمال در محدوده تونل ۱۲ مسدود شد
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها(فیلم)
  • برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟
  • اصلاحات امام زمانی؛ برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟