Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مشکلات زندگی بشر تولید بی‌سابقه و دفع زباله از جوامع بشری است و با توجه به مشکلات عدیده ناشی از دفن پسماندهای خطرناک و هزینه بالای انواع زباله سوزها و مشکلات ناشی از گازهای خطرناک متصاعد شده از آنها، استفاده از روش‌های متنوع تصفیه یکی از بهترین راه‌های ممکن برای کاهش خطرات این پسماندها است.

به گزارش ایسنا، فرآیندهای تصفیه پسماند ممکن است در راستای ارتقای کیفیت محصولات جانبی حاصل از بازیافت و یا به منظور کاهش حجم زباله‌ای که در نهایت باید دفن شود، استفاده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع پسماندها با استفاده از دو طبقه بندی بررسی می‌شوند، طبقه بندی اول، شامل پسماندهای تر یا آلی یا ارگانیک یا فسادپذیر پسماندهای خشک یا غیرآلی یا غیرارگانیک یا غیرفسادپذیر و پسماندهای خطرناک و ویژه می‌شود.

نوع دیگر طبقه‌بندی پسماندها نیز پسماندهای خانگی، پسماندهای بیمارستانی، پسماندهای تجاری، پسماندهای خطرناک پسماندهای صنعتی پسماندهای خاک و نخاله ساختمانی پسماندهای خیابانی، پسماندهای پارک‌ها، فضای سبز و گورستان‌ها را در بر می‌گیرد.

اکنون طرح‌هایی از سوی شهرداری‌ها برای سر و سامان گرفتن جمع‌آوری و بی خطرسازی پسماندها صورت گرفته اما برای تکمیل آن نیازمند اقدامات بیشتری هستیم.

وصعیت مطلوب پسماندهای پزشکی

حسن اکبری، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پسماندها به چند گروه طبقه‌بندی می‌شوند.

وی ادامه داد: پسماندهای پزشکی متوجه دانشگاه علوم پزشکی، پزشکان و بخش‌های پزشکی است که سال ۹۷ به این امر ورود پیدا کردیم، در ابتدا مقاومت بود اما همراهی خوبی اتفاق افتاد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اکنون قالب مراکزی که تولید پسماند پزشکی دارند با شرکت‌های مجاز و تایید شده قرارداد بستند تا بی‌خطرسازی شده و به عنوان پسماند عادی تحویل شهرداری شود.

اکبری با تاکید بر نظارت بر انجام این فعالیت‌ها، افزود: مشکل در این مورد برطرف شده و دستگاه‌های بی‌خطرسازی توسط اداره محیط زیست به صورت مستمر نظارت می‌شوند.

وی ادامه داد: سه آزمایشگاه معتمد در استان داریم که سنجش هوا آب و خاک و پسماندهای بیمارستانی را کنترل می‌کنند که روی آن‌ها نیز نظارت داریم و تست‌های مقایسه‌ای انجام می‌دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی اظهار کرد: جمع‌آوری پسماندهای خانکی و عادی که بیشترین حجم تولید پیماند را شامل می‌شوند، برعهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از روستاها و شهرها وظیفه بخشداری‌ها است.

اکبری ادامه داد: طی سال جاری به تمام واحدها اخطار داده شده و بازدیدهای متعدد و مذاکرات حضوری با کارشناسان و متولیان صورت گرفته است.

وی افزود: شهرداری‌ها و مراکز متخلف به مراجع قصایی معرفی شده، اما هنوز در حوزه دفع پسماند وضعیت خوبی نداریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی بیان کرد: در بیشتر شهرها جمع‌آوری و انتقال به نحو مطلوبی صورت می‌گیرد و مردم همکاری خوبی دارند اما در مورد دفع پسماند و یا مدیدیت پسماند جمع‌آوری شده وضعیت خوبی نداریم.

اکبری افزود: قالب پسماندها در مراکز دفع مسماند دپو می‌شود و مکررا اخطار داده‌ایم و برخی شهرداری‌ها اصلاحاتی انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: در مورد شهر بیرجند که بیشترین میزان پسماند را دارد، طرح تفکیک زباله از مبدا توسط شهرداری آغاز شده است.

راهکار اصلی مدیریت پسماند؛ تفکیک در مبدا است

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی بیان کرد: راهکار اصلی مدیریت پسماند استان تفکیک در مبدا است و اگر این امر اتفاق افتد مدیریت پسماند سر و سامان می‌گیرد.

اکبری اظهار کرد: در مورد این موضوع در کشور وضعیت هنوز مطلوب نیست، اما به شهرداران اخطار دادیم و فرصتی برای آنان درنظر گرفتیم.

وی افزود: موضوع مدیریت پسماند خط قرمز ماست و بهانه‌هایی چون کمبود اعتبار و شرایط اقتصادی بهانه است و باید تمام ارگان‌ها توان خود را به کار گیرند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با تاکید بر حل مشکل پسماندها، یادآورشد: امسال اصرار داریم شهرداری‌ها در راستای رفع مشکل فعالیت کنند تا بتوانیم تا پایان سال به سطن قابل قبولی از طرح تفکیک زباله از مبدا برسیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی پسماند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۸۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی از آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف یوسفی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات محیط زیست استان در راستای جمع‌آوری پسماند و نخاله‌های ساختمانی، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی "مسیر سبز - ایران پاک " را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرج‌گاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران 31 استان کشور ابلاغ کرده است.

وی ابلاغ طرح پاکسازی طبیعت را راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور برشمرد و گفت: اجرای طرح پاکسازی طبیعت علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، سبب می‌شود گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: در راستای اجرای طرح ملی مسیر سبز ایران پاک با مشارکت دستگاه‌های متولی و گروه‌های خودجوش استان مرکزی،  در بازه زمانی یک ماهه مقدار 480 هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود 90 تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شده است.

یوسفی خاطرنشان کرد: براساس ماده هفت قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی تمامی پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌ها قرار دارد و باید نسبت به به این امر توجه داشته باشند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام