Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان‌اینکه باید جایگاه مساجد در میان مردم و نخبگان تقویت شود، گفت: مساجد نباید در پی حاشیه و فعالیت‌های حاشیه‌ای باشند، این امر می‌تواند عاملی برای کم‌رونقی حضور مردم در مسجد باشد.

حجت الاسلام«محمدعلی مهدوی راد» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم تلاش برای تحول و تغییر در نگاه نخبگان و مردم نسبت به توجه بیشتر به مساجد تاکید و اظهار کرد: باید با فرهنگسازی نسبت به اهمیت جایگاه مساجد، تلاش  کنیم که زاویه دید مردم را در این زمینه تغییر دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: ما در سخنرانی ها و محافل دینی تاکید بر اقامه نماز اول وقت در مساجد داریم، درحالی که باید در این زمینه تلاش کنیم که زاویه نگاه مردم نسبت به مساجد را تقویت کنیم. به عنوان مثال نویسندگان ما به این باور برسند که لازم است در کنار دیگر آثارشان در حوزه مسجد و نماز هم تالیفاتی داشته باشند.

 

این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: شهید ثانی، بزرگترین دایره المعارف های فقهی را تالیف کرده و در کنار آن کتاب «اسرارالصلاه» را نیز نوشته است، یا امام خمینی(ره) بزرگترین حادثه قرن را در کشورمان رقم زد و در عین حال دو کتاب هم در حوزه نماز تالیف کرد و این به آن دلیل است که در نگاه و تفکر این بزرگان اهتمام به دین بوده است.

 

وی بر لزوم مردمی اداره شدن مساجد تاکید کرد و گفت: امام خمینی(ره) همواره تاکید داشتند که ساختن و اداره کردن مساجد باید با مردم باشد و حکومت ها در ساخت و ادره مساجد دخالتی نداشته باشند. خداوند در قرآن کریم در آیه 41 سوره مبارکه حج می فرماید: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ»،«(آنان که خدا را یاری می‌کنند) آنهایی هستند که اگر در روی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم، نماز به پا می‌دارند و زکات می‌دهند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند و (از هیچ کس جز خدا نمی‌ترسند چون می‌دانند که) عاقبت کارها به دست خدا است». اما در عین حال دولت ها باید برای تقویت مساجد تلاش و از فعالان این عرصه حمایت کنند.

 

وی ابراز کرد: نخستین اقدام حکومت اسلامی باید تقویت نماز و مساجد برای اقامه نماز باشد، امروز یکی از علل کم رونقی مساجد مسایل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی است که مردم با آن مواجه هستند اما در عین حال برخی از عوامل همچون طولانی شدن زمان نماز و سخنرانی هم می تواند در این زمینه دخیل باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: معتقدم متولیان و کارگزاران مساجد باید برای وقت و زمان مردم ارزش قائل باشند. از طرفی مساجد نباید در پی حاشیه و فعالیت های حاشیه ای باشند، همین می تواند عاملی برای کم رونقی حضور مردم در مسجد شود.

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد اربعین حسینی نماز جمعه خراسان جنوبی ماه صفر رحلت پیامبر اسلام پیاده روی اربعین قرائت زیارت ازبعید کانون های مساجد شیراز مهدوی راد مسجد طراز اسلامی مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۸۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد

هرمزگان-جام جم انلاین-کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان ویژه مسجدی های شهر بندرعباس در محله پل خواجو برگزار شد.     به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان، 40 نفر از برادران و خواهران عضو کانون های فرهنگی هنری شهر بندرعباس که به حوزه کارآفرینی و کسب کار علاقه مند بودند در این کارگاه شرکت کردند.   اسلام خواجه یی، سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان در حاشیه برپایی این کارگاه گفت: شناسایی و حمایت از کسب و کار و کارآفرینی ویژه بچه های مسجد، بهره‌گیری بهینه از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید»، اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جلب مشارکت اقتصادی مردم در فعالیت‌های اقتصادی، تحکیم اقتصادی کانون های فرهنگی هنری مساجد و حمایت از کسب و کار‌های خرد ازجمله اهداف برگزاری این کارگاه است.   وی افزود: محمدحسین قمری مدیر کل دفتر خدمات عمومی وزارت صمت، محسن امیدوار مسئول اندیشکده دینا و مهدی آقائی کارشناس ستاد مرکزی کانون های مساجد کشور از مربیان این کارگاه بودند.   سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان با بیان اینکه آیین اختتامیه طرح همت در مسجد قریب به یک ماه دیگر برگزار می شود، اظهار کرد: اعطای تسهیلات سه میلیون ریالی و انجام کار عملی(فعالیت اقتصادی و کسب و کار خرد) توسط فعالان از دیگر اقدامات پیش از آیین اختتامیه است.وی افزود: در آینده از طرح و ایده های منتخب مطرح شده در کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد » حمایت خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو