Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@00:02:58 GMT

۱۱ گام تسهیل‌گر برای ترخیص فوری کالا

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۹۱۲۰

۱۱ گام تسهیل‌گر برای ترخیص فوری کالا

معاون امور گمرکی گمرک ایران از یازده اقدام تسهیل‌گر گمرک برای ترخیص فوری کالاهای اساسی و ضروری از بنادر کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهرداد جمال ارونقی عنوان کرد: سازمان گمرک ایران در راستای تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی کالاهای اساسی و ضروری از بنادر، دست به یکسری اقدامات تسهیل گر زده و این اقدامات در ۱۱ بند خلاصه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختصاص «مسیر سبز» برای اظهارنامه کالاهای اساسی و تولیدی، نخستین گام برای ترخیص کالاها به کشور است.

بنا به اظهارات معاون امور گمرکی گمرک ایران، برای روان سازی ترخیص کالاهای اساسی ضروری و اقلام واحدهای تولیدی، برای قرارگیری اظهارنامه‌های کالاهای تولیدی و اقلام اساسی یک مسیر سبز در نظر گرفته شده تا مشکل خاصی در ترخیص کالاهای وارد شده به بنادر پیش نیاید؛ چرا که بعد از اظهار کالا به گمرک ترخیص صورت می‌گیرد و هر آنچه اظهار شود در صورتی که مشکل قانونی نداشته باشد ترخیص می‌شود.

اقدام بعدی به گفته معاون فنی گمرک، این است که در صورت ارائه درخواست از سوی صاحبان کالا، با «حمل یکسره» کالای موضوع اظهارنامه موافقت شود. یعنی در صورت ارائه درخواست از سوی صاحبان کالا، با خروج شبانه‌روزی این اقلام حتی در روزهای تعطیل و ساعات غیراداری با رعایت سایر مقررات موافقت خواهد شد.

اما سومین گام تسهیل گر گمرک در زمینه روان سازی ترخیص کالاها، بر این اصل استوار شده که نظارت و همکاری لازم صورت پذیرد تا دستگاه‌های متولی صدور مجوزهای قانونی از جمله «استاندارد، جهاد کشاورزی، بهداشت و ...» نسبت به نمونه‌برداری از کالاهای موضوع اظهارنامه بر روی کشتی حامل کالا، قبل از تخلیه و یا هنگام تخلیه کالا اقدام کنند. البته براساس توضیحات پیشین معاون فنی گمرک، در صورت قرارگیری اظهارنامه این اقلام در مسیرهای زرد و قرمز اظهارنامه به صورت تصادفی، کارشناسان و متصدیان رسیدگی‌کننده، نسبت به بررسی و انجام تشریفات گمرکی این اظهارنامه‌ها با رعایت قوانین مقررات مربوطه، در حداقل زمان ممکن و به صورت خارج از نوبت اقدام کنند.

«پذیرش مجوزهای ثبت سفارش تاریخ منقضی مربوط به کالاهای اساسی و ضروری»، از دیگر اقدامات گمرک در مورد کالاهای اساسی است تا با انجام تشریفات گمرکی این کالاها هیچگونه وقفه ای در خروج آن از گمرک پیش نیاید. البته به گفته جمال ارونقی، در صورت انقضای مهلت مندرج در مجوزهای ثبت سفارش این کالاها، نسبت به پذیرش مجوزهای ثبت سفارش ارائه شده بدون تمدید مهلت مذکور با رعایت سایر مقررات مربوطه اقدا خواهد شد.

«پذیرش تفاوت ارزش استنباطی اقلام اساسی و ضروری مطابق مصوبات ستاد تنظیم بازار» از دیگر  اقدامات گمرک در خصوص کالاهای اساسی به شمار می رود. بنا به اظهارات جمال ارونقی، گمرک مجاز است در رسیدگی های ارزشی خود از ارزش های تعیین شده در این کارگروه استفاده کند.

البته جمال ارونقی در اینباره توضیح داد که ۱.۵ درصد تلورانس وزنی برای کالاهای اساسی و ضروری و فله (حمل با کشتی) ‌و همچنین ۳ درصد برای سایر کالاها است که مورد پذیرش قرار گرفته است. به گفته وی، این مصوبه با موافقت بانک مرکزی و سازمان گمرک، به تمامی کمرگات ابلاغ و در حال اجراء است.  

«پذیرش حداقل اسناد و مدارک مورد نیاز در راستای ترخیص کالا، ترخیص درصدی اقلا اساسی در صف تایید، در صورتی که مجوزهای قانونی لازم را داشته باشد موافقت با ترخیص نسیه و ترخیص با ضمانت نامه بانکی، پذیرش بدون گواهی مبداء، پذیرش انبارهای اعلام شده از سوی کارگروه تنظیم بازار، پذیرش ضمانت نامه برای VAT و بحث پذیرش ارزش TSC» از دیگر اقدامات تسهیل گر گمرک در زمینه ترخیص به موقع کالاهای اساسی از گمرک و بنادر کشور است.

در هر صورت، گمرک با انجام اقدامات فوق درصدد است ترخیص کالا از گمرکات اجرایی در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته و هیچگونه ایستائی در این خصوص وجود نداشته باشد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی نماز جمعه ماه صفر رحلت پیامبر اسلام کانون های مساجد مسجد پیاده روی اربعین کالاهای اساسی گمرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۹۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار خبر داد و گفت: برخی به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده دست به تخلف می‌زنند و سلیقه‌ای عمل می کنند.

به گزارش مشرق، «رضا کنگری» درباره وضعیت بازار مواد غذایی، افزود: در پی تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده کالاهایی همچون چای و حبوبات و ماکارونی برخی واردکنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و کسبه دست به تخلفاتی می‌زنند که باعث به هم ریختگی بازار می‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: پیش از این مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی یک درصد و سایر کالاهای مواد غذایی ۹ درصد بوده است که اکنون برخی کالاها از ۹ درصد به ۱۰ درصد و برخی از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اخیراً مالیات ارزش افزوده چای از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده، بنابراین در این کالا شاهد افزایش قیمت خواهیم شد؛ زیرا علاوه بر تغییر نرخ ارزش افزوده با تورم سال جدید نیز روبرو هستیم.

کنگری با بیان اینکه چای محصول پرمصرف در سبد خانوار ایرانی است گفت: با وجود تغییر قیمت چای، این محصول به‌وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در بازار شکر نیز برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوری که تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالاهای اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند تا جایی که قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزارتومان نیز رسید.

وی از آرامش در بازار برنج خبر داد و بیان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر به ۷۰ هزارتومان و شیرودی به ۷۵ هزار تومان رسیده است.

کنگری درباره قیمت حبوبات نیز گفت: همچنان حبوبات در بازار بلاتکلیف است؛ زیرا برخی تجار حبوبات را با نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد می‌کنند و در سامانه جامع تجارت با نرخ کیلویی ۵۲ هزار تومان به ثبت می‌رساند، اما در نهایت با نرخ کیلویی ۷۷ هزارتومان به شکل غیررسمی در بازار عرضه می‌کنند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: اکنون لوبیا چیتی با قیمت ۵۲ هزار تومان در سامانه جامع تجارت توسط تجار ثبت می‌شود، اما با نرخ ۷۷ هزار تومان به بنکداری و در بازار مصرف ۹۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ همچنین هر کیلوگرم عدس نیز با قیمت ۴۹ هزار تومان ثبت می‌شود به بنکداران ۶۹ هزار تومان فروخته می‌شود و در بازار کیلویی ۹۰ هزار تومان است.

وی بر این باور است که حبوبات با ارز دولتی تامین و وارد می‌شود؛ اما در نهایت با سندسازی با نرخ‌های بالا در بازار به فروش می‌رسد که تخلف است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ابطال بخشنامه گمرک با رای دیوان عدالت اداری همزمان با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد