Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:46:49 GMT

اختلال کلامی مانعی برای رشد جسمی و عقلی کودک

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۹۱۸۳

اختلال کلامی مانعی برای رشد جسمی و عقلی کودک

مرحله رشد و یادگیری کلامی از پیچیده‌ترین مراحل رشد کودک و تسلط آن بر زبان است چراکه کودک از این طریق، سخن گفتن با جهان پیرامون را برقرار و نیازهای خود را  به انحای مختلف بیان می کند.  رشد کلامی و آموزش زبان به خردسالان این امکان را می‌دهد تا خواسته‌هایش را بیان کند و احساس‌ و هیجان‌ درونی خود را با والدین و دیگران در میان گذارد،

زبان به سخن گشودن کودک نوعی رفتار است که آن را به ارتباط گیری با دیگران یا اجتماعی شدن سوق می‌دهد و از طرفی هرگونه ایجاد مشکل و یا عدم آشنایی با زبان کودک می‌تواند رشد و نمو طبیعی آن را از فرآیند زندگی جمعی محروم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توانائی سخن گفتن کودک مهارتی است که باید به آن آموخته شود چراکه بخش مهمی از رشد جسمی و عقلی، محرک‌های محیطی و اندامی او بستگی به رشد گفتاری کودک دارد و چنانچه والدین زمینه برای یادگیری زبان فرزند خود را مهیا نکنند، ‌ در اصل مانع رشد کلامی و در مراحل بعدی حتی رشد جسمی آن شده اند.  

کودک بعد از به دنیا آمدن در ۶ ماهه نخست،  تنها صداهای نامفهوم اطرافیان را بدون آنکه چهره واقعی کسی را ببیند، ‌ می شنود و به مرور بعد از این زمان و به همراه تشخیص چهره به طور طبیعی آمادگی برای تقلید کلمات را تا یک‌ سالگی آغاز می‌ کند.  والدین توجه داشته باشند طی این مدت کودک با شنوایی و بیان شنیده ها در واقع دو حس گویائی و شنوائی را به یکدیگر ربط داده،  تلاش می کند شنیده ها را بویژه سخنان نزدیکان را به طرز ماهرانه ای بیان کند. کودک سعی می‌کند با گوش دادن به صداها، آنها را تقلید کند و سپس به تکرار واژه‌ها و ایجاد زمزمه‌های نامفهومی روی آورد.

مهارت آموزی کلامیدر این مرحله برای کودک بسیار اهمیت دارد.  به‌ تدریج کودک به سمت درک کلام حرکت می‌کند و می‌تواند خواسته‌ والدین را اجرا کند و یا اینکه برای رسیدن به نیازها چگونه صحبت کند. چنانچه پدر و مادر در این مرحله او را تشویق به حرف زدن کنند، بدون زحمت صحبت کردن را خواهد آموخت، در نتیجه سعی در جهت زبان آموزی نخواهد کرد.  

خانواده های دارای فرزند خردسال باید بدانند زبان وسیله‌ای برای ارتباط برقرار کردن و دوست شدن،  سازگاری با محیط،  تفکر و درک بهتر،  مهارت‌های ذهنی و در نهایت وسیله‌ای برای کسب علم و گسترش تجربه‌هاست از این رو هرچه بیشتر بتوان زمینه تحصیل مهارت های کلامی فرزندان را فراهم کرد، در مراحل بعدی کودک با مشکل مواجه نخواهند شد. در شرایطی می توان تشخیص داد که کودک از نظر مهارت‌های کلامی و زبانی با مشکل مواجه شده که برای نمونه کودک ۲ ساله بسیار کم صحبت کند یا اصلا صحبت نکند، صحبت های کودک سه ساله، توسط افراد نزدیک خانواده آن نافهم باشد،  صحبت های کودک چهارساله، توسط همسالان و افراد ناآشنا بسیار کم قابل فهم باشد.

والدین توجه داشته باشند که سرماخوردگی از جمله بیماری هایی است که کودک را در هر سنی با مشکلات تکلم و همچنین از تعاملات اجتماعی با دیگران باز می دارد، ‌ چنانچه زمانی یک کودک پسرفت ناگهانی در مهارتهای تولید صدا پیدا کرد، ‌ والدین یا معلم نگران تکلم کودک باشند. در صورت بروز هر گونه مشکل کلامی در ابتدا به روانپزشک کودک و نوجوان مراجعه تا از نظر اختلالات ارتباطی و تکاملی مثل اختلال طیف اوتیسم بررسی شود.

فوق تخصص روانپزشک کودک و نوجوان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۹۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشریح جزئیات افزایش حقوق ایثارگران گفت: مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال 1402 با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، 35 هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه 1402 در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده 40 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

پرداخت پاداش پایان خدمت 16 هزار جانباز در سال 1402

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده 40 و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال 1401 تدوین و در 1402/12/28 اصلاح و به شماره 243461 به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده 38 قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال 1401 به مبلغ 30 هزار میلیارد برای 14 هزار و 407 نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال 1401 تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال 1401 و اوایل سال 1402 انجام پذیرفت. در سال 1402 نیز پاداش پایان خدمت 15 هزار و 996 نفر از جانبازان به مبلغ 31 هزار میلیارد ریال از محل اعتبار 35 هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

پایان انتظار 37 ساله مادر شهید اسدپور در شیراز

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: 245 شهید در سال 1401 بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار 780 میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال 1402 پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال 1396 با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت 3 هزار و 290 میلیارد ریال به 3 هزار و 727 نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم 35 هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال 1401 به 113 هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال 1401 به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال 1401 که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان 38 درصد محاسبه و به تعداد 113 هزار و 765 نفر به مبلغ 1800 میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی 113 هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده 38 و 39 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال 1402 افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال 1402 موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال 1403 را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان 20 درصد برای شهدای حالت اشتغال و 10 درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده 38 اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان 2655 میلیارد ریال به تعداد 111 هزار و 949 نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال 1403 مستمری والدین شهدا به 15 میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال 1403 افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده 38 ،39 و 40 و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان 20 درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از 7 میلیون و 80 هزار تومان در سال 1403 به عدد 15 میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری 35 درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری 138 هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود 7 میلیون و 166 هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هم‌تیمی مسی لو داد: او خیلی انگلیسی بلد نیست
  • طرح نور مبنای شرعی عقلی دارد و مورد حمایت رهبر و مراجع و مردم است
  • بیماری مرموز؛ بلای جان نظامیان اسرائیلی
  • اولین صحبت‌های کایت‌سواری که «یسنا» را زنده پیدا کرد + آخرین وضعیت سلامتی یسنا
  • فیلم| ویدیوی تکان دهنده از صحبت‌های کودک فلسطینی که تمام اعضای خانواده‌اش به شهادت رسیدند
  • عدم تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟