Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: استان همدان ظرفیت های بسیاری برای گردشگری دارد و در این میان هر یک از شهرستان های آن به نوبه خود در این زمینه حرف برای گفتن دارند.

۹۰ کیلومتر که همدان را به سمت جنوب حرکت کنیم به شهری می‌رسیم که منبت گلریز و  گردوهایش بسیار معروف است؛ تویسرکان هم منبت گلریز و درخت‌های گردویش در ایران زبانزد است و هم آب و هوای کوهستانی‌اش.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به ظرفیت های گردشگر پذیری این شهر که ۴۰۲ کیلومتر تا پایتخت فاصله دارد بیانگر آن است که در سفر به این منطقه دست خالی باز نخواهید گشت چراکه دیدنی های زیبایی را در خود جای داده و از جمله آن بازار قدیمی تویسرکان است.

بازار این شهر حدود ۳۷۰ سال پیش ساخته شده و در زمان قاجاریه مرمت شده و شامل سراها و تیمچه‌های مختلف است که هرکدام به بنایی تاریخی ختم می‌شوند.

طبق آنچه از تاریخ بر می آید در زمان های قدیم بازار مختص اصناف مختلف بوده و راسته کفاش‌ها، حلاج‌ها، عطارها و مستوفی‌ها که هنوز هم به همان شکل باقی مانده رونق صدچندان داشته است.

خانه مسعودی یادگار دوران قاجاریه

دیدنی های تویسرکان به بازار آن ختم نمی شود چراکه خانه های تاریخی یادگار مانده از دوران گذشته نیز در دل خود جای داده که از جمله آن خانه مسعودی است.

این خانه با عمری بیش از ۱۰۰ سال  ۲ طبقه دارد و هر طبقه شامل یک اتاق اصلی و چند اتاق فرعی‌ متلق به دوره قاجاریه است اما آنچه این خانه را دیدنی کرده  اتاق شاه‌نشین در طبقه همکف است.

تمامی سقف و دیواره‌های این اتاق پوشیده از گچبری‌ها، آینه‌کاری‌ها و نقاشی‌های رنگ و روغن شامل نقش‌های گیاهی و انسانی است و علاوه بر این وجود تصاویری از پادشاهان ایران تا دوره قاجار از دیگر جذابیت‌های این خانه به شمار می رود.

اما در ۳ کیلومتری جنوب غربی تویسرکان  پارک جنگلی کمربسته واقع شده که به چنارهایش معروف است چراکه قطر بیشترینشان ۷ متر و قطر کوچکترینشان ۵ متر است و تا ۳۰ متر ارتفاع دارند.

برخی حتی بر این باورند که چنار اصلی قدمتی بسیار زیاد دارد و قدمتش حتی با سرو ابرقو با ۳۵۰۰ سال سن برابری می‌کند.

از پارک کمر بسته که بگذریم در ۲ کیلومتری شمال شرقی تویسرکان آبشاری قرار گرفته که از ارتفاعات سیاه کمر سرچشمه می‌گیرد و به دره سیرکان می‌ریزد و بعد رودخانه سرکان را تشکیل می‌دهد که ارتفاع آن که به آبشار آللو معروف است ۱۰ متر ثبت شده و اطرافش هم خیلی باصفاست.

گشانی روستایی با ۵۰۰ سال قدمت در تویسرکان

تویسرکان فقط به داشته های شهری محدود نیست و با بهره مندی از روستاهای گردشگری در این زمینه نیز صاحب نام است به طوری که اگر بخواهید روستایی ۵۰۰ ساله را ببینید که هم زیبا است و هم دیدنی های تاریخی دارد باید به روستای گشانی سفر کنید.

گشانی درفاصله ۱۷ کیلومتری شمال شرقی تویسرکان واقع شده و دارای آب و هوای سرد و کوهستانی‌ است و به واسطه باغ‌های متعددی از گردو، بادام، گیلاس، آلو و زردآلو شهرت یافته است.

گذشته از آنچه در مورد زیبایی های تویسرکان عنوان شد اخیرا تویسرکان به واسطه منبت گلریز شهرت بیشتری یافته تا آنجا که آبان ماه امسال جشنواره ملی منبت گلریز به میزبانی تویسرکان برگزار خواهد شد.

راه اندازی مرکز تخصصی مبل و منبت در تویسرکان

هشتم اردیبهشت ماه سال گذشته بود که به همت مسئولان و همکاری اهالی خونگرم روستای اشترمل، کلنگ آغاز عملیات اجرایی مرکز تخصصی مبل و منبت در تویسرکان به زمین زده شد و در دومین دوره از برگزاری جشنواره مبل و منبت در مرداد ماه ۹۸ این مرکز تخصصی مبل ایران در شهرک صنعتی مبل و منبت گلریز روستای اشترمل افتتاح شد و آبان ماه نیز در ادامه تلاش ها برای مطرح کردن تویسرکان جشنواره ملی منبت گلریز برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در همین خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در منبت گلریز تجلی هنر دست با نقش های هک شده بر روی چوب ها نمود می گیرد، گفت: به واسطه حرفه منبت کاری در روستای اشترمل بیکار وجود ندارد.

علی مالمیر با بیان اینکه هنرمندان منبت کار با صبر و حوصله و با احساس و خلاقیت تجلی هنر دست خود را در نقش های برجسته و هک شده بر روی چوب ها به نمایش می گذارند، افزود: روستای اشترمل در کنار روستاهای دیگر همچون جیجانکوه و سید شهاب را می توان به عنوان نمونه بارزی از فعالیت تعاونی های تولیدی در اشتغال و کارآفرینی برشمرد.

منبت گلریز شناسنامه تویسرکان

وی با بیان اینکه ایران، تویسرکان را به عنوان شهرملی منبت گلریز می شناسند، گفت: بهترین نمونه‌های طرح گلریز کشور را در ۴۹۰ کارگاه منبت کاری روستای اشترمل می توان یافت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان بااشاره به اینکه در این روستا هر خانه به مثابه یک کارگاه هنری است و اشتغال به هنر صنعت منبت موجب شده تا نیروی بیکار در این روستا دیده نشود، گفت: منبت روستای اشترمل به دلیل استفاده از چوب گردو و طراحی منحصر به فرد، خواهان بسیاری دارد به طوری که بخشی از تولیدات روستا به عراق، کشورهای آسیایی میانه و حتی روسیه و استرالیا صادر می‌شود.

مالمیر یا بیان اینکه طرح گلریز مختص به شهرستان تویسرکان است و به تازگی ثبت ملی شده است، گفت: مردم جهان تویسرکان را با منبت گلریز می‌شناسند.

وی با تاکید بر اینکه تاثیرگذاری جهانی شدن و ملی شدن شهرها و روستاها (سیتی برندینگ) برکسی پوشیده نیست چراکه باعث رشد اقتصادی منطقه می‌شود، افزود: امیدواریم با برپایی جشن ملی شدن منبت گلریز تویسرکان و با مشارکت جامعه شهری و هنرمندان صنایع‌دستی تویسرکان این رویداد نیز به نحو مطلوب در این شهرستان برگزار شود.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از آنجا که گردوی تویسرکان و چوب آن مرغوب ترین نوع خود در کشور است، صنعت مبل و منبت و هنر دست این شهرستان هم جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است، گفت: ۴ هزار و ۷۴۱ کارگاه منبت در سطح شهرستان تویسرکان وجود دارد و این حرفه باعث اشتغال ۷۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۱ هزار  نفر به طور غیرمنظم در سطح تویسرکان شده است.

محمد مهدی مفتح با بیان اینکه تویسرکان مهد منبت بوده و هست، اظهار داشت: مردم روستاهای سید شهاب، جییجانکوه و اشترمل در شهرستان تویسرکان به حرفه منبت کاری مشغول هستند.

شناساندن توانمندی های تویسرکان با ملی شدن منبت گلریز

مفتح با تاکید بر اینکه شناساندن توانمندی های تویسرکان با ملی شدن منبت گلریز گردشگران را به این شهر هدایت خواهد کرد، گفت: این اتفاق زمینه های اشتغال، تبلیغ و رونق اقتصادی شهرستان تویسرکان را ارتقاء می بخشد.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در روستای اشترمل به واسطه پرداختن مردم به حرفه منبت کاری آماری از بیکاری وجود ندارد، افزود: اشترمل روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان تویسرکان در استان همدان است که ۵۲۰ خانوار با هزار و ۷۷۲ نفر جمعیت دارد و در آن ۵۰۰ کارگاه مبل و منبت فعال است.

وی بااشاره به اینکه در ایران نقاط مختلفی وجود دارد که تولید مبل در آن انجام می شود، گفت: تفاوت اشترمل در خلق آثار زیبا با دست است چراکه این هنر در نقاط دیگر با دستگاه سی‌ان‌سی انجام می‌شود.

صادرات منبت از تویسرکان به صورت محدود در حال انجام است دبیر جشنواره منبت گلریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه باید با صادرات تولیدات روستاهای تویسرکان به کشورهای مختلف جهان زمینه شناساندن آنها را فراهم کرد، گفت: در حال حاضر صادرات منبت از تویسرکان به صورت محدود در حال انجام است.

بهرام ترکاشوند بابیان اینکه برخی تجار عراق، ازبکستان و افغانستان با برخی از هنرمندان در این حوزه در ارتباط هستند، گفت: صادرات منظم و قابل توجه تنها با حمایت مسئولان ممکن خواهد بود.

وی انجام تبلیغات در این حوزه را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه فروش محصولات با معرفی بیشتر آنها رونق می گیرد اما در این زمینه ضعف وجود دارد، گفت: نباید از ظرفیت برپایی نمایشگاه های داخلی و خارجی در این زمینه غافل شد.

طبق آنچه بارها عنوان شده قدمت مبل و منبت در شهرستان تویسرکان بیش از هر جایی در استان همدان است و روستاهای اشترمل، سیدشهاب، جیحان کوه و شهرک عین‌آباد پایلوت اصلی صنعت مبل و منبت  در این منطقه هستند.

در این روستاها هر خانه به مثابه یک کارگاه هنری است و می توان از همین ظرفیت منحصر به فرد برای معرفی داشته های تویسرکان استفاده و آن را بیش از پیش در ایران و جهان مطرح کرد.

کد خبر 4757283

منبع: مهر

کلیدواژه: منبت کاری مجلس شورای اسلامی اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر مرز مهران ایلام گرگان بارش باران سانحه تصادف قزوین خطبه های نماز جمعه شهرکرد استانداری سمنان یاسوج زائران اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۹۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی گروه مالی گردشگری، عبدالناصر درخشان درباره ظرفیت ایران در تولید فولاد گفت: ما جزء ده کشور برتر تولید فولاد در جهان هستیم. با این اوصاف شرکت‌های خودروسازی ما بهانه افزایش قیمت محصولاتشان را افزایش قیما مقاطغ فولادی می‌دانند. به‌طور کلی مصرف‌کنندگان فولاد کشور ما دچار مشکل هستند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم ضمن حمایت از افرایش ظرفیت تولیدی فولاد در ایران و با اشاره به راه‌اندازی فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت توسط گروه مالی گردشگری اظهار کرد: افزایش ظرفیت تولیدی مشکلات مصرف‌کنندگان را کم می‌کند. در عین حال باید اقتصاد این بخش را سر و سامان دهیم. افزایش روزانه قیمت میلگرد و دیگر زنجیره‌های فولادی با توجه به توان تولیدی ایران ، غیرمنطقی است.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس با اشاره به افرایش توان تولیدی فولاد بافت افزود: هر چه توان تولیدی ما بیشتر شود و تنوع تولیدی ما افرایش یابد، به‌نفع کشور است. افرایش ظرفیت تولید و تنوع تولیدی باعث رقابتی شدن فضای اقتصاد می‌شود. ایجاد مزیت رقابتی و کاهش انحصار قیمت‌ها را می‌شکند؛ چرا که مصرف‌کننده قدرت انتخاب بهتری خواهد شد.

درخشان درباره اشغالزایی پروژه جدید فولاد بافت گفت: بدون شک افزایش ظرفیت تولیدی در صنعت فولاد، بنگاه‌های ما را فعال‌تر می‌کند و نرخ بیکاری را کاهش می‌دهد. در دل هر اشتغال مستقیمی چند اشتغال غیرمستقیم نهفته است که در نهایت به جهش تولید با مشارکت مردم کمک می‌کند و اقتصاد کشور را نجات می‌دهد.

گفتنی است، فاز دوم کارخانه احیاء استیل فولاد بافت پس از ۳۲ ماه و با حمایت گروه مالی گردشگری به بهره‌برداری رسید.

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای استاندار برای پیگیری بیکاری لرستان
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • جریمه سنگین ویسی در آستانه بازی با تراکتور؛ مدیرعامل باشگاه: حقمان را پس می‌گیریم
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • عوامل درگیری دسته جمعی در تویسرکان دستگیر شدند
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • اجرای طرح آمارگیری نیروی کار در اردبیل آغاز شد
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • ورزش صبحگاهی در شهر تویسرکان