Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اهمیت دولت در برنامه ششم توسعه بر صادرات غیرنفتی در سال رونق تولید میزان صادرات محصولات استان چهارمحال و بختیاری در ۶ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸ استانها چهارمحال و بختیاری نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، تولیدات داخلی هر کشور می‌تواند آن کشور را از نظر وابستگی برای تامین مایحتاج خود به سایر کشورها بی‌نیاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گاهی برخی از کشورها تولید بعضی محصولات را در دست گرفته و چنان در تولید آن محصول به خودکفایی می‌رسند که زمینه برای صادرات محصولشان به سایر کشورها نیز فراهم می‌شود.

کشور ایران نیز در صادرات محصولات نفتی در جایگاه خوبی قرار دارد اما باتوجه به شرایط امروز که صادرات مواد نفتی کاهش یافته ایران نیز درصدد جدا شدن از اقتصاد نفتی و روی‌آوردن به اقتصاد غیرنفتی است.

کشور ایران در تولیدات کشاورزی، دامپروری، صنایع‌دستی و بسیاری از تولیدات دیگر که وابسته به نفت نیست جایگاه خوبی دارد و می‌تواند با سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها بخشی از اقتصاد خود را به این شیوه رونق دهد.

در این بین استان چهارمحال و بختیاری نیز با تولید محصولات متنوع از جمله محصولات کشاورزی، نمد، محصولات لبنی و اقلام صادراتی دیگر توانسته در برخی از کشورها خودی نشان دهد و بخشی از بازار آن کشورها را در دست بگیرد.

توسعه صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از مهم‌ترین سیاست‌های قانون برنامه ششم توسعه در چند سال اخیر به شدت مورد توجه دولت قرار گرفته اما در حالی که بیش از دو سال از شروع این برنامه می‌گذرد استان چهارمحال و بختیاری ظاهرا هنوز نتوانسته به هدف‌گذاری‌های پیش‌بینی شده در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی دست پیدا کند.

نائب رئیس مجلس: بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها گره‌های بخش صادرات در کشور هستندمهمترین مشکل صادرات استان کرمانشاه بسته بودن مرز سومار استصادرات غیرنفتی استان مرکزی به 611 میلیون دلار رسید

در همین راستا خبرنگار تسنیم گفت وگویی را با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری انجام داد.

سجاد رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهارداشت: در 6 ماهه نخست امسال 25 میلیون و 922 هزار دلار کالاهای تولیدی استان از طریق گمرک به خارج کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه در سال 97 کاهش داشته است.

وی افزود: عمده محصولات صادراتی استان شامل شیرخشک، لوازم خانگی، نمد، کاشی و سرامیک و محصولات کشاورزی و لبنی است که به کشورهای افغانستان، ترکمنستان، عراق، ترکیه، پاکستان، امارات متحده عربی، سوریه و هلند صادر می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در 6 ماهه نخست امسال 55 کارت بازرگانی صادر و 56 کارت نیز تمدید شد همچنین 7 نمایشگاه تخصصی نیز برپاشد.

حمیدرضا فلاح مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان نیز در جمع خبرنگاران اظهارداشت: در نیمه‌ اول سال جاری حدود 26 میلیون دلار کالا از استان چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد که طبق آمار سهم صادرات محصولات واحدهای مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی 19 میلیون دلار و معادل 73 درصد برآورد می‌شود.

وی با بیان اینکه کشور عراق یکی از مقاصد مهم صادرات کالاهای استان چهارمحال و بختیاری است، افزود: لوازم خانگی، خوراک آماده‌ آبزیان، لوله و پروفیل، لبنیات، کاشی، آب معدنی، ادوات کشاورزی، نخ پلی‌استر، میل‌گرد و نمد از جمله کالاهایی هستند که طی 6 ماهه‌ امسال از مبدأ شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان به کشورهای عراق، افغانستان، ارمنستان، هندوستان، ترکیه، کویت، رومانی ، آذربایجان، گرجستان، پاکستان و قرقیزستان صادر شده است.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: رونق صادرات غیرنفتی متأثر از رونق تولید است و با توجه به اینکه ارتقای درآمدهای ارزی را به دنبال دارد می‌تواند نقش ارزنده‌ای را در توسعه‌ اقتصاد کشور ایفا کند.

فلاح با اشاره به سهم قابل ملاحظه‌ محصولات شهرک‌های صنعتی استان در میزان صادرات 6 ماهه‌ اول سال جاری خاطرنشان کرد: کارگروه صادرات غیرنفتی استان به منظور شناسایی ظرفیت‌های صادراتی واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی، موضوع استقرار دفتر شرکت توسعه‌ صادرات استان را در شهرک صنعتی شهرکرد به منظور تثبیت و تقویت این جایگاه در دستور کار قرار داده است.

انتهای پیام/ ع

R41350/P/S6,54/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۰۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان

ناظر گمرکات کردستان از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و گفت: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

فرامرز امیدی، رشد وزنی صادرات در فروردین ماه امسال نسبت به سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: عمده کالا‌های صادر شده از گمرکات، انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش است که به کشور‌های عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت صادر شد.

وی به کالا‌های ترخیصی از گمرکات تحت نظارت إشاره کرد و افزود: میزان واردات قطعی و ورود موقت از این گمرکات در یکماهه اول امسال مجموعاً ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش ۷ میلیون دلار می‌باشد. مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری ۶ درصد رشد داشته است.

 امیدی گریزی به کالا‌های وارداتی نیز گریزی زد و گفت: عمده کالا‌های وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالا‌های واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز مرزنشینان  است که عمدتا از کشور‌های عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و درکوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده اند.

وی یادآور شد: در فروردین ماه ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته است که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است. همچنین در همین مدت مقدار ۳۹ هزارتن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی تراتزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

ناظر گمرکات استان اظهار داشت: در همین مدت تشریفات گمرکی بیش از ۴ هزارتن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام گرفته که در مقایسه با سال قبل بلحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ۲۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش درآمد‌های گمرکات استان در فروردین ماه سال جاری به رقمی بیش از ۳۲۷ میلیاردو ۶۰۵ میلیون ریال می‌رسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری
  • قطع واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو به کشور
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه