Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن روماتولوژی گفت: بهترین زمان پیشگیری از از ابتلا به پوکی استخوان هنگامی است که تراکم استخوان شکل می‌گیرد.

به گزارش جنوب نیوز، احمدرضا جمشیدی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس انجمن روماتولوژی ایران درباره پوکی استخوان اظهار کرد: پوکی استخوان بیماری خاموش و شایع در سراسر جهان است. این بیماری هیچ علامتی ندارد، بنابراین زمانی علائم این بیمار آشکار می شود که شکستگی استخوان رخ  دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پوکی استخوان در کمین چه کسانی است؟

او بیان کرد: از جمله افراد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان می‌توان به زنان در دوران یائسگی، اشخاص بالای ۶۵ سال، افرادی که داروهایی را مصرف می‌کنند که این داروها پوکی استخوان را به همراه دارد مانند داروهای کورتون دار، اشخاصی که داروهای ضد انعقادی مانند هپارین را استفاده می‌کنند، افرادی که برخی داروهای ضد تشنج و روان درمانی را مصرف می‌کنند و کسانی که تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند، اشاره کرد

بیشتر بخوانید: بیماری‌ای که صدای استخوانتان را درمی‌آورد +روش درمان ۹۰ درصد ایرانی‌ها کمبود ویتامین D دارند

رئیس انجمن روماتولوژی افزود: ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند انواع روماتیسم‌ها، بیماری‌های متابولیک مانند کم‌کاری و پرکاری تیروئید، دیابت، پر کاری غدد فوق کلیه و بیماری‌های مزمن مانند نارسایی مزمن کلیه و کبد، از جمله عواملی هستند که فرد را در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌دهند. همچنین اشخاصی که به شکستگی استخوان دچار هستند، این احتمال وجود دارد که به پوکی استخوان هم مبتلا شوند.


جمشیدی تاکید کرد: پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان بسیار اهمیت دارد و درمان پوکی استخوان بهتر از  درمان شکستگی است. بهترین زمان پیشگیری از ابتلا به این عارضه هنگامی است که تراکم استخوان شکل می‌گیرد. در دوران بلوغ میزان جذب کلسیم و تراکم استخوان به بالاترین میزان خود می‌رسد. 

او تصریح کرد: تغذیه مناسب در دوران بلوغ بسیار اهمیت دارد، بنابراین نوجوانان در سن بلوغ باید روزانه حدود هزار تا هزار و ۵۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت کنند که این میزان باید از طریق لبنیات و سایر مواد غذایی سرشار از کلسیم تامین شود. ورزش و فعالیت فیزیکی منظم هم در افزایش تراکم استخوان تاثیر چشمگیری دارد.

رئیس انجمن روماتولوژی گفت: ورزش‌هایی مانند والیبال، بسکتبال و فوتبال که با پرش و جهش همراه هستند، در افزایش تراکم استخوان بسیار موثر هستند، ولی ورزش‌های خوابیده و تمرین‌های داخل آب تاثیر چندانی در افزایش تراکم استخوان ندارند.
 
جمشیدی اظهار کرد: پس از سن بلوغ تنها کمی به میزان تراکم استخوان‌ها افزوده و از سن ۳۵ سالگی به بعد از این میزان کاسته می‌شود. شیوع پوکی استخوان در جوامع مختلف حدود ۱۰ درصد گزارش شده است. به طور کلی هزینه‌های زیادی برای درمان پوکی استخوان و شکستگی‌های ناشی از این عارضه به نظام سلامت کشورها تحمیل می‌شود.

او بیان کرد: ما می‌توانیم پوکی استخوان را به کمک سنجش تراکم استخوان تشخیص دهیم. افرادی که دانش و مهارت کافی را در زمینه سنجش تراکم استخوان دارند، می‌توانند این کار را انجام دهند. وقتی کاهش توده استخوانی تشخیص داده شد، باید برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان اقدام شود و اگر فرد به پوکی استخوان دچار شده بود، باید برای درمان این عارضه از داروهای مختلف استفاده کنیم. در درمان پوکی استخوان علاوه بر مصرف داروها، تغذیه مناسب هم نقش موثری دارد.

جمشیدی یاد آوری کرد: عوامل گوناگونی مانند لاغری مفرط، فاکتورهای ژنتیکی و ابتلا به برخی بیماری‌ها در میزان تراکم استخوان نقش دارند که ما در مورد فاکتورهای ژنتیکی نمی‌توانیم دخالت کنیم، اما به کمک مصرف داروها، تغذیه صحیح و فعالیت فیزیکی مناسب می‌توانیم جهت پوکی استخوان را درمان کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد

ستاره خط حمله اتلتیکومادرید دچار شرایطی غیرعادی شده است که او را تا مدتی نامشخص از همراه روخی بلانکو محروم خواهد کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه موندودپورتیووی اسپانیا اعلام کرد که دلیل غیبت آلوارو موراتا مهاجم اتلتیکومادرید در بازی اخیر این تیم برابر آلاوس ابتلای او به یک بیماری نادر بوده که اکنون جزئیات آن مشخص شده و به همین دلیل هم وضعیت بازیکن 31 ساله نگران کننده جلوه می‌کند.

بیماری که موراتا به مبتلا شده به «نورالوژی عصب سه‌قلو» معروف است؛ یک بیماری درگیر کننده عصب سه قلوی صورت که با سردردهای شدید و حملات ناگهانی و برق آسا در یک یا دو شاخهٔ عصب سه قلو در صورت می‌باشد.ا ین بیماری در اثر آسیب تدریجی عصب سه‌قلو به وجود می‌آید و باعث درد شدید در چشم‌ها، دندان‌ها، فک‌، پیشانی، بینی و غیره می‌شود و از شدیدترین دردهای شناخته شده توسط بشر است.  با توجه به طولانی بودن دوره نقاهت این بیماری که درمانش ممکن است حتی به انجام عمل جراحی نیاز داشته باشد، تاریخی برای بازگشت ستاره سابق تیم‌های یوونتوس و چلسی اعلام نشده است.

یوونتوس به دنبال بازگرداندن موراتا به تورین

 

به این ترتیب انتظار می‌رود که غیبت موراتا در بازی‌های بعدی اتلتیکومادرید هم ادامه‌دار باشد و او حتی تا پایان فصل خانه‌‌نشین شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است