Web Analytics Made Easy - Statcounter

 در حالی که قرار بود نتایج اولیه انتخابات افغانستان روز ۲۷ مهر ماه اعلام شود اما این کار به تعویق افتاد و اکنون کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نزدیک به یک ماه وقت خواسته است تا نتایج ابتدایی را (در ۲۳ آبان ماه) اعلام کند. این در حالی است که همچنان درباره اعلام شدن نتایج اولیه در این تاریخ هم شک و تردیدهایی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به نوشته مطبوعات افغانستان، در انتخابات پارلمانی سال گذشته نیز به همین شکل اعلام نتایج ابتدایی و بعد نهایی پیوسته به تعویق می‌افتاد تا این که نتایج نهایی به صورت حوزه‌ای اعلام شد. این ابهام و تأخیر کل سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. هیچ کس نمی‌داند که نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی اعلام می‌شود و آیا تا سال آینده هم داستان انتخابات ادامه می‌یابد یا در سال جاری خورشیدی به پایان می‌رسد؟

براساس تقویم انتخاباتی که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات پیش از این اعلام شده بود، نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری قرار بود  در ۲۷ مهر ماه  و نتایج آن در ۱۶ آبان اعلام شود. کمیسیون مستقل انتخابات علت نقض تقویم انتخاباتی و تاخیر در اعلام نتایج را  تأمین شفافیت و مشکلات فنی در روند شمارش آرا بیان کرده است.

اعضای کمیسیون مستقل انتخابات روز یکشنبه گفتند که نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری در ۲۳ آبان ماه اعلام خواهد شد.

کمیسیون مستقل انتخابات تقویم تازه‌ای را برای اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد. عبدالعزیز ابراهیمی از سخنگویان کمیسیون انتخابات، روز دوشنبه ششم آبان ماه به روزنامه "هشت صبح" گفت که نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در ۱۵ آذر ماه اعلام خواهد شد.

** جنجال باز شدن درهای ساختمان مرکز جمع بندی دیجیتالی آراء

همزمان با تاخیر در اعلام نتایج اولیه انتخابات، موضوع باز شدن درهای مرکز جمع‌بندی دیجیتالی آراء نیز حاشیه‌هایی به همراه داشته است. ناظران می‌گویند که پس از اعلام بازداشت یک فرد مظنون که نیمه‌های روز یکشنبه ۲۸ مهر ماه قصد حمله به مولانا محمد عبدالله از اعضای کمیسیون مستقل انتخابات را داشت، وضعیت امنیتی کمیسیون شکل جدی‌ گرفت و نیروهای امنیتی در تمامی قسمت‌های کمیسیون مستقل انتخابات مستقر شدند.  اواخر همان روز، اعضای کمیسیون مستقل انتخابات به کارمندان و ناظران نامزدان اطلاع می‌دهند که کار شبانه‌ این کمیسیون خاتمه یافته و اطلاعات دستگاه‌های بایومتریک شب‌ هنگام به سرور مرکزی انتقال نمی‌یابد. کارمندان و شماری از ناظران محل کار کمیسیون را ترک می‌کنند، اما ناظران تیم ثبات و هم‌گرایی در هماهنگی با یکدیگر از مراکز حساس در کمیسیون خبر می‌گیرند.

حوالی ساعت ۹ همان شب، مشاور امنیتی دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات، مسوول بازگشایی درهای پلمپ شده و یک تن از نیروهای امنیتی حاضر در آنجا،  در محل را به روی دو تن از نیروهای واحدهای ویژه پلیس باز می‌کند.

اعضای رهبری ناظران تیم "ثبات و هم‌گرایی" حوالی ساعت ۱۰ شب به کمیسیون مستقل انتخابات می‌رسند و خواهان توضیح می‌شوند. شماری از اعضای کمیسیون در گفت‌وگو با ناظران می‌گویند که در مرکز دیجیتالی در هماهنگی با دبیرخانه این کمیسیون و برای حفاظت نیروهای امنیتی باز شده است تا آنان در دهلیز عمارت مستقر شوند و از مواد حساس در آنجا محافظت کنند.

کمیسیون مستقل انتخابات، شکسته شدن لاک و مهر در مرکز نتایج دیجیتالی را «بی‌بنیاد» خواند. سخنگوی وزارت داخله نیز به شکل صریح حضور نیروهای امنیتی را در مکانی که مواد حساس در آن جابه‌جا شده، رد کرد. هم‌زمان با آن، دسته انتخاباتی «دولت‌ساز» نیز هر نوع دست داشتن در این قضیه را رد کرد و از سایر گروههای انتخاباتی خواست که به‌ دور از شایعه‌پراکنی، منتظر نتیجه انتخابات بمانند.

این در حالی است که هیأت مسئول بررسی این موضوع نتیجه کارش را اعلام کرد. بر اساس بررسی این هیأت، افراد دخیل در این قضیه، از جمله رییس امنیتی دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات، مسوول بازگشایی درها و یک تن از سربازان پلیس به دلیل انجام دادن این تخلف به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. اما شماری از گروههای انتخاباتی از نتیجه کار این هیأت راضی نیستند و ابراز امیدواری می‌کنند که مراجع قضایی بتوانند ابعاد مبهم این قضیه را روشن سازند.

** تاثیر ابهام سیاسی بر زندگی مردم همزمان با تلاشهای دوباره برای گفت و گو با طالبان

به نوشته مطبوعات افغانستان، ابهام درباره‌ انتخابات ریاست جمهوری فقط موجب تنش سیاسی نشده بلکه بر زندگی مردم عادی افغانستان نیز تاثیر گذاشته بطوری که ابهام در وضعیت سیاسی و نتایج انتخابات ریاست جمهوری سبب شده است تا بیشتر تاجران دل به کار ندهند. تجارت کم‌رونق بار دیگر از رونق افتاده است. کم‌رونق شدن تجارت سبب گرانی و مشکلات دیگر در این فصل سال می‌شود. زمستان هم در راه است و در صورت ابهام در مورد اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری مشکلات زیادی برای مردم خلق می‌شود.

روزنامه هشت صبح در یادداشتی ضمن اشاره به این مشکلات درباره تشدید نزاع سیاسی هم هشدار داد و نوشت: این نگرانی وجود دارد که نیروهای سیاسی و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری وارد مرحله‌ تقابل خیابانی شوند. وقتی قفل در محل نگهداری از بانک اطلاعاتی کمیسیون مستقل انتخابات می‌شکند، هیچ بعید نیست که نامزدها وارد فاز تقابل خیابانی شوند.

این در حالی است که تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا و کشورهای دیگر برای شروع مجدد مذاکره با طالبان آغاز شده است. دولت چین هم قبول کرده است که میزبان گفت‌وگوهای میان‌افغانی باشد، هر چند که گفته می‌شود این نشست به تعویق افتاده ولی روشن است که بالاخره برای برگزاری چنین نشستی تلاش می‌شود.

در همین حال "زلمی خلیل‌زاد" نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان روز شنبه چهارم آبان ماه وارد کابل شده و علاوه بر رهبران دولت وحدت ملی، با برخی از چهره‌های سیاسی از جمله سیدحامد گیلانی، حامد کرزی، محمدیونس قانونی، محمد محقق، سیدمنصور نادری و شماری از اعضای جامعه مدنی دیدار کرده است.

همزمان با سفر از پیش اعلام نشده خلیلزاد به کابل، ارگ ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید که کوتاه‌ترین راه رسیدن به صلح آغاز مذاکرات مستقیم میان دولت و گروه طالبان است. سخنگوی رییس جمهور غنی همچنین بر عملی‌سازی نقشه راه صلح ارائه شده از سوی اشرف غنی رئیس جمهور دولت وحدت ملی تاکید کرد و از جامعه جهانی و منطقه خواست تا از این نقشه راه صلح حمایت کنند.

تلاش‌های دیپلماتیک برای مذاکره با طالبان همزمان با تقلای کمیسیون مستقل انتخابات برای جداسازی  آرای اصلی و جعلی این سوال را به میان آورده است که شاید تلاش‌های صلح، کار کمیسیون مستقل انتخابات را زیر سایه قرار داده و اعلام نتایج اولیه باز هم به تعویق بیفتد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۲۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج دونده در امارات اهمیت نداشت/ حاشیه‌ها را دور می‌کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به در پیش بودن بازی‌های المپیک تمام ورزشکاران ایران برای رسیدن به این بازیها از ابتدای سال با حریفان خود رقابت را آغاز کردند. دوومیدانی که در المپیک لندن توانست برای نخستین بار مدال نقره را کسب کند یکی از رشته‌های پرامید برای کسب سهمیه المپیک است. در حال حاضر فرزانه فصیحی تنها دوومیدانی کار ایران است که سهمیه المپیک خود را قطعی کرده و حسن تفتیان، حمیده اسماعیل‌نژاد، مهدی صابری، مهدی پیرجهان و حسین رسولی در رنکینگ سهمیه حضور دارند و باید برای کسب ورودی این بازیها امتیاز خود را بالا ببرند.

قاسمعلی فیروزی مدیر تیم‌های ملی دوومیدانی در گفت وگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت این ورزشکاران اظهار داشت: در حال حاضر مسابقات بین‌المللی دبی برگزار شد که از بین ورزشکاران المپیکی ما حمیده اسماعیل نژاد و حسن تفتیان در این رویداد حضور داشتند که اسماعیل نژاد موفق شد مدال برنز را کسب کند و تفتیان هم در جایگاه پنجم قرار گرفت.‌

عملکرد قابل قبول اسماعیل نژاد در دبی

وی افزود: مسابقات دبی اولین رویداد بین‌المللی در سال جدید بود که ملی پوشان ما شرکت کردند به همین خاطر نتیجه برای ما چندان اهمیت نداشت. عملکرد اسماعیل نژاد خوب بود و جایگاه سوم را به دست آورد و برای کسب سهمیه باید تلاش بیشتری داشته باشد. تفتیان شرایط خوبی برای سهمیه دارد تا حدودی می‌توان گفت ۹۹ درصد آن قطعی شده است و او صرفا برای حفظ این موقعیت تلاش می‌کند.

تفتیان راهی فرانسه شد

مدیر تیم‌های ملی با بیان اینکه سفرهای ورزشکاران المپیکی آغاز شده است، گفت: حسن تفتیان بعد از مسابقات دبی برای ادامه تمریناتش و شرکت در مسابقات راهی فرانسه شد. برای حمیده اسماعیل نژاد هم دنبال مسابقاتی هستیم که امتیاز های خوبی داشته باشد، شاید اسماعیل نژاد هم به مسابقات نیجریه و سنگال اعزام شود ولی همچنان پیگیر برنامه‌های او هستیم.


ادامه تمرینات رسولی در تهران

فیروزی اضافه کرد: حسین رسولی در تهران تمرین می‌کند و به زودی راهی مسابقات ازبکستان و سپس کره جنوبی خواهد شد تا در رقابت‌های قهرمانی پرتاب‌های شرکت کند. مسابقات قهرمانی کشور ایران و جام کازانوف از دیگر برنامه‌های این پرتاب‌گر تیم‌ملی است. مهدی پیرجهان نیز مسابقات قطر دارد هم رقابت‌های لیگ جهانی الماس را داریم و هم مسابقاتی که به صورت منطقه‌ای در قطر برگزار خواهد شد که در کنار پیرجهان، سبحان احمدی هم در این مسابقات حضور پیدا خواهد کرد.

صابری راهی نیجریه می‌شود

او در ادامه با اشاره به برنامه‌های مهدی صابری در ماده پرتاب وزنه توضیح داد: صابری هم شرایط خوبی برای کسب سهمیه دارد و فعلا پیگیر تمریناتش است اما به زودی او هم عازم مسابقات نیجریه و سنگال خواهد شد. پس از آن رقابت‌های قهرمانی کشور ایران و جام کازانوف را دارد تا به امید خدا بتوانیم در این ماده هم نماینده‌ای در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس داشته باشیم. فرزانه فصیحی هم فعلا در صربستان است و مسابقات دیگری را هم دارد که باید شرکت کند تا با آمادگی مطلوبی راهی پاریس شود.

مدیریت حاشیه‌های در دستور کار مدیر تیم‌های ملی

مدیر تیم‌های ملی در پایان در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌ای برای دوری ورزشکاران از حواشی در آستانه بازیهای المپیک دارید؛ گفت: من به تازگی به عنوان مدیر تیم‌های ملی انتخابات شدم و قطعا یکی از برنامه‌های ما همین امر خواهد بود. فعلا شرایط فراهم نشده تا بتوانیم با ورزشکاران جلسه داشته باشیم. البته با هر کدام از آنها در این رابطه جلسه جداگانه خواهیم داشت.

کد خبر 6097053

دیگر خبرها

  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • مقهور فریب حاشیه‌سازی‌های دشمن درباره کشف حجاب نشویم
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • نتایج دونده در امارات اهمیت نداشت/ حاشیه‌ها را دور می‌کنیم
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • چهار روز تا مرحله دوم انتخابات مجلس در خرم آباد
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند