Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیلان- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان گفت: ۲۲۰ برنامه فرهنگی و مذهبی به مناسبت هفته وقف در سطح استان گیلان اجرا می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اوقاف گیلان ، حجت‎الاسلام ستار علیزاده با اشاره به  فرهنگ عمومی وقف در جامعه اظهار داشت: تبیین، تشریح و بیان مساله وقف در راستای نهادینه کردن فرهنگ عمومی وقف در جامعه بسیار اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با اشاره به فعالیت ۳۳۰ مربی در ۳۶۱ کلاس قرآنی در سطح گیلان خاطرنشان کرد: امسال هزار و ۵۷۰ برنامه مختلف در سطح بقاع متبرکه استان گیلان برگزار شد و ۲۰ انجمن یاوران وقف و ۱۶ مرکز مشاوره وقف نیز راه‌اندازی شد و در هفته وقف نیز ۲۲۰ برنامه فرهنگی و مذهبی اجرا می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان با اشاره پذیرایی زائران خارجی اربعین حسینی در مرز آستارا خاطرنشان کرد: امسال بیش از ۱۶ هزار نفر زائر خارجی اربعین حسینی در مرز آستارا پذیرایی شدند و هزینه فراهم کردن‌ امکانات و پذیرایی از زائران نیز با کمک‌های مردمی تأمین شد.

وی با اشاره به اینکه امسال ۲ هزار نفر از محل موقوفات دارو و درمان، خدمات درمانی و دارویی دریافت کردند خاطرنشان کرد: ۴۰۰ نفر نیز از محل حمایت از ایتام گیلان کمک دریافت کردند و همچنین ۲۰ مؤسسه خیریه استان نیز از محل موقوفات کمک دریافت کردند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان از توزیع بسته‌های لوازم التحریر بین دانش‌آموزان بی‌بضاعت خبر داد و عنوان کرد: امسال بیش از ۳۰۰ بسته لوازم ‌التحریر با ارزش ریالی ۴۰ میلیون تومان در بین دانش‌آموزان بی‌بضاعت شهرستان‌های رشت، صومعه‌سرا، تالش و لاهیجان توزیع شد.

وی با بیان اینکه هزار و ۶۰۰ رقبه فاقد سند نیز سنددار شدند افزود: هم‌اکنون ۲۳ هزار و ۹۹۰ رقبه و ۴ هزار و ۴۴۸ موقوفه در استان داریم که تا امروز فرآیند دریافت سند مالکیت ۷۵۰ هکتار زمین به اتمام رسیده و در تلاش هستیم که اقدامات لازم برای گرفتن ۷۵۰ هکتار زمین ذکر شده را انجام دهیم.

علیزاده با اشاره به ضرورت تطبیق نیات واقفان و تحقیق و بازرسی‌های لازم در رابطه با املاک وقف‌شده گفت: در این راستا ۲۳ هزار و ۵۲۷ سند املاک مورد بررسی قرار گرفت و ۴۰ نیات موقوفات نیز بازنگری و اصلاح شد و مبلغ ریالی صدور مفاصا حساب موقوفات نیز حدود ۱۶۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان بود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان با اشاره به برخی پروژه‌های عمرانی عنوان کرد: پروژه‌ بازسازی، توسعه بقاع و اماکن متبرکه گیلان به مساحت ۴۴ هزار و ۲۵۰ مترمربع و با ۸۴ درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین برنامه مرمت و مقاوم‌سازی بقاع متبرکه به مساحت ۷ هزار مترمربع و با ارزش ریالی ۲۴ میلیارد ریال نیز امسال انجام شد.

علیزاده با بیان اینکه تاکنون ۳۵ میلیارد ریال برای برخی برنامه‌ها و پروژه‌های عمرانی مرتبط با بقاع و اماکن متبرکه استان گیلان هزینه شده است تصریح کرد: طرح تهیه اطلس بقاع متبرکه گیلان نیز برای دسترسی بهتر مردم به بقاع متبرکه در حال اجرا است که تا امروز برای ۹۰۰ بقاع متبرکه تهیه شده است.

وی با اشاره به برخی پروژه‌های عمرانی عنوان کرد: پروژه عمرانی هتل-آپارتمان امامزاده قاسم(ع) به مساحت هزار و ۴۰ مترمربع، پروژه ۲ باب مغازه در ۲ طبقه در خیابان بیستون رشت و پروژه توسعه زیرساخت اقامتی بقعه آقا سیدحسینی شهرستان لاهیجان با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی از جمله پروژه‌های عمرانی هستند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گیلان اوقاف و امور خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۲۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، در این نشست که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان اینکه «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

وی افزود: در این دستورالعمل کاملاً برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روزهای ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی، اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز ۲۹ اردیبهشت روز موزه است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز ۳۱ اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

وی در ادامه گفت: روزهای ۳ و ۴ خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز ۵ خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و … مد نظر قرار گیرد.

وی یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتماً در ستادهای استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و … از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

کد خبر 6097073 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • اجتماع دختران سنندجی به مناسبت روز دختر
  • ارسال سند محتوایی ۲۰ برنامه‌ آستان قدس رضوی برای عتبات
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه