Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام باباگلزاده با بیان اینکه شاهد بد اخلاقی اداری ،مفاسد و مشکلات اجتماعی در جامعه هستیم که زیبنده مسلمانان نیست گفت:باید بپذیریم همراه با پیشرفت های علمی، صنعت وتکنولوژی در فرهنگ و اخلاق رشد نداشته ایم.

حجت الاسلام «عباسعلی باباگلزاده» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به ویژگی های اخلاقی رسول اکرم (ص) گفت:خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به مومنان فرمودند:( لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه) پیامبر اکرم(ص) بهترین اسوه و الگوی برای شما محسوب می شود، اینکه خداوند متعال پیامبر عظیم الشان را بهترین اسوه برای بشریت معرفی می کند، لازم است بدانیم آن حضرت دارای چه صفات ارزشمندی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس فرهنگی مذهبی با بیان اینکه بهترین و مهمترین صفات رسول اکرم(ص) «حسن خلق»  ایشان بود اظهار کرد: تا جایی که خداوند در قرآن کریم ،خطاب به رسولش فرمودند « انک لعلی خلق عظیم» ای پیامبر شما دارای اخلاق نیکو و پسندیده ای هستید در روایات هم در خصوص ویژگی های رفتاری این پیامبر بزرگوار این گونه نقل شده است که همواره با همنشینان خود خوشرو ، خندان ، خوش خلق و ملایم بودند، هرگز خشن ، سنگدل ، پرخاشگر ، بد زبان ، عیبجو و مدیحه گر نبودند و هیچ کس از وی مایوس و ناامید نمی شد.

 

وی با بیان اینکه حضرت محمد(ص) مجادله درسخن، پرگویی و دخالت در کاری که به او مربوط نبود را از خود رها می کردند تصریح کرد: همچنین کسی را مذمت و سرزنش نکرده و لغزش ها و عیوب پنهانی مردم را جستجو نمی کردند.

 

حجت الاسلام عباسعلی باباگلزاده افزود: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان ذیل آیه شریفه انک لعلی خلق عظیم نوشته است، کلمه خلق به معنای ملکه نفسانی است که افعال بدنی مطابق اقتضای آن ملکه به آسانی از آدمی سر می زند، حال چه این ملکه از فضائل باشد مانند عفت، شجاعت و امثال آن و چه رذائل مانند حرص و جبن و امثال آن ولی اگر مطلق ذکر شود، فضیلت و خلق نیکو از آن فهمیده می شود در ادامه می فرمایند: این آیه شریفه هر چند به خودی خود حسن خلق رسول خدا را می ستاید و آن را بزرگ می شمارد لیکن با در نظر گرفتن خصوص سیاق به خصوص اخلاق پسندیده اجتماعی اش نظر دارد، اخلاقی که مربوط به معاشرت از قبیل استواری برحق، صبر در مقابل آزار مردم ، عفو و اغماض از خطا کارها، سخاوت، مدارا، تواضع و امثال اینها است.

 

وی خاطر نشان کرد: به قدری اخلاق در منظر پیامبر اسلام(ص) اهمیت داشت که در بیانی هدف از بعثت خود ( انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق) را اتمام مکارم اخلاق بیان می کنند،

 

این کارشناس مذهبی با طرح این سئوال که با توجه به شرایط حال حاضر جامعه باید ببینیم چقدر اخلاق ما محمدی و اسلامی است، چقدر از دروغ، حسد، غیبت، چاپلوسی، ریا و فریب، فحاشی، پرخاشگری ، بی ادبی ، افشای سر و عیب جویی ها دور هستیم اظهار کرد: اگر واقعا اخلاق ما محمدی است چرا در جامعه و دیگر جوامع اسلامی این همه بداخلاقی، ناهنجاری و رذایل در فضای سیاسی ،فرهنگی و اقتصادی و حتی بد اخلاقی اداری ،مفاسد و مشکلات اجتماعی وجود دارد که زیبنده مسلمانان نیست، باید بپذیریم به تناسب پیشرفت های علمی ، فن آوری ، صنعت ، تکنولوژی و توسعه در فرهنگ و اخلاق رشد نداشته ایم در حقیقت برای نجات از مشکلات و معضلات اجتماعی باید از قرآن کریم کمک بگیریم و پیامبر اکرم (ص) را اسوه و الگوی زندگی خود قرار دهیم ، چرا که هدف اصلی پیامبر احیاء ی اخلاق و سعادت بشریت در پرتو فضائل و سجایای اخلاقی بوده است.

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه صفر اربعین حسینی نماز جمعه پیاده روی اربعین اردبیل کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان رحلت پیامبر اسلام خراسان جنوبي پیامبر اسلام مکارم اخلاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۳۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایثارگران اسوه عزت و پایداری انقلاب هستند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری بعدازظهر پنجشنبه در دیدار با مدیر کل و اعضای شورای معاونان بنیاد شهید امور ایثارگران قم اظهار کرد: خانواده شهدا سنگربانان انقلاب هستند و صیانت از آنان هم مقام با صیانت از خون شهیدان است‌.

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان کرد: دشمن فرهنگ جامعه و بخصوص ایثارگران را نشانه رفته است تا نسل ایثارگر را از مسیر و ریل شهدا خارج کند.

وی تصریح کرد: ایثارگران اسوه عزت و پایداری انقلاب هستند و ما می‌بایست آنان را در برابر هجمه‌های دشمن صیانت کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: جنگ امروز متمرکز بر هویت ملی، مذهبی و افکار است و راه مقابله با آن آگاه سازی نسل جوان می‌باشد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم نیز در این جلسه گفت: خدمت رسانی به جامعه ایثارگری و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از ماموریت های بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

حسن هنرمند عنوان کرد: برپایی ۱۱ هزار یادواره شهدا در مدارس استان قم، پیگیری مشکلات مسکن جامعه ایثارگری و احراز جانبازی بیست از هزار نفر بخشی از اقدامات بنیاد شهید قم بوده است.

کد خبر 6088775

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • لازمه ورود به عرصه ورزش، ورزیدگی اخلاقی است
  • تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • فضیلت‌گرایی اخلاق توحیدی برترین مرتبه اخلاق است
  • ایثارگران اسوه عزت و پایداری انقلاب هستند
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است