Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاظم دلخوش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بررسی لایحه مالیات برارزش افزوده در این کمیسیون گفت: قانون مالیات برارزش افزوده در بیش از ۱۷۰ کشور در حال اجراست، از ده سال قبل هم به صورت آزمایشی در ایران نوشته و جایگزین قانون تجمیع عوارض شد، زیرا تجمیع عوارض هیچ قید و بندی نداشت و موجب آسیب به جامعه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: دولت در سال ۹۵ لایحه قانون دائمی مالیات برارزش افزوده را با ۵۲ ماده به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد و کمیسیون اقتصادی طی این سه سال آن را در جلساتی با حضور سرمایه‌گذاران، مراکز پژوهشی و تخصصی، بازاریان، اقشار دانشگاهی جلسات تخصصی مورد بررسی قرار داد و در نهایت با ۵۷ ماده به صحن علنی تقدیم کرد.

دلخوش تصریح کرد: این لایحه در صحن علنی مجلس تا ماده ۲۷ بررسی شد، اما ۷ ماده آن به دلیل اعتراضات و مخالفت‌ها مراعا ماند و به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد که این کمیسیون با دریافت نظرات نمایندگان آن را اصلاح کرد و قرار است بعد از تعطیلات اربعین حسینی به صحن باز گردد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: تمام کشور‌های دنیا از چندین منبع درآمد‌های خود را برای هزینه‌های عمرانی، جاری، حقوق و دستمزد‌ها تامین می‌کنند که بخشی از این منبع مالیات برارزش افزوده است.

او با بیان اینکه مالیات برارزش افزوده در حقیقت مالیات بر مصرف است که رقم آن در کشور‌های دنیا متغیر است، اظهار کرد: رقم دریافت مالیات برارزش افزوده از ۵ تا ۲۸ درصد می‌شود که البته معافیت‌هایی هم برای بخش‌های کشاورزی و نیاز‌های ضروری مردم مدنظر قرار می‌گیرد.

دلخوش با اشاره به اینکه بودجه سالانه در کشور ما از طریق نفت و سپس مالیات تنظیم می‌شود، گفت: مجلس و دولت در لایحه بودجه سالانه پیش‌بینی هزینه و درآمد‌ها را انجام می‌دهند که یکی از منابع همان مالیات‌هاست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به سوالی دربازه اینکه آیا مالیات برارزش افزوده به ضرر مصرف کننده نیست، گفت: این یک نوع مالیاتی است که در تمام دنیا از مصرف‌کننده برای آبادانی، عمران و هزینه‌های جاری کشور دریافت می‌شود، در صورت نبود این مالیات‌ها اداره کشور سخت خواهد بود.

او ادامه داد: مجموع مالیات‌های مختلف مستقیم و غیرمستقیم در بودجه سالانه پیش‌بینی می‌شود که البته به صورت کامل هم تامین نمی‌شود به طور مثال امسال در بودجه عمومی بیش از ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان برای بخش‌های مختلف کشور اعم از آموزشی، فرهنگی، امدادی، حمایتی و ... در نظر گرفته شد و این رقم از محل مالیات‌ها تامین می‌شود. درآمد دولت از محل دریافت مالیات‌ها حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان بوده که تقریبا نیمی از آن‌ها از محل دریافت مالیات برارزش افزوده است.

دلخوش با اشاره به بحث معافیت‌ها در لایحه مالیات برارزش افزوده اظهار کرد: کشور‌ها برای حمایت از توریسم و تشویق به سرمایه‌گذاری معافیت‌هایی را قرار داده‌اند که بخشی از آن تا حدودی منطقی است، در لایحه مالیات برارزش افزوده هم برای مناطق آزاد معافیت‌هایی قرار داده شده که بوسیله آن می‌توان با ارائه تسهیلاتی به جای هدایت مردم به سمت دبی، آنتالیا و آذربایجان و ... آن‌ها را تشویق به سفر به مناطق آزاد کشور خودمان کرد و موجب رونق آنجا شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی نمایندگان مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم لایحه ای است که دولت با هدف حمایت از تولید و کمک به رشد اقتصادی کشور به مجلس ارائه داده است. به زعم بسیاری از کارشناسان، مجلس باید با فوریت به بررسی و تصویب این لایحه بپردازد. به نحوی که بستری برای مقابله با سوداگری و حمایت از تولید در کشور به وجود بیاید.

یکی از جنبه‌های اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیت‌های تولیدی، دولت‌ می‌تواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کند.

کاهش مالیات‌ تولید نه تنها به کسب‌وکارهای موجود انگیزه می‌دهد تا فعالیت‌های خود را افزایش دهند، بلکه بازیگران جدید را برای ورود به بازار تشویق می‌کند و رقابت و نوآوری را تقویت می‌کند.

بنا بر آنچه گفته شد، کاهش نرخ مالیات عملکرد تولید از 25 درصد به 15 درصد که در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مطرح شده است، موجب خواهد شد که تولید جذابیت بیشتری پیدا کند. از طرف دیگر تغییر پایه‌های مالیاتی مبتنی بر اخذ مالیات از مجموع درآمد به جای اخذ مالیات از نیروی کار موجب خواهد شد که تولید بیشتر از قبل رقابت‌پذیر شود و به این ترتیب سرمایه به این سمت جریان خواهد یافت.

نظرات رحمان سعادت، استاد اقتصاد دانشگاه سمنان را در خصوص مزیت های لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در ادامه می خوانید.

سعادت در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این موضوع که افزایش تولید در کشور می تواند به تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم کمک کند، تصریح کرد: یکی از اهداف مهمی که می توانیم در دستور کار داشته باشیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم، حمایت از تولید است.

وی ادامه داد: کاهش مالیات عملکرد تولید از 25 به 15 درصد که حدود 40 درصد است، مثبت ارزیابی می شود. دولت سیزدهم اقدامات خوبی در راستای حمایت از تولید انجام داده است که از جمله آن ها می توان به مدار تولید برگرداندن بسیاری از شرکت ها و کارگاه ها اشاره کرد.

استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: متمرکز شدن دولت بر مالیات ستانی از بخش های غیرمولد اقتصاد بسیار اقدام درستی است. تا جائیکه می توانیم باید به حمایت از تولید به لحاظ مالیاتی بپردازیم و مالیات فعالیت های مخرب و سوداگرانه را افزایش دهیم. در لایحه جدید مالیاتی دولت در زمینه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، علاوه بر کاهش 40 درصدی مالیات تولید، بر اعطای مادام‌العمر مشوق های مالیاتی برای شرکت های تولیدی صادرات محور در مناطق آزاد تاکید شده است و مشوق های هوشمند و هدفمند جدید مالیاتی نیز تعریف شده است.

سعادت گفت: متاسفانه بخش تولید در کشور با مشکلات عدیده ای مواجه است. به ویژه تحمیل شدن مالیات های بی حد و حصر بر این بخش بسیار مشکل ساز شده است. کاهش مالیات عملکرد تولید می تواند به بهبود این وضعیت منجر شود و راه تنفسی برای بخش تولید در کشور ایجا کند.

وی ادامه داد: کاهش مالیات عملکرد تولید از 25 به 15 درصد قابل توجه است. تقریباً به میزان 40 درصد مالیات تولید را کاهش می دهیم که عدد در خور توجهی به شمار می رود. به طور مثال، اگر قرار بود مالیات تولید را به میزان 5 درصد کاهش دهیم، تأثیری در حمایت از تولید نداشت، اما کاهش 40 درصدی مالیات این بخش بسیار می تواند کمک کننده باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: امسال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفته است. منظور از مردم، آحاد جامعه است. مردم سرمایه های خرد را در اختیار دارند. پیشنهاد دولت مبنی بر در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی مثبت ارزیابی می شود. زیرا می تواند سرمایه ها را به بخش های مولد اقتصاد کشور سوق دهد.

سعادت گفت: پیشنهاد معافیت مادام العمر مناطق آزاد و شرکت های صادرات محور که رشد فروش سالانه 3 درصد دارند نیز در لایحه مطرح شده است که منطقی به نظر می رسد. این طور اقدامات بستری برای جذب سرمایه ها فراهم می کند.

وی در پایان تأکید کرد: پیشنهادهایی خوبی در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مطرح شده است. اجرایی کردن این لایحه می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند. نیاز است مجلس به سرعت به بررسی و تصویب این لایحه بپردازد تا از مزیت هایش بهره مند شویم.

 

دیگر خبرها

  • موافقت مجلس با جدول شماره ۵ درآمد‌های بودجه ۱۴۰۳
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟