Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@18:28:05 GMT

اولین تصاویر رصد شده تلسکوپ آلمانی‌ها(+عکس)

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۰۹۹۴۴

اولین تصاویر رصد شده تلسکوپ آلمانی‌ها(+عکس)

چند روز پیش تصاویر نجومی ویژه‌ای از تلسکوپ آلمانی " eROSITA" در انستیتوی فیزیک "ماکس پلانک" به معرض دید عموم گذاشته شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، تلسکوپ اشعه ایکس  " eROSITA" تصاویری ثبت کرده که توسط ترکیب هر هفت آینه‌های تلسکوپ گرفته شده‌اند.
این تلسکوپ آژانس فضایی آلمان که از تاریخ ۱۳ اکتبر مشغول رصد فضا است، تصاویر اشعه ایکس نواحی مختلفی از آسمان شب را ترکیب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصاویر شامل "ابر ماژلانی بزرگ"(LMC)  و خوشه‌های کهکشانی "A۳۳۹۱/۳۳۹۵" می‌شود.
این جفت خوشه کهکشانی ۸۰۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارند.
ابر ماژلانی بزرگ هم کهکشانی در همسایگی کهکشان راه شیری است.
"پیتر پردهل" محقق اصلی تلسکوپ " eROSITA" گفت: تصاویری که می‌بینید، اولین تصاویری هستند که توسط این تلسکوپ به ثبت رسیده‌ و نمایانگر زیبایی حقیقی جهان پنهان است.
وی ادامه داد: ما برای رسیدن به اهداف علمی خود به یک حساسیت کافی نیاز داشتیم تا دورترین خوشه‌های کهکشانی در سراسر کیهان را پیدا کنیم.  
"پردهل" افزود: این تصاویر اولیه نشان از آن دارد که ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم. اکنون می‌توانیم میوه‌های زحمت ۱۰ ساله خود را برداشت کنیم.
تلسکوپ اشعه ایکس  " eROSITA" قادر بوده که جزئیات قابل توجهی از "ابر ماژلانی بزرگ" را ثبت کند که از میان آن‌ها می‌توان به بقایای ابرنواختر " SN ۱۹۸۷A" و تعدادی ستاره‌ و هسته‌های کهکشانی فعال اشاره کرد.
تلسکوپ فوق حساس" eROSITA" ‌نه‌تنها به دانشمندان کمک می‌کند تصاویر دقیقی از اجرام کیهانی و گازهای منتشر شده از آن‌ها را ثبت کنند، بلکه می‌تواند از تحقیقات انرژی تاریک نیز پشتیبانی کند.
"آندره مرلونی" دانشمند پروژه " eROSITA" گفت: با استفاده از این تلسکوپ، رؤیای ما به حقیقت پیوسته است. ما هم‌اکنون می‌توانیم یک نقشه اشعه ایکس از آسمان را با جزئیاتی بی‌سابقه ایجاد کنیم.
تلسکوپ "eROSITA" در تاریخ ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۹ میلادی توسط ماهواره "Spektr-RG" از قزاقستان به فضا پرتاب شد.


منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تلسکوپ نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه

به گزارش خبرآنلاین، سحابی حلقه با فاصله ۲۵۰۰ سال‌نوری در صورت‌فلکی شلیاق (چنگ‌رومی) واقع شده و جزء سحابی‌های سیاره‌نما دسته‌بندی می‌شود. سحابی سیاره‌نما زمانی ایجاد می‌شود که ستاره‌ای خورشیدمانند عمرش به پایان می‌رسد؛ بدین‌ترتیب جو بیرونی خود را پرتاب می‌کند و هسته‌اش به کوتوله سفید تبدیل می‌شود.

این تصویر ترکیبی با داده‌های نور قرمز گسیل‌شده از اتم‌های هیدروژن و همچنین نورهای مرئی و فروسرخ ساخته شده و با داده‌های سه تلسکوپ فضایی هابل، دوچشمی بزرگ و سوبارو تهیه شده است. در این تصویر، حلقه مرکزی را به‌وضوح می‌بینید که حدود یک سال‌نوری وسعت دارد؛ اما در این نوردهی بسیار عمیق، جزئیات بسیار ظریف‌تر و گسترده‌تری آشکار شده است: رشته‌های حلقه‌ای گاز درخشان که بسیار دورتر از ستاره مرکزی سحابی گسترش یافته‌اند و یادگار بیرونی‌ترین لایه‌های جو ستاره در حال مرگ به شمار می‌آیند.

اعتبار تصویر: هابل، تلسکوپ دوچشمی بزرگ، تلسکوپ سوبارو؛ ترکیب و حق چاپ: رابرت گندلر

برای مشاهده عکس در ابعاد بسیار بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

منبع: تصویر روز ناسا

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900745 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • لیست رئال مادرید برای سفر به مونیخ؛ حضور کورتوا، آلابا و کارواخال! + عکس
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • ایکس سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • (ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • ویدیو/ «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟