Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حیدرعباسی، امام جمعه قوشچی، در گفت‌وگو با ایکنا آذربایجان‌غربی، اظهار کرد: دوران امامت حضرت رضا(ع) 20 سال و دوره بسیار حساسی بود و زیرا مامون یکی از دانشمندان و سیاستمداران به نام  و زیرک در آن زمان حکومت می‌کرد و با هدف سنجش میزان علاقه امام رضا(ع) به قدرت و حکومت و ایجاد تردید  در زهد و تقوای امام میان مردم  خلافت را به امام هشتم پیشنهاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سخنان مامون به امام رضا(ع)، افزود: من از جایگاه خود کناره‌گیری و خلافت را به شما واگذار می‌کنم، اما امام رضا(ع) این پیشنهاد را نپذیرفتند و در نهایت مامون به علی بن موسی الرضا(ع) گفت که اگر شما خلافت را نمی‌خواهید باید ولایتعهدی را قبول کنید.

عباسی با اشاره به انگیزه‌های پیشنهاد ولایتعهدی به امام رضا(ع) ادامه داد: مامون انگیزه‌های گوناگونی از پیشنهاد ولایتعهدی به حضرت داشت، او به خاطر رسیدن به قدرت برادر خود امین را کشت و مشروعیت خود را در بین اهل سنت و بنی‌عباس تا حد زیادی از دست داد ، زیرا اهل‌سنت به طرفدار امین بودند، به همین دلیل در صدد بهره‌گیری از حضور امام رضا(ع) در حاکمیت خود و استفاده از جایگاه آن وجود مقدس، ایجادم شروعیت برای خود برآمد.

وی بیان کرد: جدالی که بین امین خلیفه پیشین و مأمون برادر او وجود داشت فرصت مغتنمی برای تبلیغ دین، ایجاد ارتباطات گستره بین امام رضا(ع) و مردم، موجب معرفی بیشتر حضرت به جوامع اسلامی جهان و بهره‌مندی جامعه اسلامی  از دریای بی‌کران معارف آن حضرت شد.

امام جمعه قوشچی گفت: امام رضا(ع) پیشنهاد خلافت از سوی مأمون را رد کردند وبدلیل تهدید ایشان به قتل امام هشتم برای دفع خطر تهدیدات مأمون، با قید شرایطی، ولایتعهدی را قبول کردند، شروطی را که علی بن موسی الرضا(ع) برای پذیرش ولایتعهدی قرار دادند، نشان دهنده اجبار در پذیرش آن بود و هیچ تعلق خاطری به این حاکمیت و  پست و جایگاه ندارند.

وی افزود: امام رضا(ع) شروطی برای پذیرش ولیعهدی عنوان کردند که شرط اصلی ایشان عدم دخالت در هیچ یک از امور اجرایی و حکومتی بوده و هیچ عزل یا نصبی را انجام ندهند.

حجت‌الاسلام عباسی ادامه داد: امام هشتم همواره با رفتار خود نشان می‌داد که حکومت و ولیعهدی مورد رضایتشان نیست، از این رو مأمون دید نه تنها اهدافش محقق نشد، بلکه امام بیش از گذشته به جامعه معرفی شده و محبوبیت پیدا می‌کند تصمیم به قتل امام گرفت.

وی گفت: شاگردان و اصحاب خاص امام رضا(ع) که ایشان را به عنوان امام بر حق و حجت خدا قبول داشتند، معتقد بودند اگر امام  مانند جد بزرگوارشان امام حسین(ع) قیام کنند، و یا اگر ولایتعهدی را هم بپذیرند حق همان و به صلاح  و مصلحت اسلام است.

امام جمعه قوشچی افزود: حضور امام رضا(ع) در جلسات مناظره و بحث‌‌هایی که با حضور عالمان و عموم افراد جامعه برگزار می‌شد، باعث شد مردم این منطقه و علمای مناطق دیگری که به مرو می‌آمدند با مقام عظیم علمی حضرت آشنا شوند و از سویی تا قبل از حضور امام در مرو، ایشان با علما و متولیان ادیان دیگر برخورد و مناظره‌ای نداشتند، اما با دعوت مأمون از علمای مذاهب دیگر برای مناظره و بحث با امام رضا(ع)، علمای ادیان مختلف به عظمت حضرت و تسلط ایشان به منابع دینی آن‌‌ها بیش از خود علم پیدا کنند.

 وی ادامه داد: با آمدن امام رضا(ع) به ایران بخش قابل توجه‌ای از علویان به شوق همجواری با حضرت به ایران آمدند که از جمله این سادات و امامزادگان و وجود مقدس حضرت معصومه(س) و احمد به موسی(ع) در ایران است که با حضور این بزرگواران در ایران و سایر امام‌زادگان، تشیع در ایران روند رو به رشدی پیدا کرد و گسترش معارف تشیع در ایران مدیون حضور امام رضا(ع) است.

امام جمعه قوشچی با اشاره به حدیثی ازامام هشتم گفت: هر کس به زیارت من بیاید در چندین جا از جمله هنگام مرگ و هنگام عبور از پل صراط به دیدار او می‌آیم، از دیگر ائمه روایات فراوانی وجود دارد که هر کس امام رضا(ع) را زیارت کند و حق حضرت را بشناسد خداوند متعال بهشت را بر او واجب می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن شهادت امام رضا مصلحت اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۲۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک از اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) خبر داد.

محمدحسین ساده‌وند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی، اظهار کرد: اجرای خط ویژه مسیر اتوبوس یک گام اساسی در کاهش آلودگی هوای شهر اراک مبتنی بر توسعه حمل‌ونقل همگانی و کاهش تردد خودروهای شخصی خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر کاهش آلودگی هوای شهر اراک از دغدغه‌های مدیریت شهری، اعضای شورای شهر و شورای ترافیک است؛ بنابراین اقداماتی همچون برقی‌سازی ناوگان اتوبوس و ویژه‌سازی معابر به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک خاطرنشان کرد: با مصوبه شورای ترافیک استان، فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی (ره)، حد فاصل چهارراه دکتر حسابی تا ابتدای خیابان محسنی اجرایی و تکمیل شده است و امتداد آن ظرف دو روز آینده تا چهارراه ولی عصر (عج) اجرا می‌شود.

ساده‌وند اضافه کرد: خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی (ره) بر اساس مصوبه شورای ترافیک استان، پس از جمع‌آوری خط ویژه خیابان شهید رجایی و یک‌طرفه شدن این خیابان تا ابتدای ۱۲ متری، جایگزین خط ویژه خیابان شهید رجایی شد.

وی ادامه داد: خط ویژه خیابان حضرت امام خمینی (ره) حدفاصل چهار راه ولی عصر (عج) تا ابتدای محسنی، به خطوطی که از شمال شرقی و شرق شهر به هسته مرکزی تردد می‌کنند، از جمله کوی صنعتی، فاز یک و دو شهید بهشتی، هپکو، الهیه، امیریه، مسکن، شهرک حضرت ولی عصر (عج) خدمات خواهد داد.

رئیس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری اراک تاکید کرد: در حال حاضر، ۳۰ دستگاه اتوبوس با وضعیت فعلی از مسیر خط ویژه خیابان حضرت امام خمینی (ره) استفاده می‌کنند که به ازای هر سفر درون شهری، در زمان پیک ترافیک، بین هفت تا ۱۰ دقیقه کاهش زمان سفر را به دنبال خواهد داشت.

ساده‌وند اضافه کرد: خط ویژه مسیر اتوبوس حدفاصل چهار راه ولی عصر (عج) تا گردش به راست خیابان محسنی، فاز نخست خط ویژه خیابان حضرت امام خمینی (ره) است که بر اساس مصوبه شورای ترافیک استان اجرایی و عملیاتی شده است و در صورتی که با موفقیت همراه باشد، سایر معابری که خط ویژه مصوب دارند همچون خیابان شهید بهشتی، خیابان حضرت امام (ره) از مسجد سیدها تا میدان شورا نیز با نصب جداکننده‌های ترافیکی، احیا و اجرا خواهد شد تا اتوبوس در سریع‌ترین زمان ممکن در شهر تردد داشته باشد.

وی گفت: ایجاد مسیر ویژه خطوط اتوبوس و فراهم شدن زمینه تسریع آمد و شد اتوبوس‌ها بدون گرفتار شدن در ترافیک، موجب پیشگیری از اتلاف وقت مسافران و اقبال آن‌ها به استفاده از اتوبوس به جای خودروی شخصی می‌شود.

کد خبر 749064

دیگر خبرها

  • سفارت ایران حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را محکوم کرد
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • قدردانی جمعی از استادان و شخصیت‌های حوزوی از آیت‌الله جوادی آملی
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی