Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاکله سازی فرهنگی یکی از مهمترین و موثرترین ابعاد کار فرهنگی است و بهترین زمان و بهترین مخاطب برای شاکله سازی ایام نونهالی و مخاطبین نونهال هستند.

خبرگزاری شبستان، گرگان- ربابه کابلی: شاکله سازی فرهنگی یکی از مهمترین و موثرترین ابعاد کار فرهنگی است، زمانی ما می توانیم به یک توسعه فرهنگی پایدار دست پیدا کنیم که بتوانیم خوب شاکله سازی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

شاکله سازی در حقیقت ساختن ابعاد روحی انسان متناسب با آموزه ها در یک فرآیند زمانی خاص است. مثلا اگر ما یک نونهال را تحت تربیت خاصی از قبیل سلام کردن، شهادت طلبی، نماز خواندن، احترام به والدین گذاشتن، آداب غذا خوردن و غیره قرار دهیم یقینا این فرد طی یک دوره 8 تا 10 ساله به یک شاکله خوب تربیتی دست پیدا می کند و تمام این آموزه ها در وجود او نهادینه می شود.

 

بنابراین بهترین زمان و بهترین مخاطب برای شاکله سازی ایام نونهالی و مخاطبین نونهال هستند.

 

 

دستگاه های فرهنگی اگر امروز ریالی برای شاکله سازی هزینه کنند یقینا طی یک دوره 10 ساله از بسیاری از هزینه های تحمیلی پیشگیری می کنند.

 

یکی از نتایج موفق شاکله سازی فرهنگی در این است که نوجوانانی که تحت یک فرایند تربیتی قرار می گیرند تا مدت ها حرکات و سکنات و تفکرات آنها ممتاثر از آن تربیت است و به سختی فرهنگ جدید در آنها تاثیر می گذارد.

 

روز شهادت شهید «حسین فهمیده» نوجوانی که رهبر انقلاب امام خمینی (رحمه الله علیه) او را رهبر نامید بهانه ای شد که به نقش تربیت نوجوانان در توسعه فرهنگی در جامعه بپردازیم و به طور خاص تر ببینیم برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای مخاطبین نوجوان چگونه است.

 

 

«غلامرضا نصیری»، مدیر کانون فرهنگی هنری طنین گرگان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: بر اساس سفارش اکید ائمه معصومین (علیهم السلام) در راستای تربیت و پرورش نسل جوان با موضوعات قرآنی، یکی از برنامه های کانون برگزاری جلسات هفتگی تلاوت قرآن بوده است که با حضور نوجوانان کانون در مسجد صاحب الزمان(عجل الله تعالی) گرگان به صورت هفتگی برگزار شده و تاکنون هم ادامه دارد.

 

وی افزود: برگزاری جلسات حفظ قرآنی از دیگر برنامه های کانون است که بسیاری از نوجوانان شرکت کردند و بیش از 10 نفر از آنان بخشی از سوره های قرآنی را حفظ کردند.

 

نصیری، برگزاری جلسات بصیرت افزایی برای عموم را از دیگر برنامه ها برشمرد و اظهارداشت: این جلسات با محوریت مسائل دینی از طریق سخنرانی روحانی مسجد و مدعوین مسجد برگزار شده است.

 

 

وی خاطرنشان کرد: جشنواره ملی فیلم کوتاه طنین با محوریت سبک زندگی اسلامی از دیگر برنامه ها است که با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی در جامعه شروع شده و از طریق اکران فیلم های جشنواره در مراکز فرهنگی، آموزشی و کارگاه های آموزشی ادامه دارد.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری طنین گرگان ایجاد فرصت برای نوجوانان در مسئولیت های دیگر را از دیگر برنامه های کانون برای نوجوانان مسجدی بیان کرد و گفت: برگزاری مسابقه کتابخوانی برای نسل جوان و اعضای کانون در سطح محله و برگزاری اردوهای تربیتی و زیارتی از دیگر برنامه ها است.

 

«تاج محمد قریشی»، مدیر کانون فرهنگی هنری بعثت آق قلا نیز در خصوص برنامه های کانون برای نوجوانان می گوید: برگزاری 5 جشنواره قرآنی، آشپزی، طناب کشی و احکام از برنامه های اجرا شده کانون برای نوجوانان است.

 

 

وی افزود: کلاس های قرآن و احکام و کلاس های چهره به چهره به صورت مستمر برای نوجوانان در مسجد برگزار می شود.

 

قریشی، برگزاری برنامه های اردویی را از دیگر برنامه ها بیان کرد و اظهارداشت: استقبال نوجوانان از برنامه های کانون بیسار خوب و عالی است و همیشه در برنامه ها شرکت می کنند.

 

«سیدعباس هاشمی»، مدیر کانون فرهنگی هنری فلق مینودشت نیز از برگزاری برنامه های دورهمی برای نوجوانان در کانون می گوید و ادامه می دهد: این برنامه ویژه بچه های ابتدایی و دانش آموزان راهنمایی است.

 

 

وی افزود: برگزاری محفل هفتگی بچه های آسمان با عنوان طرح نشاط قرآنی، مسابقات طنز و صوت قرآن و برنامه های قرآنی برای نوجوانان از برنامه های کانون برای نوجوانان به شمار می رود.

 

هاشمی، استقبال نوجوانان از برنامه های کانون را بسیار عالی خواند و اظهارداشت: هر هفته 100 تا 200 نفر از نوجوانان به همراه خانواده های خود در برنامه ها شرکت می کنند.

 

 

پایان پیام/83

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت امام رضا ع سالروز شهادت امام رضا ع مسجد امام رضا ع ماه صفر اربعین حسینی پیاده روی اربعین نماز جمعه استان همدان روز نوجوان شهید فهمیده کانون های مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است

داود منظور در نشست مدیریت نوآورانه برای مقابله با حوادث و سوانح برای دستیابی به توسعه پایدار که در حاشیه هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ در بانکوک انجام شد، گفت: تعداد و شدت سوانح طبیعی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و این نشانگر ضرورت استفاده از ابزاری برای سازگاری با این شرایط جدید است.

او با بیان اینکه گنجاندن مسائل مربوط به کاهش خطر بلایا در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی توسعه کشورها و ارتقای مدیریت اطلاعات بلایا صرفاً یک تلاش فنی نیست، افزود: این در درجه اول یک موضوع سیاستی و فرآیند حاکمیتی است. دولت‌ها نقشی محوری به عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی ایفا می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی، محلی و بخشی نه تنها آسیب‌پذیری و خطر جدیدی ایجاد نمی‌کند، بلکه به طور مهمی به کاهش خطرات موجود و افزایش انعطاف‌پذیری افراد و سیستم‌ها کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران، بر این باورم که گنجاندن بحث کاهش خطر بلایا و مقاوم‌سازی در تمام ابعاد برنامه‌های توسعه ملی، بخشی و محلی و ارتقای مدیریت اطلاعات و داده‌ها مربوط به خطرات بلایا، برای دستیابی به جامعه‌ای امن‌تر و توسعه تاب‌آور، فراگیر و پایدار ضروری است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای دستیابی به اهدافمان، چند اقدام حیاتی باید انجام شود. ما باید توانایی‌های خود را برای درک بهتر، ارزیابی و نظارت بر خطرات بلایا به شیوه‌ای سازگار با خطرات متعدد بهبود بخشیم. این امر امکان پیش‌بینی مؤثرتر و هشدار زودهنگام خطرات و بلایا را فراهم می‌کند.

منظور افزود: مایلم ابتکار مهم دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد «هشدار اولیه برای همه» و چهار مؤلفه حیاتی آن را برجسته کنم، اما همچنان نیاز به «پیش‌بینی و هشدار اولیه بر اساس تأثیر بلایا» وجود دارد تا ما را قادر سازد که نه‌تنها وقوع خطرات را به‌موقع و دقیق‌تر پیش‌بینی نموده و هشدار دهیم، بلکه اثرات منفی احتمالی و تلفات و خسارات خطرات را نیز پیش‌بینی کنیم.

به گفته او، انجام اقدامات لازم از قبل برای کاهش تلفات و خسارات احتمالی، مستلزم تعهد و مشارکت همه بخش‌ها و بازیگران توسعه اقتصادی- اجتماعی برای ارائه داده‌ها و اطلاعات لازم در مورد انواع آسیب‌پذیری‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی برای اندازه‌گیری خطرات، زیان‌ها و آسیب‌های احتمالی است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای دستیابی به چنین دستاوردی، ما باید رویکرد توسعه مبتنی بر ریسک را اتخاذ و به کار ببریم و اطمینان حاصل کنیم که همه ابتکارات توسعه از طریق بررسی دقیق خطرات بالقوه برای محافظت از جوامع، زیرساخت‌های حیاتی و دستاوردهای محیطی طراحی شده‌اند. به‌علاوه، تلاش‌ها باید در جهت برطرف کردن عوامل زیربنایی عامل بلایا باشد. از جمله شهرنشینی سریع و بدون برنامه، تخریب محیط زیست و نابرابری‌های اجتماعی، برای ایجاد جامعه‌ای انعطاف‌پذیرتر.

منظور ادامه داد: در نهایت، گنجاندن مباحث مربوط به خطر بلایا در سیاست‌گذاری کاربری زمین ضروری است تا با ارزیابی ریسک وقوع فاجعه، تدوین و اجرای سیاست‌هایی برای کاهش خطر در مناطق شهری و روستایی ممکن شود.

او بیان کرد: از طریق این اقدامات هماهنگ، می‌توانیم زمینه توسعه پایدار و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی را فراهم کنیم و از ایمنی و رفاه جوامع خود برای نسل‌های آینده محافظت کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش مؤثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ملی، محلی و بخشی برداشته است.

منظور تاکید کرد: بدین منظور باید یک گروه کاری دائمی در زمینه علم، سیاست‌گذاری، پیوند اقدام برای مدیریت و کاهش خطر بلایا تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در کشور ایجاد شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • نقش مساجد فراتر از محلی برای عبادت است
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود