Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشتن "اسامه بن لادن" و"ابوبکر بغدادی" رهبران القاعده و داعش به اندازه تفاوت "باراک اوباما" رئیس جمهور پیشین و ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا با هم متفاوت هستند. با وجود همه این تفاوت‌ها هر دو رئیس‌جمهور در یک موضوع با هم اشتراک دارند و آن علاقه به تماشای عملیات تعقیب و کشتن رهبران گروه های دشمن است.

به گزارش عصر ایران به نقل از سی‌ان‌ان، واکنش و اعلام هر کدام از این دو رئیس جمهور ذهنیت آنها نسبت به سیاست خارجی‌شان را تعریف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قبل، حین و بعد از عملیات تعقیب و دستگیری این دو نفر، اوباما و ترامپ واکنش‌های متفاوتی را نشان داده و با واکنش‌های متفاوتی از سوی جامعه آمریکا روبه‌رو شدند.

هر دوی آنها اثرات این عملیات را به نفع خود تشخیص داده و خواستار عملیاتی شدن آن بودند.

اوباما و ترامپ در حال تماشای عملیات تعقیب و گریز اسامه بن لادن و ابوبکر بغدای/ عکس: بیزینس اینسایدر

ترامپ در روز یکشنبه، مرگ رهبر داعش را با جزئیات تصاویر و همانند یک فیلم تعریف کرد و گفت: " گویا شما در حال تماشای یک فیلم بودید".

اوباما در سال 2016 و 5 سال پس از تلاش نیروهای "ناوی سیلز" (تیم ویژه نیروی دریایی آمریکا) برای دستگیری اسامه بن لادن به عنوان مغز متفکر عملیات 11 سپتامبر در بازتعرف خود برای سی‌ان‌ان ‌گفت: "آنچه را در زمان واقعی اتفاق افتاد مشاهده کردیم".

 سی‌ان‌ان نوشت: درک این موضوع آسان است. بهره برداری از مبارزه با تروریسم در سال سوم ریاست جمهوری احتمال تخریب و مقابله با شکست را کاهش می‌دهد. این همان میراث جیمی کارتر در سیاست خارجی پرخطر -بحران گروگان‌گیری ایران- است و هزینه‌کرد دولت برای ورود به دور دوم ریاست جمهوری محسوب می‌شود.

ترامپ و مشاورانش در حال تماشای عملیات تعقیب ابوبکر بغدادی/ عکس: سی‌ان‌ان

اوباما در زمان خود با احتیاط از افشای جزئیات عملیات صرف نظر کرد اما ترامپ که تمایل زیادی به تمسخر اخبار دارد، بخش عمده‌ای از جزئیات را شخصا اعلام کرد. در حالی که اوباما و مشاورانش با احتیاط از تحریک طرفداران بن لادن حذر کردند، ترامپ با هیجان از " گریه، فریاد و زوزه کشیدن‌" بغدادی در آخرین لحظات زندگی‌اش سخن گفت.

تصاویر دو رئیس جمهور آمریکا هنگام پیگیری عملیات‌ها نیز جالبند. ترامپ با چهره‌ای بی‌احساس و کت و شلوار و کروات در راس اتاق کنار مشاوران خود با لباس‌های رسمی و نظامی نشسته و عملیات روی صفحه‌ بزرگ تلوزیونی به نمایش درمی‌آید. چهره مرکزی و نمادین این عملیات ترامپ است و با چهره‌ای مقتدر و به عنوان فرمانده و مدیر کل مطرح می‌شود.

این موقعیت تمیز و شسته رفته با وضعیت اوباما و تیمش در زمان عملیات علیه بن‌لادن متفاوت است. تیم اوباما تعداد زیادی لپ‌تاپ را دور خود جمع کرده و اوباما با یک تیشرت یقه‌دار و ژاکت اسپورت در گوشه‌ای از تصویر دیده می‌شود. صندلی اوباما به گوشه ای رانده شده و او به هیچ عنوان در مرکز تصاویر قرار ندارد.

اتاق‌ها نیز مختلف است. عکس ترامپ از اتاق کنفرانس "جان‌ اف کندی" -رئیس جمهور سابق آمریکا- گرفته شده است. این اتاق محل نمادین و مشهوری است که معمولا در فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیون به عنوان جایگاه تصمیمات فوق طبقه‌بندی -محرمانه- به نمایش درمی‌آید.

اوباما در آغاز حمله به بن‌ لادن در همین اتاق و روی همین صندلی حضور داشت و عملیات نیروهای آمریکایی به رهبری دریاسالار "ویلیام مکراون" را تماشا می‌کرد اما دقایقی بعد اعلام شد که تصاویر بهتری از راهروهای طبقه پائین دیده می‌شود. به همین دلیل او و تیمش بلافاصله با لپ‌تاپ‌هایشان در طبقه پائین و دور یک تلویزیون کوچک جمع شدند.

بنابراین ما با تصویری روبه‌رو هستیم که جمعیت زیادی در آن وجود دارد و هیلاری کیلینتون حیرت زده دستانش را در برابر صورتش گرفته است.

اوباما و تیمش در حال تماشای عملیات تعقیب اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده/ عکس: سی‌ان‌ان

اوباما در شروع ریاست خود در کاخ سفید به "لئون پانه‌تا" رئیس وقت سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) از اولویتش در دستگیری اسامه بن لادن گفت. 9 ماه قبل از عملیات اصلی اوباما خلاصه‌ای از گزارش محل احتمالی اختفای بن لادن در پاکستان را دریافت کرد و برای انجام عملیات مدت‌ها زمان صرف کرد و تمامی احتمالات را بررسی کرد.

 ترامپ در نشست خبری اعلام خبر مرگ ابوبکر بغدادی (رهبر داعش) در کاخ سفید/ عکس: اسوشیتدپرس


اما ترامپ پس از دریافت گزارش های احتمالی از جایگاه ابوبکر بغدادی در نزدیکی ادلب سوریه در هفته‌های اخیر، دستور نهایی خود را کمتر از یک هفته صادر کرد.

پس از مرگ عده‌ای در این عملیات  و در حالیکه کماندوهای آمریکایی در حال بازگشت به مقرر اصلی خود بودند ترامپ در توئیتی نوشت: "اتفاقی بزرگ به تازگی رخ داده است". پس از این توئیت کاخ سفید نیز اعلام کرد که روز بعد می خواهیم "موضوع مهمی" را اعلام کنیم.

سی‌ان‌ان نوشت: در حالیکه مشاوران امنیتی ترامپ بر سر زمان اعلام خبر بحث می‌کردند و صحبت از دریافت اسناد متقن برای مرگ قطعی ابوبکر بغدادی بود، ترامپ برای اعلام خبر بی‌تابی می‌کرد.

رسانه‌ها نیز در این زمان مرتب از ماموریت‌های صورت گرفته در سوریه گزارش می‌دادند. به همین دلیل ترامپ متقاعد شد خبر را در ساعت 9 صبح روز یکشنبه اعلام کند که توجه بیشتری را جلب کرده و بازتاب وسیع‌تری دارد. در این زمان نیروهای آمریکایی نیز فرصت بیشتری برای تحقیق در مورد کشته شدگان و اطمینان از مرگ بغدادی داشتند.

اما پس از عملیات مرگ بن‌لادن، اوباما خواستار تحقیقات بیشتر در مورد مرگ قطعی رهبر گروه القاعده شد. فرمانده عملیات به اوباما گفت که یکی از افراد عملیاتش که دقیقا هم قد بن لادن است کنار جنازه او درازه کشیده و از این لحاظ مطمئن به کشته شدن بن‌لادن هستند اما اوباما مدارک بیشتری را طلب کرد.

اوباما در حال اعلام خبر مرگ اسامه بن لادن/ عکی: نیویورک تایمز


پس از این مراحل، دولت از اوباما خواست تا خبر را اعلام کند. اوباما در سخنرانی 9 دقیقه‌ای خود از "عملیات هدفمند" در پاکستان خبر داد و از تالار صلیبی کاخ سفید اعلام کرد: این دستاورد حکایت از عظمت کشور و عزم مردم آمریکاست". مردم زیادی نیز در خارج از کاخ سفید برای این موضوع تجمع و اوباما را با سر و صدای خود تشویق کردند.

اما ترامپ در مورد این عملیات گفت: "بغدادی مردی مریض و فاسد بود"، "او در حال فرار و گریان مُرد".
وی افزود: او مانند یک سگ و فردی بزدل مرد. اینک جهان جایی امن‌تر است و خدا به آمریکا خیر دهد. متشکرم". در خارج از کاخ سفید نیز هیچ خبری از جمعیت و تشویق دیده نشد.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ترامپ اوباما واکنش اعلام خبر اسامه بن لادن ابوبکر بغدادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • ببینید | واکنش متفاوت ۲ بازیگر زن به قضاوت‌های مردم درباره چهره‌شان
  • واکنش رئیس‌جمهور ونزوئلا به سرکوب دانشجویان آمریکا
  • عملیات وعده صادق فخر اسلام و مسلمین بود
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه