Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@01:52:38 GMT

اویغورها چالش میان چین و غرب

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۸۶۵۸

اویغورها چالش میان چین و غرب

چین و غرب در جلسه کمیته حقوق بشری سازمان ملل متحد بر سر ادعاهایی مبنی بر سرکوب سیستماتیک پکن علیه اقلیت‌های مسلمان قومی در استان سین‌کیانگ در غرب این کشور بحث کردند.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، بلاروس به نیابت از ۵۴ کشور با تقدیر از "دستاوردهای چشمگیر چین در حوزه حقوق بشری" تاکید کرد که "تروریسم، جدایی‌طلبی و افراطگرایی مذهبی آسیب زیادی به مردم تمام گروه‌های قومی در سین‌کیانگ (شین‌جیانگ) وارد کرده و همین نقض جدی حقوق بشری شامل حق حیات، بهداشت و توسعه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

انگلیس هم به نیابت از ۲۳ کشور نگرانی‌های کمیته حذف تبعیض نژادی درباره "گزارش‌های معتبر" از بازداشت‌های جمعی، "تلاش برای محدودسازی فرهنگی و اعمال مذهبی، شناسایی جمعی که کورکورانه اقلیت اویغور را هدف می‌گیرد و دیگر نقض‌ها و سوءرفتارهای حقوق بشری در منطقه خودمختار اویغور سین‌کیانگ" را بیان کرد.

این اختلاف‌نظر در کمیته حقوق بشری مجمع عمومی پس از آن روی بیانیه‌های مطبوعاتی جداگانه از سوی دو طرف مخالف ادامه یافت.

بیش از یک میلیون اویغور از سال ۲۰۱۷ در کمپ‌ها هستند و انتقاد از بازداشت آن‌ها و همچنین دیگر مسلمانان افزایش یافته است. دولت چین تاکید دارد این‌ها مراکز "داوطلبانه" با هدف آموزش و توسعه مهارت‌ها هستند. چین اوایل امسال در گزارشی در مقابله با انتقادها از کمپ‌های بازداشت و دیگر تدابیر امنیتی سرکوبگرایانه در این منطقه مسلمان‌نشین گفت، حدود ۱۳ هزار تن تحت عنوان "تروریست" بازداشت شدند و از سال ۲۰۱۴ صدها "باند تروریستی" در سن‌کیانگ منهدم شده است.

در بیانیه بلاروس که حامیانش شامل پاکستان، روسیه و مصر بود، از "تدابیر ضد تروریستی و رادیکال‌زدایی در سین‌کیانگ شامل تشکیل مراکز داوطلبانه آموزشی" تقدیر شده است. در این بیانیه آمده است، در سه سال گذشته حتی یک "حمله تروریستی" در سین‌کیانگ به وقوع نپیوسته است و "مردم از حس قوی‌تر شادی، تحقق و امنیت برخوردار شدند."

بیانیه کشورهای غربی که حامیانش شامل ایالات متحده، فرانسه و آلمان می‌شد، از دولت چین خواسته شد تا به حقوق بشر شامل آزادی مذهبی در سین‌کیانگ و سراسر چین احترام گذاشته و فورا کمیته‌ای برای اجرای توصیه‌های کمیته حذف تبعیض نژادی شامل "امتناع از بازداشت خودسرانه اویغورها و اعضای دیگر گروه‌های مسلمان" تشکیل دهد. این بیانیه همچنین از چین خواست تا مجوز "دسترسی بدون محدودیت و معنادار" به کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل متحد اعطا کند.

اندکی پس از آن سفیر چین در سازمان ملل متحد به گروهی از خبرنگاران گفت، دولت بارها از میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشری سازمان ملل برای سفر به چین از جمله سین‌کیانگ دعوت به عمل آورده است و با دفتر او در تماس است. او کشورهای غربی را به اعمال "فشار روی مقام‌های سازمان ملل" برای عدم انجام این سفر متهم کرد.

سفیر چین همچنین به آمریکا هشدار داد، انتقاد از مساله اویغورها برای مذاکرات تجاری "مناسب" نیست. او به خبرنگاران گفت: تصورش سخت است که شما از طرفی برای رسیدن به یک توافق تجاری تلاش کنید و از طرف دیگر از هر مساله‌ای خصوصا مسائل حقوق بشری برای سرزنش دیگران استفاده می‌کنید. پیشرفتی در مذاکرات تجاری حاصل شده است اما انتقاد آمریکا از چین در سازمان ملل به دستیابی به راه‌حلی مناسب در مذاکرات تجاری کمک نمی‌کند.

کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل درباره تاثیر این بیانیه انتقادی روی مذاکرات تجاری گفت: برایم تفاوتی ندارد که چین باشد یا یک کشور دیگر. هر جایی که سوء رفتار حقوق بشری باشد، ما در دفاع از قربانیان حاضریم. /ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به جایگاه رفیع شغل معلمی گفت: اهمیت کار معلمی به اندازه‌ای است که اگر بخواهیم آینده جامعه بشری را ببینیم، باید به تلاش امروز معلمان و اساتید نگاه کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت _ در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم، در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت پاسداشت مقام معلم، اظهار کرد: کار معلمی قابل ارزش‌گذاری نبوده و حق معلم‌ها به هیچ عنوان قابل ادا کردن نیست.

وی افزود: پرداختی به معلم‌ها نه ادای حق معلمی، بلکه تنها جبران بخش کوچکی از زحمات معلم‌ها برای گذران زندگی است.

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به جایگاه رفیع شغل معلمی، گفت: اهمیت کار معلمی به اندازه‌ای است که اگر بخواهیم آینده جامعه بشری را ببینیم، باید به تلاش امروز معلمان و اساتید نگاه کنیم.

وی گفت: تک تک شاگردان یک معلم یا استاد امانت‌هایی هستند که به او سپرده شده‌اند و هر چه معلم برای شاگردانش بیشتر دل بسوزاند و با آمادگی بیشتری در کلاس‌های درس حاضر شود، تأثیر او در تعلیم و تربیت شاگردانش بیشتر خواهد بود، اگر هم معلمی نسبت به مسئولیت خود بی‌توجه باشد به همان اندازه شاگردانش دچار خسران خواهند شد.

غفوری با اشاره به تأثیرگذاری بالای معلمین بر شاگردانش گفت: هنر معلم این است که شاگردانش را ضمن آشنا کردن با کتاب خدا و علوم الهی، با عقلانیت، تفکر و تعقل بار بیاورد تا انسان‌هایی تربیت کند که منشأ تولید علم و فکر شوند و در آینده هم بتوانند نسل بعد را به خوبی تربیت کنند.

وی تاکید کرد: اگر نسلی افتخارآفرین و منشأ تحول و پیشرفت می‌شود، باید موفقیت آن‌ها را در وجود اساتید و معلم‌های نسل قبل جست‌وجو کرد.

امام جمعه کرمانشاه ادامه داد: دانش‌آموزان امروز در حالی در آینده نزدیک عهده‌دار اداره امور کشور خواهند شد که همه داشته‌های خود را از اساتید و معلم‌های خود آموخته‌اند.

وی سپس اشاره‌ای هم به رخدادهای این روزهای دانشگاه‌های آمریکا داشت و گفت: اخیراً یکی از تحلیل‌گران غربی گفته بود ما قبلاً فکر می‌کردیم امام خمینی (ره) تنها دانشگاه‌های ایران را متحول کرده، اما گویی ایشان یک مأموریت دنباله‌دار داشته و هنوز در حال احیای دانشگاه‌های دنیا است که ظاهراً این مأموریت امروز به سمت دانشگاه‌های آمریکا رفته است.

غفوری ادامه داد: یکی دیگر از مشاوران امنیتی سابق آمریکا در یک برنامه زنده تلویزیونی ادعا کرده ایران در خیزش این روزهای دانشگاه‌های آمریکا دست دارد، غافل از اینکه آنچه امروز در دانشگاه‌های آمریکا می‌گذرد ریشه در موج گرایش جهانیان به اسلام دارد.

وی سپس اشاره‌ای هم به مشکلات اقتصادی کشور داشت و گفت: دولت سیزدهم در حالی کشور را تحویل گرفت که بدهی فراوانی از دولت قبل به جا مانده بوده و شرایط کشور به لحاظ اقتصادی به‌گونه‌ای بود که تحلیلگران اقتصادی ادامه کار دولت را بدون چاپ پول شدنی نمی‌دانستند، اما با وجود همه مشکلات اقتصادی این دولت حتی در ماه اول هم به سمت چاپ پول نرفت.

امام جمعه کرمانشاه اضافه کرد: امروز در حالی شاهد رشد اقتصادی چهار درصدی یا به ادعای برخی کارشناسان اقتصادی شش درصدی در کشور هستیم که رشد اقتصادی کشور در ۱۰ سال گذشته متوقف بود.

وی افزود: شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود است و به یاری خداوند در آینده دولت می‌تواند خدمات بیشتری به مردم ارائه دهد.

کد خبر 748929

دیگر خبرها

  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • درخواست وزیر نتانیاهو برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • به جای بازداشت فلسطینی‌ها به آنها شلیک کنید!
  • درخواست وزیر صهیونیست برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم