Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-04@02:28:36 GMT

عوارض کم خوابی در شب

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۱۸۸۰۰

همه ما بار‌ها شنیده‌ایم و خوانده‌ایم که باید خواب شبانه‌مان را تا 7 و یا 8 ساعت حفظ کنیم. در این بین، اما برخی از افراد به دلیل مسائل مختلفی ساعات کمتری را صرف خواب شبانه‌شان می‌کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد که خواب شبانه کمتر از 7 ساعت باعث بروز و رخ دادن اتفاقات بسیاری در بدن ما می‌شود که شاید حتی از وجود آن‌ها بی‌خبر هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب همراه ما باشید تا کمی بیشتر در این رابطه صحبت کنیم.
بسیاری از ما در طی شب به اندازه کافی نمی‌خوابیم و این موضوع تأثیرات قابل‌توجهی بر سلامت روزانه و البته طولانی‌مدت ما خواهد داشت. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته‌اند از سلامت روان گرفته تا نحوه ذخیره چربی در بدن، همه و همه می‌توانند تحت تأثیر خواب غیر کافی قرار بگیرند.
به خوبی اثبات شده است که خواب کافی می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را به شدت کاهش دهد. علاوه بر این خواب به اندازه در طی شبانه‌روز می‌تواند در ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل دیابت نوع 2 و هم‌چنین چاقی نیز تأثیرگذار باشد.
تحقیقات نشان می‌دهد که یکی از عواقب خواب کم در طی شب آن است که حتی بعد از صرف یک وعده شام سنگین و پرچرب، هم چنان احساس سنگینی نمی‌کنید و دست به پرخوری می‌زنید!
کارشناسان هنوز به طور مشخصی نمی‌دانند که چرا خواب غیر کافی می‌تواند تا به این حد مهم باشد، اما غالباً این موضوع را نیز می‌افزایند که این استرس‌های ناشی از کار نیستند که باعث کمبود خواب ما در طی شب می‌شوند، بلکه این کمبود خواب است که باعث بروز استرس در وجود افراد می‌گردد.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که امروزه درصد بالایی از مردم کمتر از 7 ساعت در طول شب می‌خوابند و این موضوع نسبت به سال‌های پیش تشدید شده است. بر اساس این تحقیقات امروزه تقریباً 31 درصد از افراد درگیر خواب غیر کافی هستند، اما این موضوع تا 8 سال آینده می‌تواند به 36 درصد نیز برسد.
باید گفت که نتایج و عواقب حاصل از عدم خواب کافی در طی شب در زنان و مردان تقریباً به شکل یکسانی بروز می‌کنند و جنسیت تأثیری در تفاوت آن‌ها ندارد، اما در برخی از شغل‌ها و حرفه‌ها و با توجه به تفاوت شرایط زندگی در افراد، این عواقب می‌توانند کاهش و یا افزایش پیدا کنند.
چه کسانی کمترین میزان خواب را در طی شبانه‌روز دارند؟
بررسی‌ها حاکی از آن است که تفاوت میزان خواب در طی شب در شغل‌های مختلف بسیار متفاوت است، برای مثال 45 تا 50 درصد از افرادی که در حوزه‌های مراقبت‌های بهداشتی و درمانی فعالیت دارند، پلیس‌ها و کارکنان ارتش و... از کمبود خواب رنج می‌برند.
این عدد در رابطه با افرادی که در حوزه حمل‌ونقل، جابه‌جایی مواد و همین‌طور مشاغل تولیدی فعالیت دارند می‌تواند به 41 درصد کاهش پیدا کند. ساعت‌های طولانی و غیرمنظم کاری در این حرفه‌ها تأثیر چندانی در عدم وجود خواب کافی در آن‌ها ندارد، اما می‌تواند فرآیند کاری‌شان را سخت‌تر کند.

امروزه پیشرفت تکنولوژی و استفاده از دستگاه‌ها و وسایل الکترونیکی باعث شده است که مردم در طی شب به جای آنکه در زمان مناسبی به خواب بروند، وقت خود را با کار کردن با این وسایل پر می‌کنند. طبیعی است که افزایش این روند باعث شکل‌گیری تدریجی استرس در محیط کار و شیوع بیماری‌های مزمن متأثر از کمبود خواب خواهد شد.
کارشناسان معتقدند که عدم وجود خواب کافی در طی شب می‌تواند بر طرز فکر و البته واکنش افراد، چه در کوتاه‌مدت و چه درازمدت تأثیر بگذارد. این موضوع می‌تواند به مرور باعث کاهش هوشیاری و اختلال در حافظه افراد نیز بشود.
متأسفانه اگر بخواهیم صادقانه بگوییم حقیقت این است که خواب کم می‌تواند تأثیری خیلی بیشتر از تصورات ما بر روی روحیه‌مان داشته باشد. این موضوع با تشدید خود می‌تواند در بروز اضطراب مزمن، افسردگی و حتی توهم نیز تاثیر بگذارد.
علاوه بر روح تأثیرات خواب کم در طی شب می‌تواند بر جسم شما نیز به طور کامل نمایان شده و در بروز دیابت، چاقی، فشارخون بالا، سیستم ایمنی ضعیف، عدم میل جنسی و... نقش داشته باشد.
کمبود خواب حتی می‌تواند خود را در زندگی کودکان نیز نشان دهد. بررسی‌ها حاکی از آن است که کودکانی که از کمبود خواب در طی شب رنج می‌برند غالباً دچار اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه خواهند شد.

کار با وسایل الکترونیکی نیز می‌تواند خواب شما را مختل کند!
یکی از متداول‌ترین دلایلی که در بروز کمبود خواب در طول شب تأثیرگذار است استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی و تماس مستقیم با صفحه نمایش آنهاست. تلفن همراه، تبلت، کامپیوتر، تلویزیون و... همه و همه به مرور زمان می‌توانند در الگو‌های خواب ما تأثیرات منفی عمیقی از خود باقی بگذارند.
توصیه ما این است که تا دو ساعت قبل از ساعت خواب خود این وسایل را کنار بگذارید و اصلاً به سراغشان نروید. علاوه بر این تنظیم ساعت نیز می‌تواند به طور مشخصی به شما یادآوری کند که زمان خوابتان فرا رسیده و آن را پشت نیندازید. طبیعتاً استفاده از وسایل الکترونیکی علاوه بر تأثیرات منفی خود می‌تواند در چنین مواردی نیز تأثیرات مثبتی به همراه داشته باشد.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000G0n برچسب ها: کم خوابی ، خواب ، سلامتی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کم خوابی خواب سلامتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۸۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران و احتمال ریزش سنگ در جاده چالوس

رییس پلیس راه البرز از بارش پراکنده باران در جاده کرج - چالوس و آزادراه تهران - شمال در محدوده این استان خبر داد و از رانندگان خواست با احتیاط حرکت کنند.

به گزارش ایرنا، سرهنگ "پیمان کرمی" افزود: اکنون در جاده کرج - چالوس شاهد بارش باران هستیم که سبب لغزندگی سطح محوره شده است.

وی بیان کرد: رانندگان باید از توقف در محدوده‌هایی که احتمال ریزش سنگ وجود دارد، پرهیز کنند.

کرمی گفت: در زمان ناپایداری جوی رانندگان قبل از سفر ضمن اطلاع از وضعیت راه‌ها از هرگونه سفر غیرضروری خودداری نمایند.

رییس پلیس راه البرز افزود: اطمینان از سلامت فنی خودرو، همراه داشتن سوخت کافی از مهمترین توصیه‌ها برای پیشگیری از مشکلات سفر است و رانندگان قبل از سفر از سالم بودن بخاری و برف پاک کن خودروی خود اطمینان حاصل کنند تا سبب حوادث احتمالی نشود.

وی افزود: همراه داشتن تجهیزات، لباس گرم و غذای کافی از دیگر توصیه‌های پلیس راه البرز به رانندگان است.

وی تاکید کرد: رانندگان همچنین رعایت فاصله طولی وسیله نقلیه، عدم تغییر مسیر ناگهانی و روشن کردن چراغ مه شکن در موقع مه آلود بودن هوا را مد نظر قرار دهند.

نیمی از جاده ۱۶۰ کیلومتری جاده کرج- چالوس درحوزه جغرافیایی استان البرز و نیمی دیگر درحوزه استان مازندران واقع شده است.

دیگر خبرها

  • بارش باران و احتمال ریزش سنگ در جاده چالوس
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • تبلیغ جامع، شامل ۴ رکن مهم است
  • ببینید l دیوار مرگ قمری ناجی فضانوردان!
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • حدیث روز | با معلم خود چگونه برخورد کنیم؟