Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق بین المللی پول دو روز پیش در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصاد جهان و پیش بینی دو سال آینده پرداخت که بخشی از آن به وضعیت اقتصادی کشورمان اختصاص داشت؛ گزارشی که هم جنبه های امیدوار کننده ای مانند رشد اقتصادی مثبت برای سال آینده کشور داشت و هم زاویه های هشدار دهنده ای که مهم ترین آن به کسری بودجه کشور در سال جاری و به خصوص سال آینده باز می گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش صندوق بین‌المللی پول (IMF) و در شرایطی که کشورمان به دلیل تحریم های گسترده آمریکا در فروش نفت با مشکلات بسیاری رو به رو شده است؛ اعلام شده:« ایران برای جبران کسری بودجه سالانه خود در سال 2020 (سال آینده میلادی که از دو ماه دیگر آغاز می شود) نیازمند فروش نفت به قیمت 194.6 دلار است.» عددی که حتی در شرایطی که ایران می توانست نفت خود را هم بفروشد تحقق پذیر نبود و بیش از 3 برابر قیمت فعلی جهانی نفت (در حال حاضر هر بشکه نفت بین 60 تا 62 دلار قیمت دارد) است.
اما سوال اصلی این است که باتوجه به پیش بینی کسری بودجه سال آینده برای کشور و با در نظر گرفتن تحریم های نفتی، چاره حبران این کسری چیست؟ در ماه ها و هفته های گذشته (پیش از انتشار گزارش صندوق بین المللی پول) کارشناسان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی نسبت به کسری بودجه (در سال جاری و آینده) هشدارهای جدی را مطرح کرده و از دولت همیشه در خواست کرده اند که به دنبال راهکاری اساسی باشد.
تجربه سال های گذشته نشان می دهد که دولت ها در ایران برای جبران کسری بودجه معمولا به افزایش فشارهای مالیاتی (به خصوص روی بنگاه های شناخته شده) و انتشار اوراق مشارکت و قرضه روی می آورند که باعث بدهکارتر شدن دولت و ایجاد مشکلاتی برای بنگاه های اقتصادی می شود در حالی که کارشناسان و فعالان بخش خصوصی از دولت می خواهند تا دست به اصلاحات ساختاری در بودجه بزند؛ آن هم در شرایطی که فصل بودجه نویسی برای سال آینده شروع شده است.
هفته گذشته مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه طبق پیش بینی ها کسری بودجه در سال جاری بین 100 تا 150 هزار میلیارد تومان خواهد بود، گفت:« در سال 1394 که هیات نمایندگان تغییر کرد و ما در اتاق مستقر شدیم، پیش ‌بینی کردیم که اگر به همین روال پیش برویم یعنی افزایش نقدینگی؛ دچار یک جهش ناگهانی ارز می شویم که درنهایت شاهد آن بودیم و حالا هم پیش‌بینی می‌کنم که اگر قرار باشد کسری بودجه را دوباره از طریق انتشار اوراق مشارکت و قرضه از بانک مرکزی و... تأمین کنیم حتماً 3 سال دیگر با همین شرایطی که در سال 1397 تجربه کردیم و جهش ارز رخ داد، روبه ‌رو خواهیم شد.»
رئیس اتاق تهران همچنین در جلسه هیات نمایندگان این سؤال را مطرح کرد که « با توجه به شرایط چه باید کرد؟» و ادامه داد:« آخرین گزارش سازمان برنامه‌وبودجه نشان می‌دهد که دولت 1300 هزار میلیارد تومان یارانه آشکار و پنهان در سال پرداخت می‌کند یعنی به هر نفر در سال حدود 16 میلیون تومان یارانه پرداخت می‌شود و این پول اصلاً در چرخه اقتصادی کشور جاری نیست و یارانه‌ای غیرعادلانه، بدون هدف و می‌توان گفت فساد انگیز است؛ برای نمونه می‌توان به ادامه تخصیص ارز 4200 تومان اشاره کرد. چند روز پیش آقای همتی رئیس‌کل بانک مرکزی هم درجلسه اتاق ایران اشاره کردند که در حال حاضر برای ارز نیمایی تقاضا وجود ندارد و عرضه بیش از تقاضا شده است ولی برای ارز 4200 تومانی صف طولانی و تقاضا ده‌ها برابر آن چیزی که دولت منابع دارد. البته طبیعی است که فاصله بین 4200 تومان تا 12 هزار تومان قیمت ارز هم تقاضا را زیاد می‌کند و هم فساد برانگیز است.»
رئیس اتاق تهران گفت:« هم‌اکنون تقریباً یارانه‌هایی که اختصاص پیدا می‌کند چه ارزی در نظر گرفته شوند و چه غیر ارزی در چرخه تولید و توسعه اقتصاد کشور نیستند و همین موضوع ضربه جدی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند. پیشنهاد ما به دولت محترم این است که تغییراتی در نحوه تخصیص یارانه به وجود بیاید؛ ممکن است به ‌یک‌باره امکان اصلاح این موضوع وجود نداشته باشد ولی بهتر است قسمتی از این یارانه به‌عنوان یارانه نقدی به افراد پرداخت شود و بخشی از آن‌هم در چرخه اقتصاد بچرخد و جاری شود، این موضوع می‌تواند اثرات بسیار مثبتی در اقتصاد کشور داشته باشد.»

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000G0s برچسب ها: اصلاح یارانه ، یارانه ، کسری بودجه ، بودجه

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اصلاح یارانه یارانه کسری بودجه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۹۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ جدول ۲۱ با عنوان «توزیع اعتبارات نیروهای مسلح» را به تصویب رساندند.

آنگونه که ایسنا روایت کرده، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در توضیح این جدول گفت: این جدول مربوط به نیروهای مسلح است که ما ۱.۸ میلیارد یورو پیش‌بینی کردیم. این بودجه برای بنیه دفاعی کشور است.

نماینده دولت نیز گفت: در این جدول نرخ پیش‌بینی شده برای ۱.۸ میلیارد یورو بیشتر از نرخ پایه کالاهای اساسی یعنی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و بازار دوم یعنی ای پی اس است و احتمالا نرخ بازار آزاد بوده که ما با آن مخالفیم.

جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها و طرح‌های مطالعاتی و اجرایی تصویب شد

از سوی دیگر، نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه ها (تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳) »، با تصویب این جدول موافقت کردند.

همچنین، در جریان رسیدگی به جدول شماره ۲۰ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «طرح‌های مطالعاتی و اجرایی»، با تصویب این جدول موافقت کردند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901274

دیگر خبرها

  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • یارانه‌بگیران بخوانند/ یارانه‌ها و مستمری‌ها در بودجه ۱۴۰۳ چقدر افزایش پیدا می‌کند؟ + عکس
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • فوری /بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳ اعلام شد /تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب شد