Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعتراضات با وجود استعفای حریری نیز دیشب همچنان در برخی مناطق لبنان ادامه داشت. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از المیادین دیشب تظاهرات در برخی مناطق لبنان پس از پراکنده شدن مردم در مرکز بیروت در اثر درگیری‌ها بر سر بسته شدن راه‌ها و نیز با وجود استعفای حریری همچنان ادامه داشت.

در واقع آنچه در لبنان به عنوان یک جنبش اعتراضی در راستای دستیابی به حقوق ملت و مطالبات اقتصادی آن‌ها آغاز شد٬ به سرعت تبدیل به یک جنبش اعتراضی با مطالبات سیاسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مردم لبنان که با شعار‌هایی ضد شرایط اقتصادی و افزایش مالیات‌ها وارد خیابان‌ها شده و خواستار محاکمه همه مسئولان فاسد بودند٬ به سرعت شروع به هدف‌گیری شخصیت‌های خاص کردند.

تظاهرات‌کنندگان پس از پراکنده‌شدن تجمعات در وسط بیروت بر اثر درگیری‌هایی که به دلیل بسته‌شدن راه‌ها اتفاق افتاده بود٬ به میدان‌های ریاض الصلح و شهدا بازگشتند. ارتش لبنان و نیرو‌های امنیتی نیز در میدان شهدا مستقر بودند.

این درگیری در نزدیکی پل رینگ بیروت میان شهروندانی که قصد عبور از آنجا داشته و تظاهرات‌کنندگانی که راه را بسته بودند رخ داد.

در همین زمان خبرنگار المیادین گزارش داد که ارتش لبنان٬ بار دیگر در میدان شهدا مستقر شده و همه راه‌های ورود به این منطقه را بسته است.

در این میان فعالان در مقابل منزل وزیر اطلاعات جمع شده و عده‌ای دیگر نیز با بالا بردن پلاکاردی خواستار بازگرداندن اموال غارت‌شده و محاکمه فاسدان شدند.

دیروز همچنین برخی از مناطق لبنان شاهد تجمع جوانانی بود که خواستار استعفای دولت و محاکمه مسئولان فاسد بودند. بانک‌ها نیز همچنان تعطیل است.

در این میان برخی از تظاهرات‌کنندگان اقدام به برچیدن چادر‌ها و سکو‌ها در میدان شهدا و بازگشایی پل رینگ در وسط بیروت کردند.

خبرنگار المیادین اعلام کرد که پس از برطرف شدن موانعی که برای مسدود شدن راه‌ها ایجاد شده بود، این راه در مرکز شهر بیروت باز شده است.

وی اضافه کرد: این میدان که به عنوان سکویی برای تظاهرات مردمی مورد استفاده قرار گرفته است٬ توسط نیرو‌های امنیتی پس گرفته خواهد شد و آن‌ها همچنین از بسته شدن راه راس‌النبع-السودیکو در بیروت جلوگیری می‌کنند.

خبرنگار المیادین همچنین اشاره کرد که درگیری‌ها در نزدیکی منطقه الصیفی در اطراف میدان شهدا از سر گرفته شده است.

اما در شمال لبنان و در شهر طرابلس٬ خبرنگار المیادین گزارش داد که تظاهرات‌کنندگان قصد داشتند تا منازل وزیران و نمایندگان را محاصره و آن‌ها را وادار به استعفا کنند.

وی ادامه داد که، اما فضای صیدا آرام بوده و تظاهرات‌های آن همچنان بدون درگیری ادامه دارد.

ابراهیم بیرم روزنامه‌نگار لبنانی به المیادین گزارش داد که در مسائل مربوط به بسته‌شدن راه‌ها٬ میان سرویس‌های امنیتی و دولت نوعی هماهنگی وجود دارد.

بیرم اشاره کرد که برخی احزاب در دولت به دنبال بازگشت هرج‌و‌مرج به کشور هستند.

این روزنامه‌نگار لبنانی اضافه کرد که حریری به دنبال یک دولت تکنوکرات است و خودش به ریاست آن بازخواهد گشت.

جونی منیر تحلیلگر سیاسی لبنان نیز به نوبه خود اظهار داشت که صحنه میدانی لبنان در حال حاضر می‌تواند مرتبط با استعفای سعد حریری باشد. منیر اشاره کرد که استعفای حریری و اوضاع بد اقتصادی لبنان٬ باب درگیری‌ها در کشور را باز می‌کند.

این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد که ایجاد هرج‌ومرج در کشور٬ در راستای خدمت به پروژه‌های خارجی است. وی همچنین تصریح کرد که اروپایی‌ها به دنبال تشدید و نابسامانی اوضاع لبنان نبودند٬، اما امارات و عربستان٬ خواستار این امر بودند.

الیاس فرحات سرتیپ بازنشسته و کارشناس نظامی لبنان به المیادین اعلام کرد که درخصوص خطرات ادامه بسته‌ماندن راه‌ها به تظاهرات‌کنندگان هشدار داده شده است٬، اما ممکن است آن‌ها توجهی به این موضوع نکنند. وی ادامه داد که نیرو‌های امنیتی همچنان درتلاش برای بازکردن راه‌های بسته شده هستند، اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

روز دوشنبه نیز ریاض سلامه رئیس بانک مرکزی لبنان٬ سخنان خود در گفتگو با شبکه CNN را مبنی بر اینکه اگر اعتراضات همین‌طور ادامه داشته باشد٬اقتصاد لبنان در خلال چند روز فرومی‌پاشد٬ تکذیب کرد.

سلامه خاطرنشان کرد که بهای این اعتراضات برای لبنان بسیار سنگین است و باید خیلی سریع راه حلی برای بحران اخیر پیدا شود. وی همچنین اظهار داشت که این اوضاع٬ تاثیرات منفی و مخربی بر اعتماد سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در کشور دارد.

اما تعدادی از شهروندان لبنانی در مقابل شعبه بانک لبنان در بیروت و صیدا تجمع کرده وخواستار رفع ابهام حساب‌های بانکی همه کسانی که از دهه نود با این بانک سروکار داشته و نیز تحقیقات روشن در خصوص منابع درآمد‌های آن‌ها شدند.

تجمع‌کنندگان در مقابل این بانک‌ها مطالبات مختلفی داشتند که بارزترین آن‌ها وادار کردن بانک‌ها به بازگرداندن اموال غارت‌شده بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ادامه تظاهرات در لبنان استعفای حریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها

ابعاد جنبش «همبستگی با مردم غزه» که از سوی دانشجویان دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به دیگر دانشگاه‌های برجسته آمریکا نیز گسترش یافت، در رسانه‌های روس بازتاب یافته است.

به گزارش مشرق، پایگاه اینترنتی روزنامه ایزوستیا روز یکشنبه در این باره نوشت: تظاهرات ضد اسرائیلی در محوطه ۲۳ دانشگاه و دانشکده مهم آمریکا ادامه دارد. چند هفته پیش اوضاع تحت کنترل به نظر می رسید، اما اکنون در برخی از دانشکده ها تجمعات با درگیری همراه است و استادان طرفدار اسرائیل از دسترسی به دانشگاه‌ها محروم هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: برای ایالات متحده آمریکا که در آن، حمایت از دولت یهود بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز سیاست خارجی برای دهه ها بوده است، این یک پدیده اجتماعی کاملاً جدید است که مقیاس آن، همانطور که نظرسنجی ها نشان می دهد، گسترش خواهد یافت.

ایزوستیا در ادامه نوشت: تشدید بحران فلسطین و اسرائیل و عملیات نظامی (رژیم صهیونیستی) در نوار غزه شکاف دیگری را در جامعه آمریکا ایجاد کرد، جایی که شاید کمترین انتظار از آن وجود داشت.

این رسانه روس افزود: دانشجویان چادرهایی در محوطه دانشگاه‌های مهم آمریکا برپا و راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌هایی برگزار می‌کنند که در آن از رهبری دانشگاه‌ها می‌خواهند تا هرگونه همکاری با اسرائیل را متوقف کنند. این تظاهرات‌ها اغلب به درگیری با دانشجویان طرفدار اسرائیل و مداخله پلیس ختم می شود.

ایزوستیا در ادامه با اشاره به موج بازداشت دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات ضداسرائیلی افزود: دستگیری ها اما به هیچ وجه بر اوضاع تاثیری نداشت. در مقابل، سازمان دانشجویان برای عدالت در فلسطین، چند صد دانشجو را از دانشگاه‌های برکلی و هاروارد به «تظاهرات همبستگی» آورد.

این رسانه روس در ادامه نوشت: در کانون این تقابل و رویارویی، ریاست دانشکده‌ها قرار دارند که تلاش می‌کنند تا یک کار غیرممکن را انجام دهند. آنها از یک سو، برای تحت کنترل نگه داشتن اعتراضات رو به رشد دانشجویی و به طور همزمان جلوگیری از جلوه‌های اجتناب‌ناپذیر یهودی‌ستیزی تلاش می‌کنند و همچنین برای جلوگیری از خروج حامیان مالی دانشکده‌ها که اکثریت قریب به اتفاق آنها حامیان سیاسی (رژیم) اسرائیل هستند.

بازداشت بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های آمریکا

روزنامه راسیسکایا گازتا نیز در گزارشی نوشت:‌ از ۱۸ آوریل، زمانی که دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه فعالان حامی فلسطین را پاکسازی کند، بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه های ایالات متحده دستگیر شده اند.

این روزنامه به نقل از ان بی سی نیوز نوشت:‌ دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات خواسته‌هایی همچون ممنوعیت فروش دارایی ها به شرکت هایی که می توانند از جنگ غزه سود ببرند، مطرح کرده‌اند.

در پی این فشارها، آن کاد رئیس دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد: این دانشگاه دریافت "هدایا یا کمک های مالی بیشتر" از شرکت بوئینگ را متوقف می کند. دانشجویان عضو جنبش همبستگی برای حقوق برابر فلسطینی ها شرکت بوئینگ را به "همدستی در اشغال و نسل کشی در فلسطین" متهم کردند.

رسوایی دانشگاه‌های آمریکا به دنبال سرکوب اعتراضات

روزنامه کامرسانت دیگر روزنامه چاپ مسکو نیز نوشت: دانشگاه های آمریکایی در کانون رسوایی به خاطر سرکوب اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، بهره‌گیری دانشگاه کلمبیا از پلیس برای متفرق کردن چادرهای حامیان فلسطین و تعلیق موقت دانشجویان عضو جنبش همبستگی با مردم غزه، تنها باعث التهاب بیشتر و تظاهرات‌ها با قدرتی تازه آغاز شد. برخی اساتید نیز به تظاهرات پیوستند و از آزادی تجمعات حمایت و اقدامات رئیس دانشگاه را محکوم کردند.

بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفتند که برخی از تظاهرکنندگان شعار می‌دادند: ما خواستار آن هستیم که تل‌آویو به آتش کشیده شود.

در ادامه این مطلب آمده است: مرکز تظاهرات حامی فلسطین، دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود، جایی که سابقه فعالیت‌هایی همچون مخالفت با جنگ ویتنام و نیز اعتراض به رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را در کارنامه دارند.

کامرسانت در ادامه نوشت:‌ اردوگاه‌های خیمه‌ای در ده‌ها محوطه دانشکده‌های آمریکا از آن آربور تا بوستون ایجاد شده است. در دانشگاه ییل در ۲۲ آوریل، پلیس ۴۷ نفر را به دلیل شعارهای طرفدار فلسطین که در ایالات متحده تندروانه و ضدیهود تلقی می شوند، بازداشت کرد. به عنوان مثال، شعار «از رودخانه تا دریا» که اساساً فراخوانی برای نابودی کشور اسرائیل است، از جمله آنهاست.

دانشگاه پیشرو آمریکا به کانون ضداسرائیل تبدیل شد

پایگاه خبری لنتا نیز در گزارشی نوشت: دانشگاه کلمبیا به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو آمریکا به کانون تجمعات ضداسرائیلی تبدیل شده است.

این رسانه روس افزود:‌ ۱۸ آوریل تظاهرات در محوطه دانشگاه کلمبیا آغاز شد که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد. معترضان خواستار آتش بس در نوار غزه و توقف حمایت از اسرائیل توسط دانشگاه کلمبیا هستند. تعدادی از معترضان در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند.

زلزله در دانشگاه‌های آمریکا

پایگاه خبری بلتا روسیه نیز نوشت: همزمان با گسترش اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، ایالات متحده دستگیری های گسترده ای را در دستور کار قرار داده است.

این رسانه روس نوشت: مسئولان آمریکا در تلاش هستند تا اوضاع را آرام کنند. جنبش اعتراضی دانشجویی هفته گذشته پس از ورود پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجو در کانون توجه قرار گرفت. جنبش دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای عدالت در فلسطین بیانیه ای را در ۲۱ آوریل منتشر کرد که در آن آمده بود که آنها به شدت هر شکلی از نفرت یا تعصب را رد می کنند.

در ادامه گزارش بلتا آمده است:‌ پس از وقایع اخیر در فلسطین، تظاهرات و بحث های داغ در مورد درگیری اسرائیل و غزه و آزادی بیان، دانشگاه های آمریکا را تکان داده است. علاوه بر این، اعتراضات گسترده تری در ایالات متحده در رابطه با رویدادهای خاورمیانه صورت گرفت. فعالان طرفدار فلسطین راه ها را مسدود کردند و دسترسی به فرودگاه ها از جمله فرودگاه بین المللی اوهار در شیکاگو و فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما و همچنین پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو و پل بروکلین در نیویورک را محدود کردند.

بایدن گیج شده است

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی ان تی وی روسیه نیز با اشاره به گسترش یافتن اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا نوشت:‌ معترضان، دولت بایدن را به حمایت از اسرائیل متهم می‌کنند.

این رسانه روس در ادامه نوشت:‌ هم اینک پرچم های فلسطین در همه دانشگاه‌های برجسته آمریکا به اهتزاز درآمده و شعارهای ضد اسرائیلی به گوشی می‌رسد. در این میان،‌پلیس از گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده و ده ها نفر از جمله رئیس دانشکده فلسفه و استاد اقتصاد دانشگاه آتلانتا را بازداشت کرد.

در ادامه گزارش شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی آمده است:‌به نظر می‌رسد کاخ سفید اصلاً نمی‌داند که چگونه به این همه واکنش نشان دهد. این کشور از یک سو با ارسال تسلیحات به اسرائیل کمک می کند و از سوی دیگر دانشگاه های آن به پایگاه احساسات ضد اسرائیلی تبدیل شده است. بایدن گیج شده است.

ان‌تی‌وی در ادامه اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته است: من اعتراضات ضد یهود را محکوم می کنم، به همین دلیل برنامه ای برای مقابله با آن ایجاد کردم. من همچنین کسانی را که نمی دانند چه بر سر فلسطینی ها می آید، محکوم می کنم.

بمب ساعتی در دفتر حزب دموکرات

این رسانه روس در ادامه نوشت:‌ اما آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند همزمان این دو ادعا را مطرح کند؟ جناح راست بر این باور است که دموکرات ها با چشم پوشی از جنبش حامیان فلسطین، بمب ساعتی را در دفتر حزب خود کار گذاشته اند. معترضان طرفدار فلسطین، جو بایدن را چیزی جز "جو نسل کشی" نمی نامند و در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا، به او رای نمی دهند.

موج اعتراضات طرفداران فلسطین

خبرگزاری آر ب کا نیز در گزارشی نوشت: موجی از اعتراضات طرفدار فلسطین پس از متفرق کردن یک اردوگاه چادری در محوطه دانشگاه کلمبیا توسط پلیس در ۱۹ آوریل، ایالات متحده را فرا گرفته است.

این رسانه روس افزود: بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین و نیز کمیسر آژانس امدادرسانی و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، تعداد کودکان کشته شده در نوار غزه در ۶ ماه گذشته از تعداد کودکان کشته شده در درگیری ها در سراسر جهان در چهار سال گذشته بیشتر شده است.

در ادامه گزارش آر ب کا آمده است:‌ جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که مدت ها از نتانیاهو حمایت می کند، در اوایل آوریل از اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه به شدت انتقاد کرد و رویکرد کنونی نخست وزیر اسرائیل در قبال درگیری را اشتباه خواند.

دیگر خبرها

  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید
  • تداوم تظاهرات شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو و ادامه جنگ غزه
  • دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستند
  • تداوم تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا
  • تداوم تظاهرات هزاران صهیونیست ضد نتانیاهو در تل‌آویو
  • تداوم تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست در تل‌آویو
  • تظاهرات حامیان غزه در دانشگاه سوربن پاریس
  • تداوم تظاهرات شهرک‌نشینان علیه «نتانیاهو»
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها