Web Analytics Made Easy - Statcounter

واردات کالاهای غیرضرور چون سنگ پا با ارز 4200 تومانی در حالی است که رئیس جمهور روحانی در نشست خبری خود در 21 مهر ماه 1398 در پاسخ به این پرسش که مسئولیت به باد رفتن 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور در سال گذشته و در اوج جنگ اقتصادی آن‌ هم در قالب واگذاری ارز 4200 تومانی با چه کسی است گفت: این حرف بسیار غلطی است که می‌گویند ۱۸ میلیارد بر باد داده شده است این حرف نادرست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۸ میلیارد را به باد ندادیم، به مردم داده‌ایم.

به گزارش تابناک اقتصادی، در اردیبهشت ماه سال گذشته بود که رئیس جمهور آمریکا خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و در صحبت هایی گفت که تحریم های ایران در مدت 90 روزه و 180 روزه باز خواهند گشت. این خروج از برجام و اعلام بازگشت تحریم های ایران، رسماً شیپور جنگ اقتصادی علیه کشورمان را به صدا درآورد. یکی از اهداف اصلی آمریکا از بازگشت تحریم ها قطع دسترسی ایران به درآمدهای نفتی بود. درآمدهایی که یکی از شریان های اصلی ورود ارز به کشور محسوب می شدند. مسئولین برای مقابله با این تحریم های نفتی و بسته شدن شریان اصلی ورود ارز به کشورمان، اقدام به متعادل نمودن مصارف و منابع ارزی کردند.

یکی از اقدامات ممنوعیت ورود برخی کالاهای غیرضروری به کشور بود که دستور اجرای آن در تیرماه سال گذشته ابلاغ شد. اقدام دیگر هدفمند کردن تخصیص ارز دولتی یا 4200 تومانی برای واردات کالاها بود. فهرست این کالاها به 25 قلم کالای اساسی در مرداد ماه سال گذشته تقلیل پیدا کرد. هر چند که این دو اقدام به منظور جلوگیری از هدر رفت منابع ارزی کشور از تابستان سال گذشته اجرایی شد اما می توان گفت که این اقدامات اولاً کمی دیر اجرایی شد چرا که آمارهای گمرک نشان می داد که در همان مهلت سه ماهه از زمان اعلام تخصیص ارز 4200 تومانی در فروردین ماه 97 تا زمان ممنوعیت واردات کالاها در تیرماه 97، منابع ارزی برای واردات کالاهای غیرضرور آن هم با قیمت 4200 تومان، تخصیص داده شده بود و ثانیاً پس از اجرای این اقدامات باز هم کالای غیرضرور به دلیل سهل انگاری در اجرا وارد کشور شده بود. از جمله این کالاهای غیرضرور می توان به سنگ پا اشاره نمود!

بررسی آمارهای گمرک جمهوری اسلامی نشان می دهد که تا پایان آذرماه 1397 حدود 13.7 تن سنگ پا به ارزش 21 هزار دلار به کشور وارد شده است. این حجم سنگ پای وارداتی از چین، ترکیه و هند وارد کشور شده است. سهم ترکیه و هند از صادرات سنگ پا به ایران هر کدام حدود یک تن می باشد و مابقی سهم متعلق به چین است. بر اساس آمار گمرک، در ماه‌های مهر، آبان و آذر سال 1397 نیز همچنان سنگ پا به کشور وارد می‌شده است.

(اشاره به این نکته ضروری است که هم اکنون جزئیات واردات کالا به کشور توسط گمرک غیرفعال شده است و نمی توان وضعیت واردات کالاها از آذر ماه 1397 به بعد را در اختیار داشت و مورد بررسی قرار داد.)

 

سال

ماه

کشور طرف معامله

گمرک

شرح تعرفه

وزن (کیلوگرم)

ارزش (دلار)

1397

4

ترکیه

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

1140

2428

1397

1

چین

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

5447

7627

1397

3

چین

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

2045

3370

1397

4

چین

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

240

504

1397

5

چین

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

2063

2888

1397

7

چین

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

24

34

1397

8

چین

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

1539

2530

1397

9

چین

منطقه ویژه بوشهر

سنگ پا

189

362

1397

2

هند

منطقه آزاد اروند (خرمشهر)

سنگ پا

1020

1428

 

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس طی مصاحبه ای در همین زمینه به تازگی گفت: بعضاً ارز دولتی برای واردات کالاهای غیرضروری چون سنگ‌پا اختصاص یافته و بنده اخیراً از وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره سؤال کردم که «چرا ۱۳ تن سنگ‌پا به کشور وارد شده است؟» که در پاسخ به بنده گفت «۸ تن سنگ‌پا به کشور وارد شده است» که به اعتقاد بنده حتی وارد کردن یک سنگ‌پا در این شرایط اقتصادی هم ضرورتی نداشت.

این واردات کالاهای غیرضرور چون سنگ پا با ارز 4200 تومانی در حالی است که رئیس جمهور روحانی در نشست خبری خود در 21 مهر ماه 1398 در پاسخ به این پرسش که مسئولیت به باد رفتن 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور در سال گذشته و در اوج جنگ اقتصادی آن‌ هم در قالب واگذاری ارز 4200 تومانی با چه کسی است گفت: این حرف بسیار غلطی است که می‌گویند ۱۸ میلیارد بر باد داده شده است این حرف نادرست است. ۱۸ میلیارد را به باد ندادیم، به مردم داده‌ایم.

بعد از بالا گرفتن ماجرای واردات 13 تن سنگ پا به کشور با ارز دولتی  سعید عباسپور مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت در چند روز اخیر طی مصاحبه ای گفت: بر اساس سیاست های جدید وزارت صمت، نه تنها سنگ پا، بلکه بیش از ۱۵۰۰ قلم کالای دیگر که واردات آنها غیر ضرور بوده و یا آن که توان ساخت داخل آنها وجود داشته است، توسط وزیر صنعت،معدن و تجارت، ممنوع اعلام شده و این فهرست بصورت مستمر در حال افزایش است. وی با اشاره به این که واردات سنگ پا قبل از ابلاغ سیاست های جدید حمایت از تولید داخل و مدیریت واردات، به صورت موردی در سنوات قبل انجام شده است، اعلام کرد: به هیچ وجه اجازه واردات این کالا و سایر کالاهای غیر ضرور به کشور داده نمی شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سعد حریری عبدالله قرداش مطرب کیهان کلهر خلیل آقایی ابوعزرائیل قیصر امین پور خانه پدری واردات کالا سنگ پا ارز 4200 تومانی سعد حریری عبدالله قرداش مطرب کیهان کلهر خلیل آقایی ابوعزرائیل قیصر امین پور خانه پدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۳۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

        به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در دیدارهای جداگانه خود از اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد گفت: نشست کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات افغانستان در آینده نزدیک به ریاست معاونان اقتصادی استانداری های مزبور با ساختاری متفاوت برگزار خواهد شد.   حسن نوری زاده افزود: این توافق حسب مذاکرات صورت گرفته و درخواست بخش خصوصی ۲ کشور در جریان ملاقات با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد مطرح شد و مورد توافق طرفین قرار گرفت.   سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در این دیدارها بر ضرورت رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه همکاریهای دو کشور ایران و افغانستان بویژه ضرورت توجه به تکمیل و بهسازی زیرساختهای مرزی و گمرکی تاکید شد.   نوری زاده  ادامه داد: در این دیدارها آمادگی این استان برای حضور در عرصه های کشت فرا سرزمینی، انتقال انرژی، برگزاری دوره های آموزشی برای تربیت نیروهای ماهر و همکاریهای متقابل علمی در افغانستان بویژه هرات اعلام شد.   او گفت: در همین راستا مقرر شد در آینده نزدیک کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات با ساختار عملیاتی تر و برنامه جامع کاربردی برای شروع اقدامات مهم و اساسی در حوزه های انتقال انرژی و آموزشهای فنی و حرفه ای، رفع موانع مرزی و همکاریهای مشترک برای ایجاد پارک علم و فناوری در هرات برگزار و موضوعات را پیگیری کند.   ضرورت افزایش روابط تجاری بین ایران و ترکمنستان   سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در دیدار با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکمنستان نیز مشکلات روابط تجاری بین این دو منطقه را بررسی و بر افزایش روابط تجاری و رفع موانع موجود بین دو کشور تاکید کرد.   در این دیدار آخرین وضعیت روابط تجاری این دو کشور بررسی و بر استفاده از همه ظرفیت‌ها برای افزایش مراودات فی مابین تاکید شد، همچنین مقرر گردید همکاری اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با حوزه اقتصادی استانداری خراسان رضوی تقویت شود و برنامه‌ریزی ها به صورت مشترک انجام گیرد.

دیگر خبرها

  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد