Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@00:25:09 GMT

صادقی: از رمز یکبار مصرف استفاده کنید

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۲۳۸۱۸

صادقی: از رمز یکبار مصرف استفاده کنید

سرهنگ حسین صادقی، رئیس پلیس فتا استان سمنان گفت: کلاهبرداری یک جرم سنتی است که از دیرباز در نظام حقوقی کشورها وجود داشته است. در جریان این جرم، بزهکار از طریق مانورهای متقلبانه همچون معرفی کردن خود به عنوان یک فرد صاحب نفوذ، رئیس یک شرکت تجاری بزرگ و غیره، اقدام به بردن مال دیگری می‌کند.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر با پدیده‌ای به نام کلاهبرداری رایانه‌ای یا همان کلاهبرداری سایبری مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان این جرم، بزهکار با ایجاد اختلال در سامانه‌های رایانه‌ای اشخاص و کشف رمز عبور و نام کاربری آنها، فریب شهروندان نسبت به اموری مانند شرکت در قرعه‌کشی، ثبت نام کارت سوخت، دریافت یارانه و ... با طراحی صفحات جعلی یا همان فیشینگ اقدام به سرقت اطلاعات حساب کاربران می‌نمایند.

سرهنگ صادقی افزود: با توجه به تأکیدات و هشدارهای پلیس و سایر نهادهای مربوطه متأسفانه ما روزانه شاهد وقوع جرایم در فضای سایبری به خصوص کلاهبرداری‌های مالی و برداشت غیرمجاز از حساب کاربران هستیم که در آن شهروندان دچار خسارت مالی بعضاً سنگینی می‌شوند چرا که جرایم در فضای سایبری قشر و جامع هدف مشخصی ندارد و عموم مردم از هر رده سنی مورد تهدیدات جرایم در این فضا هستند.

این مقام مسئول درباره استفاده مجرمان از شبکه‌های اجتماعی برای کلاهبرداری‌های اینترنتی نیز افزود: امروزه با گسترش شبکه‌های اجتماعی در بین کاربران یکی از بهترین راه‌های ورود به حریم خصوصی و کلاهبرداری سایبری به دام انداختن کاربران در این شبکه‌هاست، زیرا با دسترسی به اطلاعات حساب کاربران در شبکه‌های اجتماعی نه تنها می‌توان به اطلاعات حساب آن‌ها دست پیدا کرد بلکه به راحتی می‌توان خصوصی‌ترین اطلاعات افراد را نیز در اختیار داشت.

وی در خصوص چگونگی قرار نگرفتن در دام کلاهبرداران سایبری بیان داشت: کاربران به سادگی فریب وعده‌های پوچ و تبلیغات اغوا کننده کلاهبرداران را نخورده و در موقع خرید و فروش‌های اینترنتی قبل از هرگونه جابجایی وجهی و پرداخت اینترنتی با رعایت نکات امنیتی همچون آدرس سایت، پروتکل امنیتی وغیره، همچنین بررسی‌های لازم در خصوص صحت هویت فرد مقابل اقدام کنند.

سرهنگ صادقی فعال کردن رمز یکبار مصرف (otp) را بهترین راه مقابله با فیشینگ کاران دانست و بیان داشت: رمزهای یکبارمصرف برای هر تراکنش مالی اینترنتی به صورت پیامک برای کاربر ارسال می‌شود و دارای زمان مشخصی بوده و بعد از آن زمان آن رمز منقضی خواهد شد، بنابراین رمز شما پویاست و احتمال افشاء آن نیست و از طرفی رمز فقط برای همان تراکنش است. کاربران می‌توانند با مراجعه به بانک این فرآیند را برای حساب خود فعال نمایند، حالا اگر فردی از طریق فیشینگ بخواهد اطلاعات مالی شما را سرقت کند باید به رمزهایی که توسط بانک برای شما ارسال می‌گردد دسترسی پیداکند که این امر تقریباً غیرممکن است.

این مقام سایبری درباره کلاهبرداری‌های مالی و برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی هشدار داد؛ گفت: افراد سودجو و کلاهبردار با ساخت و راه اندازی فروشگاه‌ها و درگاه‌های جعلی، با سرقت اطلاعات مالی و حساب کاربران از آنان کلاهبرداری می‌نمایند که می‌طلبد کاربران برای گرفتار نشدن در دام افراد کلاهبردار همواره نکات مربوط به خریدهای اینترنتی، درگاه‌های جعلی، پرداخت‌های آنلاین را مدنظر قرار دهند؛ و آگاه باشند شکارچیان آنلاین به دنبال کاربرانی می‌باشند که از سطح علم و دانش سایبری پایین‌تری برخوردار می‌باشند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حسین صادقی پلیس فتا کلاهبرداری یارانه فیشینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۳۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، سرهنگ رامین پاشایی افزود: با تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته مشخص شده است مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته و یا منتهی به تعطیلات چند روزه کشور اقدام به کلاهبرداری از طعمه‌های خود می‌کنند.

او با اشاره به شگرد این مجرمان اضافه کرد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوند‌های آلوده با عناوینی همچون دریافت کالابرگ و ابلاغیات قضایی درکیمن کلاهبرداری از طریق دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آنان هستند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با بیان اینکه امکان ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها وجود دارد، گفت: گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

سرهنگ پاشایی گفت: در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکنند.

 

دیگر خبرها

  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • هشدار درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • پسورد Password و حقایق جالب آن
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • پسورد و حقایق جالب آن
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • کلاهبرداری سایبری با ارسال پیامک «دریافت کالابرگ»
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات