Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار شهرستان سامان گفت: دبیرخانه دائمی "جشنواره شیره‌پزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول این شهرستان" به مکیزبانی روستای تاریخی گردشگری "یاسه چای" تشکیل و فعال شود.

کمال اکبریان چالشتری روز چهارشنبه در نخستین جشنواره "شیره‌پزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول شهرستان سامان" به میزبانی روستای تاریخی "یاسه چای" تاکید کرد: این شهرستان دارای ۱۸ هزار هکتار باغ مثمر است که ۷۰۰ هکتار از این باغ‌ها به تاکستان‌های با کیفیت بالا و بی‌نظیر اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: آیین شیره‌پزان از صدها سال پیش در شهرستان سامان قدمت داشته و برگزار می‌شده است.

وی یادآور شد: حضور اهالی روستاها و شهرهای شهرستان سامان در نخستین جشنواره "شیره‌پزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول باعث استحکام مودت، دوستی و اتحاد بین مردم مناطق مختلف خواهد شد.

فرماندار شهرستان سامان اظهار داشت: مودت، دوستی و اتحاد بین مردم مناطق مختلف در طول سال‌های متمادی وجود داشته که هنگام برداشت محصول بیشتر می‌شده است.

مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این اداره کل بدنبال ثبت ملی "شیره‌پزان و آیین شکرگزاری برداشت محصول شهرستان سامان" به عنوان یک اثر در میراث فرهنگی ناملموس استان است.

هادی قاسمی نافچی تاکید کرد: با این اقدام می‌توان در افزایش کمی و کیفی برگزاری جشنواره‌های بعدی "شیره‌پزان و آئین شکرگزاری برداشت محصول شهرستان سامان" اقدام کرد.

دهیار روستای تاریخی "یاسه چای" شهرستان سامان نیز گفت: برگزاری چنین جشنواره‌ها و آئین‌های فرهنگی در معرفی هر چه بیشتر مناطق تاریخی گردشگری چهارمحال و بختیاری به گردشگران داخلی و خارجی مؤثر است.

وحید پیرعلی تصریح کرد: افزایش توانمندی قشرهای مختلف و اهالی روستاها و شهرهای شهرستان سامان و چهارمحال و بختیاری از دیگر دستاوردهای برگزاری این رویدادهای فرهنگی به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، شهرستان گردشگری تاریخی سامان یکی از قطب‌های اصلی کشور و از مراکز تولید محصولات باغی مانند گردو، بادام، هلو و انگور است.

با توجه به بارش‌های سال زراعی جاری و کاهش سرمازدگی ، میزان تولید محصول انگور استان نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافت و پیش‌بینی شده است 65 هزار تن انگور در چهارمحال و بختیاری برداشت شود.

انواع محصول انگور تولیدی استان  شامل، عسگری، ریش بابا (لیف گائی)، مهره، سیاه پیازی، انگور قرمز شاهانی، انگور قرمز ‏یاقوتی (پیش رس)، انگور قرمز باریک (تیر تفنگی) و انگور دانه دار (القی) است.

برای تهیه شیره انگور آب انگور شیرین و رسیده را گرفته، صاف کرده و تحت حرارت قرار می‌دهند تا سه چهارم آب آن تبخیر شود.

سپس بر آن خاک رس می‌زنند و می‌گذارند تا جرم آن ته نشین شده و شیرین شود و تا زمانی که به آن خاک نزنند، شیره انگور به خوبی شیرین نمی‌شود و ناصاف خواهد بود.

شیره انگور سرشار از خواصی است که در فصل پاییز پر مصرف است و دارای قند بالا و بسیار مقوی و مغذی است.

روستای تاریخی و گردشگری "یاسه چای" در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چهارمحال وبختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۵۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری از سری برنامه‌های هجدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری با حضور سعید سلیمان‌پور، دبیر جشنواره، بهرعلی محمودی رئیس گروه قرآن عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی و مدیر اجرایی جشنواره شعر رضوی، عصر دوشنبه در سالن مراسمات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوی برگزار شد.

بهرعلی محمودی، رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر اجرایی جشنواره شعر ترکی رضوی در این کارگاه گفت: شعرای ولایی که در مدح و وصف اهل بیت (ع) و در شان امام رضا (ع) شعر سرایی می‌کنند خادمان گمنام امام رضا و اهل بیت هستند و این اشعار است که از این شاعران به یادگار خواهد ماند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، گفت: خوشبختانه امسال تعداد اشعار ارسالی رشد چشمگیری داشته و ۵۳۶ اثر از داخل و خارج کشور به هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری ارسال شده که از این تعداد ۴۱۶ مورد از داخل و ۱۲۰ اثر از خارج کشور کشورهای ترکیه، آلمان، آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان، گرجستان و عراق است.

محمودی با اشاره به اینکه جشنواره ۲۶ اردیبهشت ماه سال‌جاری در شهرستان سلماس برگزار خواهد شد، افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر خوانی در شهرستان های سلماس، چایپاره، نقده، خوی و میاندوآب و برگزاری محافل شعر در آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، تهران، قزوین و کشور ترکیه تا آخر خردادماه ۱۴۰۳ و برگزاری مراسم شعرخوانی در کشور عراق در اربعین حسینی از جمله برنامه های جنبی این جشنواره خواهد بود.

سعید سلیمان‌پور، دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر ترکی آذری رضوی نیز در این مراسم گفت: شهرستان خوی شهر فرهنگ و ادب است و این شهرستان در طول تاریخ شاعران بزرگ و بلند آوازه‌ای همچون استاد آغاسی، سید منصور دیبا، ملا مهرعلی فدوی و صدها شاعر به‌نام دیگر که در مدح و منزلت اهل بیت پیامبر اکرم (ص) شعرسرایی کرده‌اند و آثار بی‌نظیر آنها در کتاب‌ها و دل وزبان عاشقان اهل بیت جاری است را دارد.

سلیمان‌پور در ادامه با اشاره به تاثیر شعر در جامعه، گفت: همه ساله مراسم شعرخوانی که در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) در محضر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود امسال رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند؛ شعر یک رسانه بین‌المللی و مهمی است که اثر آن از صد موشک و پهباد هم بیشتر است و جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امروز هرکشوری که رسانه قوی داشته باشد پیروز میدان است و هر شاعری که در مدح و منزلت چهارده معصوم با اخلاص و قربت الی الله حتی یک بیت شعر بگوید در پیش ائمه اطهار جایگاه دارد و اجر و پاداش معنوی خود را خواهد گرفت.

براساس این گزارش : در ادامه مراسم تعدادی از شعرای خوی در مدح ائمه اطهار (ع) شعرخوانی کردند.

دیگر خبرها

  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • برداشت جو قصیل در قم
  • جلسه ستاد برداشت سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ برگزار شد
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین