Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی‌فقیه در کردستان گفت: صیانت از وقف جز وظایف اولویت‌دار ماست و باید راه‌های حفاظت از موقوفات به‌درستی تبیین و اجرا شود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سید محمد حسینی‌شاهرودی امروز، هشتم آبان ماه در دیدار با مسئولان اداره کل اوقاف استان کردستان که به مناسبت هفته وقت انجام گرفت، اظهار کرد:‌ وقف یک صدقه جاریه است که وقف کننده از ثواب آن بهره‌مند می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: علما در مورد وقف به‌عنوان یک صدقه جاریه متفق‌القول هستند و این موضوع زمینه را برای فرهنگ‌سازی هرچه بیشتر در این حوزه فراهم کرده است.
نماینده ولی‌فقیه در کردستان ادامه داد: یکی از مصادیق و مسائل  مهم در صدقه جاریه، وقف است و آنچه برای ما مهم و باید به آن بپردازیم متولیان موقوفات به‌عنوان حافظان موقوفات است.
وی صیانت از موقوفات را مهم‌ترین رسالت اوقاف و متولیان دانست، و اذعان کرد: صیانت به این معناست کسی که واقف صدقه جاریه باید جریانش ادامه داشته باشد.
آیت‌الله حسینی شاهرودی اظهار کرد: صیانت از وقف جز وظایف اولویت‌دار ماست و باید راه‌های حفاظت از موقوفات به‌درستی تبیین و اجرا شود. البته صیانت از موقوفات به این معنی نیست که از موقوفات استفاده نشود، چراکه گاهی استفاده نکردن موجب از بین رفتن می‌شود، باید به بهترین شیوه از آن بهره‌مند شوید.
وی با تأکید براینکه یک مسئله مهم در وقف این است که استفاده از آن در مسیر فی سبیل الله باشد، عنوان کرد:‌ در یک‌زمان بحث موقوفات برای مساجد خیلی مهم بود چراکه اگر مسجد رونق داشته باشد خیلی از مسائل در جامعه قابل‌حل بود.
نماینده ولی‌فقیه در کردستان با اعلام اینکه بسیاری از مسائل مانند ترویج قرآن، خانه عالم و غیره با وقف برای مسجد در آن زمان رونق داشته است، افزود: ترغیب و تشویق مردم به سمت سایر موقوفات باید موردتوجه قرار گیرد و در این راستا راهکارهای مختلف ارائه شود.
وی عنوان کرد: موقوفات درزمینه ترویج علم‌آموزی نیز نقش مهمی ایفا کرده و همان‌طور که در راستای کمک به مردم درزمینه امور معنوی و دینی کارساز بوده در راستای مباحث مادی و رفع مشکلات معیشتی مردم نیز تأثیرگذار بوده است.
آیت‌الله حسینی شاهرودی اعلام کرد: اشاعه فرهنگ وقف هرچه تلاش شود اقدام بسیار ارزشمند و مؤثری است و در این راستا باید از بسترهای مختلف استفاده کرد.
نماینده ولی‌فقیه در کردستان ادامه داد:حق‌وحقوق وقف باید به‌صورت کامل موردتوجه قرار گیرد و از سوی دیگر از این موقوفات به بهترین شیوه به‌نوعی که بیشترین بهره‌وری را داشته باشد استفاده کرد.
وی عنوان کرد: وقف در بازده زمانی شاید کمتر موردتوجه قرارگرفته و موقوفات را با این عنوان که مالی بی‌صاحب است نگاه می‌کردند.
وی گفت: هر وقت ثابت شود که چیزی وقف بوده مالکیت از دست افرادی که حتی سند داشته باشند، ملغی می‌شود که در سال‌های اخیر اقدامات قانونی خوبی در این راستا انجام‌گرفته است.
نماینده ولی‌فقیه در کردستان بابیان اینکه ایجاد بسترهای لازم برای ارزش‌افزوده موقوفات باید در سطح استان مدنظر قرار گیرد، افزود: مشورت گرفتن از افرادی که در زمینه‌های مختلف تخصص دارند در این راستا ضروری است.
وی در پایان یادآور شد: در مورد مسجد باید به این موضوع توجه داشته باشیم که یک موقوفه تا چه میزان می‌تواند ارزش‌افزوده داشته باشد و بر اساس راهکارهای مناسب زمینه را برای بهره‌مند معنوی و مادی هرچه بیشتر از موقوفات فراهم‌کنیم.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته وقف استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۵۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد کاظم موسوی متقی، مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه درمورد اقدامات معاونت فرهنگی این سازمان و اولویت‌ها برای سال جدید بیان کرد: نمایشگاه دستاورد‌های وقف، خود را در سه حوزه معرفی می‌کند. ابتدا بحث تثبیت و حفظ موقوفات است که با اخذ سند و مباحث حقوقی و اوقافی این کار انجام می‌شود. مسئله دوم، بهره وری از موقوفات و درآمدزایی آن هاست که با معاونت بهره وری اقتصادی موقوفات این کار حاصل می‌شود. بخش سوم، اجرای نیات است که درواقع، شاید این بخش مهم‌ترین بخش کار باشد؛ یعنی ثمره آن دو بخش خود را در اجرای نیات نشان می‌دهد. 

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: اگر موقوفات به بهره وری برسند و تثبیت شوند ولی نیات اجرا نشوند هدف اصلی واقف محقق نشده است. چون واقف مال خود را به نیت و هدف و آمال و آرزویی وقف کرده است تا اجرا شود. این اجرای نیت متفاوت هستند. بخشی از آن، مباحث خیریه هستند و بخش دیگر شامل مباحث قرآنی می‌شوند و بخشی هم مرتبط با مباحث اجتماعی و مذهبی است و هر کدام از این اجرای نیات به دست یکی از بخش‌های سازمان وقف صورت می‌گیرند؛ به طوری که نیات قرآنی را مرکز امور قرآنی و نیات خیریه را مرکز امور خیریه انجام می‌دهند و نیات فرهنگی و اجتماعی را معاونت فرهنگی و امور اجتماعی انجام می‌دهند و هر یک از بخش‌های سازمان موظف هستند درآمدی که از تثبیت موقوفات بهره وری و بهره مندی و ایجاد درآمد‌ها حاصل شده است به شکل درست و صحیح و مطابق وقف نامه‌ها اجرا کنند. 

حجت‌الاسلام موسوی متقی ادامه داد: در بحث اجتماعی، نیات مختلفی داریم. مثلاً مهر تحصیلی برای کمک به دانش آموزان بی بضاعت درنظر گرفته شده است یا اعزام زائران به حرم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و حرم حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام و یا کمک به نیازمندان برای تهیه دارو و انجام درمان آن‌ها و کمک به آزادی زندانیان و ایتام و... نیت‌هایی هستند که سازمان اوقاف، منابع آن را احصا می‌کند و سعی می‌کنیم به نحو شایسته و آبرومندانه اجرا کنیم و در اجرای نیت، کرامت انسانی برای سازمان بسیار مهم است تا جایی که هیچ موقع، این اجازه را به خودمان نمی‌دهیم در راستای فرآیند اجرای نیت کرامت عزیزانی که قرار است از موقوفات بهره‌مند شوند، خدشه دار شود و همه این موارد مورد ملاحظه قرار می‌گیرند.

او افزود: بسته‌های مهر تحصیلی که تولید می‌شوند به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم روی آن‌ها برچسب اوقاف نصب شود در حالی که شاید اگر جایی دیگر باشد این اجازه داده شود. زیرا تبلیغ برای آن‌ها به شمار می‌آید. دلیل انجام ندادن این کار توسط سازمان اوقاف به این خاطر است که بچه دانش آموز کیف و وسایل و دفتر را برمیدارد و به مدرسه می‌برد و کنار همکلاسی هایش می‌نشیند. به همین دلیل، نمی‌خواهیم اشاره کنیم این بسته از محل موقوفات مرتبط با کمک به نیازمندان است تا احساس خجالت به او دست ندهد و نباید این طور باشد. چون فرزندان میهن هستند و ما باید امانت دار درستی باشیم.

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما در نمایشگاه به ارائه گزارش این اقدامات مردمی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و... می‌پردازیم. درواقع، نمایشگاه ارائه عملکرد خود مردم، هیئت امنا و واقفین است و ما در سازمان اوقاف فقط در بخش موقوفات امانت داری کرده و در زمینه بقاع متبرکه هدایت کردیم. 

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی متقی افزود: ویکی فقه جزء مجموعه‌های حمایتی سازمان اوقاف و دارای منابع عظیم حوزه‌های علمیه است که هم متن و هم صوت این درس‌ها به صورت بسیار عالی در آن جا دیده شده و استفاده شده است و ویکی فقه، تمام فروعات فقهی و بخش‌های فقه را مدنظر قرار داده و به طور مفصل، کار کامپیوتری و تحقیقی صورت گرفته است و می‌توان گفت یک دانشنامه‌ی بسیار کاملی در حوزه فقه است و در حوزه علمیه به آن بسیار توجه می‌شود و دفاتر مراجع عظام، بسیار به ویکی فقه علاقه‌مند هستند و به ما هم سفارش می‌کنند تا دست حمایتی خود را برنداریم. زیرا به حمایت بسیار سنگینی نیاز دارد و درس خارج همه اساتیدی که در قم و مشهد و اصفهان و در خارج از کشور؛ لبنان و عراق و حتی سوریه و کشور‌های دیگر است به صورت روزانه در این سایت بارگذاری می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • صدور بیش از ۳۰۰ سند موقوفات در استان یزد
  • جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • آموزش نصب کولر صنعتی آبی