Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ به نقل از وب‌سایت شبکه جهانی «کفیل»، این همایش به همت مرکز «رسول اعظم(ص)» و مرکز اسلامی مطالعات راهبردی وابسته به بخش امور فکری و فرهنگی آستان عباسی برگزار می‌شود.

این همایش با عنوان «قرآن کریم در مطالعات شرق‌شناسی معاصر ـ رویکردهای انتقادی به دایرة‌المعارف قرآن لیدن» و با شعار «إن هو إلا ذکرٌ و قرآنٌ مبین» در روزهای 5 و 6 تیرماه سال آینده(99) برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محورهای اصلی این همایش عبارت‌اند از: «رویکردهای انتقادی به روش دایرة‌المعارف قرآن لیدن»، «علوم و تحقیقات قرآنی در دایرة‌المعارف قرآن لیدن ـ رویکردهای انتقادی»، «علم تفسیر و روش‌های آن در دائرة‌ المعارف قرآن لیدن»، «تحقیقات کلامی در دائرة‌ المعارف لیدن ـ رویکردهای انتقادی»، «مطالعات فقهی در دایرة‌المعارف لیدن ـ رویکردهای انتقادی»، «مطالعات تاریخی در دایرة‌المعارف لیدن ـ رویکردهای انتقادی» و «مطالعات اجتماعی و سیاسی در دایرة‌المعارف لیدن ـ رویکردهای انتقادی».

شروط مشارکت در این همایش در مرحله نخست، پایبندی به هدف کلی همایش یعنی نقد تحقیقات و مطالعات شرق‌شناسی معاصر درباره قرآن در دایرة‌المعارف قرآن لیدن است.

رعایت شرایط علمی، ارزیابی پایان‌نامه‌های مستشرقان درباره موضوع و تبیین نکات مثبت و منفی آن‌ها در دو سطح «مضمون» و «روش‌شناختی» با تکیه بر قرآن، سنت، عقل و داده‌های تاریخی و زبانی، رعایت اصول تحقیق علمی در مستندسازی، اقتباس، مراجعه به منابع معتبر و تکیه بر زبان علمی به دور از پیچیدگی از جمله شروطی است که پژوهش‌های این همایش باید داشته باشند.

تحقیقات ارائه‌شده به این همایش همچنین نباید پیش از این در کتاب یا مجله یا رسانه‌های نوشتاری یا الکترونیکی منتشر شده باشد و پژوهشگران باید چکیده‌ای از تحقیق شامل توصیفی از دائرة‌ المعارف قرآن لیدن و ایده‌های اصلی خود را ارائه دهند. آخرین مهلت ارسال چکیده‌ها 24 آبان‌ سال جاری و مهلت ارسال اصل مقالات 25 اسفندماه تعیین شده است. همچنین پژوهش‌های ارائه‌ شده نباید بیشتر از 12 هزار واژه باشد.

این همایش با هدف ارزیابی و بررسی دایرة‌‌المعارف لیدن به‌عنوان یک دانشنامه مهم قرآنی، که در اختیار پژوهشگران و دانشجویان غربی قرار گرفته، برگزار می‌شود. این اثر یک دستاورد علمی درباره قرآن و جایگاه دینی آن نزد مسلمانان است.

گفتنی است؛ یکی از جدیدترین آثاری که خاورشناسان و قرآن پژوهان غیرمسلمان درباره قرآن و معارف والای آن در سالهای اخیر تدوین کرده‌‌اند، دایرة‌المعارف قرآن لیدن است. این دایرة المعارف طبق بیان سرویراستار آن «جیم دمن مک اولیف» هزار مدخل دارد و از سال 2000 تاکنون پنج جلد آن انتشار یافته است.

نویسندگان قرآن‌پژوه این دایرة‌المعارف، نظرات و دیدگاه‌های متفاوتی درباره موضوعات قرآنی نظیر مصدر قرآن، تاریخ جمع و تدوین آیات، ادبیات و ساختار قرآن، تحریف قرآن و معارف و محتوای قرآن کریم ابراز کرده‌اند که در برخی موارد، اصول و مبانی شیعه را مورد هجمه قرار داده و اظهار نظرهای بی پایه و اساس و غیرعالمانه‌ای را بیان داشته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا همایش قرآن کربلا آستان عباسی بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۶۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دو کتاب تازۀ از سوی انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) منتشر شد و در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد شد.

انتشار شرح و معرفی «کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی»
«کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی (١٣۶٣-١۴٠١ش)»، در دو جلد، به‌کوشش فرشته مجیدی و زیر نظر سیدعلی آل‌داود نشر یافته است.

«سیدعلی آل‌داود»، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و ناظر این اثر، در بخشی از مقدمۀ خود بر این کتاب آورده است: «از زمان تأسیس و شروع به کار مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در ١٣۶٢ تاکنون که نزدیک به چهل سال است مجموعه‌ها و کتابخانه‌های نفیس متعدد به این مرکز اهدا شده و با جرئت می‌توان ادعا کرد حداقل در کشور ما تاکنون چنین حجمی از اهدا و با این تعداد زیاد اهداکننده بی‌سابقه است. در مدت زمان نزدیک به چهل سال ١٧٣ مجموعه به کتابخانۀ دائرة‌المعارف اهدا شده و اهداکنندگان عموماً از افراد صاحب‌نام و دانشمندان و نام‌آوران عرصه‌های مختلف بوده‌اند و بیشتر آنان در زمان حیات خود مبادرت به اهدا و انتقال کتابهای خود به کتابخانۀ مرکز نموده‌اند. افتخاری بزرگ برای دائرة‌المعارف و مسئولان و مدیران آنجاست که توانسته‌اند در مدت چند دهۀ کوتاه اعتماد عمومی اکثر دانشمندان نامور مملکت را جلب نمایند.»

مجموعۀ دوجلدی «کتابخانه‌ها و گنجینه‌های اهدایی به کتابخانۀ مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی» در ١٢١٣ صفحه، با شمارگان ٧٠٠ نسخه و به‌بهای یک‌میلیون و ٢۴٠هزار تومان منتشر شده است.

انتشار مجموعه ‌مقالاتی درباره «رودبارِ اَلَموت»

کتاب «رودبارِ اَلَموت (مجموعۀ ‌مقاله‌ها)»، تألیف عنایت‌الله مجیدی و به‌کوشش زهرا سیفی به طبع رسیده است.
«عنایت‌الله مجیدی»، رئیس کتابخانۀ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، در فرازی از پیشگفتار خود بر این اثر آورده است: «چندی پیش از این، مجموعه‌ای از مقاله‌های این بنده با نام الموت‌‎نامه انتشار یافت و مورد استقبال علاقمندان واقع شد. گویی آن نوشته‌های ناچیز برای پژوهشگرانی که در موضوعات مربوط به منطقۀ رودبار الموت و سرزمین تاریخی قزوین، به تحقیق مشغولند به کار آمده و مفید بوده است. گذشته از اینها، حقیقت این است که برای شخص خودم، که به تاریخ و فرهنگ آن منطقه عشق می‌ورزم، نوشتن، تصحیح و توضیح بر هر یک از این یادداشتها به نوبۀ خود لذت بخش بوده است، زیرا آنها را برای تألیف یک اثر مستقل و جامع در تاریخ و فرهنگ آن منطقه تا حدی ضرور می‌دیدم.»

کتاب «رودبارِ اَلَموت (مجموعۀ ‌مقاله‌ها)» در ۴۶۴ صفحه، با شمارگان ٣٠٠ نسخه و به‌بهای ۴٨۵هزار تومان منتشر شده است.

گفتنی است غرفۀ مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در مصلای امام خمینی، شبستان، راهروی ٢٢، غرفۀ ۵٣٠ واقع است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
  • شهرسازی و رویکردهای جدید علمی
  • منطقه ۹ اصفهان میزبان برپایی جشن «لبخند خدا» می‌شود
  • ۱۱ شب جشن و شادمانی رضوی کاشانی‌ها با «آه و آهو»
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • اعلام ویژه برنامه‌های دهه کرامت در سومین حرم اهل‌ بیت(ع)
  • رافائل گروسی میهمان ویژه همایش هسته‌ای اصفهان
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • کرمان میزبان همایش سرمایه‌گذاری آیدکس ۲۰۲۴