Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، امروز هشتم آبان‌ماه در مراسم بزرگداشت علامه سیدجعفر مرتضی عاملی در این دانشگاه با اشاره به فرازی از خطبه وداع ماه رمضان امام سجاد(ع) گفت: امام در این خطبه ورود به معامله و خرید و فروش میان دو نفر با هدف گران‌تر خریدن را منع فرموده است که در فقه هم از آن تعبیر به «سَوم» می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دنیا همه خریدار یا فروشنده هستند؛ برخی خودشان را به مقام و مال و دنیا و قدرت و ... و برخی هم خودشان را به خدا می‌فروشند و به دنبال دنیا نیستند.

وی با تسلیت ارتحال علامه جعفر مرتضی تصریح کرد: این تعبیر برازنده علامه جعفر مرتضی است که خود و عمرش را به خداوند فروخت؛ در طول 40 سال رفاقتی که بنده با ایشان داشتم، مشاهده کردم که او خودش را فقط به خدا فروخت و دنبال چیز دیگری هم نبود.

تواضع مثال‌زدنی علامه مرتضی

رئیس دانشگاه ادیان با بیان اینکه من فدایی او بودم، در عین اینکه در بحث وحدت و تقریب اسلامی با ایشان اختلاف سلیقه هم داشتم، بیان کرد: سیدجعفر مرتضی در مدل فکری خودش بی‌نظیر بود؛ بنده که آخوندشناس‌ترین آخوند هستم، عالمی با این مرتبه علمی و تواضع در میان روحانیت نمی‌شناسم.

نواب با تصریح بر اینکه برخی افراد نباید از گفتن واژه «امام» برای آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای اکراه داشته باشند، افزود: گفتن امام برای ایشان باعث کم شدن از امام خمینی نیست، زیرا امام در دوره خویش امام بودند و آیت‌الله خامنه‌ای هم در این دوران، امام هستند؛ مردم لبنان لقب امام را با افتخار به آیت‌الله موسی صدر می‌دهند، ولی در کشور ما برخی بخل می‌ورزند.

بخل‌ورزی برخی افراد در انتساب «امام» به رهبری

رئیس دانشگاه ادیان با تاکید بر قدرشناسی امام خامنه‌ای بیان کرد: دمشق قرار بود مانند بقیه پایتخت‌های کشورهای عربی مثل لیبی و ... به ویرانی کشیده شود، ولی امروز زندگی در آنجا به خوبی جریان دارد، به گونه‌ای که تصور نمی‌شود این کشور هشت سال در حال جنگ بوده است و اینجاست که نقش رهبری مقام معظم رهبری را متوجه می‌شویم.

نواب اظهار کرد: علامه جعفر مرتضی که صاحب صدها تألیف متعدد بود، از منیت به دور بود و در حد اعلی، تواضع داشت؛ اهمیت علامه مرتضی و سیدحسن نصرالله برای بنده به خاطر علم یا جایگاه و نفوذ کلام و ... نیست، بلکه اهمیت آن‌ها از نظر من به دوری از منیت و هوای نفس آنان است؛ این افراد برای رضای خدا از خود گذشته‌اند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه سیدحسن نصرالله خود را شاگرد جعفر مرتضی می‎‌دانست و می‌گفت که من ولایت فقیه را از او فراگرفتم، تصریح کرد: آنچه این بزرگواران را بزرگ کرده، از خود گذشتن است؛ علامه مرتضی 40 سال هر جا سخن می‌گفت، خود را شاگرد آیت‌الله میانجی و سیدمهدی روحانی می‌دانست.

تقوای واقعی علامه مرتضی

وی با اشاره به خاطره‌ای از سیدحسن نصرالله در جنگ میان جنبش امل و حزب‌الله اظهار کرد: سیدحسن نصرالله در کوهی در محاصره امل قرار گرفت و طی 45 روز، از گرسنگی فقط برگ درخت می‌خورد و بعد با گفت‌و‌گوهای صورت گرفته، محاصره تمام و بعد سیدحسن به دبیرکلی حزب‌الله رسید؛ وقتی ایشان دبیرکل شد، گفت «از این به بعد یک قطره خون هم در جنگ شیعی ــ شیعی در لبنان بر زمین نخواهد ریخت»؛ خیلی انسان باید روی نفس خود کار کند که 45 روز در بدترین شرایط محاصره باشد، ولی وقتی آزاد می‌شود، کسی را که به محاصره او پرداخته، بغل کند و به او دست دوستی بدهد، ولی برخی از ما اگر کسی جواب سلام ما را ندهد، با او دشمن می‌شویم.

نواب با بیان اینکه ما تلاش داشتیم که جنازه علامه مرتضی در قم، مشهد یا نجف دفن شود، افزود: برخی استدلال کردند که جبل عامل منطقه شیعی است و بگذارید سید صحیح النسبی که دارای علم و تقوای واقعی بود، در مرز اسرائیل، امامزاده شود که ما هم قانع شدیم و ایشان در روستای زادگاهش به خاک سپرده شد.
نواب تصریح کرد: ایشان سیره پیامبر را با عنوان تعبیر «نبی اعظم» نوشت؛ یعنی 35 سال قبل، از این تعبیر استفاده کرد و در شب وفات پیامبر(ص) هم به او پیوست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم جعفر مرتضی نواب مراسم بزرگداشت امام خامنه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۶۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند

آیت الله فاضل لنکرانی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف و بیان کرد: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبر انقلاب و مسئولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند.

مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم انداز امیدوارکننده ای برای آینده حوزه ایجاد نمی کند. نمی خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می آورد.

گفتنی است در پایان این مراسم، از حضرات آیات و حجج اسلام آقایان نجفی یزدی به عنوان استاد منتخب خارج تخصصی، قائنی استاد منتخب خارج عمومی، نظری منفرد استاد منتخب تفسیر، شورگشتی و میری اساتید منتخب سطوح عالی، حسینی بادکوبه ای استاد منتخب تمهید خارج، محمد دشتی استاد منتخب تاریخ و سیدلطف الله جلالی استاد منتخب کلام تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است / تعداد شاگردان استادی که ۱۰۰ شاگرد داشت به ۱۰ نفر رسیده / مراجع و رهبری به این مسائل توجه کنند
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • عکسی از پوشش متفاوت مهمانان سیدحسن خمینی /هدیه ای ویژه برای نوه امام (ره)
  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است