Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@09:40:32 GMT

باور غلط درباره واکسن «آنفلوآنزا» چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۲۷۱۵۸

باور غلط درباره واکسن «آنفلوآنزا» چیست؟

خبرگزاری فارس: داوود یادگاری رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اینکه برخی از مردم تصور می‌کنند چه واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنین و چه تزریق نکنیم، باز هم بیمار می‌شویم، تصور اشتباهی است؛ تزریق واکسن آنفلوآنزا شانس ابتلا به این بیماری و تحمل عوارض ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بیماری آنفلوآنزا می‌تواند خطرات و عوارض زیادی داشته باشد، افزود: به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که از ریسک بالاتری برخوردار هستند مانند افراد بالای 65 سال، خانم‌های باردار، افراد بسیار چاق، افراد دچار نقص سیستم ایمنی، افراد مصرف‌کننده داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، مصرف‌کنندگان کورتون با دوز بالا، افراد اچ‌آی‌وی مثبت و کودکان زیر 5 سال حتما قبل از شروع فصول سرد سال اقدام به زدن واکسن آنفلوآنزا کنند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: البته واکسن زدن برای افراد معمولی هم ضرری ندارد و باعث ایجاد ایمنی در آنها می‌شود.

یادگاری با اشاره به اینکه بهترین زمان برای زدن واکسن آنفلوآنزا اوایل مهر ماه است اما با این حال در هر مقطع دیگری از سال هم که واکسن در دسترس باشد می‌توان نسبت به تزریق آن اقدام کرد، عنوان کرد: بعضا چون پیک دوم آنفلوآنزا حتی در بهمن ماه رخ می‌دهد؛ بنابراین زدن واکسن در آبان و آذر ماه نیز مفید خواهد بود.

این متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مقاومت برخی از پرسنل بخش بهداشت و درمان در برابر زدن واکسن آنفلوآنزا مختص به ایران نیست و حتی کشورهای آمریکا و اروپایی نیز با این مشکل مواجه هستند، توضیح داد: باید به مرور این مقاومت شکسته شود و آگاهی عمومی در این زمینه افزایش یابد. به خصوص از پرسنل سیستم بهداشت و درمان انتظار بیشتری می‌رود چون مسؤولیت بیشتری درباره واکسن آنفلوآنزا دارند و حتی باید ترویج‌کننده زدن واکسن آنفلوآنزا در جامعه نیز باشند.

عضو کمیته کشوری مبارزه با آنفلوآنزا تصریح کرد: امیدوارم مسؤولان به اهمیت واکسن آنفلوآنزا پی برده باشند و زمینه تأمین به اندازه کافی آن را فراهم کنند تا این واکسن دستکم به وفور در دسترس گروه‌های پرخطر باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: واکسن آنفلوآنزا تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۷۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت