Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوبکر بغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش پس از طولانی شدن سرمایه گذاری سیاستمدار شومن برای وی در نهایت کشته شد.

دولت اوباما که وی را برای زبانزد کردن خود عَلَم کرده و دولت ترامپ نیز پنهانش کرده بود بازگرداند تا گوسفند قربانی ترامپ رئیس جمهوری امریکا شود و پس از تلاش نمایندگان آمریکایی برای کنار گذاردن وی؛ به عنوان یک دستاورد قلمداد و سرمایه گذاری موفقیت امیزی برای تبلیغات انتخاباتی وی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالاخره زمان پرده آخر فیلم بلند آمریکا فرا رسید، بغدادی و شماری از سرکردگان داعش کشته شدند، اما هنوز فیلم بعدی برای شرق اعلام نشده است و نمی‌دانیم بخش چهارم فیلم‌های امریکایی که با بن لادن و زرقاوی و سپس بغدادی آغاز شده بود، چه سرنوشتی خواهد داشت. زیرا سیاست امریکا در شرق دارای جعبه سحرآمیز ویژه‌ای است بازیگرانی آماده و فیلم نامه‌هایی از پیش تعیین شده برای برجای گذاردن فجایع و ویرانی‌های بیشتر در منطقه ما. اما بازیگر بعدی کیست و چه فیلمنامه‌ای دارد؟

پیش از پایان درگیری الباغوز و پایان حضور گروه تروریستی داعش در منطقه الجزیره سوریه، سناریو‌های مختلفی نوشته شد که بیانگر آینده گروهک تروریستی داعش بود و بیشتر به تغییراتی در ساختار گروه تروریستی شباهت داشت.

آن زمان همه اعضای این گروه خود را برای مرحله پس از کشته شدن بغدادی آماده می‌کردند و فرماندهان امنیتی و نظامی در صف اول بودند، این تغییرات شرایط مرحله پس از پایان تسلط جغرافیایی بر مناطقی به ویژه در سوریه را در نظر گرفته بود و تاکتیک کار نیز به سیستم گرگ‌های تنها تغییر یافت، این تاکتیک مبتنی بر فعالیت جداگانه هر تروریست و تبدیل گروه‌ها به افراد بود که در مناطق جغرافیایی پهناور پراکنده شوند و هر یک بدون فرمانده گروه یا مجموعه فعالیت داشته باشد و پیش از حمله تروریستی نیاز به تماس با مافوق نداشته باشد.

این تاکتیک پس از تشدید اقدامات امنیتی در سوریه و عراق و اخراج داعش، مورد استفاده قرار گرفت از اینرو این گروه به این تاکتیک که نیازی به تهیه سلاح یا آموزش نظامی بی وقفه ندارد، روی آورد و فعالیت گرگ‌های تنها بر تجهیز فرد و تهیه مواد موجود در بازار‌ها مانند مواد اولیه مواد منفجره برای تجهیز خویش است.

این سبک مبارزه برگرفته از ذهنیت امریکایی هاست که سازمان کوکلوکس کلان مخالف با کاتولیک‌ها سال ۱۹۸۳ آن را طرح کرد و آن زمان نام مقاومت بدون فرمانده را بر آن گذاشت و الکس کرتز وتوم متزگر این سبک را سال ۱۹۹۰ از نو مطرح کرد.

اما تغییرات در سطح فرماندهان به فرماندهان رده اول معطوف شد، زیرا هر لحظه تحت تعقیب و قتل و ترور بودند، احتمال کشته شدن البغدادی در این تغییرات بسیار مورد انتظار بود از اینرو مسئولیت‌های وی کاهش یافت و بیشتر این اختیارات به فرماندهان مناطق واگذار شد؛ و نهاد اداری جدیدی موسوم به "کمیته مختار" تشکیل شد که از اختیارات آن گرفتن تصمیمات استراتژیک و تاکتیکی ویژه از جمله تعیین جانشین برای البغدادی و انتخاب فرماندهان امنیتی و شرعی و نظامی برای این گروه است.

پس از کشته شدن سرکرده گروه تروریستی داعش، اعلام نام جایگزین که دارای شرایط زیادی و مربوط به اصل و نسب است؛ از وظایف این کمیته خواهد بود و این گروه تاکید دارد جانشین باید دارای اصل قریشی باشد و مهم‌ترین ویژگی وی نیز، قدرت اقناع دیگران برای باقی ماندن در گروه و ادامه عملیات ترورویستی است و منابع زیادی ترجیح دادند اسامی زیادی در برابر این کمیته گذاشته شود.

مساله قابل توجه اینکه بیشتر این افراد دارای تابعیت عراقی هستند جز یک نفر که از مغرب است.

برخی منابع اعلام داشتند ابوالولید الصحراوی که بغدادی وی را به عنوان سرکرده در صحرای کبرای تعیین کرده بود یکی از این نامزدهاست.

وی یکی از مهم‌ترین سرکردگان جبهه پولیساریو و مسئول سازمان فدرال جوانان الساقیه الحمراء و وادی الذهب نزدیک به این جبهه بود؛ که سپس میان جنبش التوحید و الجهاد و المرابطون در رفت و برگشت بود و در نهایت به داعش پیوست.

عبدالله قرداش ملقب به ابوعمر الترکمانی نیز از جمله کسانی بود که بغدادی او را به عنوان جانشنیان پس از خود معرفی کرده بود، وی در برنامه ریزی و اجرای چندین عملیات تروریستی بزرگ ارتباط داشت.

الترکمانی پیش از ترور بغدادی وی چندین پست نیز در گروه داعش داشت.

وی در زندان بوکا به همراه سرکردگان گروه تروریستی داعش بازداشت بود و به عنوان یک مسئول شرعی در این پایگاه فعالیت داشت.

منابع مختلفی اعلام کردند میکائیل دوس سانتوس ملقب به ابوعثمان فرانسوی نامزد احتمالی جانشینی بغدادی بود او در اصل از منطقه ویله سورمارن شرق پاریس است.

منبع: العالم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی داعش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۸۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • تسلیم شدن ۱۰۰ تروریست الشباب سومالی
  • هلاکت ۷۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» در سومالی
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است