Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@03:14:58 GMT

آیا ۲ هزار پروژه بازآفرینی شهری معطل بودجه است؟

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۲۹۳۰۹

آیا ۲ هزار پروژه بازآفرینی شهری معطل بودجه است؟

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، در روزهای اخیر محمد پژمان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفته است،  اکنون دو هزار پروژه بازآفرینی در انتظار دریافت بودجه است، اختصاص نیافتن بودجه بازآفرینی در هفته‌های آینده به‌ منزله فاجعه‌ای در این بخش است.

بررسی ادعای عدم تخصیص بودجه لازم برای باز افرینی شهری نکات جالبی را در این خصوص روشن کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است، به استناد تفاهم‌نامه همکاری مشترک فی‌مابین سازمان برنامه‌وبودجه کشور و وزارت راه و شهرسازی که در تاریخ 28/7/1397  با حضور بالاترین مقامات این دو دستگاه اجرایی امضاء شده و دستورالعمل اجرائی و نظارتی آن، در برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار احداث 100 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده 486 محله هدف در 31 استان کشور در دستور کار قرار گرفت.

اما بر اساس اطلاعات موجود به‌منظور اجرایی کردن برنامه مذکور منابع مالی به میزان 37695 میلیارد ریال از محل بودجه عمومی دولت پیش‌بینی شده است. 15 هزار میلیارد ریال از این منابع به‌صورت کمک بلاعوض برای تملک اراضی و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی، 21٫195 هزار میلیارد ریال وجوه اداره شده برای اعطای تسهیلات مشارکت مدنی دوره ساخت و 1500 میلیارد ریال وجوه اداره شده برای اعطای تسهیلات ودیعه اسکان موقت اختصاص داده می‌شود. همچنین، مبلغ 22695 میلیارد ریال به منظور اعطای 21٫195 هزار میلیارد ریال تسهیلات مشارکت مدنی دوره ساخت و 1500 میلیارد ریال تسهیلات ودیعه اسکان موقت از محل منابع نظام بانکی تجهیز خواهد شد، به‌نحوی‌که در ترکیب با وجود اداره شده تأمین شده توسط دولت، نرخ سود تسهیلات موضوع این برنامه را به 50 درصد نرخ مصوب شورای پول و اعتبار کاهش دهد.

تا کنون، به منظور اجرای تفاهم‌نامه مذکور، 20 درصد از مجموع 37695 میلیارد ریال منابع پیش بینی شده، معادل 7539 میلیارد ریال (2999 میلیارد ریال در قالب کمک بلاعوض و 4540 میلیارد ریال در قالب وجود اداره شده)، به آن شرکت تخصیص داده شده (ابلاغیه شماره 538808 مورخ 2/10/1397 - ) و موافقتنامه اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای طرح ملی بازآفرینی شهری مصوب سال 1397 طی نامه شماره 733126 مورخ 26/12/1397 به شرکت بازآفرینی شهری پایدار جهت اجرا ابلاغ گردیده است.

 براساس گزارش عملکرد اقدامات برنامه ملی بازآفرینی شهری که تا تاریخ 28‏/7‏/1398 در سامانه پایش و رصد عملیات اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری بارگذاری گردیده، از 2999 میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده، مبلغ 2154.71 میلیارد ریال (معادل 71.8 درصد) آن برای اجرای پروژه‌های زیربنایی و روبنایی پرداخت شده است. همچنین، به استناد گزارش عملکرد ارسالی آن شرکت در خصوص تسهیلات مشارکت مدنی دوره ساخت تا تاریخ 28‏/7‏/1398، از 9080 میلیارد ریال تسهیلات پیش‌بینی شده (4540 میلیارد از محل وجوه اداره شده و 4540 میلیارد ریال از محل منابع داخلی بانک عامل) مبلغ 2553.19 میلیارد ریال (معادل 28.1 درصد) تسهیلات پرداخت گردیده است. علاوه بر این، به رغم پیگیری‌های به عمل آمده، تا کنون در خصوص عملکرد تسهیلات ودیعه اسکان موقت نیز گزارشی به سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه نشده است.

باتوجه به تبصره (3) ماده (2) تفاهم نامه مذکور تخصیص منابع موضوع این برنامه بصورت مرحله‌ای و پس از تایید گزارش‌های پیشرفت کار ماهانه توسط سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد بود. همان طور که قبلا، بارها طی نامه‌های رسمی به اطلاع مدیران محترم شرکت بازآفرینی شهری رسیده، تخصیص مجدد اعتبار در مراحل بعدی منوط به پیشرفت برنامه مذکور حداقل به میزان 80 درصد اعتبارات تخصیص داده شده مرحله قبل است. شایان ذکر است سازمان برنامه و بودجه کشور حسب وظیفه قانونی خود باید پس از نظارت و تایید گزارش عملکرد اعتبارات تخصیص داده شده نسبت به تخصیص مبالغ باقی مانده از اعتبارات پیش‌بینی شده اقدام نماید.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با بیان اینکه بالغ بر ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه قرار دارد، گفت: پروژه‌های شاخص و مهم منطقه‌ای ۳۰۰ پروژه است، در سطوح بعدی پروژه‌های منطقه‌ای، محله‌محور و مستمر قرار دارد که طراحی‌ها با اولویت پروژه‌های شاخص، مهم منطقه‌ای و محله‌محور است.

سعید ابراهیمی در گفت‌گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه پروژه‌های سال ۱۴۰۳ در گام اول در قالب چهار سبد سه ماهه اولویت‌بندی شد، اظهار کرد: در مرحله دوم باید بر اساس اولویت‌بندی، پروژه‌هایی که نیازمند طرح بوده است، هر چه زودتر تعیین تکلیف شود، چراکه طبق سیاست شهرداری هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی باشد.

وی با بیان اینکه با همین هدف با تمام مناطق و ستاد جلسات مختلفی برگزار شد و در رابطه با طراحی‌ها و آخرین زمان‌هایی که طرح بتواند تحویل داده شود، توافقاتی انجام شد، افزود: طبق برنامه‌ریزی انجام شده، بالغ بر ۷۵ درصد پروژه‌های سال ۱۴۰۳ در سه ماهه اول آماده و مقدمات اجرا فراهم می‌شود و سپس تصمیم‌گیری بر اساس میزان منابع و نحوه تزریق آن به پروژه‌ها صورت می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان ادامه داد: این اقدام ارزشمندی بود که پروژه‌های اولویت‌دار طراحی شود و به سمت اجرا حرکت کنیم که امیدوارم با همکاری و تأمین منابع مالی مناسب بتوانیم هر چه زودتر پروژه‌های سال ۱۴۰۳ را به اجرا و نتیجه برسانیم‌.

ابراهیمی با بیان اینکه بالغ بر ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه قرار دارد، گفت: پروژه‌های شاخص و مهم منطقه‌ای ۳۰۰ پروژه است، در سطوح بعدی پروژه‌های منطقه‌ای، محله‌محور و مستمر قرار دارد که طراحی‌ها با اولویت پروژه‌های شاخص، مهم منطقه‌ای و محله‌محور است.

وی با بیان اینکه چندین حوزه در شهرداری متولی طراحی پروژه‌ها هستند، تصریح کرد: اداره کل فنی و طراحی متولی پروژه‌های کلان عمرانی، سازمان پارک‌ها و فضای سبز متولی پروژه‌های فضای سبز، متولی پروژه‌های بافت تاریخی سازمان نوسازی و بهسازی و سازمان زیباسازی متولی حوزه زیباسازی هستند که پروژه‌ها به این سازمان‌ها ابلاغ و تکلیف شده تا هرچه سریع‌تر طرح مصوب را ارسال کنند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با اشاره به اینکه این اقدام که فرایندهای طراحی را به قبل از تدوین بودجه رسانده‌ایم، از دو سال گذشته تا کنون اجرا می‌شود و باید در بودجه ردیفی را لحاظ کنیم که مقدمات آن آماده شده باشد، افزود: سال جاری وضعیت بسیار مناسب‌تری داریم و با این اتفاق در سه ماهه اول سال با تأمین منابع مالی مناسب، پروژه‌ها با قدرت اجرا می‌شود.

کد خبر 749273

دیگر خبرها

  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • بهره‌گیری از گیمیفیکیشن در برنامه‌ریزی شهری
  • ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در اهواز وجود دارد
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در شهرداری اهواز وجود دارد
  • همایش «یاد یاران» در بیجار برگزار می‌شود
  • وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور