Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرناز المعی‌نژاد متخصص فیزیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره درد بازو اظهار کرد: به هر دردی که از ناحیه شانه و بازو‌ها تا آرنج و مچ دست انتشار پیدا می‌کند، درد بازو گفته می‌شود. این درد به دلایل مختلف بروز پیدا می‌کند که ضربه، کشیدگی و فعالیت زیاد دست شایع‌ترین این دلایل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: عارضه‌ای خطرناک که مهم‌ترین نشانه آن بی حسی در پاهاست

او بیان کرد: بسته به عامل درد، درد بازو می‌تواند ناگهانی ایجاد و برطرف شود یا به آرامی بروز پیدا کند و به مرور زمان بیشتر شود. التهاب، قرمزی بازو، خشکی شانه و حساسیت به دست از نشانه‌های شایع همراه با درد بازو هستند.

مهم‌ترین علل درد بازو

این متخصص فیزیوتراپی افزود: از مهم‌ترین علل درد بازو می‌توان به گرفتگی عصب، کشیدگی‌ها، التهاب تاندون، پارگی عضلات کلاهک چرخاننده، شکستگی‌ها، التهاب روماتیسمی و درد قلبی اشاره کرد. گرفتگی عصب هنگامی اتفاق می‌افتد که بافت‌های اطراف عصب، آن را تحت فشار قرار بدهند. این بافت‌ها می‌توانند استخوان، عضله، دیسک و مهره گردنی و تاندون عضله باشد. اگر درگیری عصب بازو و دست، درد در این نواحی را ایجاد کرده باشد نشانه‌های دیگری همراه درد بازو هستند که گزگز و مورمور شدن دست و انگشتان، درد تیز و تیرکشنده و ضعف عضلانی از جمله این نشانه‌ها هستند.

المعی‌نژاد تاکید کرد: کشیدگی تاندون یا رباط‌های اطراف مفصل، آسیب بسیار شایعی است که دامنه آن از یک کشیدگی مختصر در خانه تا پارگی تاندون در تصادفات یا زمین خوردن، متغیر است. در صورت کشیدگی نشانه‌هایی مانند التهاب، کبودی، خشکی و محدودیت حرکت مفصل شانه همراه درد بروز پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: بی‌اختیاری ادراری استرسی را با ورزش از پای در آورید

او درباره التهاب تاندون تصریح کرد: التهاب در تاندون عضلات اطراف مفصل شانه، آرنج و حتی مچ بسیار شایع است که شدت این التهاب می‌تواند خفیف تا شدید باشد. التهاب و قرمزی خفیف، حساسیت به لمس ناحیه ملتهب و درد گنگ و مبهم دست که می‌توانند در کل دست انتشار پیدا کند از نشانه‌های همراه با التهاب تاندون هستند.

این متخصص فیزیوتراپی درباره پارگی عضلات کلاهک چرخاننده گفت: عضلات کلاهک چرخاننده (روتاتورکاف) چهار عضله هستند که در بالاترین قسمت استخوان بازو دور مفصل شانه، بین استخوان کتف و سر استخوان بازو متصل هستند و نقش آنها تأمین ثبات و یکنواختی حرکت استخوان بازو در داخل حفره مفصلی است. در افرادی که طولانی مدت دست آنها بالای سر فعالیت می‌کنند مانند نقاشان یا والیبالیست‌ها، تاندون این عضلات مستعد التهاب و حتی پارگی است که در این صورت علاوه بر درد در بازو و شانه، حرکت مفصل و به ویژه بالا آوردن دست به مشکل دچار می‌شود.

المعی‌نژاد اظهار کرد: وجود شکستگی‌ها در استخوان بازو یا کتف هم می‌تواند عامل درد شدید و تیرکشنده در دست باشد که در این صورت اغلب فرد قادر به حرکت دادن دست نیست، روماتیسم مفصلی یک التهاب مزمن در مفصل ایجاد می‌کند. در این عارضه شانه از جمله مفاصلی است که درگیر می‌شود. در التهاب روماتیسمی علاوه بر درد در بازو، حساسیت به لمس، گرمی ناحیه، التهاب، خشکی و خستگی هم در شانه دیده می‌شود.

این متخصص فیزیوتراپی درباره درد قلبی بیان کرد: درد ناشی از آنژین صدری به دنبال کمبود اکسیژن در عضلات قلب بروز پیدا می‌کند که علاوه بر بازو به ناحیه گردن، قفسه سینه و پشت هم انتشار پیدا می‌کند. اگر درد بازو ناشی از آنژین صدری باشد، نشانه‌های دیگری مانند درد قفسه سینه، حالت تهوع، تعریق سرد، تنگی نفس و سرگیجه هم در فرد دیده می‌شود. درد قلبی ناشی از آنژین صدری یک مورد اورژانسی است بنابراین پرسنل اورژانس باید بلافاصله بر بالین بیمار حضور پیدا کنند.

راه‌های تشخیص علل درد بازو

او افزود: بر اساس تاریخچه‌ای از بیمار گرفته می‌شود، معاینه و ارزیابی مفصل شانه و میزان دامنه حرکتی مفصل و اینکه آیا فرد قادر به بالا آوردن دست هست یا خیر، از روش‌های مختلف تشخیصی مانند رادیوگرافی، MRI، سی‌ تی اسکن و حتی تست نوار عصب و عضله جهت بررسی اعصاب ناحیه گردن و دست استفاده می‌شود. در مواردی که التهاب روماتیسمی وجود داشته باشد آزمایش خون هم به تشخیص علل درد بازو کمک می‌کند.

چه زمانی درد بازو وضعیت اورژانسی دارد؟

این متخصص فیزیوتراپی  تاکید کرد: درد بازو در بیشتر موارد وضعیت اورژانسی ندارد و با درمان‌های سبک دارویی، استراحت در منزل و درمان‌های خانگی برطرف می‌شود، اما در صورت بروز علائمی مانند درد و فشار در قفسه سینه که به پشت کتف و گردن هم انتشار پیدا می‌کند، سرگیجه و حالت تهوع، عرق سرد و تنگی نفس همراه با درد در بازو و دست فرد باید با اورژانس تماس بگیرد. اگر درد شدید بازو بر اثر زمین خوردگی یا تصادف ایجاد شده باشد به طوری‌که فرد نتواند کل دست خود را حرکت بدهد هم در این صورت مراجعه به اورژانس ضروری است.

درمان درد بازو

المعی‌نژاد تصریح کرد: استراحت درمان اولیه درد بازو است در صورتی‌که علائم اورژانسی همراه این درد وجود نداشته باشد، بنابراین شخص باید در ۴۸ تا ۷۲ ساعت نخست از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین و کار‌های سنگین به ویژه فعالیت‌هایی که دست بالای سر قرار می‌گیرد، پرهیز کند و هر ۲ ساعت یکبار به مدت ۱۰ دقیقه کمپرس یخ را روی ناحیه دردناک بگذارد و در طول روز موضع مورد نظر را با باند کشی ببندد.

او گفت: درمان دارویی، فیزیوتراپی و جراحی از دیگر روش‌های درمان درد بازو هستند. برای درمان دارویی فرد باید از قرص‌های مسکن و ضد التهاب و در مواردی تزریق کورتون بنابر نظر پزشک استفاده کند. فیزیوتراپی هم به منظور کاهش درد و التهاب و افزایش دامنه حرکتی مفصل و تقویت عضلات پیشنهاد می‌شود. اگر فرد به شکستگی‌های بازو با پارگی‌های شدید تاندون دچار شده باشد، در این صورت برای درمان باید جراحی انجام شود؛ در صورت بهبود پیدا نکردن علائم پس از ۴۸ تا ۷۲ ساعت، شخص باید به پزشک مراجعه کند.

راه‌های پیشگیری از درد بازو

این متخصص فیزیوتراپی اظهار کرد: درد بازو در بسیاری موارد قابل پیشگیری است، زیرا در بیشتر مواقع، انجام فعالیت‌های ورزشی با الگوی نادرست، کار سنگین با دست در وضعیت‌های غلط و حمل نادرست بار و کوله‌پشتی، عامل فشار روی شانه و بازوست. افراد برای پیشگیری از درد بازو باید قبل و پس از ورزش، عضلات اطراف شانه و بازوی خود را به آرامی بکشند، با فیزیوتراپیست خود مشورت کنند تا مطمئن شوند تمرین ورزشی را به درستی انجام می‌دهند، هنگام ایستادن صاف بایستند و اشیاء را به درستی حمل کنند.

تمرین‌های ورزشی برای بهبود درد بازو

المعی‌نژاد بیان کرد: در تمرین نخست فرد باید به آرامی مطابق تصویر دست را از جلوی سینه عبور دهد و در جهت مقابل بکشد.

او یادآوری کرد: در تمرین دوم شخص باید دست سالم را به دیوار، صندلی یا میز تکیه دهد و کمی به جلو خم شود تا دست دردناک آویزان شود سپس به آرامی با کمک حرکت تنه و بدون انقباض عضلانی مانند پاندول ساعت، دست را به جلو، عقب و در جهت و خلاف جهت عقربه‌های ساعت ۲۰ شماره بچرخاند.

انتهای پیام/

درد بازو را با این تمرین های ورزشی ریشه کن کنید

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت فیزیوتراپی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟

تب و لرز نوعی واکنش دفاعی بدن بوده و به درگیری سیستم ایمنی با بیماری و عفونت اشاره می‌کند اما گاهی لرز با تب همراه نیست و زمانی ایجاد می شود که فرد هیچ نشانه ای از تب ندارد. لرز و بدن درد بدون تب دلایل مختلفی چون عفونت، التهاب، آلرژی و یا مشکلات سیستم ایمنی و... دارند، اگر شما هم به این علائم دچار هستید و لرز بدون تب دارید، این بخش را مطالعه نمایید.

هوای سرد

به گزارش نمناک، قرار گرفتن درمعرض هوای سرد یا مکرراً با مواد و وسایل سرد کار کردن سبب لرز می شود.در صورتیکه شب در اتاق سرد بخوابید و یا بر روی تن خود به اندازه‌ی کافی پتو و پوشش نیندازید، همچنین اگر لباس گرم کافی نپوشید، ممکن است احساس سرما و لرزش بدن پیدا کنید.

استرس یا اضطراب

استرس یا اضطراب و ترشح آدرنالین ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود. آدرنالین پایانه‎های عصبی شما را تحریک می‏کند، جریان خون را به ماهیچه‏ های بازوها و پاهای شما افزایش می‏دهد. همه این عوامل باعث می‏ شوند که شما به‏ صورت غیرارادی دچار لرزش شوید.

عفونتهای باکتریایی

عفونت‌های باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی و پنومونی سبب بدن‌درد و لرز با تب یا بدون تب می‌شود. لرز زمانی روی می‌دهد که بدن سعی می‌کند دمایش را بالا ببرد و باکتری‌ها را نابود کند.

کمبود خواب

کمبود خواب و التهاب و اختلالات ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود، کمبود خواب با علائم فیزیکی چون خستگی، ضعف، تنش عضلانی، عدم تعادل هورمونی و... همراه بوده و منجر به التهاب در بدن یا تشدید واکنش‌های التهابی می شود.

کم آب شدن بدن

بدن برای بیشتر عملکردهایش به آب نیاز دارد و آب یک مؤلفه بسیار مهم و حیاتی برای بافت عضله است. کم آب شدن بدن به دلیل مصرف ناکافی مایعات یا دفع زیاد آن به دلیل اسهال و استفراغ و... می‌تواند علائم ناخوشایندی چون لرز و بدن درد ایجاد کند زیرا در شرایط بی آبی تنظیم دمای بدن سخت می‌شود.

عفونت های ویروسی

عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا همراه با تب و لرز و گاهی تنها لرز است. بدن شما در اتین شرایط ممکن است در تلاش برای نابودکردن ویروس‌ها، دمایش را بالا ببرد. گاهی این شرایط منجر به لرز، تب و یا هر دو می‌شود.

آلرژی های فصلی

آلرژی های فصلی و فعال شدن واکنشهای التهابی ناشی از آن ممکن است موجب بدن‌درد و لرز شوند زیرا سیستم ایمنی، آلرژن‌ها را تهدید می‌بیند و واکنش‌های التهابی بدن را فعال می‌کند.

گرفتگی های قاعدگی

تغییرات هورمونی و ترشح پروستاگلاندینها در زمان قاعدگی باعث التهاب شده و نحوه تنظیم دمای بدن را تغییر می دهد. افت استروژن سبب تعریق‌های شبانه، گرگرفتگی و بدن‌درد می شود، در زمان تعریق، بدن سعی می کند دمای خود را کاهش داده و به همین خاطر احساس لرز خواهیم کرد.

برخی داروها

برخی داروها چون آنتی بیوتیکها، استاتین ها، نارکوتیک ها، برخی ضد افسردگی ها مدرها و شیمی درمانی و... می‌توانند موجب لرز یا بدن‌درد شوند.

بیماری مزمن

بیماری های مزمن مانند فیبرومیالژیا، دیابت، التهاب لوزالمعده، بیماری کبد و کلیوی، کم کاری تیروئید، سندرم خستگی مزمن،اختلالات خود ایمنی، ام اس و اندومتریوز و... نیز ممکن است با علائمی چون لرز و بدن درد همراه باشند.

راهکارهای خانگی برای تسکین لرزو بدن درد (بسته به علت ایجاد آن)  برای تسکین لرزو بدن درد از روش گرمادرمانی مانند حمام گرم یا کمپرس گرم استفاده نمایید. ورزش سبک چون تمرینات کششی و پیاده روی برای تسکین لرزو بدن درد مفید است. برای تسکین لرزو بدن درد استرس را با تکینیک هایی مانند تنفس عمیق،یوگا و...کاهش دهید. مکمل منیزیم به صورت خوراکی یا موضعی برای درمان لرز و بدن درد مفید است به خصوص برای افراد دچار کمبود خواب و بیماری‌های مزمنی مانند فیبرومیالژیا یا سندرم پای بی‌قرار. آب رسانی به بدن با نوشیدن مایعات، شربت آبلیموی گرم و دم نوش ها اگر دهیدراته شدن بدنتان علت بدن‌درد و لرزتان باشد، مفید است. داروهای غیر تجویزی مانند مسکن هایی چون استامینوفن یا ایبوپروفن و ضد آلرژی ها به درمان بدن درد و لرز کمک می کنند. درمان پزشکی بسته به علت اصلی مثلا مصرف آنتی بیوتیک برای عفونتهای باکتریایی و...به درمان بدن درد و لرز کمک می کند پس بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • تمرین ویژه جلالی برای ارسال‌ پاس‌گلهای بیشتر! (عکس)
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • شانه‌زدن مو‌های آقای رئیس‌جمهور سوژه شد (فیلم)
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • ببینید | اردوغان جنجال به پا کرد؛ شانه زدن موهای رئیس‌جمهور هنگام ورود به دادگاه