Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@13:05:41 GMT

چگونه می‌توان درس شیمی را فهمید؟

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۳۳۸۲۶

چگونه می‌توان درس شیمی را فهمید؟

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  برخی دانش آموزان دبیرستانی با یادگیری و فهمیدن درس شیمی بسیار مشکل دارند، اما می‌توانند از روش‌های مختلفی استفاده کنند تا به خوبی آن را یاد بگیرند.

کلاس شیمی اولین جایی است که به شما آموزش می‌دهد چگونه مسائل را حفظ کرده یا روی آن‌ها کار کنید و در نتیجه روش تفکر جدیدی را حتما می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال باید برای پیشرفت در علوم، مهارت‌های اولیه شیمی را به خوبی یاد بگیرید. اگر احساس می‌کنید حفظ کردن را دوست ندارید سراغ رشته‌های حفظی نروید. با این وجود دانش آموزانی که شیمی غیر آلی را می‌خوانند تا بتوانند در آینده دکتر یا دامپزشک شوند معمولاً حس می‌کنند در حفظ کردن مواردی که مستقیماً با رشته شان مرتبط باشند بهتر کنار آیند تا اینکه جدول تناوبی و مثال‌های آن را حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: راه‌های حل مشکل «ریاضی» کودک در مدرسه

مهم نیست چگونه درس می‌خوانید به هرحال دام‌هایی هستند که باید از آن‌ها احتراز کنید تا یادگیری شیمی برای شما سخت نشود. مطالعه کردن دروس شیمی با مطالب دیگر بسیار متفاوت است در حالی که باید از روش‌های خاص و متفاوت برای یادگیری استفاده کنید. درس شیمی را نمی‌توان شب امتحان خواند، زیرا زمان یاد گرفتن و جواب دادن به سوالات کافی نخواهد بود.

روش کلیدی برای یادگیری شیمی مسئولیت پذیر بودن است. هیچکس نمی‌تواند جز خودتان به شما شیمی بیاموزد. پیش از شروع کلاس درس آنروز را مطالعه کنید. اگر بدانید قرار است در کلاس چه چیز‌هایی مطرح شود بهتر می‌توانید خود را آماده کنید. این درس کاملا احتیاج به مطالعه دارد نمی‌توان آن را سر سری گرفت و راحت از کنارش رد شد.

حتما مسائل شیمی را حل کنید. مطالعه‌ی مسائل شیمی تا زمانی که آن‌ها را کاملاً متوجه نشوید نمی‌توانید با آن‌ها مقابله کنید. اگر نتوانید مسئله‌ای را خودتان حل کنید یعنی شیمی را نفهمیده اید. به همین سادگی، سعی کنید مسائل حل شده را خوانده و پس از فهمیدن روی پاسخ را پوشانده و خودتان آنرا حل کنید. پس از آن سوالات جدیدتری را هم به همین صورت کار کنید. شاید حل مساله سخت‌ترین بخش شیمی باشد، اما بهترین راه برای یادگیری شیمی همین است.

بیشتر بخوانید: ترفندهایی برای آشتی تازه واردها با کلاس درس

دانش آموزان هر روز در برنامه درسی خود شیمی را قرار دهند، زیرا نیاز به مطالعه هر روزه دارد. اگر می‌خواهید در چیزی تبحر پیدا کنید باید تمرین کنید. این مساله در مورد ورزش، بازی‌های کامپیوتری، کسب دانش و هرچیز دیگری هم صدق می‌کند. اگر هر روز شیمی را مرور کرده و مساله حل کنید ریتم کار را پیدا خواهید کرد. البته دانش آموزان نباید فکر کنند که درس خواندن در کلاس کافیست بلکه خارج از کلاس هم باید این کار صورت بگیرد.

انتهای پیام/

چگونه می‌توان درس شیمی را فهمید؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۳۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است

ایسنا/مازندران استاد دانشگاه فرهنگیان گفت: همزمانی کنکور فرهنگیان با نوبت اول کنکور نقطه قوت است.

اسفندیار نظری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری مرحله اول کنکور انسانی که روز پنج شنبه ۶ اریبهشت برگزار شد و کنکور تجربی که فردا جمعه ۷ اردیبهشت انجام می‌شود، اظهار کرد: داوطلبان آزمون دانشگاه فرهنگیان را همزمان با کنکور سراسری پاسخ می‌دهند و ۳ دفترچه دریافت می‌کنند اما آزمون فرهنگیان یک مرحله‌ای و فقط در اردیبهشت برگزار می‌شود. 

این استاد دانشگاه گفت: دانش آموزان برای قبولی در کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان باید مجموعه ای از عوامل و امتیازات را دریافت کنند تا داوطلب به عنوان قبول نهایی معرفی شود و در این راستا تاثیر آزمون سراسری، ۱۵ درصد، آزمون اختصاصی تربیت معلم ۱۰ درصد، سوابق تحصیلی ۵۰ درصد و ارزیابی شایسته معلمی ۲۵ درصد است.

نظری در پاسخ به این سوال که همزمانی کنکور فرهنگیان با نوبت اول کنکور نقطه قوت است یا ضعف اظهار کرد: چون جذب در دانشگاه فرهنگیان ازمون تخصصی، عمومی و گزینش دارد کارخوبی است که تکلیف دانش اموز مشخص شود و تا خردادماه نتیجه به دانش اموز اعلام شده تا در تیر ماه تعیین تکلیف شوند.

وی افزود: دو مرحله‌ای بودن کنکور فرصت خوبی است و پس از اعلام نمرات خام و درصدها فرصت دوباره‌ای برای داوطلبان ایجاد می‌شود.

مدرس دوره‌های ضمن خدمت نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به اینکه تراز نمرات در قبولی تاثیر مهمی دارد، ادامه داد: تراز برای انتخاب رشته نباید زیر ۶ هزار باشد؛ تراز بر اساس نمرات معدل و سوالات کنکور است که پس از آن تراز نهایی برای قبولی اعلام می‌شود.

نظری در پاسخ به این سوال که دلیل سخت بودن ازمون شبه نهایی چه بود، گفت: دانش آموزی که در سوالات مفهومی دچار مشکل است در تست زدن هم با مشکل مواجه می‌شود، پس لازم است معلمان مهارت پاسخ دادن به سوالات تشریحی را به دانش آموزان بیاموزند.

وی به دانش‌آموزان توصیه کرد، فرصت طلایی امتحان نهایی را از دست ندهند و معلمان باید سبک تدریس را تغییر داده و دانش‌اموزان به جای کتاب تست، کتاب کار بخوانند.

مدرس دوره‌های ضمن خدمت نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان، ادامه داد: کنکوری‌ها انتخاب رشته را بر اساس میزان استعداد، علاقه، توانایی و آینده شغلی انجام دهند.

نظری در پاسخ به این سوال، آیا علت عدم حضور دانش آموزان پایه دوازدهم در مدارس کاهش کیفیت آموزشی است؟ اظهار کرد: بزرگترین عامل افت تحصیلی حضور نیافتن دانش آموز در کلاس‌های درس است. در این راستا مدیران مدارس می‌توانند این مهم را مدیریت کنند به طور مثال، کلاس‌های ورودی پایه دوازدهم از ۱۵ اردیبهشت انجام شود، همچنین مدیران برای تابستان دانش‌اموزان نیز می‌توانند برنامه داشته و درس‌های سال‌های گذشته را تکمیل کنند نه اینکه تدریس سال دوازدهم تحصیلی را در تابستان آغاز کنند که این آسیب زننده است.

ضعف مدیران مدارس در برنامه ریزی

وی با تاکید بر اهمیت حضور دانش اموزان در کلاس درس افزود: غیبت دانش اموزان در پایه دوازدهم بیشتر در مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی به چشم می‌خورد؛ دانش آموزان پایه دوازدهم مدارس دولتی و شاهد بیشتر در کلاس‌ها شرکت می‌کنند و این تبعیض است.

این استاد دانشگاه گفت: وقتی برنامه‌ای اصولی برای دانش‌آموز وجود ندارد دانش آموز کلاس را ترک‌ می‌کند و این ضعف مدیران مدارس در برنامه ریزی است. همچنین معلمان می‌توانند به علت عدم حضور دانش اموز در مدرسه طبق مقررات عمل کرده و درس مورد نظر را حذف کنند و دانش آموزان باید این مسئله را جدی بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • تحویل ۷۰ کلاس درس به دانش آموزان دشت آزادگان و هویزه
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • یک معلم درکلات کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد