Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یداله رحمانی با بیان این که کارخانه کربنات سدیم از طرح‌های ۲۳ گانه اقتصادمقاومتی استان بوده و در سند پیشران توسعه فارس مصوباتی برای تکمیل و بهره برداری سریع‌تر از آن وجود دارد، اظهارداشت: این طرح با تکمیل بخش‌های باقی مانده در سفر رئیس جمهوری به استان فارس در سالجاری به صورت رسمی به بهره برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به این که کارخانه کربنات سدیم دارای یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۶۰۰ هزار تن ظرفیت تولید اسمی است، ادامه داد: تولید این کارخانه در صنایع شیشه سازی و تولید مواد شوینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان این که فازاول کارخانه کربنات سدیم در فروردین امسال افتتاح با یک سوم ظرفیت به میزان ۲۰۰ هزار تن در سال آغاز به کار کرد، گفت: به علت عدم تامین آب و برق متناسب با کل ظرفیت اسمی این واحد، شرایط برای تولید با کل ظرفیت فراهم نشده است.

رحمانی با اشاره به این که برای تامین آب مورد نیاز کارخانه کربنات سدیم، با هزینه سرمایه گذار، ۲۷ کیلومتر لوله گذاری از زیر دست سد هایقر برای تامین ۹۰ لیتر بر ثانیه آب مورد کارخانه کربنات سدیم صورت گرفته است، اظهارداشت: برای کل نیاز این واحد بر اساس مصوبات سند پیشران مقرر شد با مشارکت سرمایه گذار در تکمیل سد هایقر، پیش پرداختی به شرکت آب منطقه‌ای فارس صورت می‌گیرد و این سرمایه گذاری در طولانی مدت، از آب مصرفی این واحد استهلاک خواهد شد.

او با تاکید بر این که این موضوع در حال مذاکره برای عقد قرارداد نهایی است، تصریح کرد: نیازمندی فعلی هایقر برای آبگیری محدود تامین ابزار دقیق است و بر اساس قرارداد آب منطقه‌ای فارس و کارخانه کربنات سدیم، بخشی از پیش پرداخت این کارخانه صرف خرید ابزار دقیق مورد نیاز سد می‌شود تا سد آبگیری محدود داشته باشد و آب بلند مدت مورد نیاز کربنات سدیم از این طریق تامین شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان این که در حال حاضر ۲۰ مگاوات برق برای راه اندازی کارخانه کربنات سدیم تامین شده است، گفت: کل نیاز این واحد ۳۵ مگاوات است که قرار بود به وسیله احداث نیروگاه توسط سرمایه گذار تامین شود و به دلیل عدم تحقق این موضوع، برق منطقه‌ای موظف شد با ارائه راهکار‌های فنی، این نیاز را تامین کند.

رحمانی همچنین از تامین ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش برای کارخانه کربنات سدیم خبر داد و افزود: بر اساس مصوبات کارگروه رفع موانع تولید استان فارس، بانک صنعت و معدن پس از تکمیل مدارک مورد نیاز، از محل بند الف تبصره ۱۸ این تسهیلات را تا پایان آبان ماه تامین کند.

شهرستان فیروزآباد از شهرستان‌های غربی فارس است که مرکز آن حدود ۱۰۰ کیلومتر با شیراز فاصله دارد.

خرداد سال ۹۵ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اعلام کرده بود که پیشرفت این کارخانه ۶۰ درصد است و سال ۹۶ به بهره برداری می‌رسد.
انتهای پیام/م

اختصاص تسهیلات به کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استانداری اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۳۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • مراقب وزش باد شدید باشید / دهرم فراشبند؛ در صدر میزان بارش‌ها
  • عضو شورای شهر بجنورد ازبلاتکلیفی کارخانه کمپوست انتقاد کرد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • تسهیلات لازم برای جبران خسارت مردم امامزاده ابراهیم(ع) شفت تامین می‌شود
  • کلانشهر تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس برقی نیاز دارد
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور