Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، سومین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی عصر امروز به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد اراک برگزار شد.

دکتر طهرانچی در این جلسه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در مقطعی یکی از دانشگاه‌های بسیار خوب دانشگاه آزاد اسلامی بود، بسیاری از واحدهای این استان پیش از دهه 70 تأسیس شدند و بیش از دو دهه سابقه فعالیت و بدنه هیأت علمی خوبی دارند، اما متأسفانه در سال‌های اخیر وضعیت این دانشگاه از شرایط مطلوب خارج شد که باید تلاش کنیم این دانشگاه با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان، به جایگاه شایسته خود برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر اسلامی بودن دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: این دانشگاه تنها دانشگاه کشور است که پسوند اسلامی دارد، به همین دلیل باید نسبت به این نام در محضر حق پاسخگو باشیم و بگوییم که اسلامیت در کدام بخش ما نمایان بوده و آیا تقید به اسلامی و شعائر اسلامی در این دانشگاه رعایت شده یا خیر. ما ادعا داریم متصدی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، بنابراین همانطور که جمهوری اسلامی دارای چارچوب خاص خود است، پسوند اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی نیز یک سری تعلقات به همراه دارد که نباید از آن غفلت کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: سند دانشگاه اسلامی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، بهترین سند و نقشه راه در حوزه آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ برای دانشگاه آزاد اسلامی است که می‌توانیم به آن استناد کنیم.

دکتر طهرانچی با تأکید بر لزوم تربیت‌محور بودن دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: آموزش، پژوهش، فناوری، فرهنگ و هر فعل دیگری درون تربیت قرار دارد، پس موضوع تربیت باید محور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد. در این راستا لازم است در کلاس‌های درس «استاد مربی» داشته باشیم که علاوه بر تخصص و مهارت، دارای تخلق به موازین شرعی و اخلاقی باشد و بتواند برای دانشجویان نقش مربی و مشاور نیز ایفا کند.

وی با تأکید بر لزوم توجه دانشگاه به ساحت‌های ششگانه تربیتی، گفت: دانشگاه باید در کنار تربیت آموزشی، به تربیت اعتقادی، رفتاری و اخلاقی، تربیت زیستی و بدنی، تربیت اقتصادی معیشتی و علمی، تربیت زیباشناختی و هنری توجه داشته باشد و اساتید باید برای دانشجویان حکم مشاور امین بوده و بتوانند در سه محور تربیت جنسی مبتنی بر درس دانش خانواده، تربیت اندیشه در حوزه موضوعات اعتقادی و دروس معارف، تربیت سیاسی در حوزه دروس وصایای امام خمینی (ره)، دفاع مقدس و... نقش‌آفرینی کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در این راستا یک شبکه از مربیان ذیل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در حال شکل‌گیری است که به ساحت‌های تربیت اعتقادی، اخلاقی و رفتاری دانشجویان توجه ویژه دارد و اساتیدی در این شبکه جذب می‌شوند که خود را وقف دانشجویان کرده و استادمربی و مشاور باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: غرب تلاش دارد از طریق آموزش عالی یا انقلاب آموزشی که پس از انقلاب صنعتی به عنوان سومین انقلاب شناخته می‌شود، مفاهیم شهروندی و شهروند الکترونیکی را در جامعه بسط دهد و نظامات شغلی را جایگزین نظام خانواده و اعتقادی جوانان کند. بنابراین لازم است در دانشگاه آزاد اسلامی پایبند به لوازم نام این دانشگاه بوده و بتوانیم حرکت‌های جدی در راستای تربیت اسلامی و اعتقادی دانشجویان داشته باشیم.

دکتر طهرانچی با اشاره به ابلاغ بودجه سال مالی 99-98 دانشگاه آزاد اسلامی به واحدها و مراکز آموزشی این دانشگاه، گفت: در بودجه جدید علاوه بر جداول، یک مجموعه مواد وجود دارد که راه‌حل و بستر پیشرفت واحدها را فراهم کرده است. بنابراین دست واحدهای دانشگاهی را برای درآمدزایی باز گذاشته‌ایم، چرا که این دانشگاه اقتصاد خاص خود را دارد و با درآمد خود اداره می‌شود و لازم است مدل‌های درآمدی خاص دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم تا بتوانیم معیشت کارکنان و اعضای هیأت علمی را بهبود بخشیم. معتقدیم حقوق کارمندان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی باید از بخش‌های دولتی نیز بیشتر باشد، اما برای تحقق این هدف، لازم است درآمدهای دانشگاه نیز افزایش یابد.

در ابتدای این نشست، کلانتری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی به ارائه گزارشی از وضعیت این دانشگاه پرداخت و طرح‌های توسعه‌ای واحد اراک برای ایجاد بازار نوآوری و سراها را تشریح کرد.

کلانتری، تنوع‌بخشی درآمدهای دانشگاه، تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین و توجه به اقتصاد دانش بنیان، تقویت پژوهش‌های تقاضامحور و ارائه خدمات مشاوره‌ای به صنایع، ایجاد مجتمع آزمایشگاهی، سرمایه‌گذاری و حمایت از شرکت‌های نوپا، ایجاد پارک فن‌آموز، حمایت و سرمایه‌گذاری در تجاری سازی دانش و فناوری، ایجاد پانسیون مطالعاتی و... را از برنامه‌های آتی این دانشگاه در راستای فعالیت‌های درآمدزا و فناورانه عنوان کرد.

در ادامه این نشست نیز اعضای جلسه به بیان نظرات، پیشنهادات و دغدغه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/

167 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۹۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول بی‌واسطه با مردم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در ابتدای این برنامه، دلاوری؛ مجری برنامه مسئله مهاجرت نخبگان از کشور را مطرح می‌کند و از دکتر محمدعلی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی علت این مسئله شایع را جویا می‌شود که دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال می‌گوید: وقتی که دانشجویان برای دریافت مدرک دانشگاهی به ما مراجعه می‌کنند کم و بیش در جریان آمار مهاجرت‌ها چه در رشته‌های پزشکی و چه در رشته‌های غیرپزشکی قرار میگیریم.

بیشتر بخوانید: دانشگاه آزاد با نوآوری و خلاقیت برای ماندن علم و هنر در این سرزمین تلاش می‌ کند

دکتر طهرانچی با بیان اینکه امید به آینده مهمترین نقطه ای است که هر فردی برای خود ترسیم میکند، ادامه داد: بچه‌های ما مشکل امروز ندارند، مشکل بچه‌های ما مشکل فردا است. حقیقت این است که ما توقعاتی را به وجود آورده‌ایم که بچه‌های ما از سر کلاس درس به آینده روشن فکر می‌کنند اما این آینده پشتوانه‌ای ندارد. ما باید دانشگاه امیدآفرین تولید کنیم.

دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تولید دانشگاه امیدآفرین موفق بوده است؟ هم گفت: معتقدم ما در دانشگاه آزاد اسلامی ریل گذاری این مسیر را به خوبی انجام داده‌ایم.

اما در بخش بعدی دوربین برنامه بی‌واسطه به شهر مجلسی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی میرود. دکتر طهرانچی در خصوص این واحد به مجری برنامه توضیح می‌دهد: واحد مجلسی یکی از بهترین واحدهای آموزشی بود اما به مرور تعداد دانشجویان این واحد کم شد به گونه ای که وقتی ۵ سال پیش من به دانشگاه آزاد آمدم این واحد جزو واحدهای زیان ده بود بنابراین ریل دانشگاه را عوض و این واحد به سایت فناوری تبدیل شد.

تجلی گام دوم دانشگاه در واحد مجلسی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز در دانشگاه گام دوم قدم می‌زنیم که نسل فناوری از نسل آموزش جدا شده است. دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان امسال ۲ ماه از حقوق را میتواند تأمین کند.

ثبت ۶۰ نوع بذر هیبریدی در دانشگاه آزاد اصفهان

اما در بخش بعدی، دوربین برنامه بی واسطه به معرفی شرکت دانش بنیان «نگین بذر دانش» واحد مجلسی می‌پردازد. مریم گل آبادی سهامدار و رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش از ثبت ۳۶ نوع بذر هیبریدی خبر می‌دهد و می‌گوید: امسال ۲۴ رقم دیگر نیز به ثبت خواهد رسید.

دکتر طهرانچی در تکمیل صحبت‌های گل‌آبادی خاطرنشان کرد: در گذشته کشاورز بذر را از محصول خود میگرفت اما امروز محصولاتی چون گوجه، خیار، فلفل دلمه و...بذر نمی‌دهند و عقیم هستند بنابراین کشاورزان نیازمند این هستند که بذر را بخرند. این بذر از ترکیه، اسپانیا و خارج از کشور می‌آمد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: واقعیت این است که دانشگاه مدرن و نسل جدید همین دانشگاه است و نه ساختمانهایش! یک اندیشمند اروپایی می‌گوید دانشگاه های جهان اگر به همین شیوه پیش بروند به موزه تبدیل می‌شوند و هوش مصنوعی از ما بهتر تولید می‌کند.

دانشگاه، آزمایشگاه فناوری است

دکتر طهرانچی ادامه داد: اینجا آزمایشگاه فناوری است. زندگی علمی گسترش پیدا کرده و فناوری و نوآوری زنجیره‌ای شده است که دانشگاه باید این امتداد را داشته باشد. اینجا گوجه و خیار انبوه تولید نمی‌شود بلکه بحث بذر و بوته های بذری است که سرمایه ملی کشور است.

اما در ادامه دلاوری مجری برنامه از گل آبادی رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش سوال میکند که این شرکت چند درصد یا چه بخشی از بذر ایران را تامین می‌کند؟ که گل آبادی توضیح می‌دهد: پیش بینی ما این است که امسال بتوانیم بین ۵ تا ۷ درصد بذر مورد نیاز کشور را تامین کنیم اما چشم انداز ما تا تامین ۳۰ درصدی برای ۵ سال آینده است.

گل آبادی تصریح کرد: قیمت تمام شده ما نصف قیمت جهانی است به علاوه اینکه محصول تولیدی ما با آب و هوای کشور خودمان سازگار است.

دکتر طهرانچی در ادامه می‌افزاید: سلامت غذایی و امنیت غذایی دو بحث جدا از یکدیگر هستند در واقع استقلال سیاسی، استقلال غذایی می‌خواهد و اگر لاین مرغ، گوجه و...نبود از ابزار تحریم مردم را محروم میکردند.

مدل دانشگاه تبدیل دانش به فناوری است

اما پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان که در ادامه این گفت و گو وارد برنامه می‌شود، تصریح میکند: تبدیل دانش به فناوری یکی از محورهای اصلی و روال این دانشگاه است.

ادامه دارد

نرگس موذنیان کد خبر: 1228631 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • آیت‌الله اعرافی: در ‌معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم
  • برگزاری دوره تربیت مربی آموزش نوین قرآن در کهگیلویه
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال