Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «پسوریازیس» بیش از ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به تعبیری دیگر، ۲ تا ۳ درصد از کل جمعیت جهان مبتلا به پسوریازیس هستند.

 برای بسیاری از افراد، پسوریازیس هنوز یک بیماری نسبتاً ناشناخته است. امروز روز جهانی این بیماری است، روزی برای افزایش آگاهی و بهبود دسترسی بیماران به روش‌های درمان جدید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسوریازیس بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن سیگنال‌هایی اشتباه می‌فرستد. این سیگنال‌ها باعث افزایش سرعت چرخهٔ رشد سلول‌های پوست می‌شود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلول‌های پوستی از میزان ریختن آن‌ها.

پسوریازیس بار اقتصادی، اجتماعی و عاطفی بزرگی بر دوش بیماران و خانواده‌های آن‌ها تحمیل می‌کند و بر کیفیت زندگی مبتلایان تاثیری به شدت منفی دارد. حدود ۶۰ درصد از مبتلایان به پسوریازیس بیماری خود را یک مشکل بزرگ در زندگی روزمره می‌دانند. تأثیر این بیماری بر کیفیت زندگی زنان و بیماران جوان‌تر به مراتب بیشتر است.

بیماری اغلب در سنین ۱۵ تا ۲۵ سالگی ظاهر می‌شود، اما می‌تواند در هر سنی بروز کند. پسوریازیس خفیف کمتر از ۳ درصد بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر ۳ تا ۱۰ درصد بدن درگیر این بیماری شود، نوع متوسط در نظر گرفته می‌شود و ابتلای بیش از ۱۰ درصد بدن، از نوع شدید است.

پسوریازیس واگیردار نیست

یک متخصص پوست ومو در گفتگو با ایسنا در خصوص بیماری پسوریازیس، اظهار کرد: پسوریازیس یک بیماری پوستی است که در آن پوسته ریزی اتفاق می‌افتد و حدود یک درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری با وجود اینکه ظاهر زشتی دارد، عمر بیمار را کم نمی‌کند.

عبدالرضا عرفانی با بیان اینکه در حال حاضر این بیماری در جامعه تحمل پذیرتر شده است، تصریح کرد:مبتلایان نباید دچار افسردگی یا گوشه نشینی شوند، زیرا بیماری مسری خطرناکی نیست.

وی افزود: پسوریازیس در نواحی از پوست (مانند آرنجها، زانو‌ها و پوست سر) که در معرض آسیب‌های فیزیکی قرار می‌گیرند، بیشتر رخ می‌دهد. البته ممکن است کل پوست بدن هم به پسوریازیس مبتلا شود.

این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه این بیماری همراه با تکثیر غیر طبیعی سلول‌های پوست رخ می‌دهد، تصریح کرد: لایه شاخی پوست در حالت عادی هر ۲۸ روز یک بار نو می‌شود، اما در افراد مبتلا به پسوریازیس هر پنج روز یک بار این اتفاق می‌افتد و به همین علت پوست روی پوست جمع می‌شود و مانند آرد می‌ریزد.

عرفانی ادامه داد: یک چهارم افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، سابقه فامیلی مثبت دارند. عوامل عصبی و روحی، تنشی و هیجانی، نگرانی‌ها و فشار‌های عصبی باعث می‌شود، این بیماری تشدید شود و این استرس‌ها می‌تواند علتی برای شروع بیماری باشد. همچنین افرادی که زبان‌های ترک دار و چاک دار دارند، بیشتر در معرض این بیماری هستند، توصیه می‌کنیم این افراد در زمان مسواک کردن زبانشان را نیز مسواک کنند.

وی خاطر نشان کرد: هر جایی از پوست اگر آسیب فیزیکی ببیند، این بیماری می‌تواند فعال شود که به آن کوبنر مثبت می‌گویند. این بیماری در محل‌هایی که آسیب فیزیکی به پوست وارد شده است، بیشتر ظاهر می‌شود. در بررسی‌های پاتولوژی این بیماری پوست هم ضخیم و هم نازک می‌شود. به قدری نازک می‌شود که عروق خونی در سطح پوست نمایان شده و حتی ممکن است خون ریزی اتفاق افتد.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه برای کنترل این بیماری باید سعی کنیم تکثیر سلولی را کم کنیم، گفت: در این بیماری با تکثیر سلولی غیرطبیعی بدخیم مواجه هستیم.

عرفانی با اشاره به روش‌های درمانی این بیماری گفت: استفاده از دارو‌های ضد التهاب مانند کورتون‌های موضعی ترکیبات حاوی تار، قیر و... و؛ که می‌توانند تکثیر سلولی را کم کنند، بسیار مفید است. همچنین از روش‌های دیگر لیزر‌های اگزایمراست، اما در صورتی که بیماری با درمان‌های موضعی کنترل نشود و بیماری وسیع باشد، از درمان‌های سیستمیک تکثیر سلولی استفاده می‌شود.

عرفانی گفت: اخیرا داروی جدیدی به نام "سینورا" برای درمان پسوریازیس به کار می‌رود که داروی گران قیمتی است، اما تحت پوشش بیمه است.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها پسوریازیس بیماری پوستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۹۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. همچنین اندازه آنها از کوچکی به اندازه یک دانه شن تا بزرگی به اندازه یک توپ گلف متغیر است.

دکتر «ایروینگ خورخه»، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می‌گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ‌های صفراوی را تجربه می‌کنند معمولاً نیاز به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.

به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.

دکتر خورخه می‌گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده‌های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده‌های غذایی چرب رخ می‌دهد.

او می گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع ترین علت آن چیزی است که می خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می دهد.

سنگ های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می تواند منجر به عوارض دیگری شود.

دکتر خورخه می گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. همچنین با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.

این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آنها خود به خود از بین نمی روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر خورخه می گوید: این عضوی از بدن است که مردم می توانند بدون آن زندگی کنند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن