Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام پارسایی در گفت‌‌وگو با خبرنگار سیاسی،‌ درباره سیاست‌های کلی انتخابات، لایحه جامعی که در این خصوص از سوی دولت مطرح شد و در مجلس هم مورد بررسی قرار گرفت و این که قانون برگزاری انتخابات در کشور ما آیا نیاز به بررسی و تصحیح مجدد دارد یا خیر گفت: بدون شک قانون انتخابات ما  نیاز به یکسری اصلاحات جدی  دارد که باید هرچه سریعتر صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای با اشاره به بررسی قانون استانی شدن انتخابات در خانه ملت بیان کرد: بهارستان‌نشینان با توجه به ایراداتی که در قانون انتخابات وجود داشت و دارد  به این فکر افتادند که در جهت تصحیح آن گام بردارند؛ چه بسا اگر صورت می‌گرفت بسیاری از خلاءها و موانع بر طرف می‌شد.

به گفته وی اگر استانی شدن انتخابات پذیرفته می‌شد، تغییرات بسیاری  در جهت بهبود شرایط برگزاری انتخابات مشاهده می‌شد.

این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مهم ترین ایرادتی که در انتخابات ما وجود دارد این است که مانند سایر کشورهای پیشرفته از راه احزاب نمی‌گذرد و نقش حزب در آن گنگ و نا مفهوم است.

وی خاطر نشان کرد: این که انتخابات ما یک انتخابات بر مبنای فعالیت‌های حزبی نیست خود بزرگترین ایراد است؛ اگر ما در کشورمان به احزاب بهای حضور می‌دادیم قطعا می‌توانستیم موانع را برطرف کنیم.

پارسایی یادآور شد: معتقدم اگر طرح و پیشنهادی که در خانه ملت رأی آورد اما شورای نگهبان آن را رد کرد  پذیرفته می‌شد نواقص برطرف و ما به سمت حزبی شدن انتخابات سوق داده می‌شدیم

وی ادامه داد: استانی شدن انتخابات راهی را تقویت و روشن می‌کرد که ما بتوانیم بر اساس آن و با تکیه به احزاب انتخاباتی را برگزار کنیم که از هر نظر قابل قبول باشد که نتوانستیم در آن مسیر موفق باشیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که به هنگام انتخابات ما شاهد فعالیت افرادی هستیم که در قالب نامزد در آن شرکت می‌کنند و بعضا ریخت و پاش‌هایی را انجام می‌دهند که شایعه حضور پول‌های کثیف را در انتخابات تقویب می‌کند، آیا قانون مشخصی وجود دارد که تخلفات را نشان دهد، گفت: قانون مشخصی در این زمینه وجود ندارد که بتوان بر اساس آن با این قضیه ( حضور پول‌های کثیف) برخورد کرد، اما به هر حال راه‌هایی وجود دارد که نشان دهد افرادی که هزینه‌های سنگین و غیر متعارف را از کجا به دست آورده‌اند.

وی تاکید کرد:‌ هستند افرادی که وارد انتخابات می‌شوند و هدف‌شان غیر از خدمت است و مسائل دیگر را دنبال می‌کنند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بهترین راه این است که اگر مستنداتی به دست آمد بر اساس آن برخورد شود، به طور مثال اگر محرز شد فردی از پول‌های غیر متعارف استفاده کرده است  در تائید صلاحیت و اعتبار نامه‌اش تاثیر بگذارد. 

وی با بیان این که اگر استانی شدن انتخابات اجرایی می‌شد از بسیاری از موارد جلوگیری می‌شد، گفت: قطعا اگر انتخابات ما حزبی می‌شد و افراد از طریق احزاب معرفی می‌شدند علاوه بر این که انتخابات توسعه یافته‌ای داشتیم انگیزه های مالی افراد هم شفاف‌تر می‌شد.

نماینده مردم شیراز تاکید کرد: هزینه برای انتخابات و تبلیغات یک امر بدیهی است و هیچ کاندیدایی نمی‌تواند بدون این کار وارد انتخابات شود،‌ اما ما باید مراقب سلامت مالی کاندیدا باشیم.

وی ادامه داد: هستند افرادی که هزینه‌های غیر متعارف و کلان را صرف حضور  انتخابات می‌کنند؛ زمانی که برای انتخابات مجلس نامزد شدم شاهد بودم که اشخاصی هزینه های میلیاردی صرف کردند اما رأی نیاوردند، قطعا مشخص است این افراد چه در سر دارند.

پارسایی در خاتمه تاکید کرد: قطعا اگر انتخابات استانی برگزار می‌شد ما می‌توانستیم مقابل بسیاری از هزینه‌ها را بگیریم و نظارت‌ها بیشتر کنیم که در اینصورت هر کسی نمی‌توانست به مجلس راه پیدا کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انتخابات استانی شدن انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۰۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند

مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: دبیران کل احزاب سیاسی کشور در رقابت انتخاباتی جهت کمیسیون ماده ۱۰ قرار دارند. - اخبار سیاسی -

عبدالله مرادی مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به قانون فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی که در ماده 10 آن اعضای کمیسیون فرا قوه‌ای احزاب جهت رسیدگی به درخواست‌های تأسیس، پروانه فعالیت، انحلال و غیره حضور دارند، عنوان کرد: در این کمیسیون دو نفر از نمایندگان احزاب سیاسی عضویت دارند که طبق قانون از طریق انتخابات مشخص می‌شوند.

زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد وی ادامه داد: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده 10، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات متشکل از 3 عضو کمیسیون جناب آقای دکتر امیری اصفهانی به‌عنوان نماینده دادستان کل کشور و جناب آقای دکتر شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مقننه  به همراه دبیر کمیسیون خواهند بود.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: با توجه به مصوبه جلسه 28/1/1403 کمیسیون احزاب تاریخ برگزاری انتخابات (10/3/1403) تعیین گردیده و برنامه زمان‌بندی انتخابات مذکور مستند به بند 3 ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی و دستورالعمل مربوط و رویه حقوقی تنظیم شده است.

مرادی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل مربوط فقط احزابی که مجامع عمومی را در مهلت مقرر قانونی برگزار کرده و به تایید کمیسیون احزاب رسیده باشد می‌توانند در انتخابات شرکت کنند که با توجه به تعداد اندک احزاب واجد شرایط (37حزب، 25 حزب ملی و 12حزب استانی)، کمیسیون تسهیلاتی را برای احزاب قائل شد و لذا همه احزابی که صرفاً مجامع خود را در برگزار کرده‌اند (107حزب) می‌توانند در این انتخابات مشارکت کنند.

وی ادامه داد: فراخوان برگزاری انتخابات روز یکشنبه 16/2/1403 در سکوی اطلاع‌رسانی وزارت کشور منتشر شد و دعوتنامه برای دبیران کل احزاب ارسال شد و تاکنون تعداد 3 دبیرکل احزاب ملی و 4دبیرکل احزاب استانی داوطلب نمایندگی احزاب شده و نام‌نویسی کرده‌اند.

دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب و عضو هیات نظارت بر انتخابات تاکید کرد: انتخابات روز پنج شنبه 10/3/1403، انتخابات احزاب ملی رأس ساعت 09:00 صبح و انتخابات احزاب استانی رأس ساعت 14:00 بعدازظهر در محل وزارت کشور برگزار خواهد شد.

مرادی در پایان بیان کرد: براساس بند 3 ماده 10 قانون احزاب، مدت قانونی حضور  نمایندگان دبیران کل احزاب در کمیسیون دو سال انتخابات است اما نمایندگان فعلی از تاریخ 6/9/1398 به بعد (4 سال و پنج‌ ماه) در جلسات کمیسیون حضور داشته‌اند بنابراین اجرای قانون و برگزاری انتخابات اجتناب‌ناپذیر است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • پخش مناظره‌های انتخاباتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در زنجان و طارم
  • فهرست نامزدهای مورد حمایت جبهه «ایران قوی» منتشر شد
  • انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی ممنوع است
  • لزوم قانون‌مندی کاندیدهای مجلس برای رقم زدن انتخاباتی پرشور و بدون حواشی