Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارن پیرس روز جمعه در نشست خبری تشریح برنامه های شورای امنیت در ماه نوامبر که انگلیس ریاست آن را بر عهده دارد، گفت تلاش کرده ایم در این ماه چرخشی از مسایل جغرافیای سیاسی به مسایل شهروندان معمولی داشته باشیم.

وی ادامه داد: می خواهیم بر اثرات صلح  و امنیت بین المللی بر شهروندان معمولی تمرکز کنیم که در این برنامه ها لحاظ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلاح شیمیایی، یمن، سوریه، سومالی، سودان جنوبی و لیبی در دستور کار قرار دارد.

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد اضافه کرد: روند آشتی جویانه در دستیابی به صلح پایدار مورد تاکید قرار خواهد گرفت. در این زمینه از تعدادی از انجمن های اجتماعی برای حضور در شورای امنیت دعوت کرده ایم.

پیرس اظهار کرد: نشست غیرعلنی با حضور مدیرکل سازمان منع سلاح شیمیایی در پانزدهم، نشست آشتی و مصالحه در نوزدهم و مساله خاورمیانه و سوریه در ۲۵ ماه نوامبر برگزار خواهیم کرد.

ارتباط بن لادن و البغدادی با حوادث کشورهای عربی

وی در پاسخ به این سوال که ۱۰ سال پیش با کشته شدن اسامه بن لادن بهار عربی آغاز شد و اکنون با کشته شدن البغدادی پاییز عربی شکل گرفته است، ایا درباره این شرایط در شورای امنیت برنامه ای خواهید داشت، گفت: من فکر می کنم موضوع بهار عربی با کشته شدن بن لادن، انگیزه های کاملا جداگانه ای دارد.

رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد افزود: با توجه به باقی بودن تهدیدات داعش با وجود از بین بردن قلمرو خلافت آن، این مساله در موضوع سوریه بررسی خواهد شد.

پیرس درباره مساله یمن و توافقنامه های آن هم با استقبال از نقش مذاکراتی سعودی ها در این زمینه اظهار کرد: ما درباره یمن روز ۲۲ نوامبر نشست خواهیم داشت و در این زمینه به طور مفصل بحث خواهیم کرد.

سرنگونی پهپاد صهیونیستی

پرسش دیگری که مطرح شد درباره اعلامیه حزب الله لبنان در سرنگون کردن پهپاد رژیم صهیونیستی در مرز جنوبی لبنان بود که نماینده انگلیس گفت: فکر می کنم این مساله در دستور کار خواهد آمد اما تا کنون هیچ یک از اعضای شورای امنیت درخواستی برای تشکیل شورا به منظور بررسی این سرنگونی و همچنین شرایط سیاسی لبنان نداده اند اما شرایط را از نزدیک رصد می کنیم.

چین

پیرس در پاسخ به سوال دیگری در زمینه مسلمان چین هم گفت این مساله در کمیته سوم و همچنین شورای حقوق بشر در ژنو تحت رسیدگی است. ما در کمیته سوم به نیابت از ۲۳ کشور در حمایت از مسلمانان چین بیانیه ای قرائت کردیم.

وی خاطرنشان کرد: با این وجود شورای امنیت در این زمینه دستور کاری ندارد و باید ببینیم سایر همکاران ما در شورا چه نظری خواهند داشت.

فسفر سفید

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد با اشاره به نشست روز پانزدهم که با موضوع سلاح شیمیایی برگزار می شود در پاسخ به اینکه آیا به سلاح های مورد استفاده ترکیه علیه کردها هم پرداخته می شود یا خیر، گفت به طور کلی استفاده از سلاح شیمیایی ممنوع است اما بحث استفاده از فسفر سفید کمی متفاوت است و در جایی ممنوع نشده است.

پیرس ضمن ابراز نگرانی نسبت به استفاده از اینگونه تسلیحات افزود گزارش نهایی از نتیجه تحقیقات و آزمایش ها و اینکه چه کسانی عامل آن بوده اند، در اختیارم قرار نگرفته است و نمی توانم اظهار نظر قطعی داشته باشم.

وی در پاسخ به اینکه در ناآرامی های عراق بیش از ۲۰ نفر کشته شده اند، آیا این مساله در دستور کار شورای امنیت قرار خواهد گرفت یا خیر هم گفت: تا کنون هیچ نشستی برای موضوع تظاهرات عراق برنامه ریزی نشده است.

اعلامیه بالفور

پرسش دیگر به یکصد و دومین سال اعلامیه بالفور از سوی انگلیس بود و اینکه آیا انگلیس حاضر است به خاطر ایجاد اسرائیل و خلع ید فلسطینیان از قلمروشان عذرخواهی کند؟ آیا حاضر خواهید بود شورای امنیت را برای دیدن غزه به آنجا ببرید یا تشویق کنید که این کار انجام شود؟

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد گفت: همانطور که گفتید مساله اعلامیه بالفور یک مساله ملی انگلیس است و ارتباطی به ریاست شورای امنیت ندارد اما همانطور که در یکصدمین سال این اعلامیه گفتیم بسیار مفتخریم از اینکه انگلیس برای شکل گیری موجودیت اسرائیل کمک کرد.

پیرس افزود: اما تنها ۵۰ درصد اعلامیه بالفور اجرایی شده و بخش دیگر آن که مربوط به سوال فلسطین است، باید مورد توجه قرار گیرد. ما همچنان بر این عقیده ایم که تشکیل ۲ دولت، راه حل این مساله است و اسرائیل و فلسطین می توانند در کنار هم زندگی کنند.

وی درباره بازدید از غزه هم گفت در حال حاضر برنامه ای در این باره نیست اما خودم به واسطه مسئولیت هایی که در وزارت خارجه انگلیس داشته ام از آنجا دیدن کرده ام. در صورتی که این ماموریت تصویب شود باید شامل دیدن از اسرائیل هم باشد.

برگزیت و دیپلماسی انگلیس

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که انگلیس خود درگیر مساله برگزیت است، آیا این نشان دهنده مناسب بودن دیپلماسی این کشور است، گفت: انگلیس دارای یک فرایند دموکراتیک برای برگزیت است و در این زمینه برنامه توافق با اتحادیه اروپا و همچنین برگزاری انتخابات را دارد.

پیرس اضافه کرد: نکته دوم این است که دیپلماسی انگلیس بسیار خوب عمل می کند و امیدواریم که در طول ریاست بر شورای امنیت، دستور کار آن را مطابق با مسئولیتمان به عنوان عضو دائم این شورا با موفقیت به پیش ببریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تاثیر عملیات ترکیه بر مبارزه با داعش و اینکه چه تعدادی از انگلیس به عضویت این گروه تروریستی درآمده اند، گفت: یکی از دلایل مخالفت ما با علمیات ترکیه تاثیر منفی آن بر مبارزه با داعش بود اما در حال حاضر تعداد اعضای داعش از انگلیس را ندارم.

موج سواری سعودی بر اعتراضات عراقی

خبرنگار سعودی پرسید: قاسم سلیمانی پدر شبه نظامیان عراق به طور مداوم به آن کشور تردد دارد و گفته می شود در سرکوب تظاهرات هم نقش داشته است، انتظاری از دولت عراق نداریم که بخواهد به خاطر دخالت ایران درخواست برگزاری نشست شورای امنیت بدهد، آیا خود شورا قصد ورود به این مساله را دارد.

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد پاسخ داد: برای ماه نوامبر تا کنون درخواستی برای تشکیل جلسه در این باره داده نشده است و در دستور کار نداریم اما در طول این ماه، هر یک از اعضای شورا می توانند درخواست جلسه بدهند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل قاسم سلیمانی انگلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۶۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است

«صادق کوشکی» استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به نسل‌کُشی رژیم صهیونیستنی در غزه، اظهار کرد: آمریکایی‌ها برای منافع ملی خود عرصه‌ای را تعریف کرده‌اند و در این عرصه، رژیم صهیونیستی جایگاه ویژه دارد؛ لذا امنیت رژیم صهیونیستی، جزء امنیت و منافع ملی آمریکا تعریف شده است.

وی افزود: وقتی منافع ملی آمریکا مطرح باشد، دولت آمریکا این موضوع را بر هر قاعده و قانون دیگر از جمله «مباحث حقوق بشری» مقدم می‌دارد.

کوشکی اضافه کرد: حرکت دانشجویان در آمریکا مخالف سیاست‌های کلان دولت آمریکا است و طبیعی است که با آن برخورد شود و این برخورد خشن هم صرفاً مربوط به امروز نیست؛ دولت آمریکا در جریان جنگ ویتنام با اعتراض‌های دانشجویی علیه این جنگ برخورد خشن داشت.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: آمریکایی‌ها نسبت به امنیت و منافع ملی‌شان، با هیچ کسی تعارف ندارند و حتی از آسیب‌زدن به معترضین ابا نمی‌کنند؛ در این راه حتی قوانین دست دولت آمریکا را باز گذاشته است؛ یعنی اینگونه نیست که اگر پلیس آمریکا دانشجویی را بازداشت کرد، آن پلیس مواخذه شده یا تحت فشار قرار بگیرد.

کارشناس مسایل سیاسی با اشاره به توجیه‌ها درباره برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض گفت: اعلام می‌شود دلیل برخوردها در آمریکا این است که دانشجویان، در محل‌های ممنوعه چادر زده‌اند یا تحصن کرده‌اند؛ این دست توجیه‌ها فرعی است و اصل موضوع این است که دولت آمریکا اقدام هیچ قشری اعم از دانشجو و روشنفکر و سلبریتی و… علیه منافع و امنیت ملی را ابداً تحمل نمی‌کند.

کوشکی تصریح کرد: بنابراین کاملاً طبیعی است که دولت آمریکا دانشجویی را صرفاً به خاطر انتشار یک توییت درباره فلسطین از دانشگاه اخراج کند؛ چون رژیم صهیونیستی جزیی از خطوط قرمز «منافع و امنیت ملی آمریکا» محسوب می‌شود.

کد خبر 6093103

دیگر خبرها

  • خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند، سیاه‌بازی‌ که گردن BBC افتاد!
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان ارتش یمن و آمریکا و انگلیس در ۴۸ ساعت گذشته
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان یمن و آمریکا و انگلیس | در ۴۸ساعت گذشته در دریای سرخ چه گذشت؟
  • اشاره گادی آیزنکوت به کناره‌گیری از کابینه جنگ رژیم صهیونیستی
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • حرکت اعتراضی دانشجویان درآمریکا بیداری جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی است
  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود