Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: از منظر مسائل فنی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست که یک قطار با ۸۰۰ مسافر و ۱۰۰۰ تن بار و ۱۵۰ کیلومتر سرعت بر روی خط ریل قرار گیرد و نداند که از شب گذشته قطاری در مسیر مانده است. باید مشخص شود که چطور می‌شود یک قطار در مسیر مانده باشد و قطاری که در حرکت است از حضور آن خبری نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 08:00 - 11 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۳۴۵۵ احمد علیرضا‌بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به تأخیر در گزارش جامع حادثه برخورد «قطار تبریز – مشهد» پس از گذشت سه سال در مجلس، گفت: به تازگی سالگرد حادثه برخورد قطار «تبریز – مشهد» را پشت سر گذاشتیم. در چنین روز‌هایی در سال ۹۵ تعدادی از مردم تبریز که برای زیارت مرقد امام رضا (ع) عازم مشهد مقدس بودند پیش از ایستگاه هفتخوان سمنان دچار حادثه شدند.
وی افزود: پیرو این حادثه، «قطار تبریز – مشهد» با قطاری که از شب گذشته در مسیر خط آهن مانده بود برخورد می‌کند و نهایتا ۵۰ نفر از مردم تبریز جان خود را از دست می‌دهند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: از زمان برخورد این قطار تاکنون سه سال گذشته و ما در حال حاضر وارد سال چهارم این حادثه شده‌ایم.
علیرضا‌بیگی با بیان اینکه از منظر مسائل فنی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست که یک قطار با ۸۰۰ مسافر و ۱۰۰۰ تن بار و ۱۵۰ کیلومتر سرعت بر روی خط ریل قرار گیرد و نداند که از شب گذشته قطاری در مسیر مانده است، اظهار داشت: این مسئله باید مشخص شود که چطور می‌شود یک قطار در مسیر مانده باشد و قطاری که در حرکت است از حضور آن خبری نداشته باشد لذا این موضوع به نوعی از ناکارآمدی سیستم مدیریت راه آهن کشور و وزارت راه و شهرسازی حکایت می‌کند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: با این حال موضوع دیگری که مطرح است اینکه طی چهار سال گذشته رسیدگی به این موضوع به چه نحوی بوده که هنوز بررسی این پرونده منجر به نتیجه نشده است چراکه علی القاعده در چنین موضوعاتی باید به سرعت به مسئله رسیدگی شود.   ناگفته‌های یک استیضاح علیرضا‌بیگی با اشاره به حواشی استیضاح وزیر وقت راه در گرماگرم حادثه برخورد «قطار تبریز – مشهد» در مجلس تاکید کرد: این استیضاح هم موضوعاتی را در پی داشت. این استیضاح به سختی اتفاق افتاد. در زمان وقوع این حادثه تلاش می‌شد جزئیات آن لاپوشانی شود. برخی می‌کوشیدند این مسئله از جلوی چشم مردم دور کنند و فراموشی به وجود بیاید.   وی افزود: حتی برای حادثه پلاسکو یک گروه حقیقت یاب مسئول رسیدگی شد اما در موضوع برخورد «قطار تبریز – مشهد» آقای ترکان مسئول گروه حقیقت یاب شد و وی پس از دو روز آمد و گفت مقصر سوزن بان بوده است که این مسئله خیلی خنده دار بود. دیگر از گروه حقیقت یاب ملی خبری نبود.   گزارش منهای مردم
این نماینده مجلس با اشاره به تاخیر در ارائه گزارش برخورد «قطار تبریز – مشهد» در مجلس گفت: علی القاعده این گزارش باید زودتر از این‌ها تهیه و قرائت می‌شد اما این اتفاق رخ نداد، ما در سایر پرونده‌ها مشاهده می‌کنیم که گزارش حوادث در ۴ الی ۵ ماه آماده و در صحن قرائت می‌شود اما در این مورد موضوع متفاوت شد.   وی ادامه داد: حتی در مورد تاخیر در ارائه گزارش حادثه برخورد «قطار تبریز – مشهد» نمایندگان ملت تذکر دادند، اما با وجود این تذکر که در صحن علنی مجلس قرائت شد باز هم هنوز این گزارش قرائت نشده است و به تعویق می افتد به نحوی که کمیسیون عمران برای اینکه از خودش سلب تکلیف و خودش را از هر گونه اتهام مبرا کند، طی اقدامی گزارش فوق را منتشر کرده و در اختیار نمایندگان گذاشته این در حالی است که این گزارش هنوز در صحن مجلس قرائت نشده است.   مقاومت هئیت رئیسه وی ادامه داد: کمیسیون عمران می‌کوشید از این طریق از خودش رفع اتهام شود و بگوید که در این موضوع دخالتی نداشته و برای قرائت این گزارش در هیئت رئیسه مقاومت می‌شود.   به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، مجلس شورای اسلامی هفته آینده در روز‌های (یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه) جلسه علنی دارد. گزارش تکمیلی کمیسیون عمران در مورد سانحه ریلی در بلاک گرداب- هفتخوان، استان سمنان در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار دارد. (این گزارش به نام حادثه برخورد «قطار تبریز - مشهد» مطرح شد)

محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم (تبریز، آذرشهر و اسکو) ۱۱ دی ۹۷ در گفت‌وگو با خبرنگار میزان، با اشاره گزارش نهایی بررسی «سانحه قطار تبریز - مشهد» که ۵ آذر ۹۵ در سمنان رخ داد گفت: موضوع برخورد دو قطار تبریز - مشهد یک بحث کارشناسی و فنی است که البته برخی تلاش کردند این مسئله را سیاسی جلوه داده تا از مسیر پیگیری‌ها جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه برخورد دو قطار تبریز - مشهد سیاسی نبود، تصریح کرد: سهل‌انگاری در برخی امور که پیش‌تر هم به وزارت راه و شهرسازی اعلام شده بود باعث شد تا این حادثه به وقوع بپیوندند لذا نظر ما در آن زمان هم این بود که باید با تمام عواملی که منجر به بروز چنین حادثه‌ای شدند و تقریبا جان بیش از ۴۰ نفر را گرفتند برخورد شود.

سعیدی اظهار داشت: متاسفانه در همان روز‌های ابتدایی این حادثه با دو نفر از سوزن‌بان‌ها برخورد شد که البته باید گفت این افراد مقصر اصلی نبوده‌اند و مقصر اصلی مقامات بالاتر بودند و هیچ برخوردی با آن‌ها نشد و متاسفانه همکاران ما هم به استیضاح آخوندی رای ندادند.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو با اشاره به بررسی این حادثه در کمیسیون عمران مجلس گفت: کمیسیون عمران هم در پیگیری این پرونده قصور کرده و پیگیری لازم را نداشته و گزارش این حادثه را آماده نکرده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: البته مجددا می‌گویم که از همان ابتدا در مجلس برخی تلاش می‌کردند که استیضاح آخوندی را پیرو این حادثه سیاسی جلوه داده و مانع سایر رسیدگی‌های فنی و کارشناسی شوند.

عضو مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی تصریح کرد: توقع این است که کمیسیون عمران مجلس به سرعت به این مسئله ورود پیدا کرده و نتیجه گزارش خود را در اختیار افکار عمومی قرار دهد چرا که در این مسئله بسیار تاخیر شده است و نتیجه کار معلوم نیست.

سخنگو
صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران ۱۴ مهر ۹۸ از تکمیل و نهایی شدن گزارش «حادثه برخورد قطار در مسیر تبریز - مشهد» به خبرنگار میزان خبر داد و تاکید کرد: این گزارش چاپ شده و در نوبت قرائت صحن علنی مجلس قرار دارد.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بیان قصور افراد و اشخاص پیش از قرائت این گزارش در صحن خودداری کرد و، اما گفت که این حادثه مقصرینی داشته است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: احتمال اینکه آقای آخوندی درباره این حادثه مجددا به مجلس فرار خوانده شود به دلیل ابعاد حقوقی این حادثه وجود ندارد.

جمع آوری امضا
بااین حال تاخیر در قرائت این گزارش آنهم پس از سه سال از بروز این حادثه نمایندگان بیکار ننشستن و دست به کار شدند. سید محمدجواد ابطحی در تاریخ ۲۴ تیرماه از جمع آوری امضا برای قرائت هرچه سریعتر گزارش جامع «حادثه برخورد قطار در مسیر تبریز - مشهد» در مجلس به خبرنگار میزان خبر داد.

وی تاکید کرد: گزارش جامعه برخورد قطار تبریز - مشهد باید در مجلس قرائت شود چرا که نزدیک به دو سال از این حادثه می‌گذرد، اما هنوز از گزارش جامع این حادثه به مجلس خبری نیست.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: پس از جمع آوری این امضا، نامه درخواست قرائت گزارش حادثه برخورد قطار تبریز- مشهد به هیئت رئیسه مجلس ارسال می‌شود تا قرائت این گزارش در اولویت کار مجلس قرار گیرد.

شرح حادثه
قطار شماره ۴۸۰۲ تبریز ـ مشهد با ۱۳ واگن در ساعت ۶:۳۲ روز جمعه مورخ ۱۳۹۵/۰۹/۰۵ در محور تهران ـ مشهد قبل از ایستگاه هفت‌خوان و به دلیل ایراد ترمز ناشی از برودت هوا و نقص فنی احتمالی متوقف شده و به اپراتور مرکز کنترل اعلام وضعیت می‌کند.

قطار شماره ۳۲۴۲ سمنان ـ مشهد با ۵ واگن در ساعت ۷:۱۴ همان روز و در دو بلاک قبل از قطار تبریز ـ مشهد متوقف شده و با کارشناس کنترل مرکزی وارد مذاکره می‌شود. نهایتاً دستور حرکت در بلاک‌های قرمز همراه با خاموش نمودن سامانه کنترل اتوماتیک قطار، به قطار سمنان ـ مشهد اعلام می‌شود.

این قطار ساعت ۷:۱۸ حرکت خود را آغاز نموده و پس از ورود به قوس محل توقف قطار تبریز ـ مشهد که به دلیل وجود تپه‌های مجاور، فاقد دید مستقیم مناسب بوده، در ساعت ۷:۲۲ و با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت به انتهای قطار جلویی برخورد نموده که تعدادی از واگن‌های انتهایی قطار تبریز ـ مشهد منهدم و تعدادی نیز دچار حریق غیرقابل‌کنترل می‌شود. متأسفانه در این سانحه تعدادی از هم‌وطنان در اثر ضربه برخورد و سوختگی جان خود را از دست دادند.

حال با گذشت سه سال از این حادثه و تاخیر در عدم تهیه این گزارش باید دید پیرو محتوایات گزارش تهیه شده، کمیسیون عمران نام چه افرادی را به عنوان مقصرین اصلی حادثه فوق مطرح خواهد کرد؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی قطار تبریز مشهد گزارش نهایی کمیته حقیقت یاب هیئت رئیسه مجلس مقاومت هیئت رئیسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش فدراسیون فوتبال به تغییر نام استقلال!

احسان اصولی درباره مسائل مختلفی صحبت کرده است.

احسان اصولی درباره زمان تشکیل جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی تیم‌های مختلف رده‌های ملی اظهار داشت:

ابتدا اجازه دهید مکانیزم انتخاب سرمربی را توضیح دهم. مجید جلالی در حوزه فنی و کارشناسی گزینه‌ها را بررسی می‌کند و پیشنهادات را از طریق دبیرکل فدراسیون فوتبال به هیئت رئیسه ارائه می‌دهد و در نهایت هیئت رئیسه بر اساس داده‌ها به تصمیم نهایی می‌رسد. بنابراین، تا زمانی که مصوبه هیئت رئیسه نباشد، هیچ انتخابی در کار نخواهد بود. ممکن است گزینه‌هایی از سوی شخص رئیس فدراسیون فوتبال پیشنهاد شود و به تصویب برسد و در دستور کار قرار بگیرد، اما ساز و کار انتخاب سرمربی به همین شکلی بود که توضیح دادم.
وی افزود:

نزدیک به دو ماه است که وقتم را برای فوتسال گذاشته بودم و خدا را شکر منجر به قهرمانی تیم ملی در جام ملت‌های آسیا شد. کوچک‌ترین مسائل را هم کنار گذاشته بودم و درگیر فوتسال بودم و از جزئیات انتخاب سرمربیان تیم‌های ملی خبر ندارم. جا دارد از جلالی و تیم‌شان تشکر کنم شکل علمی و سیستماتیک به دستورات داده‌اند و چرایی و دلایل‌ها را در پیوستی در متغیر‌ها بیان می‌کنند که خیلی ارزشمند است. در اولین جلسه هیئت رئیسه، احتمالاً موضوع انتخاب سرمربیان تیم‌های رده‌های مختلف ملی دستور کار قرار می‌گیرد. ضمن اینکه مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال همراه ما با تیم ملی فوتسال بود و ان‌شاء‌الله در اولین فرصت خروجی و تصمیمات هیئت رئیسه را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.
«فکر می‌کنم یک هفته تا ۱۰ روز دیگر جلسه هیئت رئیسه برگزار شود.» عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال با بیان این جمله تصریح کرد:

برای ما مهم است که تکلیف سرمربیان تیم‌های نوجوانان و امید مشخص شود. جلالی و تیم‌شان قطعاً برنامه‌های راهبردی و چشم اندازی که ترسیم کرده‌اند را در هیئت رئیسه مطرح خواهند کرد.
اصولی در خصوص اینکه برنامه تیم ملی فوتسال تا پیش از شروع جام جهانی برگزاری چند دیدار تدارکاتی خواهد بود، گفت:

فیفادی زیادی نداریم. یکی از فیفادی‌ها قبل از شروع مسابقات و دیگری تیرماه خواهد بود. با نظر وحید شمسایی تأکید بر این بود که لیگ ۵، ۶ هفته برگزار و سپس تعطیل شود. حدود ۴۰ روز قبل از اعزام تیم ملی به جام جهانی اردو‌ها تشکیل می‌شود. برای این فاصله، دنبال مذاکره هستیم تا با تیم‌های بزرگ بازی کنیم. گفتگو‌های اولیه انجام شده است. باید ببینیم در قرعه‌کشی در کدام گروه قرار می‌گیریم. طبیعی است با تیم‌هایی که همگروه خواهیم شد نمی‌توانیم بازی کنیم.
رئیس کمیته فوتسال در مورد اینکه ایران در سید یک قرار دارد و آیا امکان برگزاری دیدار تدارکاتی با برزیل وجود دارد یا نه، خاطرنشان کرد:

مذاکره با برزیل در شهریور ماه سال گذشته انجام شده بود و این مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه نهایی برسیم.
وی درباره اینکه تکلیف استفاده از سیستم کمک داور ویدویی VAR در لیگ برتر به کجا رسید، به تسنیم گفت:

دستگاه‌هایی که وارد ایران شده است، مستقر بوده و داوران در هتل آکادمی در حال گذراندن دوره‌های آموزشی هستند. یک مقدار باید روی بحث هماهنگی بین باشگاه‌ها، ورزشگاه‌ها و ... پیگیری شود و به نتیجه برسد.
عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال در رابطه با حساسیت ۶ هفته پایانی لیگ برتر خاطرنشان کرد:

چارچوب و آیین‌نامه‌هایی در بحث اجرای مسابقات و همینطور منشور اخلاقی آن وجود دارد و هر کسی تخطی کند طبق ساز و کار تعریف شده رکن قضایی که مستقل هستند، برخورد می‌شود. در کنار این، سازمان و فدراسیون فوتبال هشدار‌ها و راهنمایی‌ها را خواهد کرد. اگر مربیان، بازیکنان و هواداران با علم بر چارچوب تعریف شده حرکت کنند، شاهد تخطی نخواهیم بود، اما اگر خطایی صورت بگیرد، ساز و کار رکن قضایی فدراسیون فعال می‌شود، همانطور که در چند هفته اخیر شاهد ورود ارکان قضایی به چند پرونده بوده‌ایم.
اصولی در خصوص جدایی حمید مطهری از کادرفنی تیم ملی و بحث حضور افشین قطبی گفت:

در رابطه با دستیاران سرمربی تیم ملی، شخص امیر قلعه‌نویی معرفی می‌کند و ما نظر نمی‌دهیم و فقط در مورد خود سرمربی ورود می‌کنیم. تا این لحظه کسی معرفی نشده است.
وی در واکنش به بحث تغییر نام باشگاه استقلال به «استقلال خلیج فارس» عنوان کرد:

خیلی به این مسائل ورود نمی‌کنیم، اما می‌دانیم تغییر نام هر باشگاهی ضوابطی دارد. باشگاه استقلال در تهران ثبت شده و برای تغییر نام باید از کمیسیون ماده پنج اداره کل ورزش استان مصوبه بگیرند.
عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال در پایان گفت:

با توجه به قهرمانی تیم ملی فوتسال جا دارد تقدیر و تشکر ویژه‌ای از دولت، وزیر ورزش و دیگر ارکان داشته باشم. رئیس جمهور با صدور پیام‌شان ما را دلگرم کردند، همینطور آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که پیام دلگرم کننده‌ای دادند. از نمایندگان مجلس، وزرای محترم، دستگاه‌های قضایی و نیروی مسلح نیز تشکر می‌کنم. این قهرمانی ماحصل زحمات دستگاه‌های مختلف بود و ارکان مختلف کمک کردند تا این قهرمانی مایه دلخوشی مردم شود. ان‌شاء‌الله با همین حمایت جلو می‌رویم تا بتوانیم در جام جهانی نیز مردم را خوشحال کنیم.

 

منبع:طرفداری 

دیگر خبرها

  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • حقوق کارگران و بازنشستگان با تورم همخوانی ندارد
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده
  • برخورد ۳ دستگاه خودرو حادثه آفرید
  • زخمی شدن ۴ نفر در برخورد دیزل قطار با واگن در اهواز
  • واکنش فدراسیون فوتبال به تغییر نام استقلال!
  • پیام حماس به گروه‌های مقاومت درباره مذاکرات
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • قدردانی فرمانده کل انتظامی کشور از نمایندگان مجلس